הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה מהם יתן יותר מסה/נפח לשריר

StarBreaker

משתמש פעיל
764
28
נק' מוניטין:
18
764
28
אני רוצה להיות בטוח מי מהשניים יבנה יותר מסה
זה שיעשה 3x5 בנץ' פרס 3 פעמים בשבוע עצימות גבוהה

או זה שיעשה פעמיים חזה בשבוע
2x5 בנץ' פרס
2x5 ובנץ' פרס בשיפוע / או עם דאמבלים בשיפוע עליון
3x5 פרפר

זה ידוע שטווח החזרות הכי מומלץ זה 8-12 לעיצוב ופיתוח השריר, אבל אתה תגיע לשלב שבו תתקע ולא תוכל להתקדם יותר לכן אמרתי צריך לשבור שגרה ולעשות 5*5,אגב הוכחתי את זה לעצמי על עצמי זה מספיק לי,ותאמין לי שפה זה לא המקור היחיד של האינפורמציות שאני יודע, בכל אופן הייתי תקוע וניסיתי את זה וזה עבד ממש טוב,היום אני מרים משקלים שבחיים לא חלמתי להגיע אליהם, כמובן שצריך לאכול ולנוח בהתאם ואתה מוזמן לנסות את זה.
השאלה היא גם כמות סטים פר שבוע\אימון ..

מהם משקלי העבודה שלך בתרגילים הבסיסיים ?
זה לא חשוב כמה אני מרים אבל אני מרוצה ,המורה הכי גדול בחיים זה הנסיון, ניסיתי וזה עבד וגם אני כמוכם לא האמנתי בזה בהתחלה עד שזה עבד
השאלה היא גם כמות סטים פר שבוע\אימון ..
5*5 פר אימון בתרגילים מורכבים, כגון סקואט דד ליפט לחיצת חזה וזו שיטה שאני משתמש בה בכל דבר שאני נתקע בו וזה עובד טוב

זה לא חשוב כמה אני מרים אבל אני מרוצה ,המורה הכי גדול בחיים זה הנסיון, ניסיתי וזה עבד וגם אני כמוכם לא האמנתי בזה בהתחלה עד שזה עבד

5*5 פר אימון בתרגילים מורכבים, כגון סקואט דד ליפט לחיצת חזה וזו שיטה שאני משתמש בה בכל דבר שאני נתקע בו וזה עובד טוב
אני מדבר על הנפח בעבודה לחזרה גבוהות ,לא בשבירת שגרה

בחיים זה הנסיון, ניסיתי וזה עבד וגם אני כמוכם לא האמנתי בזה בהתחלה
מי זה כמוכם? , אתה מקטלג פה אנשים לשחור ולבן וזה ממש לא ככה.
שאלתי לגבי משקלי עבודה רק כדיי לראות עד לאן התקדמת

מי זה כמוכם? , אתה מקטלג פה אנשים לשחור ולבן וזה ממש לא ככה.
אני יכול להגיד לך שבכל התרגילים עברתי את ה100 קילו מזמן , הייתה לי בעיה רצינית בדחיקת חזה עליון, הצלחתי להגיע ל120 קילו בזכות ה5*5, בקשר לקטלג לא קטלגתי אף אחד פה, פשוט אנשים העלו דיעות שונות ועניתי על זה לא התכוונתי למישהו ספיציפי כאן.

הדעה שלו מבוססת בדיוק כמו הדעה שלך (ושל 99% מהפורום), כל הזמן אתם אומרים שהגורם היחיד להיפרטרופיה זה התקדמות בעומסים.
בחיים לא ראיתי שהוכחתם את זה, מתי תבינו שליפטינג זה לא בילדינג?
אתם צודקים בזה שהכי חשוב להתקדם בעומסים. כל עוד מתאמן יאכל טוב, יתאושש ויתקדם בעומסים הוא כבר עשה את רוב העבודה.
אבל יש עוד גורמים להיפרטרופיה חוץ מהתקדמות בעומסים, יש חשיבות לטווח חזרות ומספר הסטים בניגוד לכל מה שאומרים פה.
הנה למשל מחקר שסותר את הדעה שלכם.
אימונים - כמה חזרות יש לבצע באימון כדי למקסם העלאה/שמירה על מסת השריר? האם אימון לכשל יעיל?

והנה פוסט של משה שמסכם את כל העניין.
אימונים - אז כמה סטים אני צריך לבצע באימון?

ומתי אתה וכל שאר הליצנים יבינו שלהתאמן בתוכניות הזויות ומשונות עם 12 חזרות ו 9 סטים לא יביאו אותך לשום מקום?! ואם כן, תעלה אולי גרם שריר בשנה ותוסיף 5 קילו למשקלים וגם זה אולי גדול. מתי תבינו שאתם לא בילדרים ולא איזה פאוורליפטרים? מתי תבינו שלמתאמן מתחיל לא צריך נפח עצום וכמות חזרות מטורפת?! מתי לעזאזל יבינו את זה? חלאס עם המושגים האלה בילדינג ופאוורליפטר. עליתה לבמה? התחרתה באיזו תחרות? דחפתה מזרק לתחת? ענו לך שכמתאמן מתחיל עדיף לעבוד בנפח נמוך-בינוני ועם עצימות גבוה מה קשה להבין? זה מדע פשוט. כשתגיע לרמה ולמשקלים יותר גבוהים, תחשוב על נפח הרבה יותר גבוה אבל בינתיים למה לעזאזל לשבור תראש עם הפיצולים המיותרים האלה? נותנים לך תוכנית אימונים גאונית שתעיף אותך במשקלים ומן הסתם גם תגדל בהתאם במידה ותאכל מסודר ובכמות מספקת למה סתם להתווכח? רוצה לך תעבוד עם נפח גבוה ותבוא אחרי כמה חודשים תרשום לנו לאיזה משקלים הגעתה.

ומתי אתה וכל שאר הליצנים יבינו שלהתאמן בתוכניות הזויות ומשונות עם 12 חזרות ו 9 סטים לא יביאו אותך לשום מקום?! ואם כן, תעלה אולי גרם שריר בשנה ותוסיף 5 קילו למשקלים וגם זה אולי גדול. מתי תבינו שאתם לא בילדרים ולא איזה פאוורליפטרים? מתי תבינו שלמתאמן מתחיל לא צריך נפח עצום וכמות חזרות מטורפת?! מתי לעזאזל יבינו את זה? חלאס עם המושגים האלה בילדינג ופאוורליפטר. עליתה לבמה? התחרתה באיזו תחרות? דחפתה מזרק לתחת? ענו לך שכמתאמן מתחיל עדיף לעבוד בנפח נמוך-בינוני ועם עצימות גבוה מה קשה להבין? זה מדע פשוט. כשתגיע לרמה ולמשקלים יותר גבוהים, תחשוב על נפח הרבה יותר גבוה אבל בינתיים למה לעזאזל לשבור תראש עם הפיצולים המיותרים האלה? נותנים לך תוכנית אימונים גאונית שתעיף אותך במשקלים ומן הסתם גם תגדל בהתאם במידה ותאכל מסודר ובכמות מספקת למה סתם להתווכח? רוצה לך תעבוד עם נפח גבוה ותבוא אחרי כמה חודשים תרשום לנו לאיזה משקלים הגעתה.
והפרס להכי הרבה שאלות רטוריות בתגובה הולך ל....

אתה בהחלט צודק. זה מה שאני בדיוק מנסה להסביר ולהמחיש בעיקר דבריי מהעת האחרונה (ובכלל).
חבל שיש שלא מבינים שזה לא ויכוח או התנצחות מי מנצח (כוח או מאסה או whatever)
בהינתן מתאמן מתחיל, עצימות גבוהה ונפח בינוני תמיד היו מוצלחים מאז ומעולם
זה לא שגוף האדם השתנה פיזיולוגית בין לילה ופתאום הוא מגיב טוב ל"שיטות" אחרות (ע"ע BB.com וחלטורותיהם)

אפשר לדחוף 600 גרם פחמימה ומשקלי עבודה יטוסו כמו מטוס מה הבעיה ?
מה הקשר בין פחמימה ללהעיף משקלים? אולי תדחוף גם 2000 קלוריות מעל הנייטרלי שעל הדרך גם תצבור שומן מיותר? לא חסרים מתאמנים שבאמת טוחנים אוכל ללא הפסקה והכל מחושב אצלהם עד הקלוריה האחרונה אבל הם לא מעיפים משקלים ולא כלום אלא רק משמינים.

מה הקשר בין פחמימה ללהעיף משקלים? אולי תדחוף גם 2000 קלוריות מעל הנייטרלי שעל הדרך גם תצבור שומן מיותר? לא חסרים מתאמנים שבאמת טוחנים אוכל ללא הפסקה והכל מחושב אצלהם עד הקלוריה האחרונה אבל הם לא מעיפים משקלים ולא כלום אלא רק משמינים.
הקשר הוא שעשה יד יותר פחמימה יש יותר כוח להרים משקלים , לדוגמא על 600 אתה תרים יותר מאדר על 200

אפשר לדחוף 600 גרם פחמימה ומשקלי עבודה יטוסו כמו מטוס מה הבעיה ?
אין קשר למשקלים לכמות הקלוריות, במלים אחרות תחשוב כמה שנים אתה מתאמן וכמה התקדמת במשקלי עבודה? אני בטוח שנתקעת בשלב כלשהו, מתי שתרצה לשבור את שיא שלך תנסה את ה5*5 כפול למשך חודש, ואז תחזור להתאמן כמו שהתאמנת מקודם ותגיד לי מה ההבדל 😁

אין קשר למשקלים לכמות הקלוריות, במלים אחרות תחשוב כמה שנים אתה מתאמן וכמה התקדמת במשקלי עבודה? אני בטוח שנתקעת בשלב כלשהו, מתי שתרצה לשבור את שיא שלך תנסה את ה5*5 כפול למשך חודש, ואז תחזור להתאמן כמו שהתאמנת מקודם ותגיד לי מה ההבדל 😁

לפעמים אני עודה סט אחד ל5 חזרות , אף פעם לא עובד ל5 , לרוב 8-15

600 אתה תרים יותר מאדר על 200
זה ממש לא נכון אחי שאכלתי הרבה כדי לנסות להתקדם השמנתי וזה הגיוני והרסתי את הגוף גם אם תעלה קלוריות בהדרגה רוב הסיכויים שתתקע כי פה אתה לא מפתח מסת שריר את מעלה את האחוז שומן וזה לא מקנה לך כוח, אבל שניסיתי את התוכנית הזאת תוך כדי שמירה על תזונה נכונה ראיתי שיפור גם במסת השריר וגם במשקלי עבודה שעד היום אני מרים אותם משקלים ועדיין מתקדם אפילו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית