ייעוץ זקוק לעצה, תוכנית SS

• פותח/ת השרשור arielb
  • פורסם בתאריך

arielb

משתמש פעיל
368
0
נק' מוניטין:
1,212
368
0
שלום חברים, אני מתאמן לפי תוכנית SS כחמישה חודשים. לפני השאלה קצת נתונים:
משקל 75 ק"ג
בן 42
סקוואט 90 (3 סטים של חמש חזרות)
בנצ' פרס 80 (3 סטים של חמש חזרות)
פרס 52.5 (3 סטים של חמש חזרות)
דדליפט 115 (סט אחד של חמש חזרות)
מתח עם 15 ק"ג (3 סטים של חמש חזרות)

השאלה/בעיה היא שבזמן האחרון אני לא מצליח להתקדם במשקלים בשום תרגיל פרט לדדליפט, שבו אני מתקדם לפי הספר. ניסיתי מספר פעמים לעשות ריסטים. אני מקפיד על 3500-4000 קלוריות (לוקח גם שייק פרוטאין) ביום ואני ישן מספיק (כשבע שעות). האם כדאי לשקול תוכנית שונה? האם יש דרך להמשיך להתקדם ב- SS, למרות הכל?
האם הגעתי לגבול כלשהו בגלל גיל או משקל גוף או גנטיקה? תודה לעונים!!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא רוצה לבאס או משהו (באמת באמת שלא),
אבל לטעמי גם לגיל שלך יש השפעה לא מבוטלת על התוצאות. לא ראיתי מחקר בענין הזה, אבל אינטואטיבית
אתה לא אמור לצפות לקצב התקדמות כמו בחור בן 20 שנכנס לראשונה בחייו למכון כושר.

גם כאן אני נאלץ להסכים, וכמובן שאני לא מצפה להתקדמות ברמה של בן 20, זה לא יהיה הגיוני. יחד עם זאת, תמיד צריך לשאוף להתקדם, וזה מה שאני שואף...

לא רוצה לבאס או משהו (באמת באמת שלא),
אבל לטעמי גם לגיל שלך יש השפעה לא מבוטלת על התוצאות. לא ראיתי מחקר בענין הזה, אבל אינטואטיבית
אתה לא אמור לצפות לקצב התקדמות כמו בחור בן 20 שנכנס לראשונה בחייו למכון כושר.

42 זה לא 80. ברור שיש השפעה, אבל עדיין אפשר להיות חזק וגדול הרבה יותר ממה שהוא עכשיו.

• פותח/ת השרשור
לא אם אתה מאמן את המוח שלך כמו שאתה מאמן את הגוף.

ולא פחות חשוב גם לאמן את חוש ההומור 😉

ועכשיו ברצינות: אין לי ספק שאפשר להתאמן עד גיל מאוחר, אני לא מכיר אישית כאלה אבל אני יודע שאפשר. צריך לזכור שלא הכל תלוי בנו וברצונות שלנו. יש כל מיני גורמים שעם השנים הופכים להיות משמעותיים כמו שחיקת מפרקים, חולשת המערכת החיסונית ושאר בעיות גריאטריות. אני אישית מתכוון להתאמן כל עוד אני מסוגל וזה מבחינתי עד יומי האחרון.

לך לרופא משפחה תגיד לו שאתה רוצה GH
זה מה שאני מתכנן שאני אהיה מבוגר ;-)

ולא פחות חשוב גם לאמן את חוש ההומור 😉

ועכשיו ברצינות: אין לי ספק שאפשר להתאמן עד גיל מאוחר, אני לא מכיר אישית כאלה אבל אני יודע שאפשר. צריך לזכור שלא הכל תלוי בנו וברצונות שלנו. יש כל מיני גורמים שעם השנים הופכים להיות משמעותיים כמו שחיקת מפרקים, חולשת המערכת החיסונית ושאר בעיות גריאטריות. אני אישית מתכוון להתאמן כל עוד אני מסוגל וזה מבחינתי עד יומי האחרון.

זו לא הייתה בדיחה, באמת צריך להמשיך ולאמן את המוח כדי שיישאר צלול.

בקשר לאימונים בגיל מבוגר, זה הכרחי. אימונים ישאירו אותך בריא, וימנעו מכל מה שציינת לפגוע בך. אני רואה את זה קורה עם הסבתות שלי, כפרה עליהן 😃.

• פותח/ת השרשור
זו לא הייתה בדיחה, באמת צריך להמשיך ולאמן את המוח כדי שיישאר צלול.

בקשר לאימונים בגיל מבוגר, זה הכרחי. אימונים ישאירו אותך בריא, וימנעו מכל מה שציינת לפגוע בך. אני רואה את זה קורה עם הסבתות שלי, כפרה עליהן 😃.

במקרה שלי המוח מתאמן הרבה בעבודה 😃

תודה. אני מניח שאזדקק ליותר אינדיקטורים מאשר רק להגיד "מרגיש זקן"... אשמח לדעת אם יש לך מידע טיפה יותר מפורט

אני לא ממש מבין למה אתה צריך את זה בגיל 42, אבל תראה את הסרט Bigger, Stronger, Faster אם אתה רוצה לראות איך זה נעשה בארה"ב.

רן - לא 'מצאתי' את עצמי באף אחד מהפרמטרים שמופיעים במאמר שהבאת (ואיזה מזל שלא...חמסה חמסה חחחח).
אלכס - ברור שאני לא 'צריך'. אבל זה מסקרן, תמיד פתרונות קסם מסקרנים... במקרה הזה, אין כמעט ספק שפוטנציאל השלילה גבוה בהרבה מזה החיובי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית