הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לעסוק במה שאתה אוהב VS אורך חיים איכותי

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
יוצא לי בחודשים האחרונים להתלבט הרבה לאיזה כיוון תעסוקתי כדאי לי להמשיך בחיי.
ההתלבטות היא בין תחום הכושר והספורט לבין מפתח בתחום התכנות (חינוך גופני כנגד מדעי המחשב)

פיתוח תוכנה:
יתרונות:
-אוהב מחשבים, יש שליטה טובה.
-מרגיש טוב/סיפוק כשאני מצליח ליצור משהו והוא עובד.
-שכר טוב, יש הרבה ביקוש וזה בעצם התחום של העתיד.

חסרונות:
-העבודה לא מסודרת, נמשכת גם בבית ואפילו עד השעות הקטנות של הלילה. אני פשוט מאבד את הפוקוס והיכולת לחשוב אחרי 7-8 שעות.
-בתור בן אדם פעיל פיזית, קשה לי עם העובדה שאצטרך לשבת רוב היום על כיסא.
-בגלל החוסר בזמן פנוי, סביר להניח שתיהיה הזנחה כלשהיא באימונים, אני אמנם לא אובססיבי לגביהם אבל מצד שני לא מוכן לוותר עליהם.

חינוך גופני:
יתרונות:
-התחום שאני הכי מתחבר אליו כיום הוא ספורט.
-בתור מורה לספורט, היום שלך נגמר ב1-2, יש לך תנאים של משרד החינוך, כולל פנסיה (תנאים לא רעים כ"כ חוץ משכר בריצפה)
-יש אפשרות לשלב עוד עבודה בשעות מאוחרות יותר בערב בשביל להשלים הכנסה (לדוגמא אימון בקבוצה, אימונים אישיים וכו')
-אפשרות להשריש את מה שאתה יודע לדור הבא, ואולי להשפיע ולהציל את הרמה הכושלת בארץ.
-לו"ז יותר דינמי, סביר להניח שלא אצטרך להזניח את האימונים בשביל להצליח בזה.

חסרונות:
-שכר שיבייש מנקה רחובות.
-דורש תואר של 4 שנים, ועוד שנתיים-שלוש של שכר עוד יותר מביש עד שתקבל 6000 שקל בחודש.

יכול להיות ששכחתי עוד כמה פרטים, בגדול אני ממש מתלבט, מה אתם חושבים?

הייתי אומר לך על פיתוח תוכנה. אתה אוהב את זה ויכול להכניס אחלה כסף.

אם אתה יכול להתקיים ממה שאתה אוהב ויכול לפתח את זה לך על זה.
אם אין לך יכולת לשבת על התחת 8 שעות מול מסך אז אתה פוסל תחום רחב של עבודות לא רק תכנות

• פותח/ת השרשור
הייתי אומר לך על פיתוח תוכנה. אתה אוהב את זה ויכול להכניס אחלה כסף.
אוהב את זה אבל זה דורש ממני דברים שאני לא אוהב, העבודה גולשת לשעות לא שעות (ואני באיזה שהוא שלב לא יכול לחשוב יותר)

אם אתה יכול להתקיים ממה שאתה אוהב ויכול לפתח את זה לך על זה.
אם אין לך יכולת לשבת על התחת 8 שעות מול מסך אז אתה פוסל תחום רחב של עבודות לא רק תכנות
זהו שקשה מאוד לגדל משפחה בישראל עם 8000 שקל בתור הכנסה ראשית, עם כמה שאני אוהב את זה.
לגבי ישיבה על התחת במשך 8 שעות, אני כן יכול לשבת 8 שעות מול מסך, אבל תכנות לא מסתכם ב8 שעות יומיות מול המחשב לצערי..

אני עובד בתחום התכנות ואני יכול לומר לך שלא בכל החברות העבודה גוזלת לך זמן בבית.
אצלנו למשל עובדים 9-10 שעות שמתוכם אתה נמצא לפחות שעה וחצי בהפסקות.

אם תעבוד בחברות מאוד גדולות עם תחרות מטורפת, אז כן, אל תלך על זה.

-העבודה לא מסודרת, נמשכת גם בבית ואפילו עד השעות הקטנות של הלילה. אני פשוט מאבד את הפוקוס והיכולת לחשוב אחרי 7-8 שעות.
-בתור בן אדם פעיל פיזית, קשה לי עם העובדה שאצטרך לשבת רוב היום על כיסא.
-בגלל החוסר בזמן פנוי, סביר להניח שתיהיה הזנחה כלשהיא באימונים, אני אמנם לא אובססיבי לגביהם אבל מצד שני לא מוכן לוותר עליהם.
כאיש טכני אני יכול לומר לך שאני מצליח להתאמן 4 פעמים בשבוע ונדיר שאני מפספס אימון.. אם רוצים הכל אפשרי.
ולא תמיד ולא בכל מקום אתה תעבוד מהבית, הרבה מאוד מפתחים מסיימים את יום העבודה ולא מתחברים מהבית.
אי אפשר להכליל את זה על כל מקום.

שאלת המיליון דולר, ואף אחד בפורום לא באמת מכיר אותך ויכול לתת לך תשובה...

היתה לי בעיה דומה, מצאתי את עצמי מתחיל תואר ראשון במדעי התזונה... להגיד לך שההחלטה נכונה? אי אפשר לדעת

אני מתכנת ואני עובד 7-8 שעות ביום, ונדיר שזה מגיע או עובר את ה9.
הכל תלוי באיפה אתה עובד. כמובן שיכולתי לקבל יותר כסף במקום שאעבוד בו יותר, אבל עשיתי pros וcons והלכתי על פחות לחץ.

מהנסיון הדל שיש לי בחיי הקצרים , לא משנה אם אתה אוהב משהו או שונא משהו אחרי כמה שנים ישבר לך הזין משניהם אז לפחות תעשה משהו רווחי שיתן לך אמצעים לעשות דברים שאתה אוהב

• פותח/ת השרשור
אני עובד בתחום התכנות ואני יכול לומר לך שלא בכל החברות העבודה גוזלת לך זמן בבית.
אצלנו למשל עובדים 9-10 שעות שמתוכם אתה נמצא לפחות שעה וחצי בהפסקות.
אם תעבוד בחברות מאוד גדולות עם תחרות מטורפת, אז כן, אל תלך על זה.
כאיש טכני אני יכול לומר לך שאני מצליח להתאמן 4 פעמים בשבוע ונדיר שאני מפספס אימון.. אם רוצים הכל אפשרי.
ולא תמיד ולא בכל מקום אתה תעבוד מהבית, הרבה מאוד מפתחים מסיימים את יום העבודה ולא מתחברים מהבית.
אי אפשר להכליל את זה על כל מקום.
אני מתכנת ואני עובד 7-8 שעות ביום, ונדיר שזה מגיע או עובר את ה9.
הכל תלוי באיפה אתה עובד. כמובן שיכולתי לקבל יותר כסף במקום שאעבוד בו יותר, אבל עשיתי pros וcons והלכתי על פחות לחץ.
הבנתי, אז בעצם אתם אומרים שזה ניתן לשינוי ושזה תלוי במקום עבודה שבו אני עובד.. אז בגדול, איזו חברה אני צריך לחפש, אם בחברות גדולות יש תחרות ובסטארטאפים בדרך כלל יש לחץ כי זה עסק חדש? והאם זה נדיר למצוא עבודה שעובדת יחסית "בeasy" כזו או שזה די נפוץ?
@Crowley כמה משמעותי היה ההבדל בכסף?

שאלת המיליון דולר, ואף אחד בפורום לא באמת מכיר אותך ויכול לתת לך תשובה...
היתה לי בעיה דומה, מצאתי את עצמי מתחיל תואר ראשון במדעי התזונה... להגיד לך שההחלטה נכונה? אי אפשר לדעת
מה היה התחום השני?

מהנסיון הדל שיש לי בחיי הקצרים , לא משנה אם אתה אוהב משהו או שונא משהו אחרי כמה שנים ישבר לך הזין משניהם אז לפחות תעשה משהו רווחי שיתן לך אמצעים לעשות דברים שאתה אוהב
שמע זה הגיוני קובה, אבל "רווחי" יכול לבוא על חשבון הזמן הפנוי שלך אחר"כ ואז למנוע ממך דברים שאתה אוהב לא בגלל החוסר בכסף, אלא בגלל החוסר בזמן

הבנתי, אז בעצם אתם אומרים שזה ניתן לשינוי ושזה תלוי במקום עבודה שבו אני עובד.. אז בגדול, איזו חברה אני צריך לחפש, אם בחברות גדולות יש תחרות ובסטארטאפים בדרך כלל יש לחץ כי זה עסק חדש? והאם זה נדיר למצוא עבודה שעובדת יחסית "בeasy" כזו או שזה די נפוץ?
@Crowley כמה משמעותי היה ההבדל בכסף?

מה היה התחום השני?

שמע זה הגיוני קובה, אבל "רווחי" יכול לבוא על חשבון הזמן הפנוי שלך אחר"כ ואז למנוע ממך דברים שאתה אוהב לא בגלל החוסר בכסף, אלא בגלל החוסר בזמן

קשה לי להגיד כמה משמעותי ההבדל בכסף, כי אני בטוח שאם אני אתחיל לחפש עכשיו אני יכול לקבל יותר, אבל כרגע נוח לי פה.
אני נמצא בחברה שבה עובדים לפי שעות, בניגוד לשכר גלובלי שמאוד נפוץ בהייטק ובדרך כלל גורם לאנשים להשאר הרבה מאוד שעות בעבודה (המעסיק במילא משלם לך, אז הוא יתן לך מספיק עבודה כדי שתשאר הרבה זמן. אצלנו אם אני נשאר יותר מ9 שעות אני מתחיל לקבל 120 אחוז)

אבל אני לא מדבר על סכומים קטנים, אני מרוויח מעל 20 ואני בן 23

עם כל הכבוד לחינוך גופני, אתה צריך להיות ריאלי, זה לא תחום שבאמת תעשה בו כסף לעומת תוכנה, השיקול הכלכלי צריך להיות בראש הרשימה.

אם יש לך את האופציה ללמוד הנדסת תוכנה/מדעי המחשב, לך על זה.

• פותח/ת השרשור
קשה לי להגיד כמה משמעותי ההבדל בכסף, כי אני בטוח שאם אני אתחיל לחפש עכשיו אני יכול לקבל יותר, אבל כרגע נוח לי פה.
אני נמצא בחברה שבה עובדים לפי שעות, בניגוד לשכר גלובלי שמאוד נפוץ בהייטק ובדרך כלל גורם לאנשים להשאר הרבה מאוד שעות בעבודה (המעסיק במילא משלם לך, אז הוא יתן לך מספיק עבודה כדי שתשאר הרבה זמן. אצלנו אם אני נשאר יותר מ9 שעות אני מתחיל לקבל 120 אחוז)

אבל אני לא מדבר על סכומים קטנים, אני מרוויח מעל 20 ואני בן 23
ואו.. וזה עם תואר במדמ"ח? אני גם בן 23.. מתי הספקת:81zq:

לא, אין לי תואר. אני בוגר יחידה טכנולוגית
הייתי ילד חנון, בזמן שכולם היו במכון אני למדתי לתכנת. 😃 היום אני מפצה על זה

לא, אין לי תואר. אני בוגר יחידה טכנולוגית
הייתי ילד חנון, בזמן שכולם היו במכון אני למדתי לתכנת. 😃 היום אני מפצה על זה
אתה חושב שתעשה תואר בשלב מסויים? אתה מרגיש צורך לזה בעבודה? לצערי את ההזדמנות שלי לזה אני פספסתי וזה נטו התעניינות כי אני מכיר שזה אחלה לתת לך עבודה לאחרי צבא לכמה שנים לעשות כסף אבל כדי להתקדם צריך תואר. בן דוד שלי יצא ממרם עם משכורות של אזור ה16 והתחיל עכשיו תואר ואבא שלי מספר לי שבקבלה לעבודה מסתכלים מאד על התואר וזה ובתפקידים טובים צריך תואר והניסיון לא מספיק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית