הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביצועים ספורטיבים ושעות שינה, כמה זה חשוב ואיך זה ישפיע עליך?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
אם עדיין לא הצטרפתם לקבוצה שלנו בפייסבוק, אתם מוזמנים:

Aanmelden bij Facebook | Facebook

כולנו אוהבים לשבת קצת על המחשב בלילות ולהתעדכן בכל הדברים שפספסנו כשהיינו בעבודה/אטרף של היום. אבל יש לזה מחיר מבחינת ביצועים ספורטיבים במידה ולא ישנים מספיק.

אז כמה שעות שינה אנחנו צריכים ביממה כדי להמשיך להתאמן בעצימות מקסימלית?

12 רוכבי עילית (אופניים) ישנו 4 שעות במשך 3 ימים רציפים. לאחר מכן שבוע ישנו כרגיל ובמשך שבועיים ישנו לערך 10 שעות בלילה.

במחזור שרוכבי האופניים ישנו רק 4 שעות בלילה, השריפה הקלורית במאמץ תת-מירבי ירדה ב-3.9%. מדדים של כושר אירובי ירדו ב-2.9% ובדיקות למאמץ מירבי הראו ירידה ב-10.7% בביצועים (37 שניות שלמות. לספורטאי עילית זה לפעמים ההבדל בין מקום ראשון לעשירי).

נתונים פיזיולוגים גם הראו ירידה לאלו שלא ישנו היטב בלילה. הדופק בפעילות תת מקסימלית ומקסימלית הראה ירידה חדה וגם מהירות התגובה ירדה משמעותית (ניסו לבדוק פה גם פעילות קוגנטיבית וראו ירידה דרסטית בין אלו שישנו בלילה ולאלו שלא).

אז פעם הבאה שאתם מגיעים לחדר הכושר או רוצים להתאמן ולהשיג מקסימום ביצועים, הייתי ממליץ לישון לפחות 7 שעות (עם שאיפה ל-8 שעות) בלילה. מחקרים רבים מראים ששינה מספקת גם תורמת לביצועים קוגנטיבים טובים יותר (לדוגמה שליפת מידע מהזיכרון במהירות רבה יותר או בכלל).

מקור:
http://www.aasmnet.org/articles.aspx?id=6327

13669334_10206689414093598_8414101352030507718_o.jpg

ומה הדין לגבי שינה ארוכה יותר?
בימים שזה מתאפשר, יש עדיפות לישון כמה שיותר, גם אם זה מגיע ל-10 שעות שינה, או שיש איזה גבול?

• פותח/ת השרשור
בימים שזה מתאפשר, יש עדיפות לישון כמה שיותר, גם אם זה מגיע ל-10 שעות שינה, או שיש איזה גבול?
לא נראה שיש השפעה שלילית על שינה ארוכה במידה ואתה לא מורח אותה בכוונה ומנסה להירדם שוב מבלי שאתה באמת צריך/רוצה

לא נראה שיש השפעה שלילית על שינה ארוכה במידה ואתה לא מורח אותה בכוונה ומנסה להירדם שוב מבלי שאתה באמת צריך/רוצה
אם אני פיזית יכול לישון גם 11 שעות ברצף, בלי להתעורר אפילו לרגע, כדאי לעשות זאת כשאפשר?

• פותח/ת השרשור
אם אני פיזית יכול לישון גם 11 שעות ברצף, בלי להתעורר אפילו לרגע, כדאי לעשות זאת כשאפשר?
זה אומר שיש לך מחסור שעות שינה לפני כן ככה שלעזור לא בטוח שזה יעזור

האמת שאני בורכתי בשינה עמוקה וארוכה שלא נראתה כמוהה.
אם לא מעירים אותי אני יכול לישון 12 שעות כל יום.
כשאני בחוסר שעות שינה זה מגיע ליותר מזה. השיא היה כשהייתי צעיר בחופש הגדול, לאחר כ-48 שעות שלא ישנתי דקה ורק הלכתי, יצאתי, רקדתי, שתיתי, נכנסתי למיטה ונרדמתי ל-26 שעות עד שהתעוררתי ביקיצה טבעית. אשכרה איבדתי יממה מהחיים שלי.

האמת שאני בורכתי בשינה עמוקה וארוכה שלא נראתה כמוהה.
אם לא מעירים אותי אני יכול לישון 12 שעות כל יום.
כשאני בחוסר שעות שינה זה מגיע ליותר מזה. השיא היה כשהייתי צעיר בחופש הגדול, לאחר כ-48 שעות שלא ישנתי דקה ורק הלכתי, יצאתי, רקדתי, שתיתי, נכנסתי למיטה ונרדמתי ל-26 שעות עד שהתעוררתי ביקיצה טבעית. אשכרה איבדתי יממה מהחיים שלי.
מאשר שגם לי זה קרה. 🤣

מייק האים תוכל להיתיחס לנושא של שנת צוהריים אם היא תורמת או שווה משהו בעינין של לעלות בשריר וכול התהליך או שזה טוב רק להיתאושות וממלא מצברים אני למשל משלים כול יום כימעט שעה מאוד עוזר לי ביום אבל האים רק רצוף זה שווה מיבחינת שריר. תודה רבה!

קיים קשר בכיוון ההפוך ? אימונים עצימים (מדי) יכולים לגרום לפגיעה בהרגלי שינה תקינים ?

זה אינדיבידואלי, אבל ככלל שינה שהיא מעבר לטווח של ה6-8 שעות אינה נחשבת לבריאה. אם אתה ישן יותר, מאוד יכול להיות שהשינה שלך לא איכותית-לא מצליח להכנס לשנת חלום.

זה אינדיבידואלי, אבל ככלל שינה שהיא מעבר לטווח של ה6-8 שעות אינה נחשבת לבריאה. אם אתה ישן יותר, מאוד יכול להיות שהשינה שלך לא איכותית-לא מצליח להכנס לשנת חלום.
על סמך מה אתה אומר את זה?

יש לך בהישג יד הסימוכין שסיפקו לך בקורס לטענות האלו?
הקורס בעיקר עסק בקליניקה בעיקר, אני יכול לשלוח לך סיכום.
בכל מקרה, זה מידע שזמין באינטרנט ואפשר לאמת אותו די בקלות.
מניח שהתכוונת ל-REM SLEEP. אנחנו חולמים גם ב NREM SLEEP.
אכן.

יוצא לי לפעמים שאני ישן 8 שעות, מתעורר ונרדם לעוד חצי שעה, ושם חולם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית