הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משתעמם מבחורות

• פותח/ת השרשור noname
  • פורסם בתאריך
אז אתה טוען שהעדפת הנשים בחוק מכפרת ואף גוברת על העדפת הגברים בכל תחום אחר?
ספורט, קריירה, סקס, לימודים... Must I go on?
עוד לא התחלתי לדבר על מעמד האישה בחברה, שכמו שכמה חבר'ה כאן הפגינו, בבירור משתינים עליו רוב הגברים בעולם וכמובן בעלי ההון בחברה שמנווטים לכיוון הזה.

הגעתי בסוף המסיבה, אני מבין.
נשים נהנות גם מהרבה פריווילגיות חברתיות ולא רק חוקתיות.
מרטין ון קרפלד מפרט על העניין בספרו "המין המיוחס".

עוד לא התחלתי לדבר על מעמד האישה בחברה, שכמו שכמה חבר'ה כאן הפגינו, בבירור משתינים עליו רוב הגברים בעולם וכמובן בעלי ההון בחברה שמנווטים לכיוון הזה.

אף.אחד מהדברים האלה לא קשור לחוק וזכויות. אבל כן, אני אשמח שתפרט מי משתין על מעמד האישה בחברה ומה בעלי ההון המרושעים עושים.

האמת שלא רשמת כלום,זרקת כמה באז ווארדס.

אף.אחד מהדברים האלה לא קשור לחוק וזכויות. אבל כן, אני אשמח שתפרט מי משתין על מעמד האישה בחברה ומה בעלי ההון המרושעים עושים.
כל גבר שוביניסט (ויש שיגידו כל גבר שלא מגדיר את עצמו פמיניסט).
עזוב בעלי ההון, זורם איתך על נקודת מבט צרה.
אתה חושב שמתייחסים לאישה באותה רצינות שמתייחסים לגבר ביום יום? יש לה חופש בחירה (לא חוקי) ללא שיפוטיות לגבי עם מי היא תצא? עם כמה גברים היא תצא? כבר מצאנו כאן שני גברים שלא חושבים ככה, ולדעתי זו הדעה הרווחת.
מלכתחילה, הדבר העיקרי שמספרים לאישה הממוצעת מגיל 0 הוא שהדבר הטוב ביותר שהיא יכולה לעשות זה להתחתן עם גבר. ככה היא תהיה מסודרת כלכלית ומאושרת.
האמת שלא רשמת כלום,זרקת כמה באז ווארדס.
המשפט הראשון הוא העיקר. אחרי זה סתם קישטתי כדי להכניס את עצמי לדיון. נראה שזה עבד, לא?
נשים נהנות גם מהרבה פריווילגיות חברתיות ולא רק חוקתיות.
מרטין ון קרפלד מפרט על העניין בספרו "המין המיוחס".
אם נחפש מספיק נגלה שבכל תחום כמעט מגדר אחד לפחות מופלה לרעה בגלל סיבות מסוימות.
אני מדבר על מה שנראה על פני השטח. כתופעה חברתית, זלזול בנשים נפוץ יותר מזלזול בגברים, לדעתי.

כל גבר שוביניסט (ויש שיגידו כל גבר שלא מגדיר את עצמו פמיניסט).
עזוב בעלי ההון, זורם איתך על נקודת מבט צרה.
אתה חושב שמתייחסים לאישה באותה רצינות שמתייחסים לגבר ביום יום? יש לה חופש בחירה (לא חוקי) ללא שיפוטיות לגבי עם מי היא תצא? עם כמה גברים היא תצא? כבר מצאנו כאן שני גברים שלא חושבים ככה, ולדעתי זו הדעה הרווחת.
מלכתחילה, הדבר העיקרי שמספרים לאישה הממוצעת מגיל 0 הוא שהדבר הטוב ביותר שהיא יכולה לעשות זה להתחתן עם גבר. ככה היא תהיה מסודרת כלכלית ומאושרת.

למי אכפת מנקודת מבט של כמה גברים אקראיים בעולם? גם גברים נשפטים על ידי נשים בתחומים מסויימים. איך זה קשור לזכויות האישה?

אני מדבר על מה שנראה על פני השטח. כתופעה חברתית, זלזול בנשים נפוץ יותר מזלזול בגברים, לדעתי.

במה דעתך מגובה?

עד כמה שאני אוהב שאנשים אחרים מחליטים לי מה אני סתם כי בא להם , תוכל לי בבקשה להסביר איך הגעתה למסקנה החריפה הזאת?
ממליץ לך לחזור על הבנת הנקרא. הביטוי "כל גבר שוביניסט" מתייחס לכל גבר שהוא שוביניסט. לא טענתי שכל הגברים הם שוביניסטים.
למי אכפת מנקודת מבט של כמה גברים אקראיים בעולם? גם גברים נשפטים על ידי נשים בתחומים מסויימים. איך זה קשור לזכויות האישה?

במה דעתך מגובה?
לא מגובה, זו דעה, לא מאמר דעה. אנחנו בפורום פה, לא באקדמיה.
לא ערכתי מחקר על התופעה, רק מביע את דעתי כאדם בעולם. או שזה לא בסדר מבחינתך?

ממליץ לך לחזור על הבנת הנקרא. הביטוי "כל גבר שוביניסט" מתייחס לכל גבר שהוא שוביניסט. לא טענתי שכל הגברים הם שוביניסטים.

זה בסדר שתביע דעה. אבל אתה תקפת אותי שזה שלנשים יש יותר זכויות בחוק לא מכפר על כך שהן מופלות חברתית. הצגת את זה כעובדה. אם זו דעה לא מגובה, אתייחס אליה בהתאם. או יותר נכון, לא אתייחס.

זאת לא המטרה של כולם?להיות מאושרים?

אני לא מבין אם גבר משתין או לא אכפת לו מבחורה זה חייב להיות בגלל שהוא שובנינסט?
תאמין לי שאני לצערי זכיתי לראות התעללות ושוביניזם בחיים שלי ברמה נוראית , בין אם זה ידידה שלי שבגיל 12 שלי שנאנסה והייתה צריכה לסתום את הפה, כי אותה מסגרת איימה עליה שהדבר יכול להיתפרש כהחמרה במצב שלה , או ידידה אחרת שלי שלא יכולה לראות את הילדים שלה כי ככה הרבי אמר. ואני יכול לשבת ולספר שעות על מקרים מחרידים אחרים בשאר קהילות המיעוטים בארץ היפה שלנו , אבל לא בואו נדבר על ''בעלי הון '' ושאר אנשים היחידים בחברה מזורגגת שלנו שמיתחיסת למישהו באופן שווה ונותנים לו אחריות על חייו כמו שהיא נותנים לו שיוון.
תכלס כול לוחם צדק שאני רואה נילחם למען זכיות האחרים באינטרנט או ילד חסר ניסיון חיים שקרא איזה שטות באינטרנט , או איזה אידיוט אחר
שחושב שצריך לשנות את החברה המערבית ''כי פימנזם עחי''' בזמן שכול מה שהם מפיקים זה דיונים חסרי תועלת , בלי שום הוכחה
רק ססמאות

זה בסדר שתביע דעה. אבל אתה תקפת אותי שזה שלנשים יש יותר זכויות בחוק לא מכפר על כך שהן מופלות חברתית. הצגת את זה כעובדה. אם זו דעה לא מגובה, אתייחס אליה בהתאם. או יותר נכון, לא אתייחס.
איך בדיוק אפשר להוכיח שהעובדה שלנשים יש יותר זכויות בחוק לא מכפרת על כך שהן מופלות בחברה?
זו בוודאות דעה ואין דרך למדוד את זה. האם יש יחידה כמותית לכפרה עבור משהו?
כמו תמיד, אתה מנסה להידבק לתפל ולא לעיקר כדי לקטול, במקום באמת להתייחס לדעות של אחרים.
זאת לא המטרה של כולם?להיות מאושרים?
כן, וזה מה שמסופר לכל ילדה. אז חלק גדלות ומאמינות בזה, ולחלק יש חשיבה ביקורתית ותוהות אם הן מופלות בחברה. אתה יכול לטעון שהן לא וזו פשוט העדפה מתקנת על טעויות העבר. הרי ברור שבעבר הייתה אפליה נגד נשים או שגם עם זה אתה לא מסכים?
אני לא מבין אם גבר משתין או לא אכפת לו מבחורה זה חייב להיות בגלל שהוא שובנינסט?
תאמין לי שאני לצערי זכיתי לראות התעללות ושוביניזם בחיים שלי ברמה נוראית , בין אם זה ידידה שלי שבגיל 12 שלי שנאנסה והייתה צריכה לסתום את הפה, כי אותה מסגרת איימה עליה שהדבר יכול להיתפרש כהחמרה במצב שלה , או ידידה אחרת שלי שלא יכולה לראות את הילדים שלה כי ככה הרבי אמר. ואני יכול לשבת ולספר שעות על מקרים מחרידים אחרים בשאר קהילות המיעוטים בארץ היפה שלנו , אבל לא בואו נדבר על ''בעלי הון '' ושאר אנשים היחידים בחברה מזורגגת שלנו שמיתחיסת למישהו באופן שווה ונותנים לו אחריות על חייו כמו שהיא נותנים לו שיוון.
תכלס כול לוחם צדק שאני רואה נילחם למען זכיות האחרים באינטרנט או ילד חסר ניסיון חיים שקרא איזה שטות באינטרנט , או איזה אידיוט אחר
שחושב שצריך לשנות את החברה המערבית ''כי פימנזם עחי''' בזמן שכול מה שהם מפיקים זה דיונים חסרי תועלת , בלי שום הוכחה
רק ססמאות
שמע, גם אחרי שהצלחתי להבין מה תחבירית כתבת, רעיונית אני עדיין מבולבל שאתה כל כך רחוק מההבנה.
מראש לא טענתי שכל הגברים שוביניסטים, אבל קראת את זה מאז ונשארת עם הרעיון הכללי נגדי. כל מה שכתבתי הוא שיש גברים שוביניסטים. מה ההגדרה של שוביניזם? לפי ויקיפדיה: "...בימינו, הוא מתייחס לזלזול בנשים או אפלייתן לרעה...". אז כן, אפשר לומר שגבר שמגדיר את עצמו שוביניסט 'משתין' על מעמד האישה.
כל הסיפורים המאוד לא מעניינים מהחיים האישיים שלך ואחר כך גם סיכום הדעה שלך בתקיפה אישית לא רלוונטיים בשום צורה לאף מילה שכתבתי.

כן, וזה מה שמסופר לכל ילדה. אז חלק גדלות ומאמינות בזה, ולחלק יש חשיבה ביקורתית ותוהות אם הן מופלות בחברה. אתה יכול לטעון שהן לא וזו פשוט העדפה מתקנת על טעויות העבר. הרי ברור שבעבר הייתה אפליה נגד נשים או שגם עם זה אתה לא מסכים?

לא הבנתי איך זאת הפליה להגיד לילדה שכדי להיות מאושרת היא צריכה למצוא בעל שיפרנס אותה ושכדי לה להשאר בבית?
אחוזי הגירושין בשנים האחרונות לא מוכיחים את זה?

כי ברגע שאתה תולה את האושר של מישהו באדם אחר או במגדר אחר, הוא לא יוכל להיות מאושר בזכות עצמו.
אם אאמין שכדי להיות מאושר אני חייב להיות עשיר, אני רק אתעסק בהתעשרות, בלי באמת להיות מאושר בזמן שזה קורה.
ברגע שאתה לוקח ממגדר מסוים את היכולת להיות מאושר, זה דיכוי.

לא ברור לי איך אתה כל כך בטוח בזה
כי אני מאמין בכוחו של חינוך מגיל מוקדם. אני מאמין שרוב האנשים לא יזוזו הרבה יותר מידי מסביב למעגל שציירו להם כילדים. הם אולי יחשבו שהם עברו כברת דרך מעבר למעגל הזה והתרחקו ממנו, אבל זה לא תמיד נכון. אם טראומה בגיל צעיר יכולה לצלק אדם לכל החיים, למה שהחינוך בגיל צעיר לא יוכל לעשות זאת? אני חושב שיש לחינוך בגיל צעיר משקל כבד אולי כמו טראומה בהשפעה שלו על האדם.
נכון, אני לא מגובה בנתונים על איזה אחוז מהציבור הדתי בוחר לחזור בשאלה, למשל, או בכמה נשים מאמינות במוסד הנישואין. פשוט דעה אישית שלי.

איך בדיוק אפשר להוכיח שהעובדה שלנשים יש יותר זכויות בחוק לא מכפרת על כך שהן מופלות בחברה?
כמו תמיד, אתה מנסה להידבק לתפל ולא לעיקר כדי לקטול, במקום באמת להתייחס לדעות של אחרים.

שמע, גם אחרי שהצלחתי להבין מה תחבירית כתבת, רעיונית אני עדיין מבולבל שאתה כל כך רחוק מההבנה.
מראש לא טענתי שכל הגברים שוביניסטים, אבל קראת את זה מאז ונשארת עם הרעיון הכללי נגדי. כל מה שכתבתי הוא שיש גברים שוביניסטים. מה ההגדרה של שוביניזם? לפי ויקיפדיה: "...בימינו, הוא מתייחס לזלזול בנשים או אפלייתן לרעה...". אז כן, אפשר לומר שגבר שמגדיר את עצמו שוביניסט 'משתין' על מעמד האישה.
כל הסיפורים המאוד לא מעניינים מהחיים האישיים שלך ואחר כך גם סיכום הדעה שלך בתקיפה אישית לא רלוונטיים בשום צורה לאף מילה שכתבתי.
אני מנסה להסביר לך שהגדרה שלך לשובניסיט פגומה זה הכול , לא הבנתה בעיה שלך.

לא נראה לי שהבנת. הטענה המקורית שלך הייתה שהעובדה שלנשים יש יותר זכויות חוקיות לא מכפרת על כך שהן מופלות חברתית. הדעה הזאת שלך מניחה שנשים מופלות חברתית לרעה. לא אכפת לי מהדעה שלך אם זה מכפר או לא מכפר, הבעיה שלי היא עם ההנחה שלך. ואם אין לך איך לגבות אותה פרט לכך ששמעת כמה שובניסטים בעולם, זה פשוט לא מעניין לנהל על זה דיון. זו הנקודה העיקרית בכל הנושא הזה ואני לא רואה איך הגעת למסקנה שזה תפל, אם זה בדיוק מה שאתה מתווכח עליו.

אז תתחיל בזה.
לדעתי נשים היו הרבה יותר מאושרות לפני 30 שנה, כשהן היו צריכות לחשוב הרבה פחות על קריירה.
מקבל, הייתי צריך להתחיל בזה.
אני מאמין באמרה 'טיפש וטוב לו'. כל דבר שאתה לא צריך לחשוב עליו - אתה לא תחשוב עליו. ככל שתחשוב על פחות דברים, תהיה פחות טרוד במחשבות. יש אנשים שעודף המחשבות שלהם עושה להם טוב, אבל כככל אני חושב שאנשים שלא חושבים הרבה נהנים יותר מהחיים.
יכול באמת להיות שחוסר מחשבה על קריירה מראש נותנת לך שקט ומנוח ומכאן גם הרגשה טובה בנוגע לתחום הזה. זה עוד משהו שאני יכול לשכוח ממנו ולא לדאוג בכלל. מצד שני, אולי זה גם גרם לכך שפחות נשים הגיעו להגשמה עצמית, כי יש גבול למספר הנשים שכל מה שהן רוצות זה לגדל ילדים ולהיות עקרות בית.

@coldfire
טעות שלי, מקבל. הייתי כל כך בטוח שאני צודק בעצמי שלא שמתי לב שאני טועה.
ברשותך, שאלה אחרת באותו נושא. האם אתה חושב שנשים מופלות לרעה מבחינה חברתית היום?

מקבל, הייתי צריך להתחיל בזה.
אני מאמין באמרה 'טיפש וטוב לו'. כל דבר שאתה לא צריך לחשוב עליו - אתה לא תחשוב עליו. ככל שתחשוב על פחות דברים, תהיה פחות טרוד במחשבות. יש אנשים שעודף המחשבות שלהם עושה להם טוב, אבל כככל אני חושב שאנשים שלא חושבים הרבה נהנים יותר מהחיים.
יכול באמת להיות שחוסר מחשבה על קריירה מראש נותנת לך שקט ומנוח ומכאן גם הרגשה טובה בנוגע לתחום הזה. זה עוד משהו שאני יכול לשכוח ממנו ולא לדאוג בכלל. מצד שני, אולי זה גם גרם לכך שפחות נשים הגיעו להגשמה עצמית, כי יש גבול למספר הנשים שכל מה שהן רוצות זה לגדל ילדים ולהיות עקרות בית.

@coldfire
טעות שלי, מקבל. הייתי כל כך בטוח שאני צודק בעצמי שלא שמתי לב שאני טועה.
ברשותך, שאלה אחרת באותו נושא. האם אתה חושב שנשים מופלות לרעה מבחינה חברתית היום?

הבעיה האמיתית היא לא "אפלייה לרעה" על ידי שוביניסטים, אלא פמיניסטיות שגורמות למיליוני נשים שרק רוצות למצוא בעל ולהקים משפחה להרגיש רע עם זה, כי הן לא גברים והן לא חיות כמוהן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית