הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת על תפריט חיטוב

itayb123

משתמש מתחיל
48
0
נק' מוניטין:
28
48
0
שלום לכל חברי הפורום.

אמנם זאת ההודעה הראשונה שאני כותב, אך אני קורא באתר כבר כמה שבועות וראיתי שיש לחברים פה ידע רב אז החלטתי להצטרף.

קודם כל קצת פרטים, קוראים לי איתי ואני בן 28 מקרית מוצקין, מתאמן כבר 4.5 שנים.

אני אחרי מסה מאוד מלוכלכת כאשר אני שוקל כרגע 114 קילו עם 23 אחוז שומן.

אני מתכנן להיכנס לחיטוב בשבועות הקרובים כאשר המטרה להגיע לסביבות ה-10% שומן, לא משנה כמה זמן זה ייקח.

העזרים שלי לחיטוב: אפדרין אנגלי נקי 30מג + קפאין 200מג + תמצית תה ירוק

חשוב לציין שאני "אנדומורף" טיפוסי, משמע הרבה פחמימות לא עושות לי טוב ומצד שני פחות מ100 גרם מקשה עליי לתפקד בעבודה.

אירובי אני מתכנן לעשות 5-6 פעמים בשבוע איך שאני קם בבוקר בדופק מטרה של 60%- 70% מהמקסימלי למשך 45-50 דקות.

גילוי נאות: לאחר קריאה בפורטל המאמרים לקחתי את התפריט והחלטתי לשנות אותו בהתאם לצורך.

ארוחה 1

4 פריכיות
גביע קוטג' 3%
עגבניות שרי

ארוחה 2

2 פרוסות לחם קל
5 פרוסות פסטרמה
כפית חומוס + 3 קפסולות אומגה 3
3 ירקות

אחרי אימון

3 תמרים
סקופ חלבון

ארוחה 3

200 גרם חזה עוף או פרגית
4 כפיות טחינה
3 ירקות + כפית חומוס

ארוחה 4

טונה במים
סלט 5 ירקות
כף שמן זית

ארוחה לפני השינה

3 קפסולות אומגה 3
קוטג' 3%
8 חצאי אגוזי מלך

לפי בדיקה במחשבון תזונה, זה יוצא:
200 גרם חלבון, 103 גרם פחמימה, 81 גרם שומן וסך כולל של 1987 קלוריות.

אשמח לתגובות כנות וענייניות.

במקום התמרים אחרי האימון אתה יכול להנות מאיזה לחם באיזשהי ארוחה, סה"כ נראה בסדר אם אתה אוהב לאכול קוטג' פעמיים ביום ...

• פותח/ת השרשור
במקום התמרים אחרי האימון אתה יכול להנות מאיזה לחם באיזשהי ארוחה, סה"כ נראה בסדר אם אתה אוהב לאכול קוטג' פעמיים ביום ...

היי משה, תודה על התגובה.
בהנחה שכל המיתוס על הקפצת האינסולין אחרי האימון לא משחק תפקיד, אני מתאר לעצמי שלמרות הכל, מדובר בלחם לבן?

בנוסף, היית מחליף את הקוטג' בלילה בשייק חלבון?

מבחינת השאר (אירובי, תוספים) היית משנה משהו?

נערך לאחרונה:
משה איך אתה מאשר תפריט של 2000 קלוריות למישהו ששוקל 113 קילו ועושה 5 פעמים אירובי בשבוע, זה ממש נותן משמעות חדשה למשפט "לאנוס את השמן". וגם לדעתי תתחיל מקצת יותר פחמימות קשה מאד לקצץ כל כך הרבה פחמימות ישר אחרי מסה, ככל שתהיה יותר הדרגתיות בהורדה של כמות הפחמימות התשוקה שלך לפחמימות תהיה יותר קטנה, בסך הכל הערכים נראים לי בסדר למרות ש-2000 קלוריות נראה לי קצת מדי למשקלך ועוד עם אירובי.

אני בתור התחלה הייתי מוסיף 300-400 קל' לתפריט ורואה איך אני יורד במשקל, לדעתי מעל 3 קילו בחודש זה מהיר מידי (ה2-3 קילו נוזלים שאתה תאבד בהתחלה לא נחשבים), גם תבדוק שאתה מרגיש טוב עם כמות הקלוריות הזאת, בסופו של דבר אם תרגיש רע אז יהיה לך קשה להתמיד גם אם אתה בחור קשוח, הרבה בהצלחה וברוך הבא 😃

משה איך אתה מאשר תפריט של 2000 קלוריות למישהו ששוקל 113 קילו ועושה 5 פעמים אירובי בשבוע, זה ממש נותן משמעות חדשה למשפט "לאנוס את השמן". וגם לדעתי תתחיל מקצת יותר פחמימות קשה מאד לקצץ כל כך הרבה פחמימות ישר אחרי מסה, ככל שתהיה יותר הדרגתיות בהורדה של כמות הפחמימות התשוקה שלך לפחמימות תהיה יותר קטנה, בסך הכל הערכים נראים לי בסדר למרות ש-2000 קלוריות נראה לי קצת מדי למשקלך ועוד עם אירובי.
לא רואה מה הבעיה, 2000 קלוריות זהו תפריט סולידי בהחלט ולא נדרש להתחיל עם יותר, הוא יכול לעמוד בגירעון קלורי עצום ואם הוא לא רעב ולא מרגיש עייפות או אם אין לו בעיה עם התפריט והוא מוכן לזה, אז שיהיה בהצלחה.
מתחילים עם יותר קלוריות לאנשים שידוע מראש שצריך לעשות להם זאת בהדרגה כי אחרת לא יתמידו, מה גם שעדיף תמיד 2000 מאשר 1500 (האממ דיאטניות האממ)

• פותח/ת השרשור
אני בתור התחלה הייתי מוסיף 300-400 קל' לתפריט ורואה איך אני יורד במשקל, לדעתי מעל 3 קילו בחודש זה מהיר מידי (ה2-3 קילו נוזלים שאתה תאבד בהתחלה לא נחשבים), גם תבדוק שאתה מרגיש טוב עם כמות הקלוריות הזאת, בסופו של דבר אם תרגיש רע אז יהיה לך קשה להתמיד גם אם אתה בחור קשוח, הרבה בהצלחה וברוך הבא 😃

קודם כל תודה רבה,

דבר שני, מהניסויים שעשיתי על עצמי, אני מגיב הכי טוב לירידה דרסטית בצריכה הקלורית,
לוקח לי כמה ימים להתאפס אבל אח"כ זה כבר הופך לשגרה.
למרות זאת, במידה וכן הייתי מוסיף 300-400 קל' לתפריט, ממה לקחת אותם? חלבונים? שומנים? גם וגם? ואיזה יחס בין שניהם?

• פותח/ת השרשור
כמה קלוריות אתה אוכל כיום?
האם עשיתה תפריט נייטרלי?

כיום אני אוכל סביב ה- 3800 קלוריות,
התחלתי לדלל טיפה בפחמימות כהכנה לחיטוב, אבל לא עשיתי תפריט נייטרלי,
נראה לי שעם המשקל שהגעתי אליו ואחוז השומן אפשר לדלג על השלב הזה.

קודם כל תודה רבה,

דבר שני, מהניסויים שעשיתי על עצמי, אני מגיב הכי טוב לירידה דרסטית בצריכה הקלורית,
לוקח לי כמה ימים להתאפס אבל אח"כ זה כבר הופך לשגרה.
למרות זאת, במידה וכן הייתי מוסיף 300-400 קל' לתפריט, ממה לקחת אותם? חלבונים? שומנים? גם וגם? ואיזה יחס בין שניהם?
בעיקרון זה ממש לא חובה לעשות את זה אם אתה מרגיש טוב, פשוט אני הכי מפחד מירידה במשקלי העבודה בחיטוב וזה קרה לי כשאכלתי משהו כמו 2000 קל' (לא יודע אם זה היה קשור ישירות אבל זה כן היה קשור) בגלל זה הייתי מוסיף עוד קצת קלוריות ליתר ביטחון, הייתי מעלה משהו כמו 40 גרם פחמימה 20 גרם חלבון ו15 גרם שומן (פחמימות עוזרות לי באימונים), אם אתה רוצה שזה יהיה דל פחמימה (יחסית) אז אפשר להוסיף 30-30-15 (שומן-פחמימות-חלבונים), אם באימונים אתה לא מרגיש ירידה על 2000 קלוריות אז אין צורך ממשי.

איתי,
תוכל בבקשה לעזור לי גם להשיג את התוספים שיש לך?
גם אני אנדומורף טיפוסי ונראה לי שזה מאוד יעזור לי.
תודה מראש.

אתה מתכוון לקחת פעמיים ביום אפדרין ? (להגיע ל 60)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית