הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שין ספליט לא עובר

alon997

משתמש מתחיל
5
1
נק' מוניטין:
1
5
1
יש לי שין ספליט שלא עובר כבר חודשיים ואני כבר לא יודע מה לעשות.
במהלך החודשיים האחרונים נמנעתי מלרוץ וללכת מהר, אך השין ספליט עדיין לא עבר.
במהלך החודש האחרון אני עושה 3 סטים של 100 צעדי ברווז אבל הכאבים לא עוברים.
יש איזה משהו שיכול לזרז את ההחלמה? והאם אפשר לבצע סקוואטים ומכרעים עם שין ספליט?

יש לי שין ספלינט שאני סוחב אותו מינואר, כל פעם עובר ואז חוזר כשאני חוזר לרוץ.
תרגילי כוח אפשר לבצע עם שין ספלינט, הדבר שפוגע בפציעה הזו זה זעזועים למינהם. האם אתה בטוח שזה שין ספלינט?

סבלתי משין ספליט שהתפתח לשבר מאמץ בשני הרגליים,
כמעט שנה סבלתי מהדבר הנורא הזה,
אתה חייב למתוח כמעט כל יום את העקב ואת החלק העליון של הכף רגל, ואת התאומים,
תמנע מלאכול קקאו, ותאכל הרבה סידן,
תן לרגליים שלך לנוח,
תמשיך לבצע כוח אבל אל תרוץ עדיין, תנוח תקופה ותתמיד עם המתיחות, תתחיל לחזור בהדרגה ובקצב איטי כשהכאב מפסיק מלכאוב מפעולות פשוטות תתחיל לעבוד על יציבה קצת לחזק את האזור..

אגב אני עברתי לריצה יחפה למנוע את הזעזועים האלה בהתחלה זה היה סבל, אבל מה שאתה יכול לקחת מזה זה כשאתה חוזר לרוץ אל תרוץ על הכביש תרוץ בים זה גם מחזק יותר את המייצבים ברגל ופחות מזיק למפרקים כי אתה נמנע מהמכות של הרגל בקרקע קשה

• פותח/ת השרשור
יש לי שין ספלינט שאני סוחב אותו מינואר, כל פעם עובר ואז חוזר כשאני חוזר לרוץ.
תרגילי כוח אפשר לבצע עם שין ספלינט, הדבר שפוגע בפציעה הזו זה זעזועים למינהם. האם אתה בטוח שזה שין ספלינט?
בטוח
אין איזה טיפול רפואי שיכול לזרז את ההחלמה?

• פותח/ת השרשור
לא

אם אני אתחיל טיפול בגלי הלם אני אוכל לרוץ תוך מספר שבועות?
אין לי שום דרך לענות על זה.
עם תוצאות של מיפוי עצמות או צילום תלך לאורטופד שמתמחה בספורטאים בהתאם למה שהוא יאבחן, כלומר מה חומרת המצב כדאי לפנות לפיזיוטרפיסט גם כן שעובד עם ספורטאים ואז תוכל לקבל הערכה מה מצבך.

בגדול יש כמה קטגוריות
1. כואב רק בתחילת ריצה ועובר
2. כואב בזמן ריצה ולא כואב במנוחה
3. כואב אחרי ריצה לזמן ממושך
4. כואב כמעט תמיד

אם אתה בקטגוריה 2 ומעלה אתה צריך טיפול.

• פותח/ת השרשור
אין לי שום דרך לענות על זה.
עם תוצאות של מיפוי עצמות או צילום תלך לאורטופד שמתמחה בספורטאים בהתאם למה שהוא יאבחן, כלומר מה חומרת המצב כדאי לפנות לפיזיוטרפיסט גם כן שעובד עם ספורטאים ואז תוכל לקבל הערכה מה מצבך.

בגדול יש כמה קטגוריות
1. כואב רק בתחילת ריצה ועובר
2. כואב בזמן ריצה ולא כואב במנוחה
3. כואב אחרי ריצה לזמן ממושך
4. כואב כמעט תמיד

אם אתה בקטגוריה 2 ומעלה אתה צריך טיפול.
אני בקטגוריה 4 כל הזמן כואב לי.
עשיתי מיפוי עצמות והרופא אמר לי שעדיף שאני אתן לרגל מנוחה של עוד חודש וחצי עבר חודש וחצי וכלום לא ישתנה ואני כבר לא יודע מה לעשות.
3 חודשים עברו וזה כבר לא עובר. אני חושב שאני אברר על הטיפול הזה בגלי הלם.

אני בקטגוריה 4 כל הזמן כואב לי.
עשיתי מיפוי עצמות והרופא אמר לי שעדיף שאני אתן לרגל מנוחה של עוד חודש וחצי עבר חודש וחצי וכלום לא ישתנה ואני כבר לא יודע מה לעשות.
3 חודשים עברו וזה כבר לא עובר. אני חושב שאני אברר על הטיפול הזה בגלי הלם.
בלי קשר לגלי הלם כדאי לדעתי ללכת לפיזיוטרפיה.
אתה אוכל מספיק? מספיק סידן?

הרופא בטוח שזה שין ספליט ולא שבר מאמץ? או אולי בכלל תופעה אחרת?

שמע נראה לי אני ואתה זה מסוג האנשים שלא משנה מה תמיד זה יחזור להם ,
כל פעם שאני חוזר לרוץ קצת זה חוזר במידה מסויימת , בתקופת ההכנה לגיבושים היה לי אפילו בכי מרוב שזה כאב

לא רצתי בערך 7 חודשים ולאחרונה חזרתי לרוץ (בהדרגה) ואני מרגיש שזה קצת חוזר אפילו שאני רץ בקצב ממש ממש קל וגג 5 קמ
נראה לי זה לא יעבור בחיים

• פותח/ת השרשור
בלי קשר לגלי הלם כדאי לדעתי ללכת לפיזיוטרפיה.
אתה אוכל מספיק? מספיק סידן?

הרופא בטוח שזה שין ספליט ולא שבר מאמץ? או אולי בכלל תופעה אחרת?
הוא אמר שזה בטוח שין ספלינט.
אני לוקח כדור סידן ליום בגלל שאני רגיש ללקטוז אז לא נראה לי שזו הבעיה.
אני מחר אלך לבדוק את האופציה של הפיזיותרפיה ותודה רבה לך אחי
שמע נראה לי אני ואתה זה מסוג האנשים שלא משנה מה תמיד זה יחזור להם ,
כל פעם שאני חוזר לרוץ קצת זה חוזר במידה מסויימת , בתקופת ההכנה לגיבושים היה לי אפילו בכי מרוב שזה כאב

לא רצתי בערך 7 חודשים ולאחרונה חזרתי לרוץ (בהדרגה) ואני מרגיש שזה קצת חוזר אפילו שאני רץ בקצב ממש ממש קל וגג 5 קמ
נראה לי זה לא יעבור בחיים
אתה חייב גם לבדוק איזה טיפול נגד החרא הזה

הוא אמר שזה בטוח שין ספלינט.
אני לוקח כדור סידן ליום בגלל שאני רגיש ללקטוז אז לא נראה לי שזו הבעיה.
אני מחר אלך לבדוק את האופציה של הפיזיותרפיה ותודה רבה לך אחי

אתה חייב גם לבדוק איזה טיפול נגד החרא הזה

לצערי יש אנשים שפשוט לא נועדו לרוץ. קורה שמבחינה אנטומית וגנטית ריצה היא מתכון לאסון. גם אני נמנה עם סוג האנשים הזה. הדבר, אולי, שבאמת יכול לעזור הם נעלי ריצה/מדרסים מאיכות מעולה שמותאמים במיוחד לרגל שלך ועדיף לעשות את זה אצל מומחים להתאמת מדרסים

לצערי יש אנשים שפשוט לא נועדו לרוץ. קורה שמבחינה אנטומית וגנטית ריצה היא מתכון לאסון. גם אני נמנה עם סוג האנשים הזה. הדבר, אולי, שבאמת יכול לעזור הם נעלי ריצה/מדרסים מאיכות מעולה שמותאמים במיוחד לרגל שלך ועדיף לעשות את זה אצל מומחים להתאמת מדרסים
אתה לא לגמרי טועה ובהחלט יש אנשים שנפצעים מאוד בקלות מריצה.
אבל הפתרונות לא כל כך מסובכים.
שלב ראשון דורש לאבחן אם יש בעיה ביו-מכנית שמייצרת עומס שגורם לשין ספליט כמו קריסה של כף הרגל. במידה ושתי הרגליים יחסית זהות אפשר למצוא נעל מתאימה, אם לא צריך יהיה להעזר במדרסים מותאמים.
כדי לראות האם הרגליים זהות אפשר לדרוך רטוב על עיתון ולראות את ההטבעה שנוצרה.

הפקטור מספר אחד לשין ספליט הוא עומס אימונים גדול מדי. בהחלט יש כאלה שיכולים בהתחלה לרוץ רק כמה דקות בקצב קל.
הדבר השני זה להתעלם מהכאב ואז הדברים מחמירים.

אתה לא לגמרי טועה ובהחלט יש אנשים שנפצעים מאוד בקלות מריצה.
אבל הפתרונות לא כל כך מסובכים.
שלב ראשון דורש לאבחן אם יש בעיה ביו-מכנית שמייצרת עומס שגורם לשין ספליט כמו קריסה של כף הרגל. במידה ושתי הרגליים יחסית זהות אפשר למצוא נעל מתאימה, אם לא צריך יהיה להעזר במדרסים מותאמים.
כדי לראות האם הרגליים זהות אפשר לדרוך רטוב על עיתון ולראות את ההטבעה שנוצרה.

הפקטור מספר אחד לשין ספליט הוא עומס אימונים גדול מדי. בהחלט יש כאלה שיכולים בהתחלה לרוץ רק כמה דקות בקצב קל.
הדבר השני זה להתעלם מהכאב ואז הדברים מחמירים.

כל מה שרשמת פה נכון, אך עם זאת ישנם מקרים קשים יותר (אמנם נדירים יותר, אך לא נדירים כ"כ) כמו תסמונת המדור (compartment syndrome), שמרגישים ממש כמו shin splint פשוט ומי שלא מכיר ולא יודע לאבחן יהיה בטוח שזה מקרה רגיל ומנוחה אמורה לפתור אותו.

כל מה שרשמת פה נכון, אך עם זאת ישנם מקרים קשים יותר (אמנם נדירים יותר, אך לא נדירים כ"כ) כמו תסמונת המדור (compartment syndrome), שמרגישים ממש כמו shin splint פשוט ומי שלא מכיר ולא יודע לאבחן יהיה בטוח שזה מקרה רגיל ומנוחה אמורה לפתור אותו.
צודק לגמרי, בגלל זה שאלתי אותו קודם אם זה בוודאות שין ספליט.
למיטב ידיעתי תסמונת המדור היא די נדירה.
אבל באמת במקרים רבים אצל רצים מתחילים הכאבים שמרגישים זה של השריר כנגד הפשיה שלא התגמשה מספיק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית