הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל לחזה ב-AB

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
אני התחלתי AB לאחרונה , ככה :
A:חזה,כתפיים,אחורית :
לחיצת חזה עם מוט 3-8
לחיצת חזה שיפוע עליון משקולת יד 3-10
פרפר תחתון 3-10
לחיצת כתפיים עם משקולת יד 3 - 8
הרחקה לצדדים יד יד 2 - 10
פייס פול 3-12 / 2-12
פשיטת מרפקים עם חבל 3-15
פשיטת מרפקים עם חבל יד יד 2-12

פרפר תחתון עושה לי כאבים בכתף , יש תחליף בשבילו?
מקבילים אי אפשר.
חשבתי על לחיצת חזה עם משקולת יד אבל הבעיה שזה לא לתחתון ( כמובן שזה גם , אבל טיפה ).

נערך לאחרונה:
תנשה לעשות חזה חופשי רק עם משקלת אחת ביד אחת ומשקל נמוך שהרגלים באוויר לי זה ממש עזר לחזק סיבים

אני התחלתי AB לאחרונה , ככה :
A:חזה,כתפיים,אחורית :
לחיצת חזה עם מוט 3-8
לחיצת חזה שיפוע עליון משקולת יד 3-10
פרפר תחתון 3-10
לחיצת כתפיים עם משקולת יד 3 - 8
הרחקה לצדדים יד יד 2 - 10
פייס פול 3-12 / 2-12
פשיטת מרפקים עם חבל 3-15
פשיטת מרפקים עם חבל יד יד 2-12

פרפר תחתון עושה לי כאבים בכתף , יש תחליף בשבילו?
מקבילים אי אפשר.
חשבתי על לחיצת חזה עם משקולת יד אבל הבעיה שזה לא לתחתון ( כמובן שזה גם , אבל טיפה ).
מצטער אבל התוכנית פשוט לא טובה.
סתם בחרת כמה תרגילים ומס' סטים וחזרות רנדומליים ורצת עם זה?

בשביל מה פרפר? למה כל הפשיטות מרפק האלה? איפה הפרס?

• פותח/ת השרשור
בקשר לתגובה הראשונה , בלי קשר למשקל יש כאבים.
בקשר לWHITE WALKER , זה לא , תאמת לקחתי את זה מ-FXP , לפני שנה+ ראיתי את זה , אז נזכרתי בזה 😃
מה לא טוב התוכנית?
ובקשר לפרס , כבר אמרתי את זה באשכולות קודמים וגם פה ( אבל ערכתי ומחקתי כדי לא לכתוב מגילה - אחרי זה לא עונים , בגלל זה )
אני לא יכול לעשות... פרס עושה לי כאבים בכתף הקדמית בלי קשר למשקל...
עם משקולת יד אין כאבים , אפילו במשקל הכי כבד שאני יכול.

ואיזה תוכנית אתה ממליץ לי?

ולמה החלוקה לא טובה?

חזה - עובד גם על הכתפיים , יד אחורית עובדת גם בחזה וגם בכתפיים ( פחות או יותר , גם בגב כמובן , אבל בגב זה יותר קדמית ).
רגליים גב קדמית הכי מתאים , גב בגלל שנגיד חתירה במוט BENT OVER , עובד טיפה גם בגב התחתון וגם בהאמס ( מייצב ) , ב-גב עובד גם היד הקדמית אז בגלל זה.

חלוקה אחרת לא יהיה טוב, אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר
חזה גב קדמית
רגליים כתף אחורית
?

ומצטער על המגילה , זה הסיבה שלא רשמתי בהודעה הראשונה , עכשיו לאף אחד אין כוח לקרוא -.-

• פותח/ת השרשור
נתחיל מהשאלה הבסיסית.. למה AB ?
אני ב-FBW כבר חצי שנה +
הייתי לפני פציעה של 3 חודשים איזה 3 חודשים FBW ( לא יודע למה , בגלל פיזיוטרפיסט שאמר לי לעשות לחיצת חזה עם מוט ריק מלא חזרות ולעלות כל שבועיים , הוא אמר שאפשר תוכנית אחרת , אבל מה זה שווה אם אי אפשר להעלות משקלים... אז נשארתי )
אחרי זה חזרתי ועשיתי חודש וחצי FBW והייתי עם דדליפט , בזמן הזה נפצעתי עוד פעם בגב האחורי... הדדליפט בחזרה מסויימת הרגשתי סוג של כאבים , גם פרסמתי פה אז.
וחזרתי לפני חודש וחצי ועשיתי FBW שוב , אז אני רוצה AB??

עריכה : תרגילים שאני לא יכול לעשות
דדליפט
- ואני רק אומר מראש , דדליפט לא עושה עד שאני מגיע ל-25קילו סקוואט. ( כל צד כאילו - טיפה קצת להעלות משקל ורק אז )
הסיבה : לפני הפציעה עשיתי דדליפט כי חזרתי מפציעה אחרת בגב , מוזר איך שזה נשמע שכן... בחזרה מסויימת אחרי חודש וחצי , הרגשתי כאבים ואז החלטתי לנוח.
מתח - כאבים בכתפיים ( לא יודע אם כתבתי , בגלל זה לא בתוכנית )
מקבילים צר / רחב - כנ"ל כאבים כתפיים.
פול אובר כנ"ל - כאבים בכתף קדמית , מוזר , לא יודע למה , זה לא אמור לעבוד שם בכלל , גם עם המוט בכבלים.
הרחקה לצדדים יד יד- עושה , למרות שאני ביד ימין , שאני עושה אותה , אני מרגיש קליקים כאלו וזה לא קליק רגיל לדעתי... ( רק בירידה ).
פרס - תרגיל שאהבתי לפני שנה ב-SS , הגעתי ל-40 קילו ואז פציעה בכתף לצערי - מהבנץ' שסחבה איתי שנה ולמרות זאת המשכתי להתאמן - אז לא היה לי טכניקה ב-3 חודשים הראשונים ודפקתי לעצמי את הכתף.
כרגע פרס לא יכול לעשות בגלל שזה כואב בכתף , אז עושה עם משקולת יד.
פרפר עם משקולת יד - כאבים בכתפיים
פרפר בכבלים - אז לא היה לי שום בעיה עם פרפר בכבלים , גם שהיה לי דלקת בכתף , זה דווקא מוזר... והכאב זה שאני בכלל מחזיר את הכבלים , כאילו בפרפר לחזה התחתון , לא שאני לוחץ , אלא מחזיר אחורה את הכבלים.
יד אחורית - כל תרגיל של יד אחורית בסגנון FRENCH פרס בחוץ בשבילי - מרפקים.

סה"כ אני די מוגבל בתרגילים בגלל זה התרגילים בתוכנית שלי ככה...
אה ורק עכשיו שמתי לב שרשמתי A בלבד.
אם צריך גם B תכתבו לי אני יכתוב.

נערך לאחרונה:
אני ב-FBW כבר חצי שנה +
הייתי לפני פציעה של 3 חודשים איזה 3 חודשים FBW ( לא יודע למה , בגלל פיזיוטרפיסט שאמר לי לעשות לחיצת חזה עם מוט ריק מלא חזרות ולעלות כל שבועיים , הוא אמר שאפשר תוכנית אחרת , אבל מה זה שווה אם אי אפשר להעלות משקלים... אז נשארתי )
אחרי זה חזרתי ועשיתי חודש וחצי FBW והייתי עם דדליפט , בזמן הזה נפצעתי עוד פעם בגב האחורי... הדדליפט בחזרה מסויימת הרגשתי סוג של כאבים , גם פרסמתי פה אז.
וחזרתי לפני חודש וחצי ועשיתי FBW שוב , אז אני רוצה AB??

עריכה : תרגילים שאני לא יכול לעשות
דדליפט
- ואני רק אומר מראש , דדליפט לא עושה עד שאני מגיע ל-25קילו סקוואט. ( כל צד כאילו - טיפה קצת להעלות משקל ורק אז )
הסיבה : לפני הפציעה עשיתי דדליפט כי חזרתי מפציעה אחרת בגב , מוזר איך שזה נשמע שכן... בחזרה מסויימת אחרי חודש וחצי , הרגשתי כאבים ואז החלטתי לנוח.
מתח - כאבים בכתפיים ( לא יודע אם כתבתי , בגלל זה לא בתוכנית )
מקבילים צר / רחב - כנ"ל כאבים כתפיים.
פול אובר כנ"ל - כאבים בכתף קדמית , מוזר , לא יודע למה , זה לא אמור לעבוד שם בכלל , גם עם המוט בכבלים.
הרחקה לצדדים יד יד- עושה , למרות שאני ביד ימין , שאני עושה אותה , אני מרגיש קליקים כאלו וזה לא קליק רגיל לדעתי... ( רק בירידה ).
פרס - תרגיל שאהבתי לפני שנה ב-SS , הגעתי ל-40 קילו ואז פציעה בכתף לצערי - מהבנץ' שסחבה איתי שנה ולמרות זאת המשכתי להתאמן - אז לא היה לי טכניקה ב-3 חודשים הראשונים ודפקתי לעצמי את הכתף.
כרגע פרס לא יכול לעשות בגלל שזה כואב בכתף , אז עושה עם משקולת יד.
פרפר עם משקולת יד - כאבים בכתפיים
פרפר בכבלים - אז לא היה לי שום בעיה עם פרפר בכבלים , גם שהיה לי דלקת בכתף , זה דווקא מוזר... והכאב זה שאני בכלל מחזיר את הכבלים , כאילו בפרפר לחזה התחתון , לא שאני לוחץ , אלא מחזיר אחורה את הכבלים.
יד אחורית - כל תרגיל של יד אחורית בסגנון FRENCH פרס בחוץ בשבילי - מרפקים.

סה"כ אני די מוגבל בתרגילים בגלל זה התרגילים בתוכנית שלי ככה...
אה ורק עכשיו שמתי לב שרשמתי A בלבד.
אם צריך גם B תכתבו לי אני יכתוב.
בן כמה אתה שאתה כבר ככה מתפרק? מה יהיה בעתיד
הפציעות הקודמות נבעו מטכניקה לקויה?
נשמע לי קצת יותר מדי כאבים למתאמן ממוצע, תתחיל לבדוק אם הטכניקה שלך בתרגילים היא לא הגורם לכאבים ולקליקים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית