הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בניית תוכנית למתאמן בן 55

• פותח/ת השרשור TMM
  • פורסם בתאריך

TMM

משתמש פעיל
534
2
נק' מוניטין:
148
534
2
היי, אבא שלי מתחיל להתאמן בקרוב, ואני צריך תוכנית אימונים לחיטוב בשבילו. העניין הוא שעוד לא יצא לי לבנות תוכנית למתאמן בגילו, במיוחד שהוא עם נטייה לכאבי גב(שלדעתי נובעים משרירי גב חלשים) וכאבי ברכיים קלים.

אם תוכלו לעזור לי בשאלות של באיזו רמת העצימות שהוא צריך להתחיל איתה ומאיזו תוכנית( מדובר על בן אדם שלא התאמן המון שנים). המטרה היא לרדת במשקל קודם כל.

קצת נתונים: בן 55

משקל איזור ה78 קילו לדעתי

גובה 1.74

תודה רבה

שיתחיל עם FBW פשוטה עם משקלים קלים, ללמוד תרגילי בסיס
סקוואט
דדליפט
בנץ'
פרס
חתירה במכונה (אלא אם מסוגל לבצע מתח, אבל סביר שלא)

בקשר לירידה במשקל, זה כמובן תזונה.
אפשר לשלב אירובי קל בסוף אימון (הליכה מהירה / ריצה קלה)

לדעתי סקווט, דדליפט ופרס צריכים להשתלב יותר מאוחר אחרי שתוודא שהגב והזוקפים תקינים.
בגילו קל מאוד לתפוס את הגב בגלל דדליפט.

• פותח/ת השרשור
כן אני ממש לא קופץ למורכבים מהר(עם כל הרצון) בגלל הסיכון לפציעה, אני אתחיל עם FBW מהאתר 3 פעמים בשבוע שיבין את הקונספט +- ומשמה נמשיך.

בנוגע לתזונה. עדיף גירעון קלורי גבוה יותר לאדם בגילו בגלל מטבוליזם איטי?

כן אני ממש לא קופץ למורכבים מהר(עם כל הרצון) בגלל הסיכון לפציעה, אני אתחיל עם FBW מהאתר 3 פעמים בשבוע שיבין את הקונספט +- ומשמה נמשיך.

תבדוק מה התפריט שלו. תתחיל בלהוריד "ג׳אנק ומתוקים" יש סיכוי שזה יספיק

אנחנו לא מכירים את אבא שלך, את הרצונות שלו ואת הנתונים עליו, ולכן כל המלצה תהיה רשלנית.

באופן כללי, חשוב שיתחזק באופן כללי, כלומר להתאמן ולהתקדם בצורה ליניארית, בתרגילים מורכבים המערבים מסת שריר גדולה.

בגיל כזה, אדם שלא התאמן מעולם או הרבה שנים, טוב יעשה עם יתחיל עם מאמן אישי. הסיכוי להיפצע גדול יותר והשיקום ארוך יותר ולא תמיד חוזרים למצב המקורי. לאט לאט

אין שום סיכון בפציעה אם הטכניקה נכונה והמשקלים קלים
זה בעיקר תירוץ לא לעבוד נכון

יש מכלול שלם של בעיות אצל אנשים מבוגרים. אני מאמן אדם בן 60 והוא הגיע תןך חודשיים ל110 דדליפט. אך לפתע גילינו שיש לו לחץ דם גבוה.
אצלך זה יכול להיות דברים אחרים, תיזהר מאוד!
זה עולם אחר, הם שבירים, חלשים וצריכים דיוק מאוד גבוה בתנועה.
אני לא יודע מה הרמה שלך כמדריך/ מאמן. אבל אל תיקח סיכון, הנזק אצלם מטורף.

אם הטכניקה נכונה !

אבל אלו לא תרגילים שנעשים נכון אינטואיטיבית, והסיכוי להפצה כשהטכניקה איננה מדוייקת כן גדל עם הגיל. ולכן אדם מבוגר צריך להקפיד שבעתיים על טכניקה ולכן ההמלצה על מאמן
ולדעתי עדיף גם לעבור אצל הרופא
יצויין עם זאת שהסיכון בלא להתאמן גם כן גדול וכדאי לעשות את המאמץ הנדרש וכן להתאמן

נקודה אחת חשובה שאני יכול להעיד מנסיון אישי
בגילאים מבוגרים זמן ההתאוששות ארוך יותר
התזונה פחות טובה וככה גם השינה
קח את זה בחשבון שאתה דוחף אותו לעולם הזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית