הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה בחיטוב, הפרטים הקטנים

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
בטח בשביל לענות על השאלות תרצו לדעת נתונים, אז 1.71, 76 קילו כרגע, התחלה ב 85, סביבות ה 4 חודש חיטוב
מבחינת אחוז שומן לא יודע אז למי שזה עוזר הינה תמונה של השינוי לבינתיים:
PicsArt_06-03-03.11.22.jpg

אז הייתי שמח לקבל חוות דעת לגבי הפרטים הקטנים כדי להמשיך לרדת לאחוז יותר נמוך:

1. 100 גרם פחמימה עם העמסה פעם בשבוע - סבבה ?
2. בהעמסה מכניס סביבות ה 200-300 פחמימה משיבולת שועל ואורז + ציט - סבבה ? האם יש עדיפות לפחמימה מסוימת ? האם יש חשיבות לכמות הפחמימה בהעמסה ?
3. תזמון פחמימה במהלך היום - בבוקר אחרי אירובי שיבולת שועל, לפני אימון אורז, אחרי אימון אורז (כמובן שעם חלבון פשוט אני מתייחס כרגע רק לפחמימה) - סבבה ? אוכל 300 גרם אורז, האם יש חשיבות לחלוקה, נגיד 100 לפני אימון ו 200 אחרי או שפשוט חצי חצי ?
4. הארוחה שאחרי האימון היא בעצם האחרונה לפני השינה, אני לא הולך לישון ישר אלה אחרי שעתיים בערך - סבבה ?
5. שומן ותוספים - 2 כפות שמן זית, אומגה 3, מולטי ויטימין ומגנזיום עם הארוחה האחרונה - סבבה ?
6. רוצה להוסיף אינטרוולים פעם בשבוע - יש העדפה למתי לעשות את זה ? נגיד ביום הראשון שאחרי ההעמסה או ביום האחרון שלפני ההעמסה ? על בטן ריקה או מתישהו במהלך היום ?

תודה מראש לכל מי שעוזר 😃

1. בסדר גמור
2. בסדר גמור
3. אחרי אימון הייתי מכניס פחמימה פשוטה כמו 3 תמרים, בננה וכו', איך 300 אורז יוצא 100 גרם פחמימה?
4. עדיף כמו שאמרתי ב3, ואין בעיה עם זה.
5. כמה אומגה 3? אם 3 כמוסות אז בסדר גמור
6. עדיפות על בטן ריקה או אחרי אימון ואחרי השייק

כן

2. בהעמסה מכניס סביבות ה 200-300 פחמימה משיבולת שועל ואורז + ציט - סבבה ? האם יש עדיפות לפחמימה מסוימת ? האם יש חשיבות לכמות הפחמימה בהעמסה ?
כן זה בסדר.
קודם כל תגוון את הפחמימות, ועדיף להתמקד בדברים בעלי אחוז שומן כמה שיותר נמוך
כמות הפחמימות חשובה אבל זה תלוי בגישה שלך. תקרא במאמר לחיטוב

3. תזמון פחמימה במהלך היום - בבוקר אחרי אירובי שיבולת שועל, לפני אימון אורז, אחרי אימון אורז (כמובן שעם חלבון פשוט אני מתייחס כרגע רק לפחמימה) - סבבה ? אוכל 300 גרם אורז, האם יש חשיבות לחלוקה, נגיד 100 לפני אימון ו 200 אחרי או שפשוט חצי חצי ?
ביום של ההעמסה?
אם אתה מדבר על יום רגיל אז לא אין חשיבות לתזמון של פחמימה/חלבון/שומן

4. הארוחה שאחרי האימון היא בעצם האחרונה לפני השינה, אני לא הולך לישון ישר אלה אחרי שעתיים בערך - סבבה ?
אם הגעת לערכים אז כן

5. שומן ותוספים - 2 כפות שמן זית, אומגה 3, מולטי ויטימין ומגנזיום עם הארוחה האחרונה - סבבה ?
התוספים בסדר, מה קשור ה2 כפות שמן זית שמה?

רוצה להוסיף אינטרוולים פעם בשבוע - יש העדפה למתי לעשות את זה ? נגיד ביום הראשון שאחרי ההעמסה או ביום האחרון שלפני ההעמסה ? על בטן ריקה או מתישהו במהלך היום ?
אתה יכול להוסיף, קח בחשבון שאם עושים כמו שצריך זה עלול לגמור אותך לגמרי ולהקשות מאוד באימונים (מנסיון רע של פציעה)
אין חשיבות לתזמון
לא על בטן ריקה, תאכל רגיל

לפי מה שהבנתי ממשה- את המגנזיום לא לוקחים על בטן מלאה (אחרי ארוחה) אלא כחצי שעה לפני השינה כדי שהוא באמת ישפיע והמינרלים יספגו.

בגדול כן, אחרי 4 חודשים אז בודאי שכן.

בהעמסה מכניס סביבות ה 200-300 פחמימה משיבולת שועל ואורז + ציט - סבבה ? האם יש עדיפות לפחמימה מסוימת ? האם יש חשיבות לכמות הפחמימה בהעמסה ?
יותר אפילו, הייתי הולך לכיוון ה 400-500.
כל עוד הערכים במקום אין בעיה עם מה לאכול בהעמסה, מלבד פרוקטוז שעדיף להימנע.

לא משנה מתי אתה אוכל, אבל יעיל יותר סביב האימונים.
אין חשיבות לחלוקה.

אין בעיה עם זה

מגנזיום חצי שעה לפני השינה, ללא אכילת מאכלים עתירי סידן.
כל השאר סבבה.

• פותח/ת השרשור
3. אחרי אימון הייתי מכניס פחמימה פשוטה כמו 3 תמרים, בננה וכו', איך 300 אורז יוצא 100 גרם פחמימה?
וגם שיבולת שועל אמרתי.

תודה רבה לכולם.

עוד שאלה קטנה - יש צורך בהמשך להחמיר עוד עם התפריט - פחות פחמימה, טונה במים, רק הלבן של הביצה, בלי מוצרי חלב ?

התוספים בסדר, מה קשור ה2 כפות שמן זית שמה?
זה השומן שלי בתפריט

נערך לאחרונה:
בהעמסה תגיע לפלוס קלורי של 500 מעל הנייטרלי
חלבון ישאר אותה הכמות שאתה צורך
אל תצרוך שומן ממקורות חיצוניים (כמו שמן זית וכד') אלא רק מהמזון החי שאתה כבר אוכל (נניח בשר/דגים/ביצים)
יתר הקלוריות תגענה מפחמימות - תחשב כמה יצא לך

• פותח/ת השרשור
בהעמסה תגיע לפלוס קלורי של 500 מעל הנייטרלי
חלבון ישאר אותה הכמות שאתה צורך
אל תצרוך שומן ממקורות חיצוניים (כמו שמן זית וכד') אלא רק מהמזון החי שאתה כבר אוכל (נניח בשר/דגים/ביצים)
יתר הקלוריות תגענה מפחמימות - תחשב כמה יצא לך
בהעמסה לא לצרוך שומן ? זה ברור...
למה להגיע ל +500 ?

@yogevnn
@White Walker
@Daniel Barack

בהתייחס לאשכול, ובגלל שאני רואה שיש קשר כלשהו לנושא הרלוונטי.
אם אני יחסית מעמיס מלוכלך? כלומר אוכל דיי מה שבאלי(לא מאמין שעובר 3500 קלוריות)... ויורד במשקל סביב החצי קילו.
האם יש טעם להעמיס בצורה יותר נקיה? כלומר פחמימה גבוהה וחלבון/שומן נמוך ?

@yogevnn
@White Walker
@Daniel Barack

בהתייחס לאשכול, ובגלל שאני רואה שיש קשר כלשהו לנושא הרלוונטי.
אם אני יחסית מעמיס מלוכלך? כלומר אוכל דיי מה שבאלי(לא מאמין שעובר 3500 קלוריות)... ויורד במשקל סביב החצי קילו.
האם יש טעם להעמיס בצורה יותר נקיה? כלומר פחמימה גבוהה וחלבון/שומן נמוך ?
אתה שומר על ערכים בהעמסה?

לא.
פשוט דואג שבאמת יהיה מספיק פחמימה בעיקר אבל השומן מתלווה לזה גם.
למשל היום העמסתי עם לא מעט שתיה מתוקה... נראה שבוע הבא אם תיהיה ירידה.
רק התחלת חיטוב לא? כבר העמסה אחת לשבוע עם מלא ג'אנק ושומן?

למה....?

כי אתה מפספס את המטרה של ההעמסה, וגם כשאתה בתחילת החיטוב אני לא רואה ההעמסה משהו הכרחי כל שבוע.
כל שבועיים יותר טוב כהתחלה לדעתי.

על כמה פחמימה אתה נמצא? כמה גירעון ?

כי אתה מפספס את המטרה של ההעמסה, וגם כשאתה בתחילת החיטוב אני לא רואה ההעמסה משהו הכרחי כל שבוע.
כל שבועיים יותר טוב כהתחלה לדעתי.

על כמה פחמימה אתה נמצא? כמה גירעון ?

לדעתי סביב ה1900 קלוריות, מעל 150 פחמימה לדעתי.
זה עבד לי פעם שעברה... נראה איך נתקדם עכשיו.

• פותח/ת השרשור
הלו למה באשקול שלי !??
חחח סתם 😃

העמסה אחד לשבוע עושים אם נמצאים על 100 פחמימה ומטה...
אם אתה על סביבות 200 פחמימה אז אין צורך בכלל בהעמסות... אולי אולי פעם בחודש.
ועל ציט בכלל אין מה לדבר... רק התחלת חיטוב וכבר ציטים...

הלו למה באשקול שלי !??
חחח סתם 😃

לי זה עבד בחיטוב הקודם, אם זה עובד ויורדים מידי שבוע... אני לא רואה סיבה להתנזר מאוכל טעים ומהנאות החיים.

בהעמסה לא לצרוך שומן ? זה ברור...
למה להגיע ל +500 ?
כל המטרה בהעמסה היא להביא אותך למצב של מילוי זמני של מאגרי הגליקוגן והשבת חילוף החומרים למצב שהיה בתחילת החיטוב. את זה תקבל בהעמסה מעל פלוס הקלורי ולא בהוספת מעט פחמימה לתפריט רק באותו היום

הלו למה באשקול שלי !??
חחח סתם 😃

ממש לא.
בכל גרעון קלורי צריך העמסה.

ולשאלה, אם אתה יורד חצי קילו בשבוע אני לא רואה סיבה למה לא לעשות ככה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית