הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם צריכת מעט סוכרים הורסת את החיטוב?

devotion

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
ערב טוב לכולם

קודם יש לציין שאני באמת שואל אני לא מבין בזה הרבה, קצת רקע ירדתי לאחרונה 25 קילו ואין לי באמת תפריט מסויים אני אוכל כל שעתיים מקפיד על פחמימות מורכבות לרוב, חלבונים ושומנים כמובן והחיטוב אט אט מופיע.. (אני מתאמן רק בדחיקת הגוף לא בחדר כושר)

השאלה היא כזאת, אני אוכל במהלך היום 2 קוביות של שוקולד מריר, ממרח של סילאן ללא סוכר עם טחינה (ככפית) ריבה במידה מועטה מאוד(עם סוכר)

אבל בקפה שאני צורך אין טיפת סוכר, כלומר אני מכניס לגוף סוכר רק מהשוקולד / טעימה אחת קטנה של עוגה ממש ביס אפילו וזהו

האם זה פוגע בתהליך החיטוב?

ועוד שאלה, לגבי חיטוב קוביות הבטן, האם לעשות מעט סטים והרבה חזרות או ההפך?

אם יש לך תפריט חיטוב מסודר ואתה מחשב את השוקלד ואת כל שאר הדברים בתפריט אז אתה עדיין תתחטב
ולגבי חזרות אני אישית עושה בחיטוב וגם במסה 15 חזרות

• פותח/ת השרשור
אין לי משהו כזה כי אחרי הכל אני בניתי לעצמי תפריט שאני מרגיש איתו טוב טגם רואה תוצאות בפועל..

לגבי החזרוץ באמת? 15 חזרות כפול כמה סטים? אני עושה 85-75-65 ועוד 3 דק בטן סטטית.

לא יורד בחזרות כי אני חושב שזה מעט מדי.

אין לי משהו כזה כי אחרי הכל אני בניתי לעצמי תפריט שאני מרגיש איתו טוב טגם רואה תוצאות בפועל..

לגבי החזרוץ באמת? 15 חזרות כפול כמה סטים? אני עושה 85-75-65 ועוד 3 דק בטן סטטית.

לא יורד בחזרות כי אני חושב שזה מעט מדי.
מה זאת אומרת 65-75-85 אתה מתאמן במכון כושר ויש לך תוכנית אימונים מסודרת? ואם אתה רוצה תוצאות טובות בחיטוב אתה צריך לבנות לך תפריט מסודר

• פותח/ת השרשור
יש לי תוכנית אימונים מסודרת ואני אוכל מסודר אבל הכל עשיתי לעצמי

וכשאני מסתכל על הגוף אני רואה שהוא נמצא בתהליך של חיטוב וזה בעצםהפידבק שאני בכיוון הנכון

85 חזרות ומנוחה לאחר מכן 75 ולבסוף 60 כאשר כל אחד כמובן תרגיל אחר של בטן.

ידיים 3 סטים של 30 חזרות וככה גם סקוואטים.

תקשיב. בוא נסדר כמה דברים.
שום דבר אצלך לא מסודר זה דבר ראשון (אתה רק חושב שכן, את זה אפשר להבין מהמשפט "אני לא מבין בזה הרבה ולכן אני שואל")
התפריט שבנית עוזר כי אם הורדת 25ק"ג זה אומר שהיה הרבה מה להוריד וככל שיש לך יותר מה להוריד ככה פחות תפריט קפדני אתה צריך כי הגוף גם ככה עושה מאמצים גדולים להיפתר מהשומן שהוא לא צריך. ולכן ככל שאתה שמן יותר ככה תרזה מהר יותר. אבל אתה תיתקע בשלב מסויים ואז מגיע הרגע שבו אתה באמת צריך לחשוב על כל ביס שאתה לוקח.

אתה צריך להבין קודם כל שהרזייה זה נטו יחס מספרי בין כמות יחידות האנרגיה שהכנסת לגוף לעומת הכמות שהוצאת בסוף יום.
אם אתה בידיוק בכמות באנרגיה שהגוף צריך אז אתה לא משמין ולא מרזה
אם אתה מתחתיו אז אתה מרזה
אם אתה מעליו אתה משמין/ עולה במסה במידה ואתה מרים משקלים כבדים מספיק.

לכן לכמות החזרות שתעשה על הבטן אין שום השפעה ישירה על הבטן, אלה רק יהיו עוד תנועות שישרפו לך עוד יחידות אנרגיה שבסופו של היום יגרמו לך להרזות באופן כללי בכל הגוף.
אתה עושה בטן נטו כדי לחזק את השריר של הבטן ולא כדי "לחטב" את אזור הבטן כי זה בלתי אפשרי מבחינה פיזיולוגית.
אגב אם תעשה תרגילי משקולות מורכבים אז שרירי הבטן שלך יתפתחו ביחד עם מסת השריר באופן כללי בכל הגוף שלך אז אתה בכלל לא חייב לעשות בטן על הרצפה אם תתאמן בצורה מסוימת (נכונה).
אתה יכול להחליף את תרגילי הבטן באימון אירובי שלדעתי יביא ליותר תועלת..

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אחי !
לא ציינתי שהאימונים שלי מורכבים מחצי שעה ריצה ולאחר מכן בטן ידיים וסקוואטים . ואני חא מתאמן בחדכ אלא בבית ..

מבחינת התזונה היא נשמעת לי בסדר גמור, רק תוודא שאתה מכניס מספיק חלבון וזהו
עכשיו לגבי התוכנית, בפשטות, אין לך
תוכנית אימונים כזאת לא תביא כמעט לשום תוצאות אמיתיות, בגלל שהגוף לא מקבל כמעט גירוי לבניית מסת שריר ופירוק שומן
אני מאמין שהירידה הגדולה הייתה באמת בגלל התזונה המוקפדת, וזה משהו שאתה צריך לשמר

ממרח של סילאן ללא סוכר
איך זה אפשרי?
סילאן = תמרים = סוכר
אתה מתכוון אולי לסילאן טבעי.... זה עדיין סוכר 😃

ועוד שאלה, לגבי חיטוב קוביות הבטן, האם לעשות מעט סטים והרבה חזרות או ההפך?
ממליץ לך לקרוא קצת בפורטל על חיטוב\מסה. יש המון מאמרים טובים.

• פותח/ת השרשור
מבחינת התזונה היא נשמעת לי בסדר גמור, רק תוודא שאתה מכניס מספיק חלבון וזהו
עכשיו לגבי התוכנית, בפשטות, אין לך
תוכנית אימונים כזאת לא תביא כמעט לשום תוצאות אמיתיות, בגלל שהגוף לא מקבל כמעט גירוי לבניית מסת שריר ופירוק שומן
אני מאמין שהירידה הגדולה הייתה באמת בגלל התזונה המוקפדת, וזה משהו שאתה צריך לשמר

אתה אומר שלא ניתן להפיק תוצאות מאימוניך מסוג זה בכלל?

איך זה אפשרי?
סילאן = תמרים = סוכר
אתה מתכוון אולי לסילאן טבעי.... זה עדיין סוכר 😃

ממליץ לך לקרוא קצת בפורטל על חיטוב\מסה. יש המון מאמרים טובים.

אקרא תודה.
השאלה שלי הייתה היא אם סוכר מכל סוג שהוא גםטבעי וגם לבן מזיק לתהליכי החיטוב

סוכר לא מזיק לתהליכי חיטוב.
כשהכל מאוזן ובכמות נורמלית ביחס הפחמימה\שומן\חלבון. מה שחשוב הוא הגירעון הקלורי..
מבחינה בריאותית - להסתמך רק על סוכר לבן זה לא מומלץ כי בפחמימות אחרות יש סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון\מינרלים\ויטמינים חשובים..

אתה אומר שלא ניתן להפיק תוצאות מאימוניך מסוג זה בכלל?

אקרא תודה.
תועלת מאוד נמוכה, מהרבה סיבות
וסוכר לא מזיק כמעט כשנלקח במיתון, במיוחד סוכרים טבעיים, אבל כדאי ללמוד איך לא להגזים
לדוגמא תפוז אין לו מספיק סוכרים בשביל ליצור נזק, אבל מיץ תפוזים זה בעצם כמות הסוכרים של איזה 5-7 תפוזים בכוס אחת, אז זה כבר הרבה יותר סוכרים
וסוכר לבן כדאי לצמצם כמה שיותר בעיקר מטעמים בריאותיים, ובעיקר בגלל העובדה שקל מאוד להכניס הרבה לגוף בלי לשים לב אפילו

• פותח/ת השרשור
אז מה שאתם בעצם אומרים זה שאני צריך ללכת לחדר כושר, ובבית אני לא יכול להשיג תוצאות?
חשוב לציין כי המטרה שלי היא לא להתחטב עכשיו ברמות מאוד גבוהות רק לשמור על צורה לגוף שלי

אז מה שאתם בעצם אומרים זה שאני צריך ללכת לחדר כושר, ובבית אני לא יכול להשיג תוצאות?
חשוב לציין כי המטרה שלי היא לא להתחטב עכשיו ברמות מאוד גבוהות רק לשמור על צורה לגוף שלי

לך לך לחדר כושר ;)

עם מה אפשר לעבוד?
אני חושב שיש לי משקולת אבל משהו כמו 2 או 3 קילו
כשאתה אומר לשמור על הקיים, זה קצת בעייתי.
מצד אחד אם מסת השריר שלך נמוכה מלכתחילה, אתה יכול לעשות שכיבות סמיכה\מקבילים\מתח וכו' ולא תיהיה יותר מידיי התקדמות.. וזה פחות או יותר מה שאתה מחפש.
מצד שני, אם קיימת מסת שריר מהותית יותר האימונים האלה והדאמבלים האלה של 2-3 קג לא יעזרו בכלום.

לשמור על הצורה זו הגדרה מאוד רחבה, צריך שתפרט קצת יותר
בכל מקרה אפשר גם בבית לתת צורה לגוף, אבל זה יותר קשה, במיוחד למתחילים
מציע לך להירשם לחדר כושר, התוצאות יותר מורגשות,ויש יותר מגוון בפעילויות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית