התקרחות אצל בן 14!

• פותח/ת השרשור ItsMe
  • פורסם בתאריך

ItsMe

משתמש פעיל
812
244
נק' מוניטין:
1,441
812
244
אח שלי בן 14 וכמעט 15 חודש הבא וכבר לפני יותר מחודש חודשיים אפילו יותר מחודשיים..
התחילה לו התקרחות כן כבר בגיל הזה.
בהתחלה חשבנו שזה רק נשירה בגלל חוסר תזונה אבל הוא הלך לרופאי עור ולספרים ומסתבר שכן,
אין מה לעשות זו אכן התקרחות
אמרו שזה מאוד נדיר בגיל כזה אבל יש מקרים
בקיצור, נתנו לו את הספריי הזה ''מינוקסי'' שהוא אמנם מגיל 18 רק אבל אם אין ברירה אין ברירה
והוא לוקח כדורים ''תרימוקסי'' ורציתי לדעת אם יש פה עוד כאלה שמכירים אנשים שגם אצלם זה התחיל
בערך בסביבות הגיל הזה
או שאצלם זה גם קרה ממש מוקדם יחסית , גם אח שלי הגדול התחילה לו ההתקרחות כבר בגיל 21 (היום הוא 22)
שזה גם נחשב מאוד מוקדם וצעיר אבל 14?
אז אם יש לכם עוד איזה שהם טיפים או עצות או דברים שעזרו לכם ולמישהו שאתם מכירים כל דבר יעזור
הוא עדיין הולך לעוד רופאים שאולי יהיה משהו שבאמת יעזור לו אבל בינתיים רציתי גם לשאול מניסיון אישי של אנשים
ולא רק מה שרופאים אומרים

נערך לאחרונה:
היה לי חבר עם קרחת מלאה בגיל 19 בצבא, טען שהתחילו לו מפרצים אחרי הבר מצווה.
אם זה בגנים במשפחה אין כל כך מה לעשות עם זה חוץ מלקבל ולהבין שזה לא כזה נורא

לא גיל 15, אבל בגיל 16 חבר לכיתה התחיל להתקרח וכבר בסוף כיתה י"ב היה עם מפרצים גבוהים
משהו כזה נגיד
burr-haircut-for-men.jpg

האמת שיש לי ילד מהשכבה שהתחילה לו התקרחות בגיל 14-15, לא ידעתי אבל שזה נדיר חח

האם הוא משתמש בהד אנד שולדרס נגד קשקשים(הכחול)?

• פותח/ת השרשור
קודם כל צריך לראות מהיכן הבעיה, ישנם כמה סיבות לנשירת שיער: רמות DHT גבוהות, לחץ נפשי, תרופות למינהם, חוסר איזון הורמנלי ועוד...
קרוב לוודאי שמה שאתה מתאר הוא עניין תורשתי (רמות DHT גבוהות או לחלופין רגישות מאד גבוה לDHT) ככה שכרגע יש לו את האפשרות לקחת מינוקסידיל ובשלב יותר מאוחר להתחיל טיפול תרופתי --> פרופסיה.
הטיפול בנשירת שיער הוא טיפול משולב שלוקח הרבה סבלנות והרבה השקעה וגם זה לא מבטיח רבות.
ישנם היום חומרים מהדור החדש המתיימרים להחליף את הפרופסיה בגלל תופעות הלוואי הלא נעימות שלה (ב3 אחוז מהנבדקים) כמו:
ru58841
topical spiro
cb 03 01
אבל אלה חומרים למטרות מחקר ולא קיבלו אישור FDA לטיפול בהתקרחות והם יחסית יקרים.
אני בעצמי נלחם כבר 6 שנים בערך בנשירת שיער שלי, להגיד לך שאני מצליח בוודאות ממש לא, אבל אני מאט את התהליך הזה מאד, אי אפשר ללכת נגד הטבע, אם בגנים שלך "בורכת" להקריח בגיל כזה או אחר זה יקרה וכל מה שתעשה רק ידחה את התהליך ובסופו של דבר תשלים עם המצב.

אין תרופה להתקרחות...
תמיד אפשר להעביר את השיער מהתחת לראש!

כל סוגי השמפואים והכדורים הם טיפולים זמניים ולא מספקים בכלל מענה לתופעה.
יש לי חבר ששנים לקח פרופסיה וחוץ מנזק לכיס ובעיות זיקפה הוא אולי גידל שערה אחת!!! באוזן..
אבל לפחות הוא הרגיש שהוא עושה משהו בנושא!

יש איזושהי הוכחה שזו באמת הסיבה? יש איזשהם מחקרים בנושא?
ומכיר איזושהי חלופה מומלצת?
פעם ראשונה שאני שומע על העניין, אבל אם יש קשר בין שמפו לבין התקרחות, בוודאי התופעה שגברים חופפים את השער כל מקלחת בעלת משקל כלשהו. על אחת כמה וכמה כשנתון שחלק גדול מהנשים מודע לכך שחפיפה יום-יומית פוגעת בסיב השערה ולא עושה זאת. אם כי נשים פחות נוטות להתקרחות וזה נושא שונה. מי יודע, אולי רק בגלל עניין החפיפה הן לא מקריחות... 🤣
אני יודע שהד אנד שולדרס בכללי נחשב כשמפו מאוד אגרסיבי ומזיק לשער. אולי יש דברים בגו. כנראה שלא נדע עד שחוקר כלשהו יחליט לחקור את הקשר הזה.
בכללי אני חושב שלא מספיק חוקרים למה גברים מקריחים כל כך מהר היום, האם זה תמיד היה כך ועוד. וחבל, ציבור שלם עדיין מופלא פה לרעה על לא עוול בכפו. אולי אם לפחות נדע את הגורמים והמניעים, זה לא יראה כל כך מוזר או מחוץ לקונצנזוס.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית