דואר ישראל מקים בית מיון לחבילות ב־18 מיליון שקל - ידיעות אחרונות
נראה לי חארטה מארץ החארטות וגם אם אמיתי עדיין ייקח להם שנים לבנות אותו.
נראה לי חארטה מארץ החארטות וגם אם אמיתי עדיין ייקח להם שנים לבנות אותו.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מאיפה הזמנת?הזמנתי שעון עם סטופר לפני יותר משבוע וחצי והוא עדיין לא הגיע, לא תגידו משו גדול שצריך עוד בדיקה.
הייתי בטוח שעם ההתייעלות של הדואר אני אקבל אותו גג שבגג שבוע וחצי אבל כרגע אני לא רואה איך השעון מגיע במינימום שבועיים.
מאיפה הזמנת?
מאיזו מדינה? משלוח אווירי או ימי? חברת בלדרות או דואר של המדינה?Ebay
באיזור שלי הם התעיילו קצת והעבירו את החלק של מסירת החבילות לעסק פרטי ליד הבית שלי.מי שלא מבין את המצב הכלכלי של דואר ישראל לא מבין שבתנאים נורמליים(חברה פרטית) דואר ישראל משול לעסק שפשט רגל מזמן והוצאה לפועל כבר התייאשה וויתרה לו(מחיקת חובות).
אבל, מדובר בדואר ישראל(יש לכבודו חוק מיוחד אפילו).
בגלל שהוא לא יכול לפשוט רגל מדובר בחברה שהיא עלוקה בחסות החוק(תמיד מסיימת עם הפסדים, לא משלמת מס, מחזיקה בנכסים שהם בכלל הטבות לעובדים וכו' וכו').
ואת כל זה האזרח היה סובל בשקט אם היה מקבל שירות נורמלי.
אבל מישהו העדיף לספספר ברשיונות לסניפי דואר(יותר קל להעניק ככה שירות חרא) אז אתה מגיע לשלוח מכתב/לקבל חבילה ולפניך יש זוג שמעבירים בעלות רכב, מישהי שמשלמת ארנונה מים וחשמל, אחד שעושה המרה מדולר ליורו, עוד מישהי שרוצה מטען לסמארטפון, ילד שקונה אוזניות אלחוטיות, אנשים שמוציאים כרטיס אשראי נטען של ויזה וכו' וכו'- באסה, אז מחכים חצי שעה בסניף במקום 2 דקות.
בתור אדם ששולח הרבה דברים בדואר, יש חבילות שלוקח להן להגיע חודש(!) בדואר מהיר רשום(בארה"ב מהצד המערבי למזרחי עושים את זה ביומיים, גג שלושה ימים). הבעיה היא שהרפורמה הזאת פשוט תכנס לנו לכיס ובסוף כבר ישתלם לשלוח הכל דרך חברות פרטיות(שעובדות הרבה יותר מהר ובצורה יותר חכמה).
כן אה, באמת אנחנו צריכים איזה מגיפה חדשה, כוס אומו כל האנשים האלו.אבל מישהו העדיף לספספר ברשיונות לסניפי דואר(יותר קל להעניק ככה שירות חרא) אז אתה מגיע לשלוח מכתב/לקבל חבילה ולפניך יש זוג שמעבירים בעלות רכב, מישהי שמשלמת ארנונה מים וחשמל, אחד שעושה המרה מדולר ליורו, עוד מישהי שרוצה מטען לסמארטפון, ילד שקונה אוזניות אלחוטיות, אנשים שמוציאים כרטיס אשראי נטען של ויזה וכו' וכו'- באסה, אז מחכים חצי שעה בסניף במקום 2 דקות.
שורה תחתונה זה יותר נוח למי שמקבל את השירות, אבל זה כמו לשטוף רצפה עם חבילות של מגבונים, זה יעבוד, אבל זו לא הדרך ובסוף ישימו לב לזה או שהמכונה תתקלקל עקב שימוש לקוי.באיזור שלי הם התעיילו קצת והעבירו את החלק של מסירת החבילות לעסק פרטי ליד הבית שלי.
ככה שלא צריך להמתין בכלל לקבלת המשלוח.
כן אה, באמת אנחנו צריכים איזה מגיפה חדשה, כוס אומו כל האנשים האלו.
מה עם הרעיון של לחלק את החבילות בין עסקים קטנים באיזור המגורים שלך? על זה אף אחד לא מדבר, צעד ענק שמטיב גם איתנו וגם עם בעלי העסקים הקטנים. היום מגיעה לי חבילה לחנות התבלינים שקרובה לבית שלי ובעל הבית של החנות טורח להרים לי טלפון ואני בא אליו ותוך דקה יוצא עם החבילה ביד. איזה דקה, הגזמתי.
וזה הנמשל למה שאמרתי קודם בקשר ללנקות את הרצפה עם מגבונים(במקום עם מים ומגב)הלוואי והם היו עקביים בזה.
אני בתור התחלה הייתי בסוכנות פרטית ליד הבית שהיו בה 2 עמדות וב-2 העמדות היו 2 נשים מבוגרות שלקחו את הזמן והמקום הזה תמיד היה עמוס ולא היה מצב שהיית מחכה בו פחות משעה(אשכרה צריך לקחת יום חופש מהעבודה בשביל זה...). לפני כמה זמן סגרו את הסוכנות הזאת ולא הקימו משהו חלופי, אז מה עשו ? העבירו את כל הסניף הזה לסניף המרכזי בעיר ביחד עם עוד כמה סוכנויות שנסגרו ויצרו מצב בלתי אפשרי עוד יותר(אם אני לא טועה עשו צילום ווידאו של הסניף הזה בתכנית "הצינור" עם גיא לרר בכתבה שהם הכינו על מצב הדואר).
כרגע הם תמיד שולחים אותי לסניף המקולל הזה שאין בו אפשרות לחנייה(למזלי יש לי רכב, אבל מה עם אנשים שצריכים לקחת אוטובוס למקום?) ודי רחוק מהבית ותמיד יש בו מלא אנשים במקום לשלוח אותי למכולת באיזור שלי ששלחו אותי פעם אחת ומאז כל מה שאני מזמין הם שולחים לי קבלה לסניף המרכזי.
ה30 אגורות לא, אבל משיחה שלי עם בעל עסק כזה מאז עלו לו ההכנסות בעסק בחצי! אתה מבין איזה משמעותי זה בתור בעל עסק נכון?שורה תחתונה זה יותר נוח למי שמקבל את השירות, אבל זה כמו לשטוף רצפה עם חבילות של מגבונים, זה יעבוד, אבל זו לא הדרך ובסוף ישימו לב לזה או שהמכונה תתקלקל עקב שימוש לקוי.
ה30 אגורות לחבילה שהעסק מקבל לא יגרמו לו לטפל בחבילות האלה כמו שהן אמורות להיות מטופלות, במקרה שיש נזקים לחבילות זה מכניס עוד גורם בעייתי ושלל בעיות אחרות.