הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט 225 KG

• פותח/ת השרשור itayzl
  • פורסם בתאריך

itayzl

משתמש קבוע
1,621
451
נק' מוניטין:
2,265
1,621
451
פאנצ
טוב קצת על עצמי - קוראים לי איתי זלאיט אני גר כרגע ברחובות, עובד כמאמן כושר אישי ולומד תואר ראשון במדעי התזונה הפקולטה לחקלאות.
גיל 22
גובה 182.5 ס"מ
משקל 91-92

תכננתי לעשות באימון:
סקוואט 225
בנצ' 165
ודדליפט 250
ניגשתי לסקוואט ב225 (בסרטון), ניסיתי 230 ונכשלתי והתחלתי לחוש בחילה אז וויתרתי על המשך האימון ולצערי לא אוכל לנסות בזמן הקרוב את התרגילים כי אני לפני שבועיים מילואים ואז חודש בטוקיו ובפיליפינים ויקח לי טיפה זמן לחזור שוב למסלול הנכון.
אני לא מרבה באימונים שלי לרדת מה-5 חזרות והסגנון אימונים שלי הוא יותר General Strength מאשר Powerlifting, ובגלל זה אני מעריך שהגבתי כל כך רע ומופתע לסינגל (למרות שניסיתי לבנות פיק מסוים). בכל מקרה זה הכל.

נ.ב - אני די מתבייש בעומק של הסקוואט (אמנם ירדתי מקביל אבל אני בדרך כלל יורד עוד כמה סנטימטרים) כנראה הופתעתי מהמשקל אבל זה לא תירוץ...

כל הכבוד. רק שאלה, אם המטרה שלך היא GENERAL STRENGTH ולא PL למה אתה עושה סינגלים? לדעתי זה בזבוז זמן שלא מקדם אותך לשום מקום.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד. רק שאלה, אם המטרה שלך היא GENERAL STRENGTH ולא PL למה אתה עושה סינגלים? לדעתי זה בזבוז זמן שלא מקדם אותך לשום מקום.
מסכים איתך ב100%!

עדיין לפעמים מעניין לבדוק, וכמו שכתבתי אני לפני חודש וחצי ללא אימונים אז זאת היתה אחלה הזדמנות.

תן לי לנחש. סינגלים לא מחזקים אותך, נכון?

סינגלים יחזקו אותך אם הם חלק מתוכנית האימונים ומתוכננים מראש בתוכנית שאתה מתאמן בה. סינגלים שנעשו במהלך תוכנית לGENERAL STRENGTH במטרה "פשוט לבדוק כמה אני יכול להרים לחזרה" עלולים לפגוע בך מעבר ליכולת שלהם לתרום לך.
הבנתי מפותח הפוסט שהוא מבצע תוכנית שלא מכילה סינגלים, והוסיף את הסינגלים לפני הפסקה מאימונים כדי לבדוק את השיאים שלו. סיבה שלא ידעתי עליה לפני שהגבתי את התגובה הראשונה שלי בפוסט הזה. אני לא בעד זה, אבל החלטה שלו מה לעשות באימונים שלו.

• פותח/ת השרשור
סינגלים יחזקו אותך אם הם חלק מתוכנית האימונים ומתוכננים מראש בתוכנית שאתה מתאמן בה. סינגלים שנעשו במהלך תוכנית לGENERAL STRENGTH במטרה "פשוט לבדוק כמה אני יכול להרים לחזרה" עלולים לפגוע בך מעבר ליכולת שלהם לתרום לך.
הבנתי מפותח הפוסט שהוא מבצע תוכנית שלא מכילה סינגלים, והוסיף את הסינגלים לפני הפסקה מאימונים כדי לבדוק את השיאים שלו. סיבה שלא ידעתי עליה לפני שהגבתי את התגובה הראשונה שלי בפוסט הזה. אני לא בעד זה, אבל החלטה שלו מה לעשות באימונים שלו.

גם סינגלים יכולים להועיל לפיתוח כוח (כי זה הרי משמעותו של כוח מירבי) ואם אתה מתכנן בונה פיק בהדרגה אין סיבה שהם יפגעו בך מעבר ליכולת להתאושש אלא להיפך והם חלק מהותי בכל תוכנית לדעתי (גם אם זה פעם בכמה חודשים), מה שהתכוונתי שאני מסכים איתך שלא יעיל זה בדיקת RM1 סטייל פווארליפטינג - בסרטון הסקוואט פחות מהעומק הרגיל שאני עושה (לדעתי כן מקביל וזה רק הזווית גורמת להראות כאילו זה לא אבל זה לא הנושא) לכן אולי יש יותר משקל על המוט אבל אני לא מייצר פה יותר כוח אז אין לי טעם בזה, כנ"ל לבנצ' עם קשת גבוהה כמה שאני (בניגוד לקשת בגובה סביר "טבעי"). כי הרי בכוח כללי זה משנה כמה כוח אתה מייצר לא כמה משקל על המוט.

מקווה שהסברתי את עמדתי בצורה ברורה.

לי יש יותר סבלנות ממקס.
אז ככה;
א. סיכוי הרבה יותר גבוה לפגוע בעצמך מאשר עם משקל נמוך יותר.
ב. במידה ואתה לא בונה פיק וזה לא חלק מהתוכנית שאתה עושה אתה יכול לפגוע לעצמך בהתקדמות הכללית ויותר לעכב אותך מאשר לקדם אותך. בכיף, אתה רוצה לעשות סינגל כבד?, תעשה בסוף תוכנית/בתוכנית שסינגל מובנה בה.
ג. סבבה,יכול להיות שסינגל מחזק אותך, אבל חמישיה או אפילו שלשה עם פחות משקל מחזקת אותך פחות? זה מדיד באיזשהיא צורה?

לי יש יותר סבלנות ממקס.
אז ככה;
א. סיכוי הרבה יותר גבוה לפגוע בעצמך מאשר עם משקל נמוך יותר.

איך סינגלים מיוחדים בקטע הזה? לפי זה בכלל מסוכן להתקדם.

ב. במידה ואתה לא בונה פיק וזה לא חלק מהתוכנית שאתה עושה אתה יכול לפגוע לעצמך בהתקדמות הכללית ויותר לעכב אותך מאשר לקדם אותך. בכיף, אתה רוצה לעשות סינגל כבד?, תעשה בסוף תוכנית/בתוכנית שסינגל מובנה בה.

תלוי בתוכנית, אבל אני לא רואה איך זה רלוונטי כאן.

ג. סבבה,יכול להיות שסינגל מחזק אותך, אבל חמישיה או אפילו שלשה עם פחות משקל מחזקת אותך פחות? זה מדיד באיזשהיא צורה?

ברור שזה מדיד, אבל מה הנקודה?

תלוי בתוכנית, אבל אני לא רואה איך זה רלוונטי כאן.

ברור שזה מדיד, אבל מה הנקודה?
אני בצד שלך, אבל בהחלט חושב שצריך לעשות שינויים במשקל המוט בהדרגה. לקפוץ מנניח 195 ל-225 זה לא משהו שצריך להיעשות בבת אחת. גם אם ה-195 נעשה, לצורך הדוגמה, ל6 חזרות. אותו דבר דרך אגב תקף גם להיפך - אם אתה רוצה למדוד 25RM, לעבור מ195X5 לנניח 125X25 זה גם לא אידיאלי בעיניי.
לא רואה סיבה שמישהו ימות מזה, אבל ממש לא רואה סיבה לעשות שינויים כאלה לא בהדרגה.
כמובן שככל שהמשקל הכולל על המוט גבוה יותר זה יותר קריטי, מי שה-5RM שלו בסקוואט עומד על 60 ק"ג לא סביר להניח שיפצע מבדיקת 1RM בצורה שתציק לו במשך שבועיים+.

רק לרקורד אציין שבמידה ופותח הפוסט אכן שובר מקביל בשגרה, הניסיון הזה בהחלט היה מסוכן - בפועל הוא פחד לרדת מספיק עמוק for whatever reason. בהנחה שבשגרה הוא שובר כמובן.

אני לא נגד סינגלים כמו (כנראה) אחרים כאן, אבל בהחלט חושב שצריך להתאמן עליהם בהדרגה ולא באקראיות, ושככל שהמשקל עולה - ההדרגתיות יותר חשובה.

אני בצד שלך, אבל בהחלט חושב שצריך לעשות שינויים במשקל המוט בהדרגה. לקפוץ מנניח 195 ל-225 זה לא משהו שצריך להיעשות בבת אחת. גם אם ה-195 נעשה, לצורך הדוגמה, ל6 חזרות. אותו דבר דרך אגב תקף גם להיפך - אם אתה רוצה למדוד 25RM, לעבור מ195X5 לנניח 125X25 זה גם לא אידיאלי בעיניי.
לא רואה סיבה שמישהו ימות מזה, אבל ממש לא רואה סיבה לעשות שינויים כאלה לא בהדרגה.
כמובן שככל שהמשקל הכולל על המוט גבוה יותר זה יותר קריטי, מי שה-5RM שלו בסקוואט עומד על 60 ק"ג לא סביר להניח שיפצע מבדיקת 1RM בצורה שתציק לו במשך שבועיים+.

רק לרקורד אציין שבמידה ופותח הפוסט אכן שובר מקביל בשגרה, הניסיון הזה בהחלט היה מסוכן - בפועל הוא פחד לרדת מספיק עמוק for whatever reason. בהנחה שבשגרה הוא שובר כמובן.

אני לא נגד סינגלים כמו (כנראה) אחרים כאן, אבל בהחלט חושב שצריך להתאמן עליהם בהדרגה ולא באקראיות, ושככל שהמשקל עולה - ההדרגתיות יותר חשובה.

אני מסכים שזה לא התכנון הכי חכם בעולם, פשוט לא אהבתי את הטענה שזה בזבוז זמן.

• פותח/ת השרשור

אם נפתח את זה אז כמובן שזה היה התכנון, תכננתי את הפיק עד הטיסה שלי אבל אז "גיליתי" שיש לי מילואים אז נמהרתי, לא החלטה הכי טובה שקיבלתי ולכן גם אחרי הסקוואט הפסקתי.
מוקדם יותר השבוע עשיתי סקוואט 215 בנצ' 155 ודדליפט 225 כדי כן לעשות סינגלים כבדים לפני אבל כנראה זאת לא היתה הכנה מספיק טובה והייתי צריך להכנע לנסיבות

לעשות תנועה לא טובה עם יותר משקל= יותר סיכוי לפציעה.
השוני הוא שסינגל הוא הבדל דרסטי, זה לא משהו לינארי כמו התקדמות ב5 חזרות נניח..

כן, כל הפאוורליפטרים שיוצאים פצועים מתחרויות כי הם לא התקדמו לינארית לסינגל שלהם...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית