ייעוץ מתאמן מתחיל- תוכנית קלה טכנית

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
שלום לכולם. יש לי עבר קצר בחדר כושר, ואני אחרי תקופה של שירות קרבי שפגם בהרבה ממה שהשגתי.
עכשיו אני באימונים במשקל גוף עם טבעות ומתח, 68 קילו על 173, 14% שומן פחות או יותר ומעריך שעם בנצ של 60 קילו, מילטרי של 27 וסקוואט ודדליפט מאוד נמוכים.
העניין הוא כזה, הצלחתי להבין ולעשות את הטכניקה של כמעט כל התרגילים בזמנו, הסקוואט שלי לא היה מושלם ודדליפט אני מעולם לא עשיתי. שמתי לב שללמוד טכניקה זה תהליך מורכב וארוך, שגם טומן בחובו הרבה סכנות לפציעות. הרבה ממליצים כאן על fbw של a1 a2, מה שמוסיף מגוון מטורף של תרגילים חדשים ללמוד. חשבתי על התוכנית הזו, כדי שכמות התרגילים שאצטרך ללמוד בהתחלה תהיה קטנה יותר, וככה שאגיע לאימון יהיה לי פחות מחשבות על איך אני מתקן את הטכניקה על כל תרגיל, אלה על תרגיל שניים ספציפים, וככה יהיה לי קל יותר לשפר אותה באמת.
תרגיל
התוכנית הזו מהמאמר בפורום. היא ללא דדליפט, אבל אולי עדיף שאעשה אותה חודש, ארגיש בטוח בסקוואט ואז אעבור לתוכנית עם דדליפט? בנוסף, יש עצות איך ללמוד את הטכניקה?

סקוואט 3X8

בנצ 3X8

מתח 3X10(עכשיו עושה נקי רק 3X8, אז אשתפר עד לשם ואז אוסיף משקל)

מיליטרי פרס 3X6

פשיטת מרפקים 1X12(יש אפשרות להחליף למקבילים?)

כפיפות מרפקים 1X12

בטן סטטי

אני לא רואה בעיה בכך שתתחיל ללמוד את הדדליפט, הטכניקה פשוטה בהרבה מסקוואט.

לגבי התכנית,

איך אתה מתכוון להתקדם במשקלי עבודה בבנצ' ובסקוואט ובפרס? להוסיף משקל ברגע שעשית 3x8? אולי רק שהצלחת את הסט הראשון? כמה זמן זה יקח? כל אימון? שבוע? חודש? בכמה תוסיף בכל פעם? 2.5 קילו? אולי 5?

נראה שחסר פה נתונים קריטים בתכנון האימונים שלך.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה בעיה בכך שתתחיל ללמוד את הדדליפט, הטכניקה פשוטה בהרבה מסקוואט.

לגבי התכנית,

איך אתה מתכוון להתקדם במשקלי עבודה בבנצ' ובסקוואט ובפרס? להוסיף משקל ברגע שעשית 3x8? אולי רק שהצלחת את הסט הראשון? כמה זמן זה יקח? כל אימון? שבוע? חודש? בכמה תוסיף בכל פעם? 2.5 קילו? אולי 5?

נראה שחסר פה נתונים קריטים בתכנון האימונים שלך.
זו התוכנית שמצאתי בפורום, לא מצאתי את הפרטים הללו
אני רגיל להוסיף ברגע שהצלחתי 3X8, ואת המינימום, עד שאני מצליח שוב 3X8 ומוסיף שוב. יכול להיות שזה לא אופטימלי

אני הייתי מתחיל מהמבנה של SS, בדיוק כמו שהוא, עם כמה שבועות של לימוד טכניקה ללא מרדף אחרי משקלים. פשוט להעלות כשקל מדי, כדי שיהיה אתגר כלשהוא.

לגבי לימוד הטכניקה, תקרא את הספר של SS, תראה סרטונים של ריפטו, ותעלה סרטונים שלך לפורום לקבלת ביקורת.

• פותח/ת השרשור
אני הייתי מתחיל מהמבנה של SS, בדיוק כמו שהוא, עם כמה שבועות של לימוד טכניקה ללא מרדף אחרי משקלים. פשוט להעלות כשקל מדי, כדי שיהיה אתגר כלשהוא.

לגבי לימוד הטכניקה, תקרא את הספר של SS, תראה סרטונים של ריפטו, ותעלה סרטונים שלך לפורום לקבלת ביקורת.
אבל אם אני לא מעלה בהתחלה כמו פסיכופט ולא מעמיס כל כך הרבה, אז מה אכפת לי להוסיף תרגילים כמו מתח או יד אחורית\יד קדמית? הרי ממילא אין התקדמות כל כך מהירה כמו בSS המקורי אז זה לא אמור לפגוע במשהו, רק לתרום לא?
בכל מקרה האמת גם ששמעתי הרבה דברים נגד SS, אני באזור ה14% שומן ואני רוצה עלייה איטית יחסית וזה יהיה קשה לעמוד ביעדים של SS בזמן עלייה איטית. מה גם שבגלל האינטנסיביות שלה הסיכוי לפציעה גדל לא? אהיה עם באזור ה6 שעות שינה ביום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית