עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני יכול להגיד שבתוכניות כוח לדוגמה SS, הלינארית של ביל סטאר, טקסס ו5-3-1 יש התקדמות לינארית?זה אומר התקדמות בקצב קבוע.
כןאני יכול להגיד שבתוכניות כוח לדוגמה SS, הלינארית של ביל סטאר, טקסס ו5-3-1 יש התקדמות לינארית?
תן לי דוגמה לתוכנית לא לינארית? 5-3-1 זה לינארי? והדבר לא משנה אם התקדמות אחת לשבוע או חודש?על מנת להבין מה זאת התקדמות ליניארית, צריך להבין מה לא נכלל בהתקדמות ליניארית.
לדוגמא עבודה עפ"י בלוקים של 4 שבועות בניגוד להתקדמות קבועה לאורך זמן ארוך.
התקדמות עם שינוי טווחי חזרות ונפחים לעומת 5X5 כל שבוע עם משקל עולה.
התקדמות ליניארית היא התקדמות של X קילוגרמים ב-Y זמן, כש-X ו-Y יהיו קבועים (פרט לריסטים ודילואדים).תן לי דוגמה לתוכנית לא לינארית? 5-3-1 זה לינארי? והדבר לא משנה אם התקדמות אחת לשבוע או חודש?
אני יודע שאתה לא עונה בפרטי,אבל בתור אחד שרשם את המדריך של מדקאו ועשה את התכנית אשמח אם אוכל להתייעץ איתך לגבייה.התקדמות ליניארית היא התקדמות של X קילוגרמים ב-Y זמן, כש-X ו-Y יהיו קבועים (פרט לריסטים ודילואדים).
כל דבר אחר הוא התקדמות לא לינארית, אם זה בגלל בלוקים (נפח/עצימות), או בגלל אחוזים מתוך 1RM, או כל דבר שלא מייצג התקדמות קבועה.
קודם כל, ההתקדמות היא ליניארית, כלומר בקילוגרמים ולא באחוזים.1. האם אני אמור לעלות את המשקל מאימון לאימון ב5% או ב2.5 קילו?
כי בפרס, ולחיצת חזה אין הגיון לעלות כל כך הרבה משקל. אתה חושב ש1.25 בפרס ולחיצת חזה אמור להספיק?
אני מניח שבסקוואט ההתקדמות היא ב2.5 כל אימון,לגבי הדדליפט אני קצת מתלבט, כי מתרגיל של פעם בשבוע פשוט קשה להתקדם2.25 כל אימון,אבל התקדמות של 1.25 תיהיה גם עלובה.
כמתאמן בינוני זה בדיוק העניין, אתה אמור להיות מסוגל להתקדם מדי שבוע, אז אם הצלחת את ה-100% לשלשה, אתה אמור להצליח לעשות אותו לחמישיה אחרי המנוחה, אלא אם ההתאוששות לא תקינה.2. אם אני מגיע למצב שבאימון עצימות אני סוגר 3 חזרות שהחזרה האחרונה הייתה 100% מהיכולת שלי. כלומר 100% עצימות מהRM3.
האם זה הגיוני בעינייך שאימון הבא אחרי שאני נח 3 ימים אני פתאום אצליח לסגור 5 חזרות עם אותו משקל? או האם אתה חושב שאפשר להוריד 1.25 משקל באימון נפח בשביל לסגור את כל החמישה נקי?
תיאורטית, מה שאתה אומר מאוד יפה. פרקטית שום דבר ממה שרשמת לא הולך לי מאז שעזבתי את הSS.במשקלים מסוימים, בפרס לא תהיה לך ברירה אלא להתקדם במינימום האפשרי. אתה מדבר על 1.25 קילו לצד? זה בסדר גמור.
בבנץ' ובסקוואט הייתי מנסה לעלות ב-2.5 קילו לצד, ורואה איך ההרגשה. אם אתה מרגיש שזה הורג אותך, תפחית.
אני כבר בשלב מתקדם ,אין לי אפשרות להתקדם
בדדליפט אתה אמור להתקדם יותר בקלות גם בגלל אופי התרגיל וגם בגלל שהוא נסמך הרבה על הסקוואט וההתקדמות בו. שוב, תנסה ותראה איך אתה מרגיש.
לא חושב שדילגתי על הטקסס ,סך הכל עזבתי את הSS אחרי ריסט אחד, והתקדמויות על האימון השני.כמתאמן בינוני זה בדיוק העניין, אתה אמור להיות מסוגל להתקדם מדי שבוע, אז אם הצלחת את ה-100% לשלשה, אתה אמור להצליח לעשות אותו לחמישיה אחרי המנוחה, אלא אם ההתאוששות לא תקינה.
מאד יכול להיות שבאמת הוצאת את המיץ ל-SS ודילגת על שלב הליניארית של ביל סטאר, שבעיני ממוקמת איפשהוא בין ה-SS לטקסס. במצב כזה תתקדם לטקסס.
בהתחשב בכל מה שרשמת, יש רק סיבה אחת לכשלון - אתה לא אוכל וישן מספיק. במשקלי העבודה שלך אתה יכול להתקדם גם מדי אימון, אז בטח שמדי שבוע. תתאושש טוב יותר.תיאורטית, מה שאתה אומר מאוד יפה. פרקטית שום דבר ממה שרשמת לא הולך לי מאז שעזבתי את הSS.
לא חושב שדילגתי על הטקסס ,סך הכל עזבתי את הSS אחרי ריסט אחד, והתקדמויות על האימון השני.
השבוע סגרתי סקוואט 102.5 ל3 חזרות באימון עצימות. מחכה לאימון נפח ולא אופטימי שאצליח לסגור 5 חזרות בטכניקה טובה.
לחיצת חזה סגרתי 72.5 קילו ל3 חזרות שהחזרה האחרונה עלתה קשה. גם לא אופטימי שאחרי 3 ימי מנוחה אצליח לסגור באימון הבא 5 חזרות ל72.5.
סך הכל אימון הבא זה יהיה מין מבחן שבו אני אחליט אם להמשיך בלינארית או לעבור לטקסס.
בכל מקרה ההמלצות שרשמת לעלות 2.5 כל צד בסקוואט ובבנץ. רחוקות מהמציאות. אולי אתה מדבר על מתאמנים שמנים ששוקלים 100?
כי אני שוקל 70 ,ואם אני מצליח לעלות כרגע 1.25 כל צד בסקוואט , ו750 כל צד בלחיצת חזה אני מודה לאלוהים.