הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אבקת חלבון

shimon01

משתמש מתחיל
34
1
נק' מוניטין:
1
34
1
קראתי פה מאמר שנכתב לפני שנה בנוגע לצריכה של אבקות חלבון.
רשמתם במאמר שאתם ממליצים לצרוך אבקת חלבון למי שלא מספיק להגיע לצריכה היומית שלו מחלבון רק ממזון מוצק. אני לוחם באיוש במשקל 89 קילו ובגלל השגרה אני לא אוכל ארוחת בוקר ולפעמים גם צהריים או ערב. רציתי לדעת אם הייתם ממליצים לי לצרוך אבקת חלבון ואולי אפילו קראטין. אני מתאמן בערך 4 פעמים בשבוע אימונים פונקציונאלים בלי עוד אימונים אחרים של כוח ואירובי.

קישור למאמר https://www.kilogram.co.il/63/אבקות-חלבון-תוספי-תזונה-ומה-שבינהם/

תודה רבה על העזרה

היא תעזור לך ,אולי כדאי שתשקול להביא גם שיבולת שועל ,חמאת בוטנים ודברים אחרים שתופסים הרבה קלוריות ותכין לך גיינר בייתי (תחפש בפורום מתכונים). אופציה אחרת היא שתשקול לקנות גייינר רגיל למקרים בהם אתה לא אוכל כלום ,אבל הוא מאוד לא משתלם כי בדרך כלל יש מעט מאוד מנות הגשה והוא יקר יחסית לאוכל רגיל.

• פותח/ת השרשור
חשבתי על זה וכבר קניתי קוואקר אבל הקטע הוא שאני בסוג של חיטוב ומנסה להימנע מהרבה פחמימות. מה גם שאני לא יודע בדיוק איך לשלב את זה בתפריט כי ביום שאני מפסיד רק ארוחת בוקר אני מתוערר משהו כמו שעתיים לפני או אפילו ישר לארוחת צהריים, וביום שאני מפסיד ארוחת צהריים זה בערך שלוש שעות לפני ערב. ועוד שאלה אחת במקרה שאני לוקח אבקה אחרי אימון לדוגמא האם מומלץ לאכול ארוחה אחרי השייק ואם כן איזה? מנסה גם לשלב בארוחה גם חלבון קאזין

מה זאת אומרת סוג של חיטוב ?
יש לך תפריט מסודר ? ( למרות שעת העבודה והשינה הלא מסודרות שלך - שאני לגמריי מבין )

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת שאני מנסה להיצמד כמה שיותר לתפריט מסודר במטרה להוריד משקל ואחוזי שומן כמה שאפשר. זה די קשה ולפעמים אין ברירה ואתה אוכל מה שיש אבל עדיין אני מנסה להימנע מהרבה פחמימות למרות שזה מה שהצבא בעיקר מציע

גם אני לוחם ונמצא בחיטוב זה קשה אבל צריך להתמודד עם מה שיש, האבקת חלבון לא תעזור לך אם תבסס את עיקר התפריט שלך עלייה כשמה היא תוסף תזונה ולא ניתן להסתמך רק עלייה כמקור חלבון ולכן עוד לפני שתתחיל לצרוך אותה תראה איך אתה מצליח עם כל הקשיים לדבוק כמה שיותר בתפריט אם זה אומר להביא אוכל כמו טונה שיבולת שועל וכו' כדי להשלים ערכים, אם זה לקחת חמגשיות מהחדר אוכל ולשמור אוכל לאחר כך או לבקש מהחברה שישמרו לך אוכל במיקרה ואתה מפספס ארוחות.
אתה תיהיה חייב לסגל לעצמך אורח חיים כזה בישביל להצליח, בנוסף לכל אלה ניתן יהיה לצרוך חלבון אבל הוא לא יכול להוות תחליף לכל ארוחות היום.

• פותח/ת השרשור
לא חשבתי לבסס את על זה את התפריט ואני מנסה כמה שפחות לפספס ארוחות אבל לפעמים אין ברירה. בגלל בעיות לוגיסטיות ונגדי מטבח נחמדים לא תמיד אפשר לשמור אוכל. מה גם שאם אכלת צהריים ב 3 אתה לא יכול לאכול ארוחת ערב שעתיים אחרי ומבחינת הצבא אם אתה בבסיס אז אתה יכול אז תשכח מחמגשיות. אוכל מהבית אני מביא אבל קשה להסתמך גם על זה תמיד. בתור לוחם בחיטוב כמה גרם פחמימה אתה אוכל ביום?

להגיד לך את האמת אני פחות סופר שומן ופחמימות כיוון שזה מאוד קשה כי אי אפשר באמת לדעת כמה שמן שמים באורז ובפתיתים ואין לי אפשרות לשים את האוכל על משקל...אני בעיקר מקצץ את הפחמימות כמה שאפשר אוכל את זה מינימלי בשביל לשבוע אבל את החלבוניםהאבל סופר אוכל בערך 150-160 גרם

• פותח/ת השרשור
לא חשבתי על משקלים מדוייקים אלא על פחות או יותר כמויות של כפות ובכמה ארוחות.
ועוד שאלה אם אני לוקח את האבקה אחרי אימון אני עדיין צריך לאכול ארוחה מלאה אחרי?

הפחמימות שלי זה 50ג קוואקר בבוקר בארוחת צהריים 50 גרם אורז וכנל בערב(פחות או יותר 4 כפות)
מבחינת האבקת חלבון:
1. אין חשיבות לתזמון הלקיחה של האבקה, שכן המטרה שלה זה פשוט להשלים ערכים.
2.בהמשך לשאלה שלך אתה צריך להגיע בסוף כל יום לערכים מסויימים, תאכל כמה שאתה צריך כדי להגיע אליהם, בישביל לנהל אורח חיים מסודר ועיכול תקין ונוח מומלץ לאכול כל 3 שעות, אבל אם אין ברירה וזה קורה לי הרבה, זה בסדר לשתות שיק ושעה אחרי לאכול ארוחת ערב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית