הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אופן השימוש ב-HMB

NeriaNa

משתמש מתחיל
14
1
נק' מוניטין:
1
14
1
ראשית, התוסף כבר אצלי לכן אני לא שואל אם הוא כדאי מבחינה כלכלית, אלא על אופן השימוש (אלא אם הוא מיותר לחלוטין לדעתכם).

בשבוע הבא אני אתחיל חיטוב ומתכנן להתחיל לקחת כדורי HMB שברשותי.
א. האם 2 כדורים לפני האימון ו-2 כדורים אחרי האימון (בסה"כ 3 גרם) הוא מינון נכון ותזמון נכון? (שוקל 82 ק"ג)
ב. כיום אני לוקח 5 גרם BCAA לפני ואחרי כל אימון. האם להמשיך לצרוך אותם במקביל ל-HMB?
ג. מהו המינון והתזמון המומלצים בימים ללא אימון?

אשמח גם לשמוע חוויות שימוש, ואת דעתכם על כדאיותו בחיטוב לעומת במאסה (לפי מה שקראתי ושמעתי, הוא כמעט מיותר במאסה ובטח לא משתלם).

תודה~.

אם כך אז עקרונית ההמלצה לחלק לאורך היום. 2 בבוקר 2 בצהריים ו2 בערב עם האוכל. כשאת המנה הקרובה לאימון תזיז ללפני האימון.

בפועל אני במקומך הייתי לוקח 4 כחצי שעה לפני האימון והשאר פחות חשוב. אתה פשוט צריך מינונים גדולים ככל האפשר כדי שישפיע...

BCAA אם הן שוות משהו אז רק אחרי האימון ולא לבד אלה עם שייק החלבון.

• פותח/ת השרשור
אם כך אז עקרונית ההמלצה לחלק לאורך היום. 2 בבוקר 2 בצהריים ו2 בערב עם האוכל. כשאת המנה הקרובה לאימון תזיז ללפני האימון.

בפועל אני במקומך הייתי לוקח 4 כחצי שעה לפני האימון והשאר פחות חשוב. אתה פשוט צריך מינונים גדולים ככל האפשר כדי שישפיע...

BCAA אם הן שוות משהו אז רק אחרי האימון ולא לבד אלה עם שייק החלבון.
לא פירטתי מספיק. כיום אני צורך BCAA לפני ואחרי האימון (סה"כ 10 גרם) + שייק חלבון מי גבינה אחרי האימון. בימים בהם אני לא מגיע למכסה היומית שלי אני משלים עם שייק חלבון מעורב (מי גבינה + קזאין). בחיטוב אני אצרוך את שני השייקים על בסיס קבוע.
בנוסף, אני צורך קריאטין בצורה מחזורית (העמסה, תחזוקה, הפסקה) ומתכנן להתחיל בשבוע הבא העמסה.

אתה מציע 4 טבליות לפני האימון ועוד 4 לאורך היום, או להסתפק ב-4 הטבליות האלה?

תודה~.

תראה בשביל שהHMB ישפיע אתה צריך כמויות גדולות מאוד שלו. אידאלית עדיף שביום של האימון תיקח עוד 2 מנות חוץ מהמנה הכפולה לפני האימון. בפועל זה יוצא יקר אז תחליט אם זה משתלם לך.

אמרתי לך אל תיקח BCAA לפני האימון רק אחרי עם השייק. המחקר היחיד שאני מכיר שהראה שיש להן אפקט משמעותי נערך כשהן נלקחו עם חלבון WHEY מלא אחרי האימון ויש לכך כנראה סיבה טובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית