יוצא לי בחודשים האחרונים להתלבט הרבה לאיזה כיוון תעסוקתי כדאי לי להמשיך בחיי.
ההתלבטות היא בין תחום הכושר והספורט לבין מפתח בתחום התכנות (חינוך גופני כנגד מדעי המחשב)
פיתוח תוכנה:
יתרונות:
-אוהב מחשבים, יש שליטה טובה.
-מרגיש טוב/סיפוק כשאני מצליח ליצור משהו והוא עובד.
-שכר טוב, יש הרבה ביקוש וזה בעצם התחום של העתיד.
חסרונות:
-העבודה לא מסודרת, נמשכת גם בבית ואפילו עד השעות הקטנות של הלילה. אני פשוט מאבד את הפוקוס והיכולת לחשוב אחרי 7-8 שעות.
-בתור בן אדם פעיל פיזית, קשה לי עם העובדה שאצטרך לשבת רוב היום על כיסא.
-בגלל החוסר בזמן פנוי, סביר להניח שתיהיה הזנחה כלשהיא באימונים, אני אמנם לא אובססיבי לגביהם אבל מצד שני לא מוכן לוותר עליהם.
חינוך גופני:
יתרונות:
-התחום שאני הכי מתחבר אליו כיום הוא ספורט.
-בתור מורה לספורט, היום שלך נגמר ב1-2, יש לך תנאים של משרד החינוך, כולל פנסיה (תנאים לא רעים כ"כ חוץ משכר בריצפה)
-יש אפשרות לשלב עוד עבודה בשעות מאוחרות יותר בערב בשביל להשלים הכנסה (לדוגמא אימון בקבוצה, אימונים אישיים וכו')
-אפשרות להשריש את מה שאתה יודע לדור הבא, ואולי להשפיע ולהציל את הרמה הכושלת בארץ.
-לו"ז יותר דינמי, סביר להניח שלא אצטרך להזניח את האימונים בשביל להצליח בזה.
חסרונות:
-שכר שיבייש מנקה רחובות.
-דורש תואר של 4 שנים, ועוד שנתיים-שלוש של שכר עוד יותר מביש עד שתקבל 6000 שקל בחודש.
יכול להיות ששכחתי עוד כמה פרטים, בגדול אני ממש מתלבט, מה אתם חושבים?
ההתלבטות היא בין תחום הכושר והספורט לבין מפתח בתחום התכנות (חינוך גופני כנגד מדעי המחשב)
פיתוח תוכנה:
יתרונות:
-אוהב מחשבים, יש שליטה טובה.
-מרגיש טוב/סיפוק כשאני מצליח ליצור משהו והוא עובד.
-שכר טוב, יש הרבה ביקוש וזה בעצם התחום של העתיד.
חסרונות:
-העבודה לא מסודרת, נמשכת גם בבית ואפילו עד השעות הקטנות של הלילה. אני פשוט מאבד את הפוקוס והיכולת לחשוב אחרי 7-8 שעות.
-בתור בן אדם פעיל פיזית, קשה לי עם העובדה שאצטרך לשבת רוב היום על כיסא.
-בגלל החוסר בזמן פנוי, סביר להניח שתיהיה הזנחה כלשהיא באימונים, אני אמנם לא אובססיבי לגביהם אבל מצד שני לא מוכן לוותר עליהם.
חינוך גופני:
יתרונות:
-התחום שאני הכי מתחבר אליו כיום הוא ספורט.
-בתור מורה לספורט, היום שלך נגמר ב1-2, יש לך תנאים של משרד החינוך, כולל פנסיה (תנאים לא רעים כ"כ חוץ משכר בריצפה)
-יש אפשרות לשלב עוד עבודה בשעות מאוחרות יותר בערב בשביל להשלים הכנסה (לדוגמא אימון בקבוצה, אימונים אישיים וכו')
-אפשרות להשריש את מה שאתה יודע לדור הבא, ואולי להשפיע ולהציל את הרמה הכושלת בארץ.
-לו"ז יותר דינמי, סביר להניח שלא אצטרך להזניח את האימונים בשביל להצליח בזה.
חסרונות:
-שכר שיבייש מנקה רחובות.
-דורש תואר של 4 שנים, ועוד שנתיים-שלוש של שכר עוד יותר מביש עד שתקבל 6000 שקל בחודש.
יכול להיות ששכחתי עוד כמה פרטים, בגדול אני ממש מתלבט, מה אתם חושבים?