הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההורים לא מרשים חדר כושר וכועסים שאני שומרת על תזונה בריאה

• פותח/ת השרשור ItsMe
  • פורסם בתאריך

ItsMe

משתמש פעיל
812
244
נק' מוניטין:
1,441
812
244
יש בעיה כבר נמשכת יותר משנה (מאז שהתחלתי לעסוק בכל אורח החיים הזה הספורט והתזונה) ההורים שלי די לא מסכימים עם זה,
הם תמיד מנסים לדחוף לי אוכל משמין וג'אנק אם הם רואים שאני אוכלת ''יותר מדי בריא'' הם מנסים לקלקל את זה,
ונגיד רציתי להירשם לחדר כושר הם *הבטיחו* לי שבסדר שאני ארשם ופתאום הם מודיעים לי שלא מה פתאום שום מכון ושום נעליים
אם את רוצה תצאי להליכה עם אמא וזהו.
ובכללי המשפחה תמיד מנסה ''לחבל'' לי אם אני אוכלת בריא או עושה ספורט או יותר מדי בריאה בעיניהם שחס וחלילה אני לא ארזה
או משהו כזה אני מתנהגת כמו ''אנורקסית'' לדעתם.
ואני כל כך ציפיתי שהשנה בספטמבר כבר ירשמו אותי למכון והנה מסתבר שלא , כבר אין לי מה להתאמן בבית כבר שנה וחצי אני מתאמנת בבית אימונים מעפנים
ואני סובלת וקורעת את עצמי פיזית ונפשית כבר נשבר לי
חיכיתי שאני אוכל להעלות מסת שריר לפחות רק זה אפילו בלי חיטוב אבל לא, אם להעלות במשקל אז רק שומן מבחינתם.
מה אני יכולה לעשות? אני כן אשמור על תזונה ואני אמשיך לעשות אימונים בבית שלא ייתנו לי כלום גם ככה למרות שאני יודעת שתוך חודש
אני כבר אצטרך להחליף את ''התכנית האימונים'' המסכנה הזו שבניתי לעצמי שכבר אני מנסה לשפר אותה ואין איפה!! כבר ניסיתי הכל
מה לעשות?

אין איך לעזור לך. את צריכה להתמודד עם ההורים שלך
בהצלחה (ואגב לא יהרוג אותך לא לאכול בריא כל החיים)

• פותח/ת השרשור
אין איך לעזור לך. את צריכה להתמודד עם ההורים שלך
בהצלחה (ואגב לא יהרוג אותך לא לאכול בריא כל החיים)
אני לא איזה רובוט ואני לא משועבדת לתזונה ותפריט אני אוכלת גם פעם בשבוע ואפילו יותר צ'יטים (עכשיו בגלל החופש אני יוצאת הרבה אז רק כשאני יוצאת אני עושה צ'יט גם יותר מפעם בשבוע) אבל אני כן רוצה להשיג את המטרה שלי שאני מאמינה בה גם אם זה לא ''נוח'' למשפחה שלי..
הם משום מה ממש ממש נגד הבריאות והספורט לא יודעת למה מאז שהתחלתי מרגישים איך שהם מתייחסים אלי אחרת, כל פעם לאן שרק הולכים זה לדחוף לי אוכל והרבה ולא בריא

ראשית, כל הכבוד שאת מנסה לנהל אורח חיים בריא כבר בגיל כזה.
שנית, ניתן להבין את הדאגה של ההורים שלך. אני משער שאת עדיין צעירה מאוד וההורים שלך דואגים לך. ייתכן כי מנקודת המבט שלהם את לא מנהלת אורח חיים בריא, אלא אורח חיים מסוכן שעלול להוביל לאנורקסיה, תופעה שהולכת וגוברת בתקופה האחרונה.
לדעתי, את יכולה לנסות לדבר איתם, אבל חשוב שזה יהיה שיחה מוגדרת ולא שיחה של "בדרך אגב". תגידי להם שאת רוצה לשבת איתם איזה ערב ולהסביר להם את המטרות שלך והשאיפות שלך. כשתשבי איתם תבקשי שייתנו לך להציג את הדברים ורק לאחר מכן יגיבו בחזרה. תגידי להם שהם צריכים לשמוח שאת מתעניינת בספורט ולא באלכוהול או מסיבות. תציגי להם כתבות או מחקרים בנושא. אולי את יכולה להציע להם לגשת איתך לחד"כ ולראות שיש בנות בגילך שמתאמנות ולראות שיש פיקוח של מדריכים (היעילות שלהם אינה רלוונטית כרגע). בנוסף, אולי תציעי שאת ואמך תלכו יחד לרופא משפחה/רופא ספורט שיאשר את האימונים שלך.

לפני כל זה, חשוב שתסתכלי על עצמך, על המטרות שלך ועל הפעולות שלך ותבחני אם יש אמת בדברים של הורייך. לפעמים בגיל ההתבגרות לא שמים לב לדברים מסויימים ויכול להיות שההורים שלך מנסים למנוע ממך לעשות טעויות.

שיהיה בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
ראשית, כל הכבוד שאת מנסה לנהל אורח חיים בריא כבר בגיל כזה.
שנית, ניתן להבין את הדאגה של ההורים שלך. אני משער שאת עדיין צעירה מאוד וההורים שלך דואגים לך. ייתכן כי מנקודת המבט שלהם את לא מנהלת אורח חיים בריא, אלא אורח חיים מסוכן שעלול להוביל לאנורקסיה, תופעה שהולכת וגוברת בתקופה האחרונה.
לדעתי, את יכולה לנסות לדבר איתם, אבל חשוב שזה יהיה שיחה מוגדרת ולא שיחה של "בדרך אגב". תגידי להם שאת רוצה לשבת איתם איזה ערב ולהסביר להם את המטרות שלך והשאיפות שלך. כשתשבי איתם תבקשי שייתנו לך להציג את הדברים ורק לאחר מכן יגיבו בחזרה. תגידי להם שהם צריכים לשמוח שאת מתעניינת בספורט ולא באלכוהול או מסיבות. תציגי להם כתבות או מחקרים בנושא. אולי את יכולה להציע להם לגשת איתך לחד"כ ולראות שיש בנות בגילך שמתאמנות ולראות שיש פיקוח של מדריכים (היעילות שלהם אינה רלוונטית כרגע). בנוסף, אולי תציעי שאת ואמך תלכו יחד לרופא משפחה/רופא ספורט שיאשר את האימונים שלך.

לפני כל זה, חשוב שתסתכלי על עצמך, על המטרות שלך ועל הפעולות שלך ותבחני אם יש אמת בדברים של הורייך. לפעמים בגיל ההתבגרות לא שמים לב לדברים מסויימים ויכול להיות שההורים שלך מנסים למנוע ממך לעשות טעויות.

שיהיה בהצלחה!
אני ניסיתי בדיוק מה שכתבת פה
באתי אליהם ערב אחד ישבנו ודיברנו הסברתי להם הכל וזה רק החמיר את המצב

הורים לרוב יהיו שמרנים כי הם יפחדו שהילדים שלהם יתנסו בדברים שהם לא ניסו\מכירים
תירשמי לחדר כושר בעצמך ולבד, ואחרי שאת רשומה רק תספרי להם
רוב הסיכויים שהם לא באמת יבטלו לך את המנוי, וגם אם כן פשוט תבקשי מהם סליחה שנרשמת לבד וזהו

הורים לרוב יהיו שמרנים כי הם יפחדו שהילדים שלהם יתנסו בדברים שהם לא ניסו\מכירים
תירשמי לחדר כושר בעצמך ולבד, ואחרי שאת רשומה רק תספרי להם
רוב הסיכויים שהם לא באמת יבטלו לך את המנוי, וגם אם כן פשוט תבקשי מהם סליחה שנרשמת לבד וזהו

בגיל הזה צריך אישור הורים..

ולפותחת הפוסט- את בת 14, יהיו לך עוד כל כך הרבה שנים לשמור על אורח חיים בריא..
תשתחררי קצת, תנסי לדבר עם ההורים, ובסופו של דבר תגיעי לגיל שלא תצטרכי אישור הורים ותוכלי להרשם

מרוב שנות חיי למדתי חוק אחד בחיים האלה
מה שאת לא יכולה לעשות בבית של ההורים תעשי בעתיד בבית שלך
אז כרגע ההורים לא מסכימים זה בסדר, אין צורך במלחמות עולם על זה
תישארי עם האמת שלך אבל אל תכנסי לוויכוחים מיותרים איתם על זה
ושתהיי יותר גדולה ותגורי לבד תעשי מה שבאלך או לחילופין עם הכסף שתחסכי תרשמי לבד לחדר כושר

• פותח/ת השרשור
בגיל הזה צריך אישור הורים..

ולפותחת הפוסט- את בת 14, יהיו לך עוד כל כך הרבה שנים לשמור על אורח חיים בריא..
תשתחררי קצת, תנסי לדבר עם ההורים, ובסופו של דבר תגיעי לגיל שלא תצטרכי אישור הורים ותוכלי להרשם
מרוב שנות חיי למדתי חוק אחד בחיים האלה
מה שאת לא יכולה לעשות בבית של ההורים תעשי בעתיד בבית שלך
אז כרגע ההורים לא מסכימים זה בסדר, אין צורך במלחמות עולם על זה
תישארי עם האמת שלך אבל אל תכנסי לוויכוחים מיותרים איתם על זה
ושתהיי יותר גדולה ותגורי לבד תעשי מה שבאלך או לחילופין עם הכסף שתחסכי תרשמי לבד לחדר כושר
בסדר אין לי בעיה אני מבינה שהם לא מסכימים לחדר כושר ואני יודעת שיש עוד אלף ואחד הורים שבגיל הזה גם לא מסכימים,
בסדר את זה הבנתי. אבל הקטע הוא שהם משקרים לי בכוונה למה הם מבטיחים לי חדר כושר ואחרי חודשיים פתאום הם אומרים שלא?
כשהם הבטיחו לי! ואני בטוחה שהם ידעו מראש שהם לא יירשמו אותי אבל הם בכוונה שיקרו לי שאני ארגע.
וגם מילא חדר כושר, מה הבעיה שלהם עם האורח חיים שלי? לבן אדם אסור לאכול בריא ולעשות ספורט?
יש מיליארד הורים שמתחננים שהילדים שלהם יעשו ספורט מינימלי ולפחות לפחות יאכלו טיפה יותר בריא , אז מה הבעיה עם זה?
אני לא נמצאת בסכנה כלשהיא הם סתם מתעקשים על שום דבר!

בסדר אין לי בעיה אני מבינה שהם לא מסכימים לחדר כושר ואני יודעת שיש עוד אלף ואחד הורים שבגיל הזה גם לא מסכימים,
בסדר את זה הבנתי. אבל הקטע הוא שהם משקרים לי בכוונה למה הם מבטיחים לי חדר כושר ואחרי חודשיים פתאום הם אומרים שלא?
כשהם הבטיחו לי! ואני בטוחה שהם ידעו מראש שהם לא יירשמו אותי אבל הם בכוונה שיקרו לי שאני ארגע.
וגם מילא חדר כושר, מה הבעיה שלהם עם האורח חיים שלי? לבן אדם אסור לאכול בריא ולעשות ספורט?
יש מיליארד הורים שמתחננים שהילדים שלהם יעשו ספורט מינימלי ולפחות לפחות יאכלו טיפה יותר בריא , אז מה הבעיה עם זה?

את מצפה ממישהו זר שלא מכיר אותך או את ההורים שלך לענות על זה? יותר פשוט שתשאלי אותם..

OH BOY
אם היה לי שקל על כל פעם שההורים שלי שיקרו לי הייתי ממן לך מנוי לחדר כושר עד שהיית מגיעה לקבר
מה לעשות הורים לפעמים לא מבינים, הם דור הרבה יותר ישן מאיתנו דור שבו יצאו מחקרים וכתבות שהוכחו יותר מאוחר כשקריות
אבל מה, אפאחד לא טרח להציג אותם ולהוציא את האמת לאור והם נשארו עם האמת שלהם
ואם יש דבר אחד שלמדתי בעבודה שלי זה שאדם מעדיף שילטפו אותו עם שקר מאשר יפגעו בו עם האמת
גם ככה היו ההורים שלי וגם ככה כנראה ההורים שלך, אין מה לעשות אדם ילך עם אמונתו עד המוות מאשר ינסה לחשוב מחוץ לקופסא
ולכן הסטיגמות שאת מציגה לנו שההורים שלך אומרים קיימות.
If you can't beat them, join them
פשוט תעשי מה שנראה לך לנכון ואל תערבי אותם בעניין בין אם זה חדר כושר או כל דבר אחר
ככה אני הייתי שהיה לי סיפור עם האבקות חלבון, לא שאלתי אותם אם אפשר לקנות ולא הודעתי להם, קניתי ושמרתי בחדר
אל תערבי אותם ולא יהיה לך כאב ראש גם אם זה אומר לחכות שנה שנתיים שתוכלי להירשם לחדר כושר
בשנתיים האלה תחסכי כסף למנוי והכל יהיה טוב

איפה את גרה? אם באיזור כפר סבא, מזמין אותך ואת ההורים לאימון ניסיון אצלנו במועדון ולהסבר לאחריו מה החשיבות של אימונים ותזונה נכונה בגיל ההתבגרות.

• פותח/ת השרשור
איפה את גרה? אם באיזור כפר סבא, מזמין אותך ואת ההורים לאימון ניסיון אצלנו במועדון ולהסבר לאחריו מה החשיבות של אימונים ותזונה נכונה בגיל ההתבגרות.
דיברתי עם ההורים על זה, הם לא מוכנים לנסוע עד לשם (אנחנו מפתח תקווה) רק בשביל ההצעה הזו בגלל שהם טוענים שהם אכן מודעים לתזונה והספורט
בגיל הזה ומעדיפים שאני אעשה את זה בדרך של בלי הרמת משקולות במכון
אבל תודה רבה על ההצעה 😃

אבל זה לא סתם מכון, זה קרוספיט! 😃
יש גם בפתח תקווה, חפשי "קרוספיט המושבה".

• פותח/ת השרשור
אבל זה לא סתם מכון, זה קרוספיט! 😃
יש גם בפתח תקווה, חפשי "קרוספיט המושבה".
זה במקרה קשור לKAIZEN SPORT שבכפר גנים? כי חיפשתי בגוגל וזה הראה לי גם את זה.. כי לקאיזן דווקא
חושבים על לרשום אותי תלוי במחיר אבל לקרוספיט המושבה לא ייתנו לי זה רחוק מדי מהבית שלי
אבל בכללי אף פעם לא הבנתי מזה קרוספיט? חיפשתי מלא הסברים ואני לא מצליחה להבין מזה באמת?

דיברתי עם ההורים על זה, הם לא מוכנים לנסוע עד לשם (אנחנו מפתח תקווה) רק בשביל ההצעה הזו בגלל שהם טוענים שהם אכן מודעים לתזונה והספורט
בגיל הזה ומעדיפים שאני אעשה את זה בדרך של בלי הרמת משקולות במכון
אבל תודה רבה על ההצעה 😃
על סמך מה הם מחליטים "בלי הרמת משקולות במכון" ? 🤦‍♂️

• פותח/ת השרשור
היית אנורקסית פעם?
אני אף פעם לא אובחנתי אבל כן הייתה תקופה שבה רציתי להרזות כי באמת היה לי מה הייתה לי כרס כזו והייתי יחסית מלאה, לא רציתי לרדת במשקל לא באמת משנה לי , עד היום זה רק מספר וגם אז הוא לא עניין אותי לא על סמך המשקל שלי קבעתי אני צריכה להרזות, אלא לפי הגוף אז חשבתי שדיאטה זה לאו דווקא מוריד במשקל (זו הייתה תקופה שהיה לי חוסר ידע נוראי לא ידעתי מה אני עושה בכלל אם הייתי יודעת אז מה שאני יודעת היום הייתי מונעת את הנזק שעשיתי לעצמי) אז חשבתי יופי אני ארזה ולא ארד במשקל והבטן הזו תיעלם, מסתבר שעכשיו הבנתי שעשיתי סוג של דיאטת כאסח ממש מוגזמת וכל כך התחרטתי על זה, כי אם ההורים שלי לא היו מונעים ממני לקבל עזרה מאנשי מקצוע הייתי יכולה למנוע את איך שההורמון גדילה שלי נפגע עכישו אני בזריקות בגלל זה ויותר לא אגיע לגובה שהייתי אמורה להגיע אבל בגלל שהם לא הסכימו לי ללכת לדיאטנית ולאיש מקצוע שידריך אותי ולא סתם על פי מה שאני חשבתי שנכון לעשות שאני ממש לא מקצועית אז פעלתי על דעת עצמי ועשיתי מה שעשיתי. אבל לא הרעבתי את עצמי ממש לא באמת שהייתי בטוחה שמה שאני עושה זה נכון ושזו סך הכל דיאטה רגילה ובריאה לא חישבתי קלוריות אז לא ידעתי מה עשיתי לעצמי.
על סמך מה הם מחליטים "בלי הרמת משקולות במכון" ? 🤦‍♂️
התכוונתי שבשבילם אם הם אי פעם ירשמו אותי למכון זה יהיה 95% חוגים 5% הליכון וכל דבר שלא קשור להרמת משקולות

• פותח/ת השרשור
ואני שואל, על סמך מה הם כל כך נגד משקולות? חוסר ידע והבנה = פחד.
קודם כל האינטרנט היום מוצףף במיתוסים על כך שמשוקלות פוגעות בגדילה ובהתפתחות ולא רק האינטרנט כל מקום שתלך רוב האנשים יגידו שזה פוגע בגדילה, בגלל הטיפול הזה הם לא לוקחים סיכון . למרות שהלכנו אפילו לחדר כושרו התייעצנו עם המאמנים שם שכולם אמרו וגם הרופאים אמרו שזה בסדר גמור וזה לא פוגע, אבל ההורים שלי כמובן יעדיפו להקשיב לאנשים שהפעם האחרונה שהם התאמנו הייתה בכיתה ג' בשיעור ספורט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית