ייעוץ חריגה בקלוריות ופיצוי באימון

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
טוב אולי השאלה תישמע קצת טיפשית לחלקכם,אבל זה חיטוב ראשון שלי.
בכל מקרה, במידה וחרגתי בהרבה מהקלוריות של אותו יום(500 נגיד),אני יכול להוסיף אירובי במהלך כל היום(לדוגמה שעה וחצי במהלך היום של קפיצה בחבל) ולהשתמש באנרגיה שאכלתי? והתוצאה תהיה זהה למצב שבו לא אכלתי את ה"ציט" הזה? כלומר אם הערכים הם פי 2 חלבון, שומן כמו משקל גוף ופחמימה 200,אבל שרפתי יותר באימונים,זה תקין?

אם הגזמת מאוד ורוצה ללכת על הצד הבטוח, דלג על ההעמסה השבוע.
אפשר להוסיף אירובי וזה אמור להתאזן בגדול.

• פותח/ת השרשור
אם הגזמת מאוד ורוצה ללכת על הצד הבטוח, דלג על ההעמסה השבוע.
אפשר להוסיף אירובי וזה אמור להתאזן בגדול.
העמסה זה פעם בשבוע? לא פעם בשבועיים?
ובנוגע לזה,אני לא מדבר על מצב שהגזמתי,אלה על לקבל את זה כמשהו "רגיל"

אם המטרה שלך היא לשמר שריר בחיטוב, זו לא בהכרח הדרך המומלצת.
הסיבה היא שבגוף יש כמה מאגרים של אנרגיה, ויכול להיות שה500 קלוריות ילכו לשומן, אבל האנרגיה שתוציא לא בטוח תצא מהשומן אלא ממאגר אחר. בנוסף יותר מידי אירובי עלול לגרום לך לשרוף שריר.

זה תלוי בגנטיקה, ואם אתה עושה את זה וזה עובד אז לך על זה, אבל זה לא משהו שהייתי ממליץ עליו.

אני לא יודע מה הצידוק הפיזיולוגי. אבל הגוף לא כל כך מגיב טוב לעודף קלורי של מזון במקביל לכמות גדולה של ארובי.
נראה שבמקרים כאלה האנרגיה בגוף מושקעת לתמוך בפעילות הספורטיבית במקום לירידה בשומן ושמירה על מסת שריר.
@ברק מה דעתך?

העמסה זה פעם בשבוע? לא פעם בשבועיים?
ובנוגע לזה,אני לא מדבר על מצב שהגזמתי,אלה על לקבל את זה כמשהו "רגיל"
כחלק מהשיגרה אז פשוט תוסיף אוכל ותחלק אירובי בהתאם. לא הבנתי את השאלה אם ככה

הבעיה בהוספת אירובי היא פגיעה בהתאוששות כלומר אי אפשר להוסיף אוכל בלי הגבלה ולחשוב שתוכל לאזן את זה עם שעות של אירובי והתוצאות יהיו אותו דבר.

• פותח/ת השרשור
הבעיה בהוספת אירובי היא פגיעה בהתאוששות כלומר אי אפשר להוסיף אוכל בלי הגבלה ולחשוב שתוכל לאזן את זה עם שעות של אירובי והתוצאות יהיו אותו דבר.
רק עוד שאלה קטנה אם אפשר...
באופן כללי, חובה לעשות אירובי בימי מנוחה, או שאפשר "להתפשר", לאכול איזה תמר אחרי האימון כוח ולהתחיל אירובי?

אפשר גם לא לאכול איזה תמר אחרי אימון כוח ולהתחיל אירובי

Back
למעלה תחתית