ייעוץ 100KG סקוואט - סרטון לביקורת

yehiel202020

משתמש מתחיל
128
18
נק' מוניטין:
18
128
18
שבוע טוב לכולם,
מאז שנעלמו לי הכאבים בגב אני מתקדם יפה בסקוואט, מ-85 ל100 (טפו טפו עד לפחות 120).
אשמח לביקורת בסרטון הבא:

*אני יודע שלא שברתי ברוב החזרות, אימון הבא מקווה להשתפר.

*ואשמח לדעת אם אני מתיישב מספיק אחורה לדעתכם.

הטענה היא, שמתחת למקביל ההאמסטרינג מתקצר (עוד כפיפה בברך לעומת זווית טורסו שלא משתנה) ולכן רוב העומס עובר לקוואדס.
זה עדיין לא מוכיח למה זה דופק את הברכיים, בהנחה שאותו מתאמן עובד בנוסף על ההאמסטרינג.
זה כן אומר, שכנראה היחס התקין והנכון בין ההאמסטרינג לקוואדס יהיה לפני ה-atg
שוב, לא הזכרתי לרגע ATG (שעדיין אני לא חושב שהוא דופק את הברך אבל זה לא העניין). כנראה שאם תרד מעבר לסטיקי פוינט אתה לא תצליח לנצל את הבאונס כדי לעלות ולא תשמתמש בהיפ דרייב כמו שצריך. וכן יהיה יותר עומס על הקוואדס, אבל זה לא אומר שיגרם נזק לברך בכל דרך שהיא.
ואם נחזור למה שהתכוונתי בהתחלה - שאני פשוט נגד המטרה הלא ברורה הזאת של לשבור מקביל וזהו, לא מבין מאיפה זה בא ומה הדיון בכל פוסט אם אותו אדם שבר מקביל או לא? זאת לא צריכה להיות המטרה למי שלא מתחרה/מתכוון להתחרות.

הטענה היא, שמתחת למקביל ההאמסטרינג מתקצר (עוד כפיפה בברך לעומת זווית טורסו שלא משתנה) ולכן רוב העומס עובר לקוואדס.
זה עדיין לא מוכיח למה זה דופק את הברכיים, בהנחה שאותו מתאמן עובד בנוסף על ההאמסטרינג.
זה כן אומר, שכנראה היחס התקין והנכון בין ההאמסטרינג לקוואדס יהיה לפני ה-atg
אני לא חושב שאתה מבין למה העומק בסקוואט חשוב לצרכי מניעת פציעות ברכיים.
לא כי ככה ההאמסטרינגס עובדים יותר בכללי ומתחזקים יותר. זאת אומרת, כן, האמסטרינגס חזקים זה אחלה של דבר בכל פעילות, אבל העומק מונע פציעה כאן ועכשיו, בזמן התרגיל.
הסיבה היא שבאופן הזה ההאמסטרינגס מושכים את הטיביה לאחור יחד עם המשיכה קדימה של הקוואדס, ולכן לא נוצר כוח גזירה על הברך ולא נוצר עומס על הרצועה הצולבת ACL.
זה שתעשה רבע סקוואט, תפגע בACL שלך ואחר כך תעשה דדליפט ותחזק את ההאמסטרינגס לא משנה את העובדה שלפני 15 דקות פגעת בACL.

אוקי סבבה.

אז בוא תעזור לבחור ותביא לי משהו שמוכיח לי למה סקוואט עמוק דופק את הברכיים...
כי כמו שכבר נאמר, מעבר למקביל ההאמסטרינגס מתקצרים מאוד עקב כפיפה נוספת בברך בזמן שהטורסו צריך להיות דווקא יותר אנכי על מנת לשמור על שיווי המשקל מעל מרכז כף הרגל, מה שאומר שגם אם יש מעט יותר כפיפה במפרק הירך, במפרק הברך יש הרבה יותר כפיפה. שתי הפוזיציות הללו מקצרות את ההאמסטרינגס ולכן הם מושכים לאחור את הטיביה הרבה פחות.

ומישהו מוכן להסביר לי מאיפה הגיע המיתוס הזה שיש נקודה אחת ספציפית ויחידה שבה מתקיים באונס? אף אחד לא שם לב שבאונס יש איפה שאתה בוחר שיהיה, וזו יכולת שמאמנים? אף אחד לא רואה שבכל עומק אפשר לקבל באונס, ואנשים עושים את זה כל הזמן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית