הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט ודדליפט - כבר לא הולכים ביחד?

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
כבר שנים שזה ככה, הגעתי לשלב באימונים שאני לא מצליח מבחינה שבועית לעשות גם סקוואט וגם דדליפט.. אני אפרט
היום אני עושה 5/3/1 והיו כמה שבועות שבאמת הצלחתי להחזיק מעמד עם שניהם ולהתקדם, אבל עכשיו אני בנקודה שאם הולך לי טוב בדדליפט, אז לא הולך לי טוב בסקוואט, כנראה בגלל העומס העצבי/חומצות חלב וכו'. כמובן שזה גם הפוך לפעמים. נניח ואני מוצא את עצמי מתקדם יפה בסקוואט עם לדוגמא 155 לחמישייה, ואז באותו השבוע אני מצליח עם הדדליפט (לפעמים אני גם לא מצליח בגלל שלא הספקתי להתאושש מהסקוואט) ואז שבוע אחרי אני מגיע לסקוואט ולא מצליח כי לא התאוששתי מהדדליפט.. הבנתם את הפואנטה. אני כבר לא מצליח להתאושש. שמתי אותם רחוקים אחד מהשני מבחינת ימים בשביל להספיק להתאושש אבל זה נראה כאילו אני צריךי יותר מזה. למישהו יש מושג מה עושים במצב הזה?

• פותח/ת השרשור
אוכל טוב וישן טוב?
ישן 8 שעות.. מבחינת אוכל אני לא סופר קלוריות כמו פעם, פשוט דוחף כמה שיותר אוכל ויש עליה במשקל. אפשר לומר שזה גבולי, השאלה אם באמת הבעיה נמצאת פה

• פותח/ת השרשור
איך נראת ה531 שלך?
יום ראשון - דדליפט 5/3/1 + דפיסיט דדליפט / עכשיו התחלתי לעבור לBBB סקוואט כדי לנסות לראות אם זה יסדר משהו (משקל נמוך ופימפום בשביל לשפר התאוששות)

יום שלישי - בנץ' פרס + BBB בנץ' פרס + מתח + חתירה כלשהי

יום רביעי - סקוואט 5/3/1 + פרונט סקוואט 3X3 בדר"כ

יום שבת - מיליטרי פרס 3X5 (עובד לי יותר טוב מ5/3/1) + תרגילי עזר לבנץ' פרס (כי אני צריך עוד יום לבנץ' בשביל להמשיך להתקדם)

• פותח/ת השרשור
לא יודע אם זה קשור, אבל למה מתח וחתירה באותו אימון מיד אחד אחרי השני?
למה לא? תרגילים שמשפרים את הבנץ', ואין שום עבודה אחרת על איזור הלטיסימוס בתוכנית.

• פותח/ת השרשור
התכוונתי למה לא או את זה או את זה.. או לפחות בימים שונים
כי בפלג גוף העליון אני מתאמן כמו בילדר. אני צריך הרבה נפח ותרגילי עזר בשביל לשפר את הלחיצות שלי

כי בפלג גוף העליון אני מתאמן כמו בילדר. אני צריך הרבה נפח ותרגילי עזר בשביל לשפר את הלחיצות שלי
תעשה מה שנראה לך, פשוט חוסר יכולת של הגב להתאושש יכולה לפגועה בדדליפט

תעשה מה שנראה לך, פשוט חוסר יכולת של הגב להתאושש יכולה לפגועה בדדליפט
דווקא גב עליון מתאושש דיי מהר..

אתה עושה ג'וקרים \ מגיע לכשל ב+?

עושה רושם שהנפח שלך דיי נמוך..

אם כבר בחרת פרונט תעשה 5-6 סטים של שלשיות.

BBB בסקואט אחרי דדליפט לדעתי הוא כמעט על גדר חובה בתוכנית הזאת.

תרשום לי את הסבב האחרון שלך מבחינת סקואט ודד , כמה משקל וכמה חזרות עשית (רק סט אחרון)

אני יודע שמה שמעט עזר לי זה לעשות ביום של הסקוואט איזו ווריאציה של דדליפט (בעיקר RDL) וביום של הדדליפט את הפרונט סקוואט, ככה אין לי מלא נפח של דדליפט ביום אחד ומלא סקוואט ביום אחר, וככה בנוסף להורדת העומס זה עוזר לי סוג של לאמן דדליפט פעמיים בשבוע וסקוואט פעמיים בשבוע

לפי מה שנראה יש לך נטו בעיית התאוששות, תשקול לבדוק בדיקות דם רחבות(ויטמנים, מינרלים, הורמונים עיקריים-כגון tsh, טסט').
אולי יש חוסר מהותי שיכול להסביר את זה

• פותח/ת השרשור
דווקא גב עליון מתאושש דיי מהר..

אתה עושה ג'וקרים \ מגיע לכשל ב+?

עושה רושם שהנפח שלך דיי נמוך..

אם כבר בחרת פרונט תעשה 5-6 סטים של שלשיות.

BBB בסקואט אחרי דדליפט לדעתי הוא כמעט על גדר חובה בתוכנית הזאת.

תרשום לי את הסבב האחרון שלך מבחינת סקואט ודד , כמה משקל וכמה חזרות עשית (רק סט אחרון)

לא עושה ג'וקרים אף פעם חוץ מהדדליפט שהיה לי (ה200 ל-2).. משתדל לא להגיע לכשל ז"א שאם אני יודע שאגיע לכשל אז אני לא נכנס אפילו
למרות שהנפח שלי נמוך אני עדיין במצב שאני לא באמת מתאושש כמו שצריך

השבוע היה לי בראשון 195 לסינגל בדדליפט ולא הצלחתי למשוך אחד. אז עשיתי 2 סטים של 160 לחמישיות כדי לפצות על זה (מיותר אני יודע אבל חיפשתי נפח במקום)
והיום (רביעי) היה לי סקוואט של 156 לשלשה, עוד ב140 הרגשתי שלא נוח לי ושהתנועה לא טבעית כמו תמיד (גם זה משהו שקורה לי לפעמים) והתקשתי ממש בשלשה, עשיתי 150 לדאבל אחר"כ.

אני יודע שמה שמעט עזר לי זה לעשות ביום של הסקוואט איזו ווריאציה של דדליפט (בעיקר RDL) וביום של הדדליפט את הפרונט סקוואט, ככה אין לי מלא נפח של דדליפט ביום אחד ומלא סקוואט ביום אחר, וככה בנוסף להורדת העומס זה עוזר לי סוג של לאמן דדליפט פעמיים בשבוע וסקוואט פעמיים בשבוע
כן אני גם רציתי פעם לעשות את התוכנית שלי בסגנון הזה, הבעיה היא שגם אם אני עושה רק את תרגילי הבסיס אני לא מתאושש מספיק.

לפי מה שנראה יש לך נטו בעיית התאוששות, תשקול לבדוק בדיקות דם רחבות(ויטמנים, מינרלים, הורמונים עיקריים-כגון tsh, טסט').
אולי יש חוסר מהותי שיכול להסביר את זה
אוקיי אעשה, אבל באמת חייב להיות לכך הסבר? ז"א זה לא הגיוני שהגוף שלי לא מתאושש תוך 3 ימים מסקוואט או דדליפט?

לא עושה ג'וקרים אף פעם חוץ מהדדליפט שהיה לי (ה200 ל-2).. משתדל לא להגיע לכשל ז"א שאם אני יודע שאגיע לכשל אז אני לא נכנס אפילו
למרות שהנפח שלי נמוך אני עדיין במצב שאני לא באמת מתאושש כמו שצריך

השבוע היה לי בראשון 195 לסינגל בדדליפט ולא הצלחתי למשוך אחד. אז עשיתי 2 סטים של 160 לחמישיות כדי לפצות על זה (מיותר אני יודע אבל חיפשתי נפח במקום)
והיום (רביעי) היה לי סקוואט של 156 לשלשה, עוד ב140 הרגשתי שלא נוח לי ושהתנועה לא טבעית כמו תמיד (גם זה משהו שקורה לי לפעמים) והתקשתי ממש בשלשה, עשיתי 150 לדאבל אחר"כ.

כן אני גם רציתי פעם לעשות את התוכנית שלי בסגנון הזה, הבעיה היא שגם אם אני עושה רק את תרגילי הבסיס אני לא מתאושש מספיק.

אוקיי אעשה, אבל באמת חייב להיות לכך הסבר? ז"א זה לא הגיוני שהגוף שלי לא מתאושש תוך 3 ימים מסקוואט או דדליפט?
ענית לעצמך , אתה לא עושה תתוכנית.

ב531 אתה לא אמור להסתפק בסינגל\דאבל כנראה המשקלים גבוהיים מידי ואולי הגיע הזמן להתחיל מההתחלה

• פותח/ת השרשור
ענית לעצמך , אתה לא עושה תתוכנית.

ב531 אתה לא אמור להסתפק בסינגל\דאבל כנראה המשקלים גבוהיים מידי ואולי הגיע הזמן להתחיל מההתחלה
זהו, שאני לפני 3 שבועות עושה 200 לדאבל ואז 195 לסינגל לא עולה לי, ז"א שהמשקלים גבוהים לי מדי? כנ"ל בסקוואט, 160 לשלשה אבל 150 לא עולה לי לשלשה.. אם אני אנוח עכשיו טוטאלית עד יום רביעי הבא לדוגמא, אני כן אצליח לסגור 160 לשלשה בוודאות.. זה מה שדפוק בי 😱

-מה שאני כן נזכר ויכול להגיד זה שקריאטין עזר לי מאוד במצב הזה אבל הוא כרגע גמור

אני נורא מאמין שב531 בסבב הראשון והשני אתה צריך להגיע ב+ ל8 חזרות לפחות כדי לבנות בסיס טוב של נפח

• פותח/ת השרשור
הכי חשוב ולא שאלו, אתה עושה שבוע דילואד כל 3-6 שבועות? כי נשמע שלא.
אתה צודק. בהתחלה עשיתי דילואד, אבל ראיתי שאני חוזר אחריו חלש יותר, זאת אומרת שכל המשקלים אחרי השבוע דילואד היו מרגישים לי כבדים יותר מהרגיל, סוג איבוד של פיק עבודה

אני נורא מאמין שב531 בסבב הראשון והשני אתה צריך להגיע ב+ ל8 חזרות לפחות כדי לבנות בסיס טוב של נפח
ברור אני מכיר את המהות של התוכנית , אני אגב אחרי ריסט בסקוואט ולפני השלשה של ה156 היה לי 147 לשביעייה. בדרך כלל אחרי ריסטים אני באמת מצליח לתת 7-8 חזרות ואחרי סייקל - שתיים קורס עם הבעיה הזאת שלי.

אתה צודק. בהתחלה עשיתי דילואד, אבל ראיתי שאני חוזר אחריו חלש יותר, זאת אומרת שכל המשקלים אחרי השבוע דילואד היו מרגישים לי כבדים יותר מהרגיל, סוג איבוד של פיק עבודה

הנה נפתרה התעלומה, אפשר לסגור את הדיון. אתה לא מאבד שום פיק. רק להפך. אני עכשיו יושב שבוע בבית מגרבץ לפני תחרות כמו כל מתחרה, במטרה לבוא חזק לתחרות. איך אתה חושב ששבוע דילואד יעשה אותך חלש?

.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית