הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למה לעשות העמסות?

Gabi_Medayev

משתמש מתחיל
62
0
נק' מוניטין:
0
62
0
היי שלום, מקווה שאני לא עובר על החוקים זה משתמש של חבר אין לי משתמש לכן אני שואל דרכו

למה עושים ימי העמסה ? אני יודע שזה בשביל למלא את מאגרי הגליקוגן אבל מדוע צריך למלא אותם למה אי אפשר פשוט לעשות חיטוב שלם עם 0 פחמימה או קצת יותר
תודה לעונים

התאוששות טובה יותר, מזעור של פירוק השריר שמתבצע בתהליך החיטוב, יותר כוח באימונים ועזרה בשמירה על משקלים. כל זה לצד היתרון של ההעמסה מבחינה הורמונלית/מטבולית ופסיכולוגית.

זאת התשובה שקיבלתי ממשה.
יש כמה דברים עיקריים שמתרחשים בחיטוב:
1. חילוף החומרים מתחיל להוריד הילוך. בשבוע הראשון למאזן הקלורי השלילי, כבר יש ירידה של 5-10% בחילוף החומרים. ככל שהזמן עובר ואתה לא עושה העמסות, המספר גדל (אם כי לא באופן דרסטי כשאתה שומר על גירעון קלורי ריאלי ולא משתגע).

2. מאגרי הגליקוגן, עקב צריכה נמוכה יחסית של פחמימות וביצוע של אירובי (בנפח בינוני/גבוה (יחסית לכמות הקלוריות שאתה אוכל)), המאגרים ריקים (אם כי לא לגמרי - הם אף פעם לא מתרוקנים ל-0). צריכה רבה של פחמימות, קודם גורמת לאגירה של גליקוגן בשריר/כבד ומדובר במאות גרמים של פחמימה (500-600 גרם. לאנשים כמוך, שעושים ועשו אירובי באופן קבוע, עם נפחים יחסית גבוהים, אפשר להגיע גם ל 600-800 גרם נפח אגירה).

3. ההורמונים לא בדיוק מתפקדים כמו שצריך. הורמונים רבים, בין היתר בלוטת התריס, מתחילים להוריד הילוך (השפעה על סעיף 1) וברגע שעושים העמסה, הם חוזרים לנורמה ואתה מתחיל לשרוף קלוריות כמו אדם רגיל ואפילו יותר ממה ששרפת קודם באותם הימים של העמסה וגם כמה שעות/ימים לאחר מכן. זה נובע, אפשר לומר, מתגובה טרמית של הגוף לכמות גובהה יחסית של מזון שהוא לא בדיוק יודע מה לעשות איתו. זה לא אומר שזה לא נאגר בשומן, רובו פשוט לא, בעיקר בגלל סעיף 2.

• פותח/ת השרשור
ואפשר להיות על 0 פחמימה בכלל? המאמרים ווהסברים שהבאתם לא כללו את השאלה הזאת.

הכמות המומלצת לפי מה שהבנתי היא 100-150 האם אפשר לעשות תפריט עם מתחת ל30 פחמימה וכל 10 ימים לעשות העמסה של 500פחמימה

אפשר, זה לא קל. לא כולם מגיבים לזה טוב בטח לא בשילוב אימונים.
אני לא רואה בזה יתרון משמעותי בהשוואה לחיטוב רגיל לפחות עד לשלב שבו גם ככה יש מעט קלוריות וכמובן מעט פחמימות

• פותח/ת השרשור
אפשר, זה לא קל. לא כולם מגיבים לזה טוב בטח לא בשילוב אימונים.
אני לא רואה בזה יתרון משמעותי בהשוואה לחיטוב רגיל לפחות עד לשלב שבו גם ככה יש מעט קלוריות וכמובן מעט פחמימות

העניין של השל פחמימה זה שהגוף יפנה למאגרים אחרים לא? אז 30 פחמימה ביחס ל150גר פחמימה בעצם אומר שב30 אתה תשרוף יותר שומן לא ?

העניין של השל פחמימה זה שהגוף יפנה למאגרים אחרים לא? אז 30 פחמימה ביחס ל150גר פחמימה בעצם אומר שב30 אתה תשרוף יותר שומן לא ?
בעיקרון כן
אני חושב שאתה מבלבל בין הורדת אחוזי שומן לשימוש בשומן כמקור אנרגיה. זה לא אותו הדבר.
כל גרעון קלורי יביא לירידה באחוזי שומן במקביל לירידה בשריר.
סוג הגרעון, סוג האימונים והגנטיקה יגדירו את היחס בין שומן לשריר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בעיקרון כן
אני חושב שאתה מבלבל בין הורדת אחוזי שומן לשימוש בשומן כמקור אנרגיה. זה לא אותו הדבר.
כל גרעון קלורי יביא לירידה באחוזי שומן במקביל לירידה בשריר.
סוג הגרעון, סוג האימונים והגנטיקה יגדירו את היחס בין שומן לשריר.

המטרה היא לרדת במשקל מומלץ לעשות דל פחמימה לא ?

עד אחוזי שומן נמוכים נניח פחות מ 14% אין צורך בדל פחמימה.
אני חייבת לומר שאני לא מסכימה עם התגובה שלך, אני למשל לא מצליחה להתחטב בלי דל פחמימה
יש מעורבות גדולה של הורמונים ואינסולין שמפריעים לירדה במשקל אצל חלק מאנשים,אצלי למשל אין מצב שאני מתחטבת עם פחמימות רק בתזונה שהיא יותר קטגונית או דלה בפחמימות..

אני חייבת לומר שאני לא מסכימה עם התגובה שלך, אני למשל לא מצליחה להתחטב בלי דל פחמימה
יש מעורבות גדולה של הורמונים ואינסולין שמפריעים לירדה במשקל אצל חלק מאנשים,אצלי למשל אין מצב שאני מתחטבת עם פחמימות רק בתזונה שהיא יותר קטגונית או דלה בפחמימות..
א. כל אדם שונה
ב.כמות הקלוריות שנשים צורכות קטנה יותר. לכן קל יותר להיות בדל פחמימה מאשר לדוגמא תפריט של 1900 קלוריות

בכדי להוריד במאסת השומן לא צריך לצמצם את צריכת הפחמימות עד 0, ואף לא להיכנס למצב גופני הנקרא "קיטוזיס" (מתרחש עם הזמן בכמות פחמימה של 100 גרם ליום לערך, ומטה). מעבר לכך, גם גודל הגרעון הקלורי יקבע כמה מאסת שומן תאבד. גרעון גבוה מידי עלול להביא עימו לאיבוד מאסת שריר מיותרת. בתזונה דלת פחמימה, בדרך כלל נכנסים לגרעון די גדול, ושם מתחילות הבעיות.

אני לא אומר שאסור, או לא כדאי, להיות בתזונה דלת פחמימה. רבים נמצאים בה כאורח חיים כללי פליאוליסטים, למשל), אך מה שחשוב הוא הגרעון.

• פותח/ת השרשור
בכדי להוריד במאסת השומן לא צריך לצמצם את צריכת הפחמימות עד 0, ואף לא להיכנס למצב גופני הנקרא "קיטוזיס" (מתרחש עם הזמן בכמות פחמימה של 100 גרם ליום לערך, ומטה). מעבר לכך, גם גודל הגרעון הקלורי יקבע כמה מאסת שומן תאבד. גרעון גבוה מידי עלול להביא עימו לאיבוד מאסת שריר מיותרת. בתזונה דלת פחמימה, בדרך כלל נכנסים לגרעון די גדול, ושם מתחילות הבעיות.

אני לא אומר שאסור, או לא כדאי, להיות בתזונה דלת פחמימה. רבים נמצאים בה כאורח חיים כללי פליאוליסטים, למשל), אך מה שחשוב הוא הגרעון.

מה זה קיטוזיס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית