הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בחישוב ערך קלורי

enigma1992

משתמש מתחיל
36
1
נק' מוניטין:
1
36
1
אהלן!

קראתי את כתבת הדגל של האתר על חיטוב, ממנה הבנתי את הדברים החשובים בחישוב של הקלוריות :
גרם חלבון = 4 קלוריות
גרם פחמימה = 4 קלוריות
גרם שומן = 9 קלריות

כדוגמא לשאלה שלי אני אקח חופן של אגוזי מלך (7 יחידות בלי קליפה) ולפי הבדיקה שלי אלו הערכים שיש בו :
חלבון = 6 גרם (24 קלוריות)
פחמימה = 2.7 גרם (10.8 קלוריות)
שומן = 25 גרם (225 קלוריות)
קלוריות = 250 קלוריות

החישוב של סך הקלוריות הוא כמות הקלוריות של החלבון, הפחמימה, השומן והערך הקלורי שמצוין בסוף, או רק הערך הקלורי שמצוין בסוף ?
(509.8 או 250) ?

תודה רבה!

אהלן!

קראתי את כתבת הדגל של האתר על חיטוב, ממנה הבנתי את הדברים החשובים בחישוב של הקלוריות :
גרם חלבון = 4 קלוריות
גרם פחמימה = 4 קלוריות
גרם שומן = 9 קלריות

כדוגמא לשאלה שלי אני אקח חופן של אגוזי מלך (7 יחידות בלי קליפה) ולפי הבדיקה שלי אלו הערכים שיש בו :
קלוריות = 250 קלוריות

החישוב של סך הקלוריות הוא כמות הקלוריות של החלבון, הפחמימה, השומן והערך הקלורי שמצוין בסוף, או רק הערך הקלורי שמצוין בסוף ?
(509.8 או 250) ?

תודה רבה!

אם תשים לב לתווית המוצר (סתם דוגמא אגוזי מלך בשקית, ממרח שוקולד, טונה, וכו) תראה שהערכים מחושבים כך שזה יוצא בדיוק הסך הקלורי ל 100 גרם
אתן דוגמא
ערך תזונתי של קוטג(3%) ל100 גרם הוא
77 קלוריות (מתוכם)
חלבונים 11
פחמימות 1.5
שומן 3
עכשיו אם נחשב אתה תראה שזה יוצא אותו דבר - 11X4 = 44
1.5X4 = 6
3*9 = 27
27+44+6 = 77

מקווה שעזרתי (נ.ב בקופסא קוטג יש 250 גרם אז מכפילים הכל ב2.5 רק לצורך הדוגמא חח)

אהלן!

גרם חלבון = 4 קלוריות
גרם פחמימה = 4 קלוריות
גרם שומן = 9 קלריות

קלוריות = 250 קלוריות

(509.8 או 250) ?

תודה רבה!
FoodsDictionary - בריאות, תזונה, מתכונים, כלים לדיאטה ומחשבונים
או שחשב לפי תווית המוצר (באם יש)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית