הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה סטים לדדליפט?

• פותח/ת השרשור koba
  • פורסם בתאריך

koba

משתמש פעיל
426
9
נק' מוניטין:
6
426
9
שמתי לה שיש מתאמנים שעושים דדליפט 5X5 אקרוס. רציתי לשאול באיזה שלב מגיעים לזה?
איזה תוכנית מובילה לשם? כי בטקסס זה עדיין 1X5. או שפשוט מתי ש1X5 לא עובד עוברים ל3X5 ואז 5X5?

למתאמן מתחיל ובד"כ גם לבינוני אין סיבה לעבור את הסט האחד הכבד בדדליפט.
בהנחה שהתוכנית מבוססת על סקוואט, שרירי המטרה של הדדליפט גם ככה עובדים קשה מאד, והסכנה לפגוע בגב התחתון היא גבוהה.
זה בעקרון מה שעושים.
נכון. בתנאי שהעבודה ב-1x5 היתה נכונה מבחינת כל תוכנית האימונים, ועדיין נעצרת.

הקביעה שנפח גבוה הוא עבור מתקדמים בלבד - שגויה בהחלט.
מתאמני עלית לרוב לא יבצעו נפח מאוד גבוה, בגלל שלא יוכלו להתאושש ממנו, מתאמנים מתחילים לרוב לא יבצעו נפח מאוד גבוה כי הם פשוט יכולים להתקדם עם נפח סביר.

מנגד, יצא לי לבצע טקסס במתכונת של סט עבודה אחד בשבוע - ופשוט נחלשתי. לדעתי זו שיטה מאוד גרוע להתקדם, ואם אתם חושבים שהסקוואט יסחוב איתו את הדדליפט למעלה - טעות חמורה, באותה תקופה שביצעתי טקסס, הסקוואט שלי השתפר פלאים. למה? בגלל נפח. מתי הדדליפט שלי השתפר פלאים? מתי שסוף סוף הוספתי נפח.

טכניקה גרועה יכולה להוביל לתוצאות גרועות (חוסר התקדמות, פציעה ושאר הפתעות) גם בסט עבודה אחד. החוכמה בנפח של 5X5 זה לא לעבוד כבד כמו שהיית עובד בסט בודד. ככה מתקדמים מעולה בלי גריינדים.

הסיבה שאתם לא רואים נפח דומה אצל מתחילים, כי בפורום לא מכירים תוכניות אחרות, לא כי זה לא קיים. אצלינו ספציפית במכון, כל שלושת המאמנים נותנים למתאמנים מתחילים תוכניות עם נפח מאוד גבוה.

הקביעה שנפח גבוה הוא עבור מתקדמים בלבד - שגויה בהחלט.
מתאמני עלית לרוב לא יבצעו נפח מאוד גבוה, בגלל שלא יוכלו להתאושש ממנו, מתאמנים מתחילים לרוב לא יבצעו נפח מאוד גבוה כי הם פשוט יכולים להתקדם עם נפח סביר.

מנגד, יצא לי לבצע טקסס במתכונת של סט עבודה אחד בשבוע - ופשוט נחלשתי. לדעתי זו שיטה מאוד גרוע להתקדם, ואם אתם חושבים שהסקוואט יסחוב איתו את הדדליפט למעלה - טעות חמורה, באותה תקופה שביצעתי טקסס, הסקוואט שלי השתפר פלאים. למה? בגלל נפח. מתי הדדליפט שלי השתפר פלאים? מתי שסוף סוף הוספתי נפח.

טכניקה גרועה יכולה להוביל לתוצאות גרועות (חוסר התקדמות, פציעה ושאר הפתעות) גם בסט עבודה אחד. החוכמה בנפח של 5X5 זה לא לעבוד כבד כמו שהיית עובד בסט בודד. ככה מתקדמים מעולה בלי גריינדים.

הסיבה שאתם לא רואים נפח דומה אצל מתחילים, כי בפורום לא מכירים תוכניות אחרות, לא כי זה לא קיים. אצלינו ספציפית במכון, כל שלושת המאמנים נותנים למתאמנים מתחילים תוכניות עם נפח מאוד גבוה.

אתה לא יכול להשליך מקרה פרטי על הכלל לא משנה כמה מובהק זה היה, אני גם לא מבין את השמרנות הזאת בכל הנוגע לדדליפט אבל אני גם לא יכול להתעלם מזה שזה עובד ולהמון אנשים ועובד טוב! וזאת החלטה לא רעה להמשיך לעבוד לסט בודד בדדליפט עד שהוא כבר לא עוזר לך ואז "לשלוף" את הנפח מהשרוול ולחזור להתקדם שוב.

אני חושב שבתרגיל כמו דדליפט יש משמעות גם למשקל בצורה אבסולטית ולא רק לאחוזים.
כלומר למי שיש מקסימום 100, לעשות 5*5 עם 70 קילו יהיה לדעתי פחות אפקטיבי בהשוואה לחמישיה בודדת שהוא יתקדם בה.
במשקלים כבדים יותר, צריך לתת הרבה יותר דגש לתרגיל בהשוואה למשקל קל יותר שמספיק "למשוך" וזה יעלה.

קשה להתווכח עבור מתאמן מתחיל לגמרי כי גם סינגלים יחזקו אותו וגם סטים של 20. השאלה מה יהיה יותר יעיל. הטענה הלא מבוססת שלי, שלעבוד בעצימות לא מקסימלית, עם נפח בינוני ומעלה - יהיה מאוד אפקטיבי.

קשה להתווכח עבור מתאמן מתחיל לגמרי כי גם סינגלים יחזקו אותו וגם סטים של 20. השאלה מה יהיה יותר יעיל. הטענה הלא מבוססת שלי, שלעבוד בעצימות לא מקסימלית, עם נפח בינוני ומעלה - יהיה מאוד אפקטיבי.
זה גם עניין של טכניקה לפי דעתי. מתאמן מתחיל יאבד מהר מאוד ראש ב5*5.
לעומת זאת בחמישייה בודדת הוא יצליח להתרכז. ואת זה אני אומר מניסיון.

זה גם עניין של טכניקה לפי דעתי. מתאמן מתחיל יאבד מהר מאוד ראש ב5*5.
לעומת זאת בחמישייה בודדת הוא יצליח להתרכז. ואת זה אני אומר מניסיון.
קראתי על תוכנית שמגיעים ל 10 חזרות בטוטאל. לדוגמא 2*5 (חמישה סטים) או 5,3,2 במשקל עולה
מה דעתך?

קראתי על תוכנית שמגיעים ל 10 חזרות בטוטאל. לדוגמא 2*5 (חמישה סטים) או 5,3,2 במשקל עולה
מה דעתך?
דעתי לא מספיק חשובה.
אני לא יודע עבור מי אתה שואל.אבל אם הבחור לא מתחיל אז לפי דעתי אימון של 2,3,5 יהיה מעולה כל עוד לא מוצה פוטנציאל ההתקדמות בלינארית.
לאחר מכן ניתן לעבור ל5*2, אבל עדיף כבר ישר לעלות 5*3.

• פותח/ת השרשור
דעתי לא מספיק חשובה.
אני לא יודע עבור מי אתה שואל.אבל אם הבחור לא מתחיל אז לפי דעתי אימון של 2,3,5 יהיה מעולה כל עוד לא מוצה פוטנציאל ההתקדמות בלינארית.
לאחר מכן ניתן לעבור ל5*2, אבל עדיף כבר ישר לעלות 5*3.
מה הכוונה ל2,3,5?

השאלה שלך כללית מדי, ואי אפשר לבקר תכנית עבור מתאמן עם 0 מידע מקדים עליו ועליה חוץ מהסט עבודה המרכזי בדדליפט.

אתה מתאמן עם ניסיון ואתה יודע כמה להוסיף נפח של דדליפט מתחיל לסבך הכל מבחינת התאוששות, לכן הרבה יותר נוח לעבוד עם נפח של סקוואט ויחסית מעט דדליפט, קשה לי להאמין שעם נפח גבוה של דדליפט ונפח נמוך של סקוואט המתאמן (המתחיל לצורך העניין) יתקדם בשניהם ואז זה משאיר אותנו עם 2 אופציות:

נפח גבוה של סקוואט ונפח נמוך של דדליפט = מצליח להנצל את היתרונות של להיות מתאמן מתחיל ולהתקדם ב2 התרגילים בצרוה יעילה.

נפח גבוה של סקוואט ונפח גבוה של דדלפיט = צריך לעבוד בתוכנית שלא תאפשר התקדמות מאימון לאימון כי פאטיג מאנג'מנט נכנס לעיניינים וצריך לשבור את הראש על תכנון התוכנית (ללא הצדקה למתאמן מתחיל)

זאת דעתי בכל אופן....

אני מסבך הכל?ֿ
אתה מכניס כאן משוואות של התאוששות עבור מתאמן מתחיל שיתאושש מכל דבר שתתן לו בערך.

מה הבעיה לעבוד עם נפח גבוה בסקוואט ודדליפט? יש כאן בפורום תירוצים מקובלים שפשוט לא מחזיקים מים. קח את כל האנשים שמושכים כאן באמת כבד ותראה מה הביא אותם לזה (נפח גבוה דדליפט) - אושר, אופק, דר, אלברו, אליהו ועוד רבים וטובים. ממה שאני זוכר שאושר עשה טקסס, תקן אותי עם אני טועה, היה לו דדליפט יחסית מאוד נמוך ביחס לסקוואט.

מדובר כאן על מתאמן בינוני, כי מדובר על טקסס ולא על SS... אם אתה מדבר על התקדמות מאימון לאימון, אתה מדבר על תיאורתית למשוך 3 פעמים בשבוע (כי מתקדמים מאימון לאימון, לא משבוע לשבוע) ואז כן אפשר להתקדם עם סט אחד כבד, כי אתה מבצע 3 כאלו סהכ בשבוע. אני מדבר על סט אחד בשבוע. צר לי, זה פשוט נפח בדיחתי שאתה תתקע איתו מהר מאוד.

אני מסבך הכל?ֿ
אתה מכניס כאן משוואות של התאוששות עבור מתאמן מתחיל שיתאושש מכל דבר שתתן לו בערך.

מה הבעיה לעבוד עם נפח גבוה בסקוואט ודדליפט? יש כאן בפורום תירוצים מקובלים שפשוט לא מחזיקים מים. קח את כל האנשים שמושכים כאן באמת כבד ותראה מה הביא אותם לזה (נפח גבוה דדליפט) - אושר, אופק, דר, אלברו, אליהו ועוד רבים וטובים. ממה שאני זוכר שאושר עשה טקסס, תקן אותי עם אני טועה, היה לו דדליפט יחסית מאוד נמוך ביחס לסקוואט.

מדובר כאן על מתאמן בינוני, כי מדובר על טקסס ולא על SS... אם אתה מדבר על התקדמות מאימון לאימון, אתה מדבר על תיאורתית למשוך 3 פעמים בשבוע (כי מתקדמים מאימון לאימון, לא משבוע לשבוע) ואז כן אפשר להתקדם עם סט אחד כבד, כי אתה מבצע 3 כאלו סהכ בשבוע. אני מדבר על סט אחד בשבוע. צר לי, זה פשוט נפח בדיחתי שאתה תתקע איתו מהר מאוד.

שוב, לא יהיה מנוס מתישהו מלעלות את הנפח בדדליפט, אבל אתה עוד פעם מתעלם מזה שהרבה אנשים הצליחו ויצליחו להתקדם גם עם סו אחד בשבוע ולהתקדם הרבה.

אם מתקדמים - אז אין מה לשנות. זה עדיין לא אומר שזה מיטבי, גם למתאמן מתחיל.
זה לא אומר שזה מיטבי אבל גם לא אומר שלעלות נפח זה יהיה מיטבי ודווקא על פי ההיגיון זה ההיפך כי אתה רוצה להתקדם עם כמה שפחות נפח כדי שברגע שתפסיק להתקדם תוכל להוסיף נפח, זה הרי כל העניין של פרוגרסיב אוברלאוד.... לעשות יותר (יותר נפח או יותר עצימות) ממה שעשית בעבר, אז אם התחלת כבר מגבוה אז הרבה יותר קשה להוסיף עוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית