משחיפנס לפיטנס

משחיפנס לפיטנס

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך

ZzZeus

משתמש קבוע
1,293
138
נק' מוניטין:
319
1,293
138
גרוע
ZzZeus הוסיף לוג חדש:

השינוי הקיצוני - מss לabc

כהתחלה אתן קצת רקע על משקלי עבודה וכו׳ ואח״כ מה אני עומד לעשות!
אז,אני בן 16, שוקל 64 ואני 173 ס״מ
משקלי העבודה שלי הם:
סקוואט 100 5,5,4
דדליפט 115 5
בנץ 60 5,5,5
צין אפס מ.ג +20 קג
פרס 45 5,5,5
הייתי בסס כמה פעמים,מ.ג עלה בערך 3 קג בכללי,והחלטתי לנסות להתחיל לתת נפח.
תמיד הייתה לי מחלוקת לאיזה כיוון אני רוצה להגיע, לפיטנס או פאוורליפטינג, אז החלטתי לעשות פיצול של abc עם שילוב של כוח בתרגילי בסיס עד סוף החופש ונראה מה יהיה בהמשך.
פיצלתי את השרירים לרגליים וכתפיים(C), חזה ויד אחורית(A), גב...

למעבר ללוג המלא - לחץ כאן

לאור כלל הנתונים שלך
אין לך ממש מה לחפש בפיצול כמו ABC
המשך במתכונת FBW - יש הרבה לאן להתקדם
באם אתה מחפש להוסיף נפח, שקול ספציפית לאור ההתקדמות באם בכלל כדאי.
ביסוס מחזוריות על רוטינה מאוזנת, עצימה, המתבססת על תרגילי הבסיס היא הטובה ביותר, ולא רק למתאמן מתחיל וצעיר.

• פותח/ת השרשור
לאור כלל הנתונים שלך
אין לך ממש מה לחפש בפיצול כמו ABC
המשך במתכונת FBW - יש הרבה לאן להתקדם
באם אתה מחפש להוסיף נפח, שקול ספציפית לאור ההתקדמות באם בכלל כדאי.
ביסוס מחזוריות על רוטינה מאוזנת, עצימה, המתבססת על תרגילי הבסיס היא הטובה ביותר, ולא רק למתאמן מתחיל וצעיר.
הבעיה בfbw היא שאחרי שני שרירים, בשרירים ההבאים כבר עייפים ולא מפיקים את המיטב.
מה לא מתאים לי בabc,הפיצול או הנפח?

הבעיה בfbw היא שאחרי שני שרירים, בשרירים ההבאים כבר עייפים ולא מפיקים את המיטב.
מה לא מתאים לי בabc,הפיצול או הנפח?
גם וגם
אם קשה לך fbw סימן שזה טוב
תנוח יותר בין הסטים
התוכנית עצימה ולכן ההרגשה בהתאם

• פותח/ת השרשור
גם וגם
אם קשה לך fbw סימן שזה טוב
תנוח יותר בין הסטים
התוכנית עצימה ולכן ההרגשה בהתאם
יש לך תוכנית five טובה לדוגמה?
אני חושב שבכל זאת אמשיך
אני רוצה לנסות את זה, לתת לזה צ׳אנס.
מקסימום צדקתי

יש לך תוכנית five טובה לדוגמה?
אני חושב שבכל זאת אמשיך
אני רוצה לנסות את זה, לתת לזה צ׳אנס.
מקסימום צדקתי
יש תוכניות שהפיצול גבוה בהן, אבל מתאימות או למי שרוצה לבזבז זמן או למי שבאמת נפח חייב להיות מאוד גבוה. אצל רוב המקרים זה אחוז נמוך מהאוכלוסייה ואני לא מאמין שאתה חלק מהם (גם לא אני)

• פותח/ת השרשור
יש תוכניות שהפיצול גבוה בהן, אבל מתאימות או למי שרוצה לבזבז זמן או למי שבאמת נפח חייב להיות מאוד גבוה. אצל רוב המקרים זה אחוז נמוך מהאוכלוסייה ואני לא מאמין שאתה חלק מהם (גם לא אני)
התוכנית שלי נחשבת לנפח מאוד גבוה?
זה בערך הנפח שעושים בab לא?

• פותח/ת השרשור
עדיף לך ab מאשר abc, זה לא שאתה צריך גירוי של abc כדי שהשריר יגדל מספיק ab וגם fbw בשבילך ברק דיי צודק
אני יודע שאתם חושבים שאני מתלהב מabc בגלל שזה נחשב למתקדם וזה,אבל לא.אני עושה את זה בגלל שזה מרגיש לי הכי טוב,בגלל זה עשיתי נפח דומה כמו של ab
אם אני אראה שזה לא ילך לי טוב אני ארד בפיצול ובנפח

אני יודע שאתם חושבים שאני מתלהב מabc בגלל שזה נחשב למתקדם וזה,אבל לא.אני עושה את זה בגלל שזה מרגיש לי הכי טוב,בגלל זה עשיתי נפח דומה כמו של ab
אם אני אראה שזה לא ילך לי טוב אני ארד בפיצול ובנפח
ABC לא נחשב למתקדמים
נחשב למי, ששוב, רוצה לבזבז זמן...
אז יכול להיות שתהיה גדילה מ-ABC כלשהו, ובטח שלפחות ABC של 5 אימונים, מה שאומר שהתדירות והעצימות תרדנה לטובת נפח משלים ופמפומים.
לכן לא יהיה כדאי, למרות שתמצא, לצערי, את מרבית האוכלוסייה בחדרי הכושר מבצעת תוכנית שכלל לא מתאימה ואידיאלית עבורם (החלק מהחלוקה, דרך ביצוע הרוטינה והטכניקה וכלה בחוסר פרופורציה שבנפח ומכאן שגם חוסר התקדמות).

באם בפלטפורמת FBW או AB אתה מרגיש שקשה ומתקדם - זה מעולה
אימון אור להתיש אותך פיזית ולא לפמפם ורידים עד אין קץ
זו הסיבה שכמעט כל מתאמן - מתחיל/בינוני/ותיק/על - יפיק התקדמות טובה יותר מביצוע תוכנית בסיסית.
ההבדל בין הנ"ל הוא מידת ההתקדמות הכוללת (באחוזים), כאשר מתאמן מתחיל יתקדם בשיעור גבוה יותר, וכן גם מידת הנפח המשלים אותו מתאמן יכול "לסבול" ולהפיק ממנו תועלת עקיפה להתחזקות הכללית. במקרה זה דווקא למתאמן מתחיל לא יהיה כדאי להתבסס או להתעמק בנפח משלים. אגב, גם מתאמנים ותיקים או על, מתבססים על תרגילי הבסיס בעצימות גבוה, רק שלהם הנפח המשלים יכול להיות גדול יותר ויעיל יותר. זה לא שהם "מיוחדים" ממך, הם פשוט נמצאים בשלב שהגוף חייב את זה במידה גדולה יותר, בכדי להראות התקדמות (עם או בלי שימוש בחומרים - אותו רציונאל)

• פותח/ת השרשור
ABC לא נחשב למתקדמים
נחשב למי, ששוב, רוצה לבזבז זמן...
אז יכול להיות שתהיה גדילה מ-ABC כלשהו, ובטח שלפחות ABC של 5 אימונים, מה שאומר שהתדירות והעצימות תרדנה לטובת נפח משלים ופמפומים.
לכן לא יהיה כדאי, למרות שתמצא, לצערי, את מרבית האוכלוסייה בחדרי הכושר מבצעת תוכנית שכלל לא מתאימה ואידיאלית עבורם (החלק מהחלוקה, דרך ביצוע הרוטינה והטכניקה וכלה בחוסר פרופורציה שבנפח ומכאן שגם חוסר התקדמות).

באם בפלטפורמת FBW או AB אתה מרגיש שקשה ומתקדם - זה מעולה
אימון אור להתיש אותך פיזית ולא לפמפם ורידים עד אין קץ
זו הסיבה שכמעט כל מתאמן - מתחיל/בינוני/ותיק/על - יפיק התקדמות טובה יותר מביצוע תוכנית בסיסית.
ההבדל בין הנ"ל הוא מידת ההתקדמות הכוללת (באחוזים), כאשר מתאמן מתחיל יתקדם בשיעור גבוה יותר, וכן גם מידת הנפח המשלים אותו מתאמן יכול "לסבול" ולהפיק ממנו תועלת עקיפה להתחזקות הכללית. במקרה זה דווקא למתאמן מתחיל לא יהיה כדאי להתבסס או להתעמק בנפח משלים. אגב, גם מתאמנים ותיקים או על, מתבססים על תרגילי הבסיס בעצימות גבוה, רק שלהם הנפח המשלים יכול להיות גדול יותר ויעיל יותר. זה לא שהם "מיוחדים" ממך, הם פשוט נמצאים בשלב שהגוף חייב את זה במידה גדולה יותר, בכדי להראות התקדמות (עם או בלי שימוש בחומרים - אותו רציונאל)
אוקי שכנעת אותי.
איך בונים תכנית AB טובה? איזה דגשים צריך לשים?
המטרה שלי היא לגדול(ברור שתלוי בתזונה) ותוך כדי לשפר גם כוח, כמו שניסיתי לעשות בתכנית הנ״ל.

אוקי שכנעת אותי.
איך בונים תכנית AB טובה? איזה דגשים צריך לשים?
המטרה שלי היא לגדול(ברור שתלוי בתזונה) ותוך כדי לשפר גם כוח, כמו שניסיתי לעשות בתכנית הנ״ל.
AB טובה?
זה אינדיבידואלי
בצע חיפוש לתוכנית אימונים מסוג זה
לתגובות מנהלים ואנשי מפתח
קרא והתרשם מהתגובות: מה לשפר, להוריד להוסיף, להתבסס עליו, טווחי חזרות וחלוקה
למד וצבור ידע ונסה לבנות תוכנית AB משל עצמך
פתח אשכול חדש ופרסם את התוכנית לקבלת חוות דעת
תוכל לתייג אותי בכדי שאגיב גם

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
ZzZeus עדכן/ה את הלוג ״משחיפנס לפיטנס״:

עדכון לוג: 21/07/16

21.7.16
B2:
דדליפט 90 קג 5x5 די קל אעלה
פרונט סקוואט 30 קג 3x8 צריך להתרגל לטכניקה חדשה זה היה מוזר-בינוני
פשיטת ברכיים 50 קג במכונה 3x12 קל
כפיפת ברכיים במכשיר מוזר 5 קג על כל רגל 3x12
תאומים בלחיצת רגליים 190 קג 3x15 קשה
צין אפס מ.ג ו5 קג 3x8 קל
דאמבלים כפיפת מרפקים 12 קג כל יד 12,12,8 ישר החלפתי ל8 קג והשלמתי ל12
אימון סה״כ סבבה,צריך להעלות משקלים חוץ מאשר בכפיפת מרפקים

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 24/07/16

24.7.16
A1-
בנץ 60 קג 5,5,5 קל-בינוני
מקבילים עם 5 קג 8,9,6 קשה
פרס 35 קג 8,8,8 בינוני
בנץ צמוד 40 קג 12,12,9 באחרון הייתי כבר גמור
משקל גוף בוקר:65.2(נקי)! שבוע שעבר הייתי 64.1 בצהריים אז זה לא היה כלכך מדוייק,אז מרוצה מאוד.
וזה לא נראה שעליתי בשומן אז אחלה

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 25/07/16

25.7.16
B1;
חצי אימון לצערי:
סקוואט 80 קג 5x5 היה קשה, מישהו נכנס איתי לפני הסט ה4, הגביה את המוטות ביטחון, לא החזיר לפני שנכנסתי ולא שמתי לב, ירדתי לחזרה פתאום נתקע במוטות,עליתי החזרתי מהר שיניתי לגובה ובעצם הקשה לי את כל הסט אבל הצלחתי, בחמישי היה יןתר קל אבל גם קשה.
הרגשתי ממש את הבטן ועברתי ל
דדליפט 90 קג 3x8 די קשה, במהלך הסטים התחיל להיות לי כאב ראש אבל המשכתי ועשיתי את כל החזרות.
כבר יש לי כאב ראש ובטן אבל ממשיך ל
פשיטת בירכיים 55 קג 12,12,6 ישר הורדתי ל30 קג והשלמתי 6 חזרות.
איך שאני מסיים אני מרגיש כבר כאב ראש עצום אבל החלטתי להמשיך ל
כפיפת בירכיים בעמידה 30 קג שוב 3x12
כבר לא יכולתי להתמקד על דברים, כבר היה לי קשה להמשיך את שאר האימון אז הלכתי לשבת בין 5 ל10 דקות לנסות להרגיש יותר טוב ואולי להמשיך את האימון אבל זה לא עזר לצערי אז כאן הסתיים האימון..
חושב על להוריד את העצימות של הסקוואט של אימון b1 ל3x5..

קרא את שאר עדכון הלוג...
האם יהיה טיפשי ללכת היום(שלישי) להמשיך את שאר האימון(גב ויד קדמית)?

מתוודה שלא קראתי את כל הפוסט אבל למה לעשות 5 סטים של סקוואט במקסימום ביום שאתה גם עושה דד ליפט ועוד 3 סטים 8 חזרות?? ואחכ ממשיך לפשיטת ברכיים וכפיפת ברכיים.. אני לא מתפלא למה אתה תשוש וכואב לך הראש סקואט ודד ליפ תרגילים שדורשים המון מהגוף למה להעמיס יותר מזה? מה המטרה ? נראה לי מיותר ומוגזם ועוד רשמת שאתה חושב להוריד את העצימות של הסקוואט זה אמור להיות בדיוק ההפך למה לא להוריד את פשיטת והכפיפת ברכיים ולעלות את המשקלי עבודה של הסקוואט?
באופן אישי אני גם הייתי עושה רוטציה לפחות בהתחלה עם סקוואט במשקל נמוך ביום של דד ליפט.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מתוודה שלא קראתי את כל הפוסט אבל למה לעשות 5 סטים של סקוואט במקסימום ביום שאתה גם עושה דד ליפט ועוד 3 סטים 8 חזרות?? ואחכ ממשיך לפשיטת ברכיים וכפיפת ברכיים.. אני לא מתפלא למה אתה תשוש וכואב לך הראש סקואט ודד ליפ תרגילים שדורשים המון מהגוף למה להעמיס יותר מזה? מה המטרה ? נראה לי מיותר ומוגזם ועוד רשמת שאתה חושב להוריד את העצימות של הסקוואט זה אמור להיות בדיוק ההפך למה לא להוריד את פשיטת והכפיפת ברכיים ולעלות את המשקלי עבודה של הסקוואט?
באופן אישי אני גם הייתי עושה רוטציה לפחות בהתחלה עם סקוואט במשקל נמוך ביום של דד ליפט.
גם ב b1 וגם בb2 יש דדליפט
פעם אחת משמש לנפח(1) ופעם שנייה עצימות.
אתה חושב שכדאי להוריד את הפשיטות והכפיפות לגמרי?
@Daniel Barack

גם ב b1 וגם בb2 יש דדליפט
פעם אחת משמש לנפח(1) ופעם שנייה עצימות.
אתה חושב שכדאי להוריד את הפשיטות והכפיפות לגמרי?
@Daniel Barack
אם אתה לא מתמודד עימן והן לא תורמות לך לסקוואט ודדליפט, או שתוריד סטים מהן או שתבטל בינתיים

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 27/07/16

27.7.16
A2:
בנץ 60 קג 5x5 היה בינוני ומרוצה מכך מאוד
מקבילים עם 5 קג 10,7,7 מחכה כבר לעשות הכל
פרפר בכבלים בעמידה 11.25 10,8,6
פנדליי עם הגבהה 50 קג 10,10,10 שכחתי שיש לי עוד סט.. היה קשה
בנץ צמוד 40 קג 12,6,7 כבר הייתי מותש
סה״כ מרוצה מהאימון בגלל הבנץ, צריך להמשיך להשתפר

קרא את שאר עדכון הלוג...