הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מדידת חזה עוף

• פותח/ת השרשור liv
  • פורסם בתאריך

liv

משתמש פעיל
664
365
נק' מוניטין:
1,720
664
365
volcan gym
אני אתחיל בזה שאני יודעת שנפתחו המון נושאים בשאלה הזאת בדיוק,
אבל אחרי שקראתי כמעט את כולם לא הגעתי לתשובה חד משמעית.
ממה שאני יודעת, באופן כללי מדידה לפני בישול היא המדוייקת (הכוונה לדברים שסופחים נוזלים כמו שיבולת שועל), אבל חזה עוף לדוגמה מאבד נוזלים בבישול.
השאלה מתי יהיה הכי מדוייק למדוד חזה עוף- לפני או אחרי בישול?
תודה מראש

אחרי בישול.
לפני, ולא אחרי.

למה?
אז מה אם הוא "מאבד נוזלים"? (גם בטטה ותפו"א מאבדים).
איבוד הנוזלים הוא, בעיקר, פונקצייה של משך זמן הצלייה/בישול/טיגון.
ככל שהאחרונים יתבצעו לזמן ארוך יותר, אזי יותר נוזלים יצאו מהחזה והוא יתייבש.
מאחר ואין אפשרות לצלות/לבשל/לטגן באופן זהה כל פעם (מספיק שצלית במשך 30 שניות יותר את החזה וכבר יותר נוזלים יצאו ממנו - הערכים בפועל ל-100 גרם מוצר משתנים מעט), אז הכי מדוייק זה יהיה לשקול את המוצר לפני.

באופן ספציפי (וגם אישי), חזה עוף בטיגון לרמה של Well Done מפגין ערכים +- זהים ודי קבועים.
הוא מקרה ספציפי למוצר שאפשר להסתמך, באופן די בטוח, על ערכיו לאחר טיגון, אך יש לדעת כי קיימת סטייה כלשהי
למי שממוכרח לדייק על הגרם, הכי חכם ויעיל יהיה לשקול את המוצר לפני הבישול

• פותח/ת השרשור
לפני, ולא אחרי.

למה?
אז מה אם הוא "מאבד נוזלים"? (גם בטטה ותפו"א מאבדים).
איבוד הנוזלים הוא, בעיקר, פונקצייה של משך זמן הצלייה/בישול/טיגון.
ככל שהאחרונים יתבצעו לזמן ארוך יותר, אזי יותר נוזלים יצאו מהחזה והוא יתייבש.
מאחר ואין אפשרות לצלות/לבשל/לטגן באופן זהה כל פעם (מספיק שצלית במשך 30 שניות יותר את החזה וכבר יותר נוזלים יצאו ממנו - הערכים בפועל ל-100 גרם מוצר משתנים מעט), אז הכי מדוייק זה יהיה לשקול את המוצר לפני.

באופן ספציפי (וגם אישי), חזה עוף בטיגון לרמה של Well Done מפגין ערכים +- זהים ודי קבועים.
הוא קמרה ספציפי למוצר שאפשר להסתמך, באופן די בטוח, על ערכיו לאחר טיגון, אך יש לדעת כי קיימת סטייה כלשהי
למי שממוכרח לדייק על הגרם, הכי חכם ויעיל יהיה לשקול את המוצר לפני הבישול

זה מה שחשבתי, והדעות בפורום היו חלוקות.
תודה על תשובה מהירה ועניינית 😁

הכי חכם ויעיל יהיה לשקול את המוצר לפני הבישול
אני מניח שהשקילה היא בכדיי לדעת כמה גרם אוכלים ואם במחשבון הקלוריות הערכים הם ל-100 גרם חזה עוף צלוי אז הכוונה היא לשקילה שלו אחרי הצלייה ולא לפני הצלייה.
בדיוק כמו הערכים של בטטה לא אפויה לעומת בטטה אפויה או אורז מבושל לעומת אורז לא מבושל.

לא הבנתי למה ההמלצה היא לשקול לפני הצלייה.

אני מניח שהשקילה היא בכדיי לדעת כמה גרם אוכלים ואם במחשבון הקלוריות הערכים הם ל-100 גרם חזה עוף צלוי אז הכוונה היא לשקילה שלו אחרי הצלייה ולא לפני הצלייה.
בדיוק כמו הערכים של בטטה לא אפויה לעומת בטטה אפויה או אורז מבושל לעומת אורז לא מבושל.

לא הבנתי למה ההמלצה היא לשקול לפני הצלייה.
טוב, בדידים:

100 גרם חזה עוף לפני צלייה:
114 קלוריות
21.4 חלבון
2.6 שומן
0 פחמימה

נניח ואתה רוצה לאכול בדיוק 21.4 גרם חלבון בארוחה. מה תעשה?
תיקח 100 גרם חזה עוף לפני צלייה/בישול/טיגון/אידוי וכד'
לא משנה כמה זמן תצלה/תבשל/תטגן/תאדה אות ה-100 הגרם הללו - בכל דרך שהיא - תקבל בסופו של תהליך כ-21.4 גרם חלבון - בדיוק מה שאתה צריך!

בדרך הזו אתה, בעצם, מבטל כל סטייה אפשרית בערכים הסופיים. למה?
כי אם היית מסמך על חזה עוף אחרי צלייה (למשל), אזי שב-100 גרם מוצר צלוי יש 33 גרם חלבון.
בתוך כך, כדי לקבל 21.4 גרם חלבון חזה עוף לאחר צלייה, היית אוכל כ- 65 גרם חזה עוף צלוי.
על הנייר, זו הכמות שמתאימה, אך בפועל, רק שינוי קטן בזמן הצלייה (יותר או פחות), ישנה את כמות הנוזלים שתצא מהחזה, ועימה גם הערכים הסופיים.
אתה יכול בקלות למצוא את עצמך עם חזה עוף צלוי שב-100 גרם ממנו יש "רק" 31 גרם חלבון או (צלייה לא מספיקה) או 35 גרם חלבון (צלייה יתר על המידה)

שים לב שהרבה מחברי הפורום שמפרסמים תפריט ו/או מחשבים במחשבונים, בהם יש כבר נתונים של מזון לא יבש (מזון לאחר בישול/צלייה/טיגון וכד'), נוטים "להתלונן" על כך שהם לא עולים/יורדים במשקל שלא לפי התכנון. ואני תמיד משיב - האם אתם מחשבים בצרה מדוייקת את הערכים הסופיים? וזה כולל חישוב של כל מזון באופן יבש!

הבנת?

נניח ואתה רוצה לאכול בדיוק 21.4 גרם חלבון בארוחה. מה תעשה?
תיקח 100 גרם חזה עוף לפני צלייה/בישול/טיגון/אידוי וכד'
לא משנה כמה זמן תצלה/תבשל/תטגן/תאדה אות ה-100 הגרם הללו - בכל דרך שהיא - תקבל בסופו של תהליך כ-21.4 גרם חלבון - בדיוק מה שאתה צריך!
לקחתי דוגמא ממחשבון בגולגנו:

שם המאכל כמות קלוריות חלבון שומן פחמימות כולסטרול סיבים
תזונתיים

חזה עוף בתיבול גריל 100 גרם 129 23 גרם 3 גרם 2.6 גרם 60 מ"ג 0 גרם

100 גרם חזה עוף בגריל זה 23 גרם חלבון ולא 33 כפי שציינת.

עד היום אני שוקל את כל מה שאני אוכל (חזה עוף, סלמון, אורז, פסטה, בטטה) אחרי בישול ועולה כמצופה במסה ויורד כמצופה בחיטוב, דרך אגב בחיטוב אני אוכל חזה עוף פעמיים ביום (200 גרם צהריים ו-150 גרם בערב) ומחשב לפי 23 גרם חלבון ל-100 גרם אחרי צלייה, לא היו לי שום בעיות בירידה במשקל...

ש מחשבון אחר בעברית שהוא הכי מדוייק
FoodsDictionary - בריאות, תזונה, מתכונים, כלים לדיאטה ומחשבונים
וגם פה כדאי להסתמך על ערכים של מוצר מזון יבש
וזה ספציפית לגבי חזה עוף:
FoodsDictionary - חיפוש מוצרים ומאכלים, מילון האוכל
אוקיי , אעבור למחשבון הזה, הבעיה שאין שם אופציה של חזה עוף בגריל, חזה עוף מבושל-מטוגן זה נחמד אבל אני לא מטגן אותו...
איך אני אמור לשקול אורז יבש ? ,היום אני מכין אורז לכמה ימים ולוקח כל יום 100-120 גרם מהסיר כשהוא כבר מבושל, עכשיו אני אמור לבשל כל יום רבע כוס אורז או אפילו פחות ?
אני חייב לציין שאני מופתע מאוד מהתגלית הזאת... כבר שנים שאני שוקל אורז\חזה עוף\בטטה אחרי האפייה\צלייה...
כנראה שאני לוקח buffer בתפריט שלי וזה מה שבעצם גרם לי לא להיתקע בעלייה או בירידה...
יצא שבחיטוב אני צורך פי 2.5 גרם חלבון לפחות.

נדחף פה לדיון בעקבות זה:
FoodsDictionary - חזה עוף, ערכים תזונתיים
FoodsDictionary - חזה עוף מבושל-צלוי, ערכים תזונתיים
FoodsDictionary - חזה עוף מבושל-מטוגן, ערכים תזונתיים
איך זה הגיוני שלחזה עוף מבושל-מטוגן יש 12 גרם חלבון יותר מחזה עוף (אין מצב שהטיגון/בישול מוסיף כ"כ הרבה)?

אוקיי , אעבור למחשבון הזה, הבעיה שאין שם אופציה של חזה עוף בגריל, חזה עוף מבושל-מטוגן זה נחמד אבל אני לא מטגן אותו...
איך אני אמור לשקול אורז יבש ? ,היום אני מכין אורז לכמה ימים ולוקח כל יום 100-120 גרם מהסיר כשהוא כבר מבושל, עכשיו אני אמור לבשל כל יום רבע כוס אורז או אפילו פחות ?
--- עידכון הודעה, לפני 11 דקות, תאריך ההודעות המקורית: לפני 13 דקות --- אני חייב לציין שאני מופתע מאוד מהתגלית הזאת... כבר שנים שאני שוקל אורז\חזה עוף\בטטה אחרי האפייה\צלייה...
כנראה שאני לוקח buffer בתפריט שלי וזה מה שבעצם גרם לי לא להיתקע בעלייה או בירידה...
יצא שבחיטוב אני צורך פי 2.5 גרם חלבון לפחות.
נניח ואתה רוצה לקבל כל יום כ-240 גרם פחמימות. שבאות מאורז.
ב-100 גרם אורז לפני בישול יש כ-80 גרם פחמימה.
לפי נתון זה, אתה צריך לבשל כ-300 גרם אורז יבש ליום.
אחרי הבישול, כבר לא ממש חשוב כמה אורז יצא (מה המשקל).
אתה יודע שבכל מה שיצא יש בדיוק כ-240 גרם פחמימה, וזה מה שאתה צריך.
באם אתה רוצה לחלק, ספציפית, את כמות אורז שהתקבלה ע"ג כמה ארוחות, תוכל לעשות זאת לפי נוחיותך.
נדחף פה לדיון בעקבות זה:
FoodsDictionary - חזה עוף, ערכים תזונתיים
FoodsDictionary - חזה עוף מבושל-צלוי, ערכים תזונתיים
FoodsDictionary - חזה עוף מבושל-מטוגן, ערכים תזונתיים
איך זה הגיוני שלחזה עוף מבושל-מטוגן יש 12 גרם חלבון יותר מחזה עוף (אין מצב שהטיגון/בישול מוסיף כ"כ הרבה)?
הגיוני מאוד
חזה עוף מכיל הרבה נוזלים, והם יוצאים בטיגון/בישול/צלייה
זה לא סותר שב-100 גרם מוצר לפני צלייה יש 21.4 גרם חלבון
אחרי צלייה "ישאר" לך בערך 70 גרם חזה עוף (שוב, בערך 30 גרם נוזלים יתאדו) וגם בו יהיה 21.4 גרם חלבון

היחסים ל-100 גרם מוצר משתנים בעקבות הצלייה/בישול/טיגון, אך ורק בשל יציאת הנוזלים. אף פיה קטנה לא באה מעל המחבת ו"הוסיפה" חלבון למוצר

נניח ואתה רוצה לקבל כל יום כ-240 גרם פחמימות. שבאות מאורז.
ב-100 גרם אורז לפני בישול יש כ-80 גרם פחמימה.
לפי נתון זה, אתה צריך לבשל כ-300 גרם אורז יבש ליום.
אחרי הבישול, כבר לא ממש חשוב כמה אורז יצא (מה המשקל).
אתה יודע שבכל מה שיצא יש בדיוק כ-240 גרם פחמימה, וזה מה שאתה צריך.
באם אתה רוצה לחלק, ספציפית, את כמות אורז שהתקבלה ע"ג כמה ארוחות, תוכל לעשות זאת לפי נוחיותך.

הגיוני מאוד
אחרי צלייה "ישאר" לך בערך 70 גרם חזה עוף (שוב, בערך 30 גרם נוזלים יתאדו) וגם בו יהיה 21.4 גרם חלבון

היחסים ל-100 גרם מוצר משתנים בעקבות הצלייה/בישול/טיגון, אך ורק בשל יציאת הנוזלים. אף פיה קטנה לא באה מעל המחבת ו"הוסיפה" חלבון למוצר
אז אם לדוגמה אני שוקל 100 גרם חזה עוף אחרי בישול אז הערכים שלו זה 27 חלבון? (לפי גולינגו). הבנתי שאתה אומר שזה קשור לבישול וכו' וכמה נוזלים מתאדים אבל תכלס בגדול זה הערך חלבון לאחר בישול?

הגיוני מאוד

😵 יצאתי טמבל
תודה רבה:)

יש מחשבון אחר בעברית שהוא הכי מדוייק
FoodsDictionary - בריאות, תזונה, מתכונים, כלים לדיאטה ומחשבונים
וגם פה כדאי להסתמך על ערכים של מוצר מזון יבש
וזה ספציפית לגבי חזה עוף:
FoodsDictionary - חיפוש מוצרים ומאכלים, מילון האוכל

על סמך מה אתה אומר שהמחשבון הזה הכי מדוייק סתם מעניין?

מה לגבי המחשבון הזה מחשבון קלוריות

אז החישובים שעשיתי לפי גולינו לא מדוייקים בכלל 😣
גוליגו אינו מהימן ברוב הערכים
כל עוד התקדמת יפה זה לא הכי קריטי.
פשוט חשב לפי האתר שהבאתי, תראה מה ההפרשים ולפיהם תמשיך לעקוב.

ההפרשים משמעותיים יחסית בגלל שאני בחיטוב וחישוב הקלוריות חשוב לי. בעיקרון עד עכשיו חשבתי לפי גולינו וירדתי יפה. אבל לפי מה שחישבתי במחשבון שהבאת יצא הפרש של פחות 250 קלוריות, 25 גרם פחות חלבון וכל השאר פחות או יותר דומים. הבעיה שה 250 קלוריות האלה חשובים לי כדי לא להיות בגרעון קלורי גדול מידי.. בכל מקרה, יש שם הרבה יותר מזונות שאין בגולינו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית