ייעוץ שבוע דילואוד בחיטוב

ספיר

משתמש פעיל
515
224
נק' מוניטין:
586
515
224
אני מתאמנת די הרבה זמן בתוכנית הלינארית של ביל סטאר למטרת חיטוב.
(החיטוב עצמו התחיל לא מזמן).
בשבוע-שבועיים האחרונים אני מרגישה עומס די גדול..(המשקלים שלי עלו למרות החיטוב, והאימון התאוששות כבר לא מרגיש לי כמו התאוששות, הדדליפט בו עצים) חשבתי לעשות שבוע דילואוד, השאלה היא אם זה אפשרי למרות החיטוב?
כי לפי מה שהבנתי, ריסטים לא ממש מומלץ לעשות בחיטוב, אז זה על אותו משקל?

חייבת לציין שעד עכשיו נהנתי מהאימונים גם אם הם היו כבדים, ופתאום רק המחשבה על אימון גורמת לי להיות מותשת ובלי חשק..לא יודעת כמה חשוב לציין את זה...

נערך לאחרונה:
אני מתאמנת די הרבה זמן בתוכנית הלינארית של ביל סטאר למטרת חיטוב.
(החיטוב עצמו התחיל לא מזמן).
בשבוע-שבועיים האחרונים אני מרגישה עומס די גדול..(המשקלים שלי עלו למרות החיטוב, והאימון התאוששות כבר לא מרגיש לי כמו התאוששות, הדדליפט בו עצים) חשבתי לעשות שבוע דילואוד, השאלה היא אם זה אפשרי למרות החיטוב?
כי לפי מה שהבנתי, ריסטים לא ממש מומלץ לעשות בחיטוב, אז זה על אותו משקל?

חייבת לציין שעד עכשיו נהנתי מהאימונים גם אם הם היו כבדים, ופתאום רק המחשבה על אימון גורמת לי להיות מותשת ובלי חשק..לא יודעת כמה חשוב לציין את זה...
ריסט לא מומלץ, אבל גם להיתקע ולהוריד משקל במובן של ריסט לא מומלץ.
נסי להמשיך בתכנית וכשאת מרגישה החלשות משמעותית בחני את התכנית, אבל בחני גם את התזונה. גרעון קלורי סביר לא אמור להביא להחלשות שתורגש מיד.
אם אני שם עצמי במקומך, הייתי מנסה לזרום עם ץכנית סטנדרטית, מגיב בהתאם ומוריד משקלים רק אם אני מרגיש שמץזה הכרחי.

הייתי לוקח אימון התאוששות ועושה אותו באמת כמו התאוששות(קל, בלי שום דבר כבד), תוך כדי כדאי לבדוק שיש מספיק חלבון ושומן בתפריט שלך ושאת מקבלת שינה איכותית(רצופה) כל לילה.

הדבר הראשון שכושל באימונים זה לרוב החוסן המנטלי, כדאי "לוותר" על אימון כדאי לתת לראש להתרענן ולא להתאמן בתחושת מועקה

הייתי לוקח אימון התאוששות ועושה אותו באמת כמו התאוששות(קל, בלי שום דבר כבד), תוך כדי כדאי לבדוק שיש מספיק חלבון ושומן בתפריט שלך ושאת מקבלת שינה איכותית(רצופה) כל לילה.

הדבר הראשון שכושל באימונים זה לרוב החוסן המנטלי, כדאי "לוותר" על אימון כדאי לתת לראש להתרענן ולא להתאמן בתחושת מועקה

פעם בשבוע ארוחה עתירת קלוריות ועתירת פחמימות בפרט שנותנת גם סיפוק מנטלי .לרוב משהו שממש בא לה לאכול כל השבוע ולא יכולה כי זו סטייה מהתפריט.
בהשראת מרטין כמובן.
@ספיר תקני אותי אם אני טועה.

פעם בשבוע ארוחה עתירת קלוריות ועתירת פחמימות בפרט שנותנת גם סיפוק מנטלי .לרוב משהו שממש בא לה לאכול כל השבוע ולא יכולה כי זו סטייה מהתפריט.
בהשראת מרטין כמובן.
@ספיר תקני אותי אם אני טועה.
אתה עונה במקומה ?

אבל כל עוד יש פלוס קלורי של נגיד כ 500 קלוריות והם מגיעים בעיקר מפחמימה אז זה נחשב.

חשבתי שסיבה אחת לזה שאין כוח זה אולי חיטוב מתמשך ללא העמסות. אם היא עושה את זה אז אולי כמו שהנחש אמר צריך לעשות אימון התאוששות שהוא באמת התאוששות.

בגלל זה לדעתי לינארית לא טובה לחיטוב. עשיתי אותה ועכשיו אני עושה טקסס ומרגיש הרבה הרבה יותר טוב אם טקסס.

היא מרשה לי 😁

אני מנסה לדאוג לכך שיהיה פלוס קלורי נחמד אבל היא הרבה פעמים נרתעת מ"הגזמה" כי זה מרגיש לה לא טוב ותמיד יש את הפחד שזה יפריע לה לרדת במשקל.
#מלשין#
הבנתי שאתה מכיר אותה סבבה, בכל מקרה כל עוד נגיד בשבוע היא במינוס קלורי כולל נגיד של 2000 קלוריות ועושה יום אחד של העמסה של 500 הסה"כ עדיין מינוס. וזה יותר חשוב לחיטוב שיהיה שבירת שיגרה.

יש פה כמה מאמרים שמראים שיש יתרון בחיטוב לעשות העמסה. בנוסף בפן הנפשי לדעתי זה עוד יותר חשוב. זה נותן יכולת להמשיך שזה מה שחשוב ההתמדה. וזה מגיעה בצורה מסודרת כלומר נגיד פעם בשבועיים או פעם בשבוע תלוי במצב.

הרבה פעמים נכשלים בחיטוב בגלל שנשברים מנטאלית, במיוחד נשים שלהם יותר קשה לעשות חיטוב משלל סיבות.

יש לך טעות קטנה, אין בליניארית אימון התאוששות. הסקוואט פשוט פחות כבד מבדר"כ. הדדליפט אמור להיות בהחלט כבד ולהרגיש כבד.
צריך להבדיל בין עייפות פיזית (כאבים, עייפות עקב חוסר שינה או חוסר בתזונה, פציעות וכו') לבין בעיה בהתאוששות.

אני יכול הרבה פעמים לבוא גמור לאימון אבל לפגוע בקלות במספרים, אם את לא מתקדמת, או מתקדמת ממש ממש בקושי - אז כן שווה לקחת חצי שבוע - שבוע קל. תצאי מהסרט שזה יגרום לך להיות חלשה, ממש לא. לא סתם לוקחים שבוע קל לפני תחרות ... כי אחר כך אתה חוזר הרבה יותר חזק.

אני בדעה מנוגדת לרוב הפורום, ראיתי עשרות מתאמנים מתקדמים ומתחזקים תוך כדי מינוס קלורי, כולל בחורות, בחורים טבעיים ומוזרקים. החוכמה זה לא לעשות מינוס קלורי פסיכי, ולא לקצץ באגרסיביות כל שבוע.

אני לא חושב שזה סוף העולם אם את לא בולסת ביום העמסה, יש כאן דעה רווחת שחובה לעשות העמסה, אבל לא כל דיאטה היא זהה, וגם העמסות ניתן לעשות בצורות שונות (דל שומן למשל שזה על גבול השגעון). לדעתי מה שחשוב שמאכלים שקשה לך להמנע מהם במהלך השבוע - שתוכלי להנות קצת ביום העמסה.

מותר לשאול מ.ג, כמה זמן בדיאטה, איזה אירובי וכמה עושה וכמה קלוריות אוכלת?

• פותח/ת השרשור
סתם שאלה את עושה העמסות ?

עושה צ׳יטים..וזה בסדר הוא גר איתי חחח הוא יודע די טוב מה אני אוכלת, אני מרשה לו ;)
אני משתדלת לאכול בצ׳יט לפחות 500 קלוריות אבל כן לפעמים קצת קשה לי פסיכולוגית..
יש לך טעות קטנה, אין בליניארית אימון התאוששות. הסקוואט פשוט פחות כבד מבדר"כ. הדדליפט אמור להיות בהחלט כבד ולהרגיש כבד.
צריך להבדיל בין עייפות פיזית (כאבים, עייפות עקב חוסר שינה או חוסר בתזונה, פציעות וכו') לבין בעיה בהתאוששות.

אני יכול הרבה פעמים לבוא גמור לאימון אבל לפגוע בקלות במספרים, אם את לא מתקדמת, או מתקדמת ממש ממש בקושי - אז כן שווה לקחת חצי שבוע - שבוע קל. תצאי מהסרט שזה יגרום לך להיות חלשה, ממש לא. לא סתם לוקחים שבוע קל לפני תחרות ... כי אחר כך אתה חוזר הרבה יותר חזק.

אני בדעה מנוגדת לרוב הפורום, ראיתי עשרות מתאמנים מתקדמים ומתחזקים תוך כדי מינוס קלורי, כולל בחורות, בחורים טבעיים ומוזרקים. החוכמה זה לא לעשות מינוס קלורי פסיכי, ולא לקצץ באגרסיביות כל שבוע.

אני לא חושב שזה סוף העולם אם את לא בולסת ביום העמסה, יש כאן דעה רווחת שחובה לעשות העמסה, אבל לא כל דיאטה היא זהה, וגם העמסות ניתן לעשות בצורות שונות (דל שומן למשל שזה על גבול השגעון). לדעתי מה שחשוב שמאכלים שקשה לך להמנע מהם במהלך השבוע - שתוכלי להנות קצת ביום העמסה.

מותר לשאול מ.ג, כמה זמן בדיאטה, איזה אירובי וכמה עושה וכמה קלוריות אוכלת?

כן די ברור לי שהאימון התאוששות הוא באמת התאוששות..זה גם מה שרשמתי האמת..
מבחינת משקלי עבודה התקדמתי יפה עד עכשיו, עכשיו התחיל להיות קשה כי גם ה80 וה90 אחוז כבדים יחסית מבחינתי.
שוקלת 62.5, בערך חודש בחיטוב אמיתי חח ואוכלת 1200 קלוריות. לא עושה אירובי.

הנה נמצאה הבעיה.

את אוכלת ממש ממש ממש מעט. את בשלב יחסית מוקדם של דיאטה (כלומר לא אחרי תקיעות של חודשים) וכבר את בשלב שאת אוכלת פחות מדי, אז אין מה לדבר על להוריד בהדרגה.

הBMR שלך במנוחה הוא סביב 1400 קל', שבהנחה ואת מתאמנת (ואת מתאמנת) צריך להכפיל סביב 1.3 - 1.4 כדי לקבל הוצאת קלוריות יומית.

לא הייתי מגזים אם הייתי אומר שאת צריכה להעלות לכיוון 1800+.

אני ממש לא מומחה לחישוב קלוריות, חכי לעוד תגובות בנושא.

בנסוף הציט צריך להיות +500 מעל הינטרלי לאותו יום. כלומר אם את במינוס 500 ביום יום תאכלי באותו יום 1000 נוספים.

• פותח/ת השרשור
הנה נמצאה הבעיה.

את אוכלת ממש ממש ממש מעט. את בשלב יחסית מוקדם של דיאטה (כלומר לא אחרי תקיעות של חודשים) וכבר את בשלב שאת אוכלת פחות מדי, אז אין מה לדבר על להוריד בהדרגה.

הBMR שלך במנוחה הוא סביב 1400 קל', שבהנחה ואת מתאמנת (ואת מתאמנת) צריך להכפיל סביב 1.3 - 1.4 כדי לקבל הוצאת קלוריות יומית.

לא הייתי מגזים אם הייתי אומר שאת צריכה להעלות לכיוון 1800+.

אני ממש לא מומחה לחישוב קלוריות, חכי לעוד תגובות בנושא.

ניסיתי לעשות את זה, ולא הייתי יורדת במשקל..החילוף חומרים שלי כנראה איטי ולא ממש תואם את הנוסחה..כשאני אוכלת 1200-1300 קלוריות אני מצליחה לרדת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית