הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עצה מטובי הלוחצים/מושכים

NirMalka

משתמש מתחיל
70
4
נק' מוניטין:
4
70
4
אהלן,
אני אחרי ריסט בבנץ, בפרס ובצין אפס (ירידה ל 80%). עדין לא מצליח להתמודד עם המשקל שנתקעתי לפני הריסט.
אני בטוח שזה בגלל ההתאוששות הירודה שלי(אין אפשרות לשפר אותה-חייל) אך עם זאת אולי שינוי מתודה תצליח לקדם אותי.
חלבון גבוהה אך לא בכל יום נמצא בפלוס קלורי, פחמימה נמוכה (עד 180 גרם בערך- שומן גבוהה בהתאמה), ישן בין 4-6 שעות בלילה, עובד כמלצר (משמרות של 6-8 שעות, הולך בעבודה והרבה, בד"כ הולך לעבוד אחרי אימון). בן 20, גובה 1.74, שוקל 75.
בנץ: 77.5 5*3 (סט ראשון עולה יפה, 2 אחרים מכוער)
צין אפס: משקל גוף+18.75 ק"ג (כנ"ל, סט ראשון עולה יפה, 2 אחרים מכוערים)
פרס: 50 5*3 (בשני האימונים האחרונים סגרתי: 5/4/4 4/4/4)
חשבתי להכניס מתכונת טקסס (ממוקדת בנץ) בתוכנית אימון שלי, ולשלב פירמידה בפרס ( לשבור שיא בתרגיל הזה לאקרוס נראה לי לא ריאלי בגלל שאני בקושי עולה במשקל גוף).
התכנון להוסיף 2.5 ק"ג שבועי ללחיצות (בנץ ופרס) ולצין אפס. בסקוואט מעלה 2.5/5 ק"ג שבועי (תלוי בעומס בעבודה) דד 2.5 שבועי (כרגע עומד על 112.5 לרביעייה).

שלישי:
סקוואט 5*3 אקרוס
בנץ 5*5 אקרוס
צין אפס 5*5 אקרוס

חמישי
סקוואט 5*2 80%
פרס 5*3 פירמידה (קפיצות של 10% בין הסטים)/ 8*1 באק אוף (80%)
דדליפט 5*1/ 8*1 באק אוף (80%)
מתח 10*2

שבת
סקוואט 5*3
בנץ 5*1 (שיא לחמישיה)/ 8*1 באק אוף (80%)
צין אפס 5*1 (שיא לחמישיה)/ 8*1 באק אוף (80%)
מקבילים עם משקל 8*3

מה דעתכם מאסטרים?

אתה לא תתאושש מ5X5... תכנית כזאת בשבילך זו מתכונת להיפצע

המשקלים שלך גם לא קרובים למתכונת של 5X5, אתה פשוט צריך להבין שמתישהו אתה תיעצר במשקלי עבודה וזו נגזרת ישירה להתאוששות לקויה לא למיצוי של מתכונת אימונים בסיסית של 3X5(ולכן הוספת נפח לא תעזור)

אם אתה רוצה לשבור שיאים בסטים הכבדים תעבור למתכונת ליניארית במקום אקרוס(SS)

צ'ין אפס- אתה במשקל יפה, אפשר להוריד משקל ולהוסיף חזרות כי גם זה נחשב שבירת שיאים

• פותח/ת השרשור
אתה לא תתאושש מ5X5... תכנית כזאת בשבילך זו מתכונת להיפצע

המשקלים שלך גם לא קרובים למתכונת של 5X5, אתה פשוט צריך להבין שמתישהו אתה תיעצר במשקלי עבודה וזו נגזרת ישירה להתאוששות לקויה לא למיצוי של מתכונת אימונים בסיסית של 3X5(ולכן הוספת נפח לא תעזור)

אם אתה רוצה לשבור שיאים בסטים הכבדים תעבור למתכונת ליניארית במקום אקרוס(SS)

צ'ין אפס- אתה במשקל יפה, אפשר להוריד משקל ולהוסיף חזרות כי גם זה נחשב שבירת שיאים

ואם אוריד את הנפח ל 5*4? או לחילופין 5*3 עם באק אוף 8*2?
לגבי המתכונת הליניארית, ממה שהתרשמתי היא נוראית ללחיצות בגלל הנפח הנמוך שלה. במידה ואבחר במתכונת 5*5 פירמידה להוסיף מקבילים עם משקל? זה יראה כך אם הבנתי נכון :
שלישי
בנץ 5*5 פירמידה קפיצות של 10%
מקבילים עם משקל 8*3?

חמישי
בנץ 5*3 קפיצות של 10%
3*1 שיא
8*1 באק אוף

8*3 מקבילים עם משקל?

ואם אוריד את הנפח ל 5*4? או לחילופין 5*3 עם באק אוף 8*2?
לגבי המתכונת הליניארית, ממה שהתרשמתי היא נוראית ללחיצות בגלל הנפח הנמוך שלה. במידה ואבחר במתכונת 5*5 פירמידה להוסיף מקבילים עם משקל? זה יראה כך אם הבנתי נכון :
שלישי
בנץ 5*5 פירמידה קפיצות של 10%
מקבילים עם משקל 8*3?

חמישי
בנץ 5*3 קפיצות של 10%
3*1 שיא
8*1 באק אוף

8*3 מקבילים עם משקל?

בקשר לליניארית- ההוספה של הבק אוף זו התוספת לנפח(תעשה איפה ומתי שבא לך סטים של בק אוף)
תוכנית אימונים - Bill Starr 5x5 -Linear Version - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תקרא פה ואם יש לך שאלות מה להחליף במה תשאל(את הBB ROW אתה מחליף במתח)
מקבילים- רק באימון מספר 3 ובהנחה שאתה עושה לפחות 15 חזרות מקבילים במשקל גוף

הייתי ממליץ באופן כללי להוסיף סטים עם מס' חזרות גבוה (8-15) עם משקל נמוך מאוד.

בבנץ' לדעתי מתקדמים מעבודה לא עצימה, בנפח גבוה.

• פותח/ת השרשור
בקשר לליניארית- ההוספה של הבק אוף זו התוספת לנפח(תעשה איפה ומתי שבא לך סטים של בק אוף)
תוכנית אימונים - Bill Starr 5x5 -Linear Version - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תקרא פה ואם יש לך שאלות מה להחליף במה תשאל(את הBB ROW אתה מחליף במתח)
מקבילים- רק באימון מספר 3 ובהנחה שאתה עושה לפחות 15 חזרות מקבילים במשקל גוף

תודה אביב, אעדכן אותך מה עשיתי בהמשך!
הייתי ממליץ באופן כללי להוסיף סטים עם מס' חזרות גבוה (8-15) עם משקל נמוך מאוד.

בבנץ' לדעתי מתקדמים מעבודה לא עצימה, בנפח גבוה.

איך היית מכניס את זה בשבלונת האימון שלי?

אני אוהב את הרעיון הפשוט של BBB של 5x10 עם 40-50 אחוז משקל פעם בשבוע בכל תרגיל מרכזי.

אבל! אני לא מכיר אותך, ולא רוצה לשנות תוכניות קיימות.

• פותח/ת השרשור
אני אוהב את הרעיון הפשוט של BBB של 5x10 עם 40-50 אחוז משקל פעם בשבוע בכל תרגיל מרכזי.

אבל! אני לא מכיר אותך, ולא רוצה לשנות תוכניות קיימות.

תודה על המענה!
אני אלך עם המלצת הנחש ואעשה ליניארית לבנץ ולפרס ואוסיף מקבילים עם משקל 8*3 לימי בנץ (שלישי ושבת).
איך לדעתך יהיה אפשר לשמור על התקדמות ליניארית בצין אפס? רוטציה בין צין אפס לפנדליי רוו תועיל במשהו?

על התקדמות בצין אפס הייתי פשוט מתחיל מ.ג למס' חזרות שקל איתן נגיד שלוש חמישיות, תלוי בתדירות אבל הייתי מתקדם פעם בשבוע נגיד בחזרה או שתי חזרות~ תלוי בכוח שלך. ברגע שאתה מתקתק סטים של 20, מתחיל להוסיף משקל. אפשר נגיד להוסיף 10 קילו ואז לעשות אותה מתכונת מחמישיות ומעלה, או להסגר על כמות חזרות (הייתי ממליץ לכיוון 8-10) ולהוסיף משקל מאימון לאימון / שבוע לשבוע.

אני לא מטובי הלוחצים/מושכים.
694.png

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית