הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה סקוואט

Scheisse

משתמש מתחיל
73
13
נק' מוניטין:
20
73
13
הנה שלושה סרטונים שלי מאתמול, סקוואט 70 קילו. אני עושה high bar אבל אני רוצה ללמוד low bar למרות שלא ממש יוצא לי (המוט לא יציב על הגב ואני לא מוציא את התחת מספיק)
מה לשפר בטכניקה? מה לא טוב וכו'...וגם אתמול אחרי הסקוואטים היה לי כאבי ברכיים (חייב לציין שזו פעם ראשונה)
שאלה נוספת:
עד עכשיו באימון B במקום פאוורקלין הייתי עושה צ'ין אפס עם משקל (אני חודש בתכנית) והגעתי למשקל די מכובד של 22.5 קילו עליי.
עכשיו הבנתי שמספיק עם הצ'ין אפס כי לא רשום על זה בשום מקום, החלטתי לעשות את זה פשוט במקום מתח שהוא תחליף לפאוורקלין כי רציתי תרגיל ידיים. בקיצור, חזרה למתכונת המקורית- במקום הפאוורקלין לעשות מתח עם משקל או לעשות bent over row?
בנוסף מתי השלב שבו מוסיפים תרגילי עזר- במידה ובחרתי בbent over row מתי השלב שאני מוסיף מתח\צ'ין אפס ו\או מקבילים?

20160419 193335
20160419 192321
20160419 194330

לא ממש הבנתי - זה אמור להיות LB? זה משלב אלמנטים משני הואריאציות. והנעליים האלה נוראיות לסקוואט.
עכשיו הבנתי שמספיק עם הצ'ין אפס כי לא רשום על זה בשום מקום, החלטתי לעשות את זה פשוט במקום מתח שהוא תחליף לפאוורקלין כי רציתי תרגיל ידיים. בקיצור, חזרה למתכונת המקורית- במקום הפאוורקלין לעשות מתח עם משקל או לעשות bent over row?
צ'ין אפס זה תרגיל מצוין, למה להחליף במתח?
לגבי צ'ין או בנט אובר, זה תלוי בך ובלחץ שיש על הגב התחתון. אם אתה אוהב צ'ין אפס תמשיך איתו.

• פותח/ת השרשור
לא ממש הבנתי - זה אמור להיות LB? זה משלב אלמנטים משני הואריאציות. והנעליים האלה נוראיות לסקוואט.

צ'ין אפס זה תרגיל מצוין, למה להחליף במתח?
לגבי צ'ין או בנט אובר, זה תלוי בך ובלחץ שיש על הגב התחתון. אם אתה אוהב צ'ין אפס תמשיך איתו.

זה אמור להיות HB אבל אני רוצה ללמוד LB. לגבי הנעליים אני יודע אני מחליף לוואנס באימון של היום.
לגבי הצ'ין אפס כי לא רשום באינטרנט בשום וויריאציה של SS לגבי צ'ין אפס בתור תרגיל במקום הקלין אלא רק מתח או בנט אובר והצין אפס מצוין רק בתור תרגיל עזר

זה אמור להיות HB אבל אני רוצה ללמוד LB. לגבי הנעליים אני יודע אני מחליף לוואנס באימון של היום.
לגבי הצ'ין אפס כי לא רשום באינטרנט בשום וויריאציה של SS לגבי צ'ין אפס בתור תרגיל במקום הקלין אלא רק מתח או בנט אובר והצין אפס מצוין רק בתור תרגיל עזר
ב-SS אפשר לעשות צ'ין אפס במקום קלין.

הנה, עכשיו רשום.

• פותח/ת השרשור
ב-SS אפשר לעשות צ'ין אפס במקום קלין.

הנה, עכשיו רשום.
אוקיי חחח אני אמשיך עם צ'ין אפס.
מה לגבי הטכניקה בסקוואט? מה לשנות?
הקפצה. היום לא צילמתי כי אני מנסה ללמוד LB נכון אז אצלם פעם הבאה (המפרקים כאבו בסט השני כשניסיתי LB אז עשיתי HB)
והחלפתי נעליים לוואנס.

לגבי הסקוואט הטכניקה ניראת בסדר רק הבעיה שהגב שלך לא מצליח להיות סטטי והוא מתקפל באמצע התרגיל.
כנראה זה נובע מחולשה בשרירי הגב התחתון.
השאלה מה עושים במצב כזה. כי המשקלים שלך לא מתאימים עדיין לשימוש בחגורה,ומצד שני הרגליים שלך מספיק חזקות בשביל המשקל הזה אם אתה מצליח לרדת עמוק.
אז זה או שאתה מוריד קצת את משקלי העבודה בשביל לתת לגב שלך להתחזק עוד קצת למרות שהרגליים שלך מסוגלות ליותר,
או שאתה מוסיף תרגילים מבודדים לחיזוק שרירי הגב התחתון.
אשמח לשמוע מה @stitch חושב כי אני עברתי לשימוש בחגורת גב במשקלים נמוכים ככה שאין לי את הבעיה הזאת.

לא טוב, יש הרבה דברים לשפר אבל תתחיל עם הבסיס שזה להוריד את המוט בקו ישר , מרכז הכובד אצלך נוטה קדימה ובגלל זה גם העקבים עולים.

• פותח/ת השרשור
לגבי הסקוואט הטכניקה ניראת בסדר רק הבעיה שהגב שלך לא מצליח להיות סטטי והוא מתקפל באמצע התרגיל.
כנראה זה נובע מחולשה בשרירי הגב התחתון.
השאלה מה עושים במצב כזה. כי המשקלים שלך לא מתאימים עדיין לשימוש בחגורה,ומצד שני הרגליים שלך מספיק חזקות בשביל המשקל הזה אם אתה מצליח לרדת עמוק.
אז זה או שאתה מוריד קצת את משקלי העבודה בשביל לתת לגב שלך להתחזק עוד קצת למרות שהרגליים שלך מסוגלות ליותר,
או שאתה מוסיף תרגילים מבודדים לחיזוק שרירי הגב התחתון.
אשמח לשמוע מה @stitch חושב כי אני עברתי לשימוש בחגורת גב במשקלים נמוכים ככה שאין לי את הבעיה הזאת.

אני אעלה מחר סרטון סקוואט עדכני תגידו לי מה אתם חושבים אנסה לעשות LOW BAR, לשמור על עקבים , על זה שהברכיים לא יעברו את הקו של הכפות רגליים ועל גב ישר ועל סיבוב אגן. עוד משהו שצריך לשמור עליו?

לא טוב, יש הרבה דברים לשפר אבל תתחיל עם הבסיס שזה להוריד את המוט בקו ישר , מרכז הכובד אצלך נוטה קדימה ובגלל זה גם העקבים עולים.

לפי סרטון ביוטיוב של אלן ת'רול של How to Squat הוא אומר שהעקבים עולים בגלל tight ankle....זה לא המצב אצלי נכון? למרות שאין לי מושג מה זה tight ankle ... התחילו לי כאבי ברכיים אחרי הסקוואט של ה70 וה72.5 שהיה אחריו (לא צילמתי זה היה ביום חמישי) אני אנסה לשפר את הטכניקה שזה כנראה נובע מהטכניקה. מה צריך לשפר חוץ ממה שרשמתי למעלה בציטוט לcreatiner

אני אעלה מחר סרטון סקוואט עדכני תגידו לי מה אתם חושבים אנסה לעשות LOW BAR, לשמור על עקבים , על זה שהברכיים לא יעברו את הקו של הכפות רגליים ועל גב ישר ועל סיבוב אגן. עוד משהו שצריך לשמור עליו?

לפי סרטון ביוטיוב של אלן ת'רול של How to Squat הוא אומר שהעקבים עולים בגלל tight ankle....זה לא המצב אצלי נכון? למרות שאין לי מושג מה זה tight ankle ... התחילו לי כאבי ברכיים אחרי הסקוואט של ה70 וה72.5 שהיה אחריו (לא צילמתי זה היה ביום חמישי) אני אנסה לשפר את הטכניקה שזה כנראה נובע מהטכניקה. מה צריך לשפר חוץ ממה שרשמתי למעלה בציטוט לcreatiner
לא, זה לא המצב אצלך.

לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר.
השאלה אם זה קשור לחולשה של שרירי הגב התחתון

לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר.
השאלה אם זה קשור לחולשה של שרירי הגב התחתון
יכול להיות שהמחסום הוא פסיכולוגי?
תנסה לעשות BOX SQUAT ולשבת יותר אחורה, תעבוד על יציבות ותנסה שוב. (ותנסה לא ליפול, כי זה קרה לי 😅)

• פותח/ת השרשור
היום ירדתי ל50 קילו במקום 75 שהייתי צריך לעשות ועדיין הטכניקה לא טובה, ניסיתי לעבוד על סיבוב אגן בהתחלה, להסתכל קדימה ולא על הרגליים, לרדת עם המותניים ולעלות בחזרה עם הטוסיק. הטכניקה עדיין לא טובה. אצלם אימון הבא, ניסיתי LB אבל עדיין אין יציבות על הגב אז עשיתי עוד פעם HB (סוג של גיוונתי).
קורה לי שאני נופל אחורה אבל.....כמו ש@daniel9003 אמר שיכול לקרות. (לא קרה עם המוט אבל , רק חופשי)
המאמן במכון המליץ לי להוסיף מבודדים לגב התחתון.

היום ירדתי ל50 קילו במקום 75 שהייתי צריך לעשות ועדיין הטכניקה לא טובה, ניסיתי לעבוד על סיבוב אגן בהתחלה, להסתכל קדימה ולא על הרגליים, לרדת עם המותניים ולעלות בחזרה עם הטוסיק. הטכניקה עדיין לא טובה. אצלם אימון הבא, ניסיתי LB אבל עדיין אין יציבות על הגב אז עשיתי עוד פעם HB (סוג של גיוונתי).
קורה לי שאני נופל אחורה אבל.....כמו ש@daniel9003 אמר שיכול לקרות. (לא קרה עם המוט אבל , רק חופשי)
המאמן במכון המליץ לי להוסיף מבודדים לגב התחתון.
אתה לא יודע להתיישב אחורה.
שים מאחוריך ספה קטנה כדי שתיפול עליה אם אתה נופל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית