הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה בחיטוב

• פותח/ת השרשור Stav59
  • פורסם בתאריך

Stav59

משתמש מתחיל
10
1
נק' מוניטין:
1
10
1
אני חייבת לדעת אם מה שאכלתי היום זה בסדר לחיטוב כדי להיות רגועה כי התחלתי תפריט ואני משתדלת ממש לא להרוס ,
בבוקר אכלתי פרי
ארוחת צהריים לחמנייה מלאה עם חביתה וירקות
אחרי אימון ב9 וחצי בערב שייק חלבון ותמר
ו20 דקות אחרי זה אכלתי 3 פריכיות עם טחינה
ושלוש כפיות דבש וזהו להיום ...
מה אומרים ?

המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
מה נשים יודעות אבל לא רוצות להבין - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

קודם תקראי את מה שלמעלה, אני צריך שתביני על מה אני מדבר.

עכשיו לעניין: למרות שאני לא יודע את המשקל הגובה ואחוזי השומן שלך (כדאי שתגידי אותם), נראה שאת אוכלת ממש מעט, אפילו בלי לחשב קלוריות, זה די מדאיג.
כשאת אוכלת מעט מדי את פוגעת בחיטוב שלך ומשיגה תוצאה הפוכה. דיאטות כאסח אף פעם לא עובדות.

כשאת נכנסת לחיטוב את צריכה לדעת כמה קלוריות את שורפת ביום וכמה קלוריות את מכניסה ביום.
את צריכה להגיע למאזן שלילי של מספר קלוריות מסוים (להוציא יותר מלהכניס). אם המספר יהיה גדול מדי את תתקעי בחיטוב די מהר. אם המספר יהיה קטן מדי את לא תראי תוצאות.
בכל מקרה, גם אם את חורגת מהתפריט שלך פעם ב... זה לא נורא ולא תהיה לזה השפעה שלילית על התוצאות של החיטוב.
לפעמים עושים את זה גם בכוונה - זה נקרא צ'יט מיל\העמסת פחמימות - זה מייעל את התהליך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן אני יודעת על הציט מיל והכל אבל בנתיים עד שהגוף יתרגל לתפריט מעדיפה שלא , זה לא דיאטה אני שוקלת 48 גובה 1.60 פשוט אין כל כך הרבה מה לאכול בחיטוב אז ככה יוצא בימים האחרונים .. אני מתבאסת בקטע של הארוחה האחרונה כי היא הייתה די מאוחרת (22:00) ואחרי שייק חלבון אז אולי לא הייתי בכלל אמורה לאכול

אני שוקלת 48 גובה 1.60
את ממש על הגבול של תת משקל, אני לא בטוח שחיטוב זה מה שאת צריכה, מה יש לחטב בדיוק? מה הביא אותך למסקנה שאת צריכה חיטוב אם אפשר לשאול?
אני מתבאסת בקטע של הארוחה האחרונה כי היא הייתה די מאוחרת
אז מה? זה לא משנה. עדיף שתאכלי מאוחר מאשר שתפספסי ארוחה. לצורך העניין, הארוחה שלי הייתה לפני רגע. ועל אוכל לא מתבאסים.
אחרי שייק חלבון אז אולי לא הייתי בכלל אמורה לאכול
כשאני מסתכל על התפריט, על המשקל ועל הגובה - לדעתי את אמורה לאכול ולאכול יותר.
שייק חלבון בא להשלים ערכים של חלבון, הוא לא מהווה ולא יכול להוות תחליף לארוחה נורמלית.
אני חוזר שוב, בהתחשב במשקל ובגובה שלך ובהתחשב בתפריט שלך, אני בספק אם הגוף שלך "ישתף פעולה" ויתחטב.
תחשבי מחדש על מה שאת באמת צריכה, יכול להיות שמאסה תועיל לך יותר.

@מרטין @עדי.מ ?

• פותח/ת השרשור
תקשיב , שקלתי 47 רוב חיי ופתאום עליתי בבום ל 52-53 , אני בחדר כןשר וחודש וחצי חיזקתי את הגוף באימוני משקולות ואירובי אבל לא אכלתי בריא ומאוזן , התחלתי עכשו לעבוד על חיטוב ותפריט של חיטוב , היום עליתי על המשקל וראיתי שאני 48 קילו זאת אומרת ירדתי בעקבות האימונים והכל הורדתי אחוזי שומן, קודם התחזקתי והכל ועכשו בעיקרון אני עובדת על החיטוב על המטרות שלי . אני לא רוצה לעלות במשקל כי אין סיבה , אני בעיקר רוצה לראות את התוצאות כמו שצריך אז חייב להקפיד על התפריט ולדאוג בגלל כל כפית דבש או ארוחה מאוחרת

אני לא רוצה לעלות במשקל כי אין סיבה , אני בעיקר רוצה לראות את התוצאות
את רוצה תוצאות? יכול להיות שאסתטית יהיה כדאי לך להוסיף מסת שריר. בשביל זה את צריכה מאזן חיובי.
ראיתי שאני 48 קילו זאת אומרת ירדתי בעקבות האימונים והכל הורדתי אחוזי שומן
לא בהכרח, יכול להיות שאיבדת גם מסת שריר בדרך.
כן בהכרח - אם תמשיכי בתפריט עם גרעון גדול מדי את תאבדי מסת שריר וזה יחרבן את המטרה אליה את שואפת.
אז חייב להקפיד על התפריט ולדאוג בגלל כל כפית דבש או ארוחה מאוחרת
סדר עדיפויות נכון:
1. תפריט הבנוי בצורה הגיונית
2. הקפדה עליו
אל תעשי את 2 מבלי שאת עושה את 1 קודם.
אם להתייחס למקרה הספציפי, כפית דבש לא תשפיע בכל מקרה ובטח שלא ארוחה מאוחרת (זה מיתוס של שחיפים) - זאת לא סיבה לדאגה!
**
את יודעת על איזה גרעון קלורי את נמצאת כרגע?
את יודעת כמה קלוריות את שורפת ביום אימון וביום בלי אימון?
על איזה מאזן היית לפני שהתחלת חיטוב ולמשך כמה זמן?

הגיע הזמן שבנות יתנתקו מהמספר על המשקל.
אני יחסתי למספר הזה חשיבות יותר מידי זמן, ונורא פחדתי לעלות במשקל, עד שהתחלתי מסה והבנתי כמה טעיתי.
במשקל שלך את יכולה לאכול כמות נטרלית עם מספיק חלבון שומן ופחמימות ולהתאמן אימוני כוח ובעוד חודש בערך כשתביני את תרגילי הבסיס להתחיל מסה בפלוס קלורי מתון. בהצלחה 😁

כמו שרשמו לך לא ניראה לי יש לך מה לחטב. אני רואה שאת בת 16 אז מבין מאיפה כל הקיצוניות מגיעה. אבל את יכולה ממש לפגועה באצמך לטווח הרחוק כמו הפסקת מחזור ודברים יותר גרועים מזה.

כמו שהבחורה מעלי רשמה את צריכה להפסיק להתסכל על המשקל. הוא לא מבחן התוצאה הנכון. המבחן הנכון הוא המראה. כל עוד את נראת טוב במראה למי אכפת שאת גם תשקלי 100 קילו? לאף אחד לא באמת אכפת כמה את שוקלת זה סתם מספר. מה שחשוב לרוב זה איך שאת נראת ואם את שוקלת 50 או 55 לא יזיז לאף אחד כל עוד את נראת טוב.

משקל זה אינדיקציה אולי להתקדמות. ככה גם מדידת הקיפים.

הבעיה שאני מבין אצלך זה לא לאכול לפני שינה. שנובע כנראה דבר ראשון ממיתוס. אז תפסיקי לפחד מזה. דבר שני אם אוכלים פחות לקראת השינה אז כן בבוקר כנראה השקילה תראה טיפה פחות משקל אבל זה לא נשקף כלום מה שחשוב זה כמה אכלת במהלך כל היום

תחשבי טוב טוב האם כדאי לך באמת להמשיך לחטב. מציאה לך לעלות תמונה פה או לשלוח לכמה בנות אולי פה בפורם תמונות.

לא מאמין שמישהו בפורם פה יגיד לך שאת צריכה לחטב. כנראה כולם יגידו מסה ודחוף.

נ.ב
אם בכל זאת תמשיכי אם החיטוב. במצב שלך כנראה את צריכה להיות במינוס של כ 100-200 קלוריות גג יותר מזה ישרף שריר ורק המספר על המשקל ירד אבל במראה את תראי פחות טוב כי שריר מעצב את הגוף. הרגליים והידיים אצל בחורה מאוד מושפעים מרמת שריר.

ולהיות בחיטוב על 200 קלוריות ביום זה בערך פחות מקילו שומן בחודש. זה סבל ולא חושב שזה מה שאת צריכה לעשות.

בבוקר אכלתי פרי
ארוחת צהריים לחמנייה מלאה עם חביתה וירקות
אחרי אימון ב9 וחצי בערב שייק חלבון ותמר
ו20 דקות אחרי זה אכלתי 3 פריכיות עם טחינה
ושלוש כפיות דבש וזהו להיום ...
מה אומרים ?

תפריט כזה מסתכם בכ-700 קלוריות עם 20 גר חלבון ו16 גר שומן.
מה בדיוק את משתדלת לא להרוס?!?!
הרי זו בדיוק הדרך להרוס!

תתחילי בלתכנן תפריט שבו את מגיעה לערכים של חלבון ושומן כך שגם אם את חורגת מהתפריט ביום מסויים לפחות את הורסת רק יום של חיטוב ולא את הבריאות הגופנית שלך.
דרך אגב אין שום משמעות לשעת האכילה אלא רק לסה"כ היומי הכולל.

קחי בחשבון שהרעבה עצמית כזו תמיד תסתיים בהתקפי אכילה לא מתוכננים. זה מנגנון השרדותי של הגוף ולא קשור אליך ואל השאיפות שלך.
ככל שתאכלי מתוכנן יותר, תקפידי על פיזור ארוחות על פני היום, כך יהיה לך קל יותר לשמור על התפריט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית