הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לעסוק במה שאתה אוהב VS אורך חיים איכותי

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך
הבנתי, אז בעצם אתם אומרים שזה ניתן לשינוי ושזה תלוי במקום עבודה שבו אני עובד.. אז בגדול, איזו חברה אני צריך לחפש, אם בחברות גדולות יש תחרות ובסטארטאפים בדרך כלל יש לחץ כי זה עסק חדש? והאם זה נדיר למצוא עבודה שעובדת יחסית "בeasy" כזו או שזה די נפוץ?
@Crowley כמה משמעותי היה ההבדל בכסף?

מה היה התחום השני?

שמע זה הגיוני קובה, אבל "רווחי" יכול לבוא על חשבון הזמן הפנוי שלך אחר"כ ואז למנוע ממך דברים שאתה אוהב לא בגלל החוסר בכסף, אלא בגלל החוסר בזמן

לא היה תחום, בעיקרון זה ללכת על משהו יותר "רווחי ובטוח" כמו הנדסה כל שהיא או אפילו מדעי המחשב...

אני הרגשתי כמוך לפני שנתיים ובחרתי ללכת ללמוד תואר ולתכנת בעתיד...
כרגע הלימודים לפעמים גוזלים ממני אימונים (דגש על תקופת מבחנים ופרוייקטים גדולים שצריך להגיש ולפעמים הדד ליין לא כזה גדול) אבל בסה"כ צריך משכורת, צריך לגדל משפחה ולשמור את התחביב בתור תחביב...

רוב האנשים הם שונאי סיכון(שכירים ולא משנה באיזה דרגה/רמה) ולכן עולם לא יקבלו את סכומי הכסף ששווים את העבודה שלהם(רוב השכירים במשק).
הקומץ שלוקח את כל הסיכון עליו(עצמאי) ויודע מה הוא עושה בתחום שהוא עושה אותו יכול להתפרנס יפה מאוד.

אני יכול לומר לך שהאנשים הכי מסודרים שאני מכיר הם עצמאיים, אחד מהם בעל של 2 בתי דפוס, אחד בעל רשת ביגוד ונעליים וחבר קרוב בגילי מרוויח כמו כל החברים ביחד(מהנדסים, רו"ח, עו"ד ומתכנתים): לקח את הכסף מהמענק+פיקדון+מועדפת והוא בכלל זכיין של כמה סניפים של בתי קפה+ חנות בגדים.
מצד שני ראיתי חבר של המשפחה שהתרסק כעצמאי ושהשקיע את כל החיים שלו בעסק.

אז כן, האמא הפולניה רוצה שתלך תהיה דוקטור ותרוויח 15K "בטוחים"(אין זה דבר, זו פיקציה, לא מזמן פיטרו גם מנהלי מחלקות בהייטק, אבל כן זה עם פחות סיכון) אבל עדיף לא למהר לאקדמיה, עוד שנה פחות שנה בגיל 23 זה כלום, תבדוק את האלטרנטיבות ותלך עם מה שיגרום לך להתעורר בבוקר ב40 שנה הבאות.
יש לי חבר שעבד משהו כמו 8 שנים בתכנות, הייטק, הקריח הרוויח, חלה ועזב לגמרי התחיל להשקיע במניות והעבודה שלו היא בבית מול 3 מסכים במסחר בשוק ההון.

גם בתחום הכושר אני מכיר לא מעט אנשים שמתפרנסים, הבעיה ששם לרוב תמיד צריך ללכת עם הטרנדים ולהמציא את עצמך מחדש ואם אתה לא בעל של מקום מצליח אתה לא תראה גרוש.

לא אומר לך תפתח סנדלריה אבל אין מה להיות נעול מראש.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני הרגשתי כמוך לפני שנתיים ובחרתי ללכת ללמוד תואר ולתכנת בעתיד...
כרגע הלימודים לפעמים גוזלים ממני אימונים (דגש על תקופת מבחנים ופרוייקטים גדולים שצריך להגיש ולפעמים הדד ליין לא כזה גדול) אבל בסה"כ צריך משכורת, צריך לגדל משפחה ולשמור את התחביב בתור תחביב...
לימודים זה לימודים, כולם עוברים את השלב הזה, השאלה אם אורך החיים שלך ידוכא לטובת העבודה, אם התחביב הוא לא בראש סדר העדיפויות שלך אז הדבר שבה הלכת היא נכונה, אבל אני אישית לא רואה את עצמי באף אחת מהעבודות שאני אעבוד בהם משתעבד ועובד גם בזמני הפנוי לטובת עוד קצת כסף (בכל זאת חיים פעם אחת ובסוף הכסף לא ישנה כלום)

רוב האנשים הם שונאי סיכון(שכירים ולא משנה באיזה דרגה/רמה) ולכן עולם לא יקבלו את סכומי הכסף ששווים את העבודה שלהם(רוב השכירים במשק).
הקומץ שלוקח את כל הסיכון עליו(עצמאי) ויודע מה הוא עושה בתחום שהוא עושה אותו יכול להתפרנס יפה מאוד.

אני יכול לומר לך שהאנשים הכי מסודרים שאני מכיר הם עצמאיים, אחד מהם בעל של 2 בתי דפוס, אחד בעל רשת ביגוד ונעליים וחבר קרוב בגילי מרוויח כמו כל החברים ביחד(מהנדסים, רו"ח, עו"ד ומתכנתים): לקח את הכסף מהמענק+פיקדון+מועדפת והוא בכלל זכיין של כמה סניפים של בתי קפה+ חנות בגדים.

אז כן, האמא הפולניה רוצה שתלך תהיה דוקטור ותרוויח 15K "בטוחים"(אין זה דבר, זו פיקציה, לא מזמן פיטרו גם מנהלי מחלקות בהייטק, אבל כן זה עם פחות סיכון) אבל עדיף לא למהר לאקדמיה, עוד שנה פחות שנה בגיל 23 זה כלום, תבדוק את האלטרנטיבות ותלך עם מה שיגרום לך להתעורר בבוקר ב40 שנה הבאות.
יש לי חבר שעבד משהו כמו 8 שנים בתכנות, הייטק, הקריח הרוויח, חלה ועזב לגמרי התחיל להשקיע במניות והעבודה שלו היא בבית מול 3 מסכים במסחר בשוק ההון.

גם בתחום הכושר אני מכיר לא מעט אנשים שמתפרנסים, הבעיה ששם לרוב תמיד צריך ללכת עם הטרנדים ולהמציא את עצמך מחדש ואם אתה לא בעל של מקום מצליח אתה לא תראה גרוש.

מילים כדורבנות, אני מאוד חשבתי ללכת בכיוון הזה, מה שנקרא "הרחתי הזדמנות" עם התאוצה שקרוספיט תפס בארץ (ולדעתי כל מנהלי הבוקסים בארץ אפשר לומר ששוחים בכסף) אבל די הצליחו לכבות אותי על הרעיון הזה. מה גם שבאמת הסיכון הזה שאתה מדבר עליו הוא סיכון של הכל או כלום, ז"א שאם בגיל 40 אתה קורס אז אף אחד לא יקבל אותך לעבודה רצינית כי איחרת את המועד שלך. אם היית מנהל באיזו חברת הייטק סביר להניח שגם בגיל 40 אתה תמצא את עצמך במקום אחר בלי בעיות

לימודים זה לימודים, כולם עוברים את השלב הזה, השאלה אם אורך החיים שלך ידוכא לטובת העבודה, אם התחביב הוא לא בראש סדר העדיפויות שלך אז הדבר שבה הלכת היא נכונה, אבל אני אישית לא רואה את עצמי באף אחת מהעבודות שאני אעבוד בהם משתעבד ועובד גם בזמני הפנוי לטובת עוד קצת כסף (בכל זאת חיים פעם אחת ובסוף הכסף לא ישנה כלום)
כמו שאמרו לך פה... אפשר לפעמים לוותר על כמה אלפי שקלים לטובת נוחות (שעות מול כסף).
השאיפה היא לעבוד 8-9 שעות גג ולא מעבר לזה...
הלוואי ואצליח לעבוד ככה 5 ימים בשבוע ולהרוויח קצת פחות.
בכל מקרה מבחינת אתגר, אני מאמין שיש הרבה עבודות בתיכנות שכן יהוו עבורך אתגר, ועניין ויתנו לך סיבה טובה לקום בבוקר מבחינת העבודה.

למה לא לעבוד ולהכניס יפה,לשמור כסף בצד ואז להמר איתו על עסק?למה להמר עם כסף שאין לך?כי תאכלס זה מה שזה..הימור.
קל להצביע על אנשים ספציפיים שהצליחו כש"שמו את כל הכסף שלהם בעסק",מה עם שאר ה99% שלא הצליחו?עליהם לא מדברים.
כולם יודעים שלביל גייטס וסטיב ג'ובס לא היה תואר בכלל ותראו אותם הם מיליארדרים,אבל הם ה0.0000001% ולא הכלל.
בגלל זה אנשים מעדיפים ללכת "על בטוח" ולא לסכן את העתיד שלהם ושל המשפחה שלהם על חלומות לא מציאותיים.

למה לא לעבוד ולהכניס יפה,לשמור כסף בצד ואז להמר איתו על עסק?למה להמר עם כסף שאין לך?כי תאכלס זה מה שזה..הימור.
קל להצביע על אנשים ספציפיים שהצליחו כש"שמו את כל הכסף שלהם בעסק",מה עם שאר ה99% שלא הצליחו?עליהם לא מדברים.
כולם יודעים שלביל גייטס וסטיב ג'ובס לא היה תואר בכלל ותראו אותם הם מיליארדרים,אבל הם ה0.0000001% ולא הכלל.
בגלל זה אנשים מעדיפים ללכת "על בטוח" ולא לסכן את העתיד שלהם ושל המשפחה שלהם על חלומות לא מציאותיים.
קודם שיהיה ברור שאני כבר 4 שנים באקדמיה וחושב שמי שלא הולך לעשות תואר מפספס הרבה אבל...

כל המיליונרים הגדולים שקמו מכלום הימרו על כסף לא שלהם, כולל הטייקונים הישראלים, בשביל זה יש מימון בנקים וכל עסק קטן יכול לגייס הון בארץ די בקלות, כל שוק ההון בנוי על מימון ומינוף כי אי אפשר אחרת בסביבה עסקית.

צריך לקחת סיכון מחושב וכן, אם נפלת אז "אין לך כלום ביד".
ונכון שבהתחלה יש רק הפסדים וצריך לבנות אבל אם יש לך ידע וקהל רלוונטי אין מה לפחד.

אם היית אומר לי ששווה לי לקנות זכיינות על סניף של ארומה לפני 10 שנים הייתי אומר שאתה משוגע, בפועל יש לי חבר שקנה מזה בית במזומן לפני גיל 32.

המסודרים הגדולים בעיר שלי זה בסטיונרים בשוק ועובדי נמל, לא אנשי הייטק שמרוויחים 5-7 אלף יותר מעובד ממוצע אחר ומוציאים את זה אחר כך בדברים אחרים כמו 6000 שקל לגנים ובייביסיטר וצהרון לילדים כי הם בכלל לא בבית לפני שעה 19.

התרגלנו בארץ לטירוף, כל אמא ישראלית דוחפת את הילד להתחייב לעסקאות חכירה הזויות מול בנקים(משכנתא) על נכס שלא שווה חצי מהעלות שלו(בית) הן בסטנדרט בניה הן בערך בפועל ולהתחיל לחיות בגיל 50, ההמון לפעמים כן טועה

קודם שיהיה ברור שאני כבר 4 שנים באקדמיה וחושב שמי שלא הולך לעשות תואר מפספס הרבה אבל...

כל המיליונרים הגדולים שקמו מכלום הימרו על כסף לא שלהם, כולל הטייקונים הישראלים, בשביל זה יש מימון בנקים וכל עסק קטן יכול לגייס הון בארץ די בקלות, כל שוק ההון בנוי על מימון ומינוף כי אי אפשר אחרת בסביבה עסקית.

צריך לקחת סיכון מחושב וכן, אם נפלת אז "אין לך כלום ביד".
ונכון שבהתחלה יש רק הפסדים וצריך לבנות אבל אם יש לך ידע וקהל רלוונטי אין מה לפחד.

אם היית אומר לי ששווה לי לקנות זכיינות על סניף של ארומה לפני 10 שנים הייתי אומר שאתה משוגע, בפועל יש לי חבר שקנה מזה בית במזומן לפני גיל 32.

המסודרים הגדולים בעיר שלי זה בסטיונרים בשוק ועובדי נמל, לא אנשי הייטק שמרוויחים 5-7 אלף יותר מעובד ממוצע אחר ומוציאים את זה אחר כך בדברים אחרים כמו 6000 שקל לגנים ובייביסיטר וצהרון לילדים כי הם בכלל לא בבית לפני שעה 19.

התרגלנו בארץ לטירוף, כל אמא ישראלית דוחפת את הילד להתחייב לעסקאות חכירה הזויות מול בנקים(משכנתא) על נכס שלא שווה חצי מהעלות שלו(בית) הן בסטנדרט בניה הן בערך בפועל ולהתחיל לחיות בגיל 50, ההמון לפעמים כן טועה

מכל האנשים שאני מכיר שפתחו עסקים,פאבים,מועדונים וכו..כולם מכרו את העסק אחרי פחות משנה.
תמיד יש את היוצא מהכלל,אבל מי אמר שזה יהיה אתה?
מעל 95% מכל העסקים החדשים שנפתחים בישראל,נסגרים אחרי פחות משנה,וזה לא רק בגלל ניהול כושל.
אגב,מי אמר שהאנשים האלה שפותחים עסק שמחים יותר מהאנשים שעובדים כשכירים?לנהל עסק זה מורט עצבים והרבה פעמים אנשים שמקימים עסק יוצאים עם יותר בעיות מכשנכנסו

מכל האנשים שאני מכיר שפתחו עסקים,פאבים,מועדונים וכו..כולם מכרו את העסק אחרי פחות משנה.
תמיד יש את היוצא מהכלל,אבל מי אמר שזה יהיה אתה?
מעל 95% מכל העסקים החדשים שנפתחים בישראל,נסגרים אחרי פחות משנה,וזה לא רק בגלל ניהול כושל.
אגב,מי אמר שהאנשים האלה שפותחים עסק שמחים יותר מהאנשים שעובדים כשכירים?לנהל עסק זה מורט עצבים והרבה פעמים אנשים שמקימים עסק יוצאים עם יותר בעיות מכשנכנסו
מסכים לגמרי, האושר לא תלוי באם אתה שכיר או עצמאי, אפשר גם לחיות סביב העסק בתור עצמאי, אבל לרוב אם אתה פותח משהו שבאמת יש לך תשוקה אליו יש קצת יותר רצון להמשיך להשקיע ולעבוד.

עובדתית עסק לא יכול להרוויח בשנה הראשונה כמו שאין פחת על אדמה זו אקסיומה נתונה, כשמישהו שם סכום כסף ראשוני, מפסיד את רובו תוך שנה ובורח זו ההגדרה של ניהול כושל, אי אפשר להכנס לסיכון כשונא סיכון, לרצות גם להשקיע את רוב הכסף וגם לא לרצות להפסיד ולא לקחת הלוואות, זה לא מציאותי.

לעסוק במה שאתה אוהב זה מבורך, אם אתה מתפרס מזה בכבוד.
זה לא קל,
לי אישית נפלה הזכות לפתוח עסק ולהנות מכל דקה שאני נמצא בו, מהעבודה עם אנשים בתחום שהוא למעשה חיי.

אתה חושב שתעשה תואר בשלב מסויים? אתה מרגיש צורך לזה בעבודה? לצערי את ההזדמנות שלי לזה אני פספסתי וזה נטו התעניינות כי אני מכיר שזה אחלה לתת לך עבודה לאחרי צבא לכמה שנים לעשות כסף אבל כדי להתקדם צריך תואר. בן דוד שלי יצא ממרם עם משכורות של אזור ה16 והתחיל עכשיו תואר ואבא שלי מספר לי שבקבלה לעבודה מסתכלים מאד על התואר וזה ובתפקידים טובים צריך תואר והניסיון לא מספיק
השתחררתי לפני שנתיים ובנתיים אני ממש לא רואה צורך בתואר. כשחיפשתי את העבודה הנוכחית התקבלתי לסה"כ 3 מקומות (מתוך 4 שהתראיינתי אליהם) ללא תואר.
בנתיים המשכורת שלי עלתה ב3 אלף ש''ח, עדיין ללא תואר.

השמועות אומרות שבאזור גיל 30-35 מתכנתים שלא עוברים לתפקידים ניהוליים מתחילים להתקשה בלמצוא עבודה, ושבשביל תפקידים ניהוליים צריך תואר. אני נוטה שלא להאמין לזה.

השתחררתי לפני שנתיים ובנתיים אני ממש לא רואה צורך בתואר. כשחיפשתי את העבודה הנוכחית התקבלתי לסה"כ 3 מקומות (מתוך 4 שהתראיינתי אליהם) ללא תואר.
בנתיים המשכורת שלי עלתה ב3 אלף ש''ח, עדיין ללא תואר.

השמועות אומרות שבאזור גיל 30-35 מתכנתים שלא עוברים לתפקידים ניהוליים מתחילים להתקשה בלמצוא עבודה, ושבשביל תפקידים ניהוליים צריך תואר. אני נוטה שלא להאמין לזה.
א. כל הכבוד לך.
ב. הסיפור שלך לא מייצג את הכלל, ברוב המקומות עובדים יותר שעות וגם לא כל בוגר יחידה טכנולוגית משתלב בצורה כזאת בעבודה
ג. אחרי x שנות נסיון התואר אכן לא רלוונטי ואתה צודק לגבי ניהול. הדרך הכי "בטוחה" להפלט משוק העבודה זה להפוך למנהל, מתכנתים טובים צריך תמיד בכל גיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית