הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ה-סושי

כי דגים זה יקר, ואם הסושי זול זה אומר שהדגים לא טובים.

גם אם קילו סלמון טרי עולה 100 שקלים,
ברול קטן יש אולי 50 ג' דג (=5שקלים)

ישנה תפיסה שאוכל יקר הוא בהכרח טוב יותר או שעבודה "יקרה" יותר תביא לאוכל טעים יותר.
ככה מסעדות יכולות לתת תג מחיר גבוה תמורת מוצר שבהחלט יכול היה להיות זול יותר.

ישנה תפיסה שאוכל יקר הוא בהכרח טוב יותר או שעבודה "יקרה" יותר תביא לאוכל טעים יותר.
יכול להיות שאתה צודק

• פותח/ת השרשור

מצד אחד אתה צודק אבל מצד שני אתה שוכח שמעבר לעלות של הסושי, לבעל המקום יש עוד מיליון עלויות נוספות לכסות, אני לא אומר שהוא לא מרוויח ושכל סושי מצדיק את המחיר אבל אי אפשר לתת מחיר רק לפי עלות המנה בלבד זה פשוט לא הולך ככה

מצד אחד אתה צודק אבל מצד שני אתה שוכח שמעבר לעלות של הסושי, לבעל המקום יש עוד מיליון עלויות נוספות לכסות, אני לא אומר שהוא לא מרוויח ושכל סושי מצדיק את המחיר אבל אי אפשר לתת מחיר רק לפי עלות המנה בלבד זה פשוט לא הולך ככה

העלויות האלה מגולמות במחיר של כל מנה במקום מסוים, ככה שהמשתנה היחיד שצריך להתייחס אליו הוא עלות חומרי הגלם.

• פותח/ת השרשור
העלויות האלה מגולמות במחיר של כל מנה במקום מסוים, ככה שהמשתנה היחיד שצריך להתייחס אליו הוא עלות חומרי הגלם.
ברור לי אבל רציתי להדגיש שיש עוד עלויות חולץ מחומר הגלם, חומר הגלם הוא לא המשתנה היחידי, יש כאלה שמשלמים יותר שכר יותר חשמל יש כאלה שרוצים יותר רווח יש מקומות עם מלצרים יש בלי זה אלף ואחד שיקולים

נכון, לכן לא אצפה מסושיה במרכז דיזינגוף (ת"א) לאפשר לעצמה לעשות מבצע אכול כפי יכולתך,
אבל לא אניח שבסושיה מחדרה שעושה מבצע כזה יהיה סושי פחות טוב.

אגב, תמחור לא כולל רק הוצאות עסק, הוא כולל גם כמה לקוח מוכן לשלם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית