עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה יכול ללכת לבאדי בילדינג . קום ולראות שיש שם המון אנשים שעושים 5X5 ודברים כמו 531 או טקסס.לצורך העניין, הפורום באדי בילדינג הכי גדול בעולם,
יש פה קיצוניות משני הצדדים.
לא צריך יותר מ-12 סטים בשבוע לשריר כדי לגדול, במיוחד אם אתה טבעי. יש גבול לכמה נפח הגוף יכול להתאושש ממנו.
וממש לא צריך לעשות תוכניות ליפטינג כמו ss שממליצה לעשות סט אחד של דדליפט.
אז להקשיב למישהו מוזרק שעושה 18 סטים לחזה או לאיזה שמן שהתכונית שלו מבוססת במטרה אחת ויחידה של להעלות משקלי עבודה(ללא התייחסות בהעלאת אחוז שומן או מסת שריר) וגורמת ללא מעט פציעות בתרגילים שמזכירים בצורה קצת אירונית הכנה לתחרות פאוורליפטינג (power clean..) זה לא הכי בריא בשבילכם.
כמות החזרות פחות חשובה, מה שחשוב יותר הוא כמה זמן נמשך כל סט, או במילים אחרות- זמן תחת עומס. לשריר לא אכפת ולא מובן כמה משקל אתם מרימים, כל מה שהוא מבין זה עבודה. אז אם תיקחו אותו משקל ותעשו 12 חזרות כשכל חזרה נמשכת 4 שניות, או 20 חזרות כשכל חזרה נמשכת שניה אחת. נחשו איפה קרעתם יותר את השריר וגרמתם לו לעבוד קשה יותר? כמובן שב-12 חזרות.
למה רק אצל המתחיל?עבור המתאמן המתחיל יש קורולציה בין עליה בכוח לעליה במסה.
אני לא אומר רק אצל המתחיל. אבל מתאמן מתקדם, אם ניקח דוגמא קיצונית כמו מרים משקולות אולימפי יכול להתקדם בכוח מבלי לעלות במשקל. אני לא מומחה אבל אני מניח שהשיפור מתבסס על שיפור טכניקה או נקודות חלשותלמה רק אצל המתחיל?
כן, אבל ההתקדמות שלו מבחינת אחוזים ביחס למה שהוא מרים היא אפסית לעומת מתאמן מתחיל/בינוני.אני לא אומר רק אצל המתחיל. אבל מתאמן מתקדם, אם ניקח דוגמא קיצונית כמו מרים משקולות אולימפי יכול להתקדם בכוח מבלי לעלות במשקל. אני לא מומחה אבל אני מניח שהשיפור מתבסס על שיפור טכניקה או נקודות חלשות
שים לב (ואני רציני) שלכתוב XD כאן בפורום זו עבירה על החוקים. (משתמש הושעה כבר בעבר)
תרבות דיון בבקשה...זין על המיצוי!
ואיך היוטיוברים הטבעיים מתאמנים? בעיקר כוח ותראה שהם נראים מעולה, omar, silent mike, furious pete@GreekGodGame
Omar Isuf העלה סרטון (לפני כשעה) על Natural Bodybuilding והוא אמר שם דבר מאוד יפה, משהו שאתה בכלל לא מצליח לקלוט- פאוורליפטרים (טבעיים כן.. לא מדבר כרגע על "מחוזקים"), לא יראו כמו בילדרים כי, וזה החלק הכי חשוב, זה לא מעניין אותם. הם ספורטאים. המטרה שלהם היא להרים הרבה.
אבל (וזאת תוספת שלי), זה לא אומר שהם לא יכולים לייעץ לך, כי סה''כ יש הרבה מאוד קווי חפיפה. העובדה היא כמו ש @hanan ציין, למתאמן הטבעי כוח ומסה הולכים ביחד ולכן לעשות 10 סטים של שכיבות סמיכה תמונת מספר סטים מצומצם של בנץ' פרס לדוגמה לא יהיה אפקטיבי.
אגב, ראיתי שהתייחסת ל5x5 וטענת שזה לא ל"בילדרים". דווקא בילדרים בשנות החמישים המציאו את ה5x5 (אקרוס, לא פירמידה). תסתכל לדוגמה על Reg Park.
ואיך היוטיוברים הטבעיים מתאמנים? בעיקר כוח ותראה שהם נראים מעולה, omar, silent mike, furious pete
ב-10, אימון B
שכיבות סמיכה רחבות 18 כפול 10 סטים
יד אחורית 10 קילו - 20 חזרות כפול 7 סטים
כתף קדמית 12 קילו - 12 חזרות 5 סטים
כתף אמצעית 12 קילו - 12 חזרות 5 סטים
כתף אחורית 12 קילו - 20 חזרות 5 סטים
ב-11 אימון C:
גב במכונה 40 קילו - 15 חזרות כפול 10 סטים
יד קדמית 6 קילו - 20 חזרות כפול 7 סטים
טרפזים 12 קילו - 20 חזרות כפול 7 סטים
אובר ראו 12 קילו - 20 חזרות כפול 5 סטים
ב-13 אימון A:
סקוואט - 30 חזרות כפול 10 סטים
תאומים - 37 חזרות 7 סטים
בטן - 3 סטים 20 חזרות
עליות רגלים בשכיבה - 20 חזרות 3 סטים
עליה של 5 קילו במשקל ב75 ימים, כרגע שוקל 72,
אינשאללה עוד 5 חודשים נתחיל להתקרב ל-75.
------------------------------------------------------------
Stayin Alive, Yeah yeah yeah~~~🤡
i'll give you the first laugh:Sync-0h5y1d7:
הוא עולה נקי. והוא לא יגמור כמו כל ה SS ניקים ב 30 אחוז שומן. כי 5 חזרות זה כוח ושומן ו 30 חזרות זה פיטנס.אני לא בטוח אם האימונים שלך מצדיקים עליה של חצי קילו בשבוע.
אין צורך להכנס לזה שוב. הוא בחר את הדרך שלו עד כמה שהיא נראית לי (לנו) חריגה.הוא עולה נקי. והוא לא יגמור כמו כל ה SS ניקים ב 30 אחוז שומן. כי 5 חזרות זה כוח ושומן ו 30 חזרות זה פיטנס.
בנימה רצינית יותר- הוא יפסיק לעלות בקרוב.אין צורך להכנס לזה שוב. הוא בחר את הדרך שלו עד כמה שהיא נראית לי (לנו) חריגה.
השאלה אם יש מספיק גדילה בעקבות התוכנית שמתאימה לעלייה במשקל