הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחירת תוספים

• פותח/ת השרשור Reyel
  • פורסם בתאריך

Reyel

משתמש מתחיל
165
8
נק' מוניטין:
8
165
8
אהלן,

השאלה מיועדת לבחור בן 57 שנמצא כרגע במשקל נמוך, צמחוני ועובד בעבודה פיזית.
נראה רזה וכחוש אך הוא חזק פיזית ואנרגטי. בכל מקרה הוא חייב לעלות במשקל. ( גובה 1.74 משקל סביבות 60 אפילו פחות).
כמובן מעבר לדבר הבסיסי ביותר וזה שהוא חייב להתחיל לאכול יותר, חשבתי להמליץ לו על כמה תוספים שיעזרו לו.
חשבתי על גיינר וקריאטין. אולי גם מגנזיום.

אשמח לשמוע את דעתכם על זה ועל עוד דברים אתם ממליצים.

לפני שחושבים על תוספים רצוי לבנות תפריט מסודר בהתאם למטרות.

מסכים עם דרוגו,
תרכיב תפריט טוב ולאחר מכן אשמח לעזור

מסכים עם התגובות. כדי לעלות במשקל צריך פלוס קלורי. גיינר יכול לעזור אבל זה לא איזה אבקת קסם שתעלה אותו במשקל.

• פותח/ת השרשור
אני יודע שזה לא אזושהי "אבקת קסמים". אבל לצערי הוא לא יכול כל כך לשמור על תפריט מסודר בגלל כל מיני סיבות...
לדעתי אם הוא יצרוך את האבקה זה ישלים לו ארוחה (שמסיבות כאלה ואחרות הוא לא אוכל) וכך יגיע לפלוס קלורי.

הוא מתבסס בדרך כלל על המון פחמימות ופירות.

זה נושא קצת מסובך לגביו.. מקווה שהבנתם אותי פחות או יותר.

הוא מתאמן? אם לא אין לו שום צורך בקריאטין
לגבי גיינר, זה טוב רק אם הוא מפספס ארוחות, מה שאני אוהב לעשות כשאין לי זמן לאכול זה לערבב אבקת חלבון עם הגיינר וככה אני מוריד את יחס הפחמימה - חלבון, ואולי מוסיף גם חמאת שקדים בשביל שומנים
בנוסף הייתי ממליץ לו לקחת אומגה 3,ויטמין די, מגנזיום, אבץ, ואולי גם סידן

• פותח/ת השרשור
הוא מתאמן? אם לא אין לו שום צורך בקריאטין
לגבי גיינר, זה טוב רק אם הוא מפספס ארוחות, מה שאני אוהב לעשות כשאין לי זמן לאכול זה לערבב אבקת חלבון עם הגיינר וככה אני מוריד את יחס הפחמימה - חלבון, ואולי מוסיף גם חמאת שקדים בשביל שומנים
בנוסף הייתי ממליץ לו לקחת אומגה 3,ויטמין די, מגנזיום, אבץ, ואולי גם סידן

לא מתאמן, אבל עובד עבודה פיזית אז חשבתי שזה יהיה לו טוב.
איזה יחס חלבון-פחמימה צריך? לא מבין בזה כל כך.
ואיזה עוד תוספות יש בגיינר שאין באבקת חלבון?

גיינר באופן כללי זה תוסף שאני פחות מתלהב להמליץ עליו. רק כמוצא אחרון ובאמת אם אין ברירה אחרת.
מבין שיש אילוצים, אבל גיינר הוא לא בהכרח הפתרון.

לא מאוד מסובך להגדיל את הצריכה הקלורית, גם לבעלי אורח חיים תובעני. חמאת בוטנים\אגוזים למינהם\ טחינה גולמית\ש"ש. זה אפשרי.

לגבי שאר התוספים, אם עובד בעבודה פיזית אז סידן, אבץ ומגנזיום יכולים לעזור כמו שצויין.

לא מתאמן, אבל עובד עבודה פיזית אז חשבתי שזה יהיה לו טוב.
איזה יחס חלבון-פחמימה צריך? לא מבין בזה כל כך.
ואיזה עוד תוספות יש בגיינר שאין באבקת חלבון?
קריאטין יעיל במאמצים קשים וקצרים, לעבודה פיזית ארוכה אין לו השפעה
ובגיינר יש נטו פחמימה בנוסף לחלבון, לרוב בעיקר סוכרים, ככה שעודף יעילות תזונתית אין לו, וכמות הסוכר שאתה צריך לקחת שם לרוב כדי לקבל כמות חלבון סבבה היא די גבוהה, זה למה אני אומר להוסיף חלבון, ואז אתה צריך לקחת כמות קטנה יותר מהגיינר, וככה פחות סוכר

• פותח/ת השרשור
גיינר באופן כללי זה תוסף שאני פחות מתלהב להמליץ עליו. רק כמוצא אחרון ובאמת אם אין ברירה אחרת.
מבין שיש אילוצים, אבל גיינר הוא לא בהכרח הפתרון.

לא מאוד מסובך להגדיל את הצריכה הקלורית, גם לבעלי אורח חיים תובעני. חמאת בוטנים\אגוזים למינהם\ טחינה גולמית\ש"ש. זה אפשרי.

לגבי שאר התוספים, אם עובד בעבודה פיזית אז סידן, אבץ ומגנזיום יכולים לעזור כמו שצויין.

קריאטין יעיל במאמצים קשים וקצרים, לעבודה פיזית ארוכה אין לו השפעה
ובגיינר יש נטו פחמימה בנוסף לחלבון, לרוב בעיקר סוכרים, ככה שעודף יעילות תזונתית אין לו, וכמות הסוכר שאתה צריך לקחת שם לרוב כדי לקבל כמות חלבון סבבה היא די גבוהה, זה למה אני אומר להוסיף חלבון, ואז אתה צריך לקחת כמות קטנה יותר מהגיינר, וככה פחות סוכר

תותחים, תודה רבה!

Back
למעלה תחתית