הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבנה האימון היעיל ביותר לעלות מסה 😃

• פותח/ת השרשור Olive
  • פורסם בתאריך

Olive

משתמש מתחיל
10
1
נק' מוניטין:
1
10
1
היי,

כתבתי פוסט לפני שבועיים לחיפוש אחר תוכנית אימונים לכל הגוף בבית. עזרתם לי לקבל פרספקטיבה.
התחלתי להעזר בMADBARZ כדי לשמור על סדר אימון וקבלת נתונים - אחלה תוכנה בסיסית.

אני עושה אימון Full body - כל השרירים, 3 פעמיים בשבוע - סופ"ש מנוחה:
האימון בנוי מ10 תרגילים שונים: יד אחורית על כסא, שכיבות סמיכה פייק - כתפיים, 2 סוגי מתח, שכיבות סמיכה, ברכיים לחזה במתח, סקווט, רגל רגל, טיפוס - התאומים, פלאנק.

השאלה שלי היא לגבי Setup - חזרות, הפסקות ומנוחה.

כרגע אני עובד כך: 4 סבבים מלאים של כל התרגילים ברצף, 20 שניות מנוחה בין תרגיל לתרגיל, 90 שניות מנוחה בין סיבוב לסיבוב.

הבנתי שיש חשיבות רבה למבנה האימון כאשר רוצים לעלות מסה ולכן אני שואל האם זו הדרך האידאלית לסדר התרגילים והמנוחות?
אני יודע שמומלץ הרבה פעמים לתת לשרירים "להתפוצץ", אם כך לא עדיף לדוגמא:
לעשות רק 3 סבבים של התרגילים אבל להעלות את מספר החזרות בכל תרגיל שיגיע לקצה גבול היכולת?
או לעשות לעשות 4 סבבים של קבוצת שרירים אחת (של גוף עליון לדוגמא) ואז לעשות 4 סבבים של קבוצת השרירים שנותרה (גוף תחתון)?
או בכלל לעשות 4 סבבים של כל תרגיל ורק אז לעבור לתרגיל הבא ברשימה?
או אפשרות אחרת לגמרי שאני לא מכיר כי אני הדיוט בתחום סה"כ.

*מזכיר רק שאני מתכוון לאימון כל הגוף ולא מעוניין לחלק תרגילים שונים לימים שונים. חשוב לי לעבוד על כל הגוף בכל אימון כדי להנות.
*מדובר באימון בבית בלבד (עם מתח ומשקולות של 5 קילו, כמובן שאפשר לרכוש עוד משקולות במידת הצורך)

המון תודה!
אני ממש אשמח לעצה בנושא ואף אחד לא מגיב :/
האם התנסחתי לא מובן?
או במילים אחרות, בשביל לעלות מסת שריר:

עדיף לי לעשות 3 סבבים ולתת 110% בכל תרגיל עד למצב FAIL או להמשיך כמו עכשיו 4 סבבים 80% בכל תרגיל?

התחלתי להעזר בMADBARZ כדי לשמור על סדר אימון וקבלת נתונים - אחלה תוכנה בסיסית.

השאלה שלי היא לגבי Setup - חזרות, הפסקות ומנוחה.

אתה מבקש מידע על משהו שלדעתי, רוב הפורום אינו בקיא בו.
ואם יש כאלו, תיאלץ להמתין בסבלנות עד שיענו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית