הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית SS

• פותח/ת השרשור jar990
  • פורסם בתאריך

jar990

מושעה
214
2
נק' מוניטין:
-14
214
2
איך התוכנית הזאת?

A:
SQUAT 3X5
BENCH PRESS 3X5
DEADLIFT 1X5

B:
SQUAT 3X5
STANDING BARBELL PRESS 3X5
POWERCLEANS 5X3

בימי חמישי (האימון השלישי בשבוע) מוסיף:

תרגיל ליד הקידמית 2X8-12
פשיטת מרפקים 2X8-12

זה מספיק ?
1. זה ניראה ממש קצת רק 3 תרגילים באימון אבל ככה התוכנית הזאת עובדת .?
2 . קראתי שלא טוב להוסיף תרגילי עזר כמו מתח מקבילים וכאלה מה אתם אומרים ?

לאלה שיגידו לי לקרוא קודם ואז להבין אז קראתי הכל על התוכנית במאמרים
רק מתייעץ בקשר לתוכנית
תודה רבה

אתה יכול להוסיף את המתח במקום Power Cleans

והתכנית הזאת מאוד תובענית, כשאתה תגיע למשקלים גבוהים אתה תודה לאלוהים שיש לך כמות כזאת של תרגילים.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להוסיף את המתח במקום Power Cleans

והתכנית הזאת מאוד תובענית, כשאתה תגיע למשקלים גבוהים אתה תודה לאלוהים שיש לך כמות כזאת של תרגילים.

מה אתה אומר
ככה זה בדרך כלל התוכנית הזאת? 3 תרגילים שמספיקים לאימון?
וחשוב להוסיף בחמישי את היד קדמית והפשיטת מרפקים נכון ?

מה אתה אומר
ככה זה בדרך כלל התוכנית הזאת? 3 תרגילים שמספיקים לאימון?
וחשוב להוסיף בחמישי את היד קדמית והפשיטת מרפקים נכון ?
התוכנית היא קשה כי אתה צריך להעלות כל אימון משקל(בהנחה שאתה מצליח הכל)
והיא לא ככה בדרך כלל, אלא תמיד.
מומלץ לא להוסיף תרגילי עזר עד שנתקעת בבנץ או במתח/צין אפס כי זה בעצם פוגע בהתאוששות
וכשכתבתי עד שנתקעת הכוונה היא בתנאי שאתה ישן מספיק ואוכל מספיק ועשית שני ריסטים

הסבר למה? התוכנית כוללת את שניהם.

לא קראתי כל כך את הספר, אבל לפי המאמר בפורטל ולפי ההמלצות של רוב האנשים פה התחליף הכי טוב לפאוור קלין זה צ'ין אפס.
זה פשוט מתחבר בול לתוכנית, זה מכסה את כל השרירים שנמצאים בפיגור ב-SS, גב ויד קדמית.

ובלי קשר אני לא מבין את ההיגיון שעומד מאחורי פאוורקלין למתאמן שהמטרה שלו היא כוח/פיתוח גוף.
כל משיכה אחרת תהיה יעילה יותר לדעתי.

לא קראתי כל כך את הספר, אבל לפי המאמר בפורטל ולפי ההמלצות של רוב האנשים פה התחליף הכי טוב לפאוור קלין זה צ'ין אפס.
זה פשוט מתחבר בול לתוכנית, זה מכסה את כל השרירים שנמצאים בפיגור ב-SS, גב ויד קדמית.

ובלי קשר אני לא מבין את ההיגיון שעומד מאחורי פאוורקלין למתאמן שהמטרה שלו היא כוח/פיתוח גוף.
כל משיכה אחרת תהיה יעילה יותר לדעתי.

אפשר פשוט להוריד אותו, אבל מה לדעתך לא יעיל בפאוורקלין?

אפשר פשוט להוריד אותו, אבל מה לדעתך לא יעיל בפאוורקלין?

קודם כל זה ייצור חוסר פרופורציות בין החלק הקדמי של הפלג גוף עליון לאחורי שיכול לגרום לפציעה.
התקדמות במשקלי עבודה בפאוורקלין לא בהכרח אומרת שאתה מתחזק, יש כאן עוד פרמטרים כמו כוח מתפרץ וטכניקה.
ובהיבטים של פיתוח גוף צ'ין אפס משלים את חוסר הפרופורציה שיש ב-SS עם פאוור קלין שזה גב ויד קדמית.

קודם כל זה ייצור חוסר פרופורציות בין החלק הקדמי של הפלג גוף עליון לאחורי שיכול לגרום לפציעה.
התקדמות במשקלי עבודה בפאוורקלין לא בהכרח אומרת שאתה מתחזק, יש כאן עוד פרמטרים כמו כוח מתפרץ וטכניקה.
ובהיבטים של פיתוח גוף צ'ין אפס משלים את חוסר הפרופורציה שיש ב-SS עם פאוור קלין שזה גב ויד קדמית.

שוב, התוכנית המקורית כוללת פאוורקלין ומתח, זה לא מגיע אחד על חשבון השני. ונכון, התקדמות במשקלי עבודה בקלין לא אומרת שאתה מתחזק, אבל היא עוזרת. חוץ מזה, אין שום דבר רע בלעבוד קצת על פרמטרים אחרים.

איזה חוסר פרופורציות?
ואיך הקלין שונה מכל תרגיל טכני אחר שאתה מכיר? בבנץ' ובסקוואט אין עוד פרמטרים של טכניקה ודיוק?

אין שום דבר רע בלעבוד קצת על פרמטרים אחרים

נכון, אבל אם המטרה היא כוח/פיתוח גוף אני לא רואה סיבה לעבוד על הפרמטרים האלו.

איזה חוסר פרופורציות?

איזה תרגיל יש ב-SS שעובד על הרחב הגבי? דדליפט? נו באמת..
כנ"ל גם לגבי יד קדמית.

ואיך הקלין שונה מכל תרגיל טכני אחר שאתה מכיר? בבנץ' ובסקוואט אין עוד פרמטרים של טכניקה ודיוק?

אתה רוצה להגיד לי שבבנץ' ובסקוואט יש חשיבות לטכניקה, דיוק וכוח מתפרץ בדיוק כמו בפאוורקלין?

נערך לאחרונה:
איזה תרגיל יש ב-SS שעובד על הרחב הגבי? דדליפט? נו באמת..
כנ"ל גם לגבי יד קדמית.
חשבתי שאתה מתכוון שהפאוורקלין עצמו יוצר חוסר פרופורציות.
בכל מקרה, הרחב גבי מתפתח ב-SS מהדדליפט ומהפאוורקלין עצמו, תתפלא.
אתה רוצה להגיד לי שבבנץ' ובסקוואט יש חשיבות לטכניקה, דיוק וכוח מתפרץ בדיוק כמו בפאוורקלין?
כן. בכל אחד מהתרגילים זה יהיה במשקל אחר, בקלין ממשקל נמוך יותר, אבל כן.
גם קלין אתה יכול להרים בטכניקה מזוויעה ולהגיע למשקלים שיפתיעו אותך.
רוב המתחילים שלומדים קלין בלי מאמן יגיעו ל-60-70 קילו לפני שהם יבינו שהם עושים reverse biceps curls.

בכל מקרה, הרחב גבי מתפתח ב-SS מהדדליפט ומהפאוורקלין עצמו, תתפלא.

אתה לא חושב שב-SS עם פאוורקלין יש חוסר פרופורציה בין החלק הקדמי של הפלג גוף עליון לאחורי?
לקדמי יש 2 תרגילים, בנץ' ופרס, ולאחורי יש רק קצת עבודה סטטית בדדליפט ופאוורקלין.
הרחב גבי זה בין השרירים הכי חשובים בגוף, אני לא מצליח להבין איך תוכנית שמטרתה לחזק את כל הגוף לא תכלול תרגיל עם כיווץ ומתיחה של הרחב גבי, עבודה סטטית זה פשוט לא מספיק לשריר כזה חשוב.

כן. בכל אחד מהתרגילים זה יהיה במשקל אחר, בקלין ממשקל נמוך יותר, אבל כן.
גם קלין אתה יכול להרים בטכניקה מזוויעה ולהגיע למשקלים שיפתיעו אותך.
רוב המתחילים שלומדים קלין בלי מאמן יגיעו ל-60-70 קילו לפני שהם יבינו שהם עושים reverse biceps curls.

טוב על זה כבר אין לי איך לענות לך, זה עניין של דעה.
בוא פשוט נתמקד בחוסר פרופורציות, כי זאת הסיבה העיקרית.

פעם שלישית - יש ב - SS מתח.

ב-SS המקורית אין מתח, אולי כתרגיל עזר אבל לא בהתחלה של התוכנית.
כרגע אנחנו מדברים על השוואה בין SS עם פאוור קלין כרוטציה עם דדליפט לבין צ'ין אפס כרוטציה עם דדליפט.

יש. תפתח את הספר.

צודק, אחרי 4-5 שבועות הוא ממליץ להוסיף מתח/צ'ין אפס.
אם זה ככה אז זה בסדר, אבל לפי מה שראיתי רוב האנשים פה שעושים פאוורקלין לא עושים צ'ין אפס, וגם בפורטל זה לא כתוב בכלל.

נכון, בפורטל יש טעות. לא יודע לגבי האנשים, הרוב שראיתי דווקא לא עושה פאוורקלין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית