הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עומד לאבד תקווה עם חלבון מי גבינה

• פותח/ת השרשור macmac
  • פורסם בתאריך

macmac

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
שלום

כבר למעלה משנה אני מנסה עם עצמי כבר כמה סוגי אבקות חלבון.

התחלתי עם דאנמנטייז אליט ולאחר תקופה הבטן שלי התחילה להשתולל.. לא רוצה להיות בוטה אבל בואו נגיד שהיציאות שלי היו צמגיות וחומציות ושאני אומר חומציות אתם לא רוצים לתאר..

בכל אופן.. חומצי? ברור שזה הלקטוז אז עברתי לiso של אותה החברה..
בשבוע הראשון הייתי שמח אבל לאחר שבוע.. הופה.. הבטן משתוללת יותר מילד בפארק של six flags.. והיציאות שוב צמגיות.. אבל היי לפחות זה כבר לא חומצי מלקטוז

עברתי לbpi וגם פה אותו הסיפור.. כבר שכחתי איך נראה קקי קסם (שוב בוטה.. אבל אין דרך אחרת להסביר)

הקטע המוזר.. מוצרי חלב מעולם לא עשו לי בעיות.. זה קורה רק עם אבקות חלבון.. ככה שקשה לי להאמין שיש לי בעיה בעיכול של חלבון ספציפי בחלב.. אין לי מושג למה זה קורה..

מה האופציות שעומדות לרשותי? נסיתי לחפש את החסרונות שבמעבר לחלבון על בסיס סויה אבל לא מצאתי כלום.. אשמח ליעוץ בנושא.. אולי יש לכם חלופות אחרות

1. כמה חלבון אתה שותה ביום, יש מצב שאתה מפריז?
2. אתה בטוח שזה החלבון ולא משהו אחר? כלומר ניסית הפסקה ממושכת מאבקה וראית שהכל בסדר?
3. אתה יכול להגיע לערכים שאתה צריך בלי אבקות?

• פותח/ת השרשור
1. בוודאי שבדקתי את כל הנושא של כמות ותזמון. בין ארוחות, בין "צום" לצום, חצי סקופ, סקופ שלם. אפילו הכמות הקטנה ביותר גורמת לבלאגן ביציאות.
2. הרבה זמן השלתי את עצמי וחשבתי שזה דברים אחרים.. אחרי הפסקה ממושכת שלאחריה לקחתי סקופ אחד הבנתי בוודאות שזה זה. הקטע העצוב שהייתי צריך להפסיק כדי להביןשזה לא שווה את זה. זה מגיע לרמות שזה מונע ממני להתאמן.. למדתי להתמודד עם זה במשך הזמן אבל ההפסקה גרמה לי להבין שזה לא שווה את זה.
3. לצערי אני מצליח לגרד את מה שאני צריך אבל אני נאלץ לאכול ארוחות גדולות ואז נשאלת שאלת האפקטיביות.. (150 גרם חזה עוף כפול 3 פעמים וכמה יוגורטים בין לבין)

תיקנה מולטי ויטמין עם ערכים טובים
זה יסדר לך את העניין היציאות, כי כנראה אתה לא משלב מספיק פירות וירקות בתפריט שלך.
לי באופן אישי זה עשה פלאים.

• פותח/ת השרשור
תיקנה מולטי ויטמין עם ערכים טובים
זה יסדר לך את העניין היציאות, כי כנראה אתה לא משלב מספיק פירות וירקות בתפריט שלך.
לי באופן אישי זה עשה פלאים.

זה ממש לא קשור לויטמינים.. הפירות והירקות אכן יכולים לעזור שכן הם מכילים סיבים תזונתיים.
בכל אופן, כמו שהסברתי הבעיה הרבה יותר חריפה בשביל שזה יהיה עניין של סיב תזונתי חסר או כמות וסדר..

זה ממש לא קשור לויטמינים.. הפירות והירקות אכן יכולים לעזור שכן הם מכילים סיבים תזונתיים.
בכל אופן, כמו שהסברתי הבעיה הרבה יותר חריפה בשביל שזה יהיה עניין של סיב תזונתי חסר או כמות וסדר..
ברור שזה לא חוות דעת של רופא מה שאמרתי.
פשוט לי באופן אישי זה סידר את בעיות הגזים והיציאות המולטי ויטמין.
תנסה לקחת מה שבועות ולהמשיך לקחת את האבקות ותחזור ותגיד אם היסתדר או לא אין לך מה להפסיד.

• פותח/ת השרשור
ברור שזה לא חוות דעת של רופא מה שאמרתי.
פשוט לי באופן אישי זה סידר את בעיות הגזים והיציאות המולטי ויטמין.
תנסה לקחת מה שבועות ולהמשיך לקחת את האבקות ותחזור ותגיד אם היסתדר או לא אין לך מה להפסיד.

אני כבר על מולטי ויטמין תקופה בלי שום קשר

לצערי אני מצליח לגרד את מה שאני צריך אבל אני נאלץ לאכול ארוחות גדולות ואז נשאלת שאלת האפקטיביות.. (150 גרם חזה עוף כפול 3 פעמים וכמה יוגורטים בין לבין)

נשמע שמישהו לא יודע איך לאכול ואיך לבנות תפריט, פנה לתזונאי ותגמור עניין.
אבקת חלבון לא אמורה לפצות על החוסר יכולת שלך לבנות תפריט מתאים ולאכול כמו שצריך - היא פשוט באה להשלים חוסרים במידה ואתה עושה הכל בצורה נכונה.

• פותח/ת השרשור
נשמע שמישהו לא יודע איך לאכול ואיך לבנות תפריט, פנה לתזונאי ותגמור עניין.
אבקת חלבון לא אמורה לפצות על החוסר יכולת שלך לבנות תפריט מתאים ולאכול כמו שצריך - היא פשוט באה להשלים חוסרים במידה ואתה עושה הכל בצורה נכונה.

נשמע שמישהו עובד במשמרות עם הפסקות נורא מוגבלות והיכולת שלו לחלק ארוחות די מוגבלת.. אני לא ילד בן 5

נשמע שמישהו עובד במשמרות עם הפסקות נורא מוגבלות והיכולת שלו לחלק ארוחות די מוגבלת.. אני לא ילד בן 5

אחלה, על קופסאות אוכל שאתה מכין מראש שמעת?
תגיד למעסיק שלך "אני אוכל כמה דקות וחוזר"
במידה והוא לא מסכים לך לאכול - תגיד לו שיי***ן.
שנתיים מהחיים שלי "ביליתי" באבטחה עם הפסקות מאוד מוגבלות ונהלים נורא נוקשים,
אבל, אף אחד בחיים לא אמר לי לא לאכול, כי זה לא נורמלי.

חלבון טבעוני (בסיס סויה) ניסית
הוא רשם שכן

לmacmac:
אני לא חושב שיכולים לעזור לך פה עדיף שתלך לרופא משפחה ותדבר עם הרופא על זה ממש טוב שלא יחפף אותך ותבקש לעשות פגישה עם דיאטנית של קופת חולים(שלא תבזבז הרבה כסף) ותסביר לה הכל הקטע אתה לא חייב תפריט אלא דבר על האבקות חלבון.
סתם תאוריה שלי אני לא רופא.
יכול להיות שהגוף שלך לא מקבל טוב את האבקות חלבון לא בגלל הטעם אלא בגלל המרקם של האבקה שזה גם מעובד(לא רעיל, אלא הופך מאכלים לאבקה).

נערך לאחרונה:
אתה בטוח שהתפריט מאוזן ? נשמע כמו תגובה קלאסית של אוכל לא בריא או חוסר של משהו, אבקה באמת קריטי לך ? פירות ירוקות, סופרפודס, ובדיקה אצל הרופא יסדר לך את זה 200 אחוז.

• פותח/ת השרשור
לא ניסיתי אבקת חלבון על בסיס סויה, אבל לפני שופך עוד כסף על אבקות רציתי לברר האם יש חסרונות באבקת חלבון מבוססת סויה, מבחינת הורמונים שמעתי דברים, על הרכב חומצות האמינו.. מישהו יודע מה קורה לגבי האבקה? אשמח לשמוע

דבר שני, אני אוכל יחסית הרבה ירקות, אני לא אשקר, יש ארוחות שמורכבות מחזה עוף ואורז בלבד, אבל יש לי את כל אבות המזון בתפריט די מפוזרים על מהלך היום (סה"כ 5 ארוחות בערך).. אני די חוטא לגבי השומנים, ומבין שהם גם הופכים את הליך העיכול ליותר מועיל [איטי יותר], אבל עדיין התגובה כ"כ חריפה שאני לא חושב שזה משהו נקודתי.. תהיתי פשוט אם מישהו חווה או מכיר עניין דומה..

ובכל אופן, אני כן מצליח לגרד את כמות החלבון ללא אבקה, אבל זה ממש מקשה ויקר כספית.. 2 יוגורטים ו400~ חזה עוף ביום זה לא זול, וזה לא כולל את שאר מקורות החלבון (ביצים, טונה וכו')

תודה על התגובות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית