הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם קינואה כוסמת ועדשים זה לא טוב להתבסס עליו

• פותח/ת השרשור Miata
  • פורסם בתאריך

Miata

משתמש מתחיל
140
4
נק' מוניטין:
92
140
4
היי
רציתי לשאול משהו שנתקלתי בו כמה פעמים
אני אחרי חיטוב ארוך ...אחד הדברים שלא קידמו אותי ב״מסה״ זה פחמימות פשוטות לרוב וכמעט בלי מורכבות בכלל...מה שגם צבר אצלי הרבה שומן.

רציתי עכשיו כשאני מתחיל מסה מחדש לתת דגש רק על פחמימות מורכבות..וחוץ משיבולת שועל ובטטה לשלב כל יום גם קינואה בורגול כוסמת ועדשים שחורות לרוב

יש למישהו תשובה למה ראיתי שלא טוב לאכול מהדברים המל יותר מדיי או להתבסס עליהם? אולי עדיף להיתמקד הבטטות ושיבולת שועל בעיקר?

הבנתי שזה קשור איכשהו לסיבים שלא רצוי יותר מדיי...
תודה!

היי
רציתי לשאול משהו שנתקלתי בו כמה פעמים
אני אחרי חיטוב ארוך ...אחד הדברים שלא קידמו אותי ב״מסה״ זה פחמימות פשוטות לרוב וכמעט בלי מורכבות בכלל...מה שגם צבר אצלי הרבה שומן.
זה אולי תרם. אבל לר הגורם הישיר.
על כמה קלוריות היית? איך נראה התפריט שלך?

יש למישהו תשובה למה ראיתי שלא טוב לאכול מהדברים המל יותר מדיי או להתבסס עליהם? אולי עדיף להיתמקד הבטטות ושיבולת שועל בעיקר?
לא טוב להתבסס על שום רכיב תזונתי כזה או אחר. ואין ייתרון להתבססות על קינואה למשל

הבנתי שזה קשור איכשהו לסיבים שלא רצוי יותר מדיי...
תודה!
לאכול הרבה X גורם לעליה בשומן. תציב מה שבא לך ב X. אם הערכים לא טובים זה לא משנה בכלל

לא מכיר יותר מדי סיבה למה לא כדאי להתבסס עליהם כמקור פחמימה גדול
איפה נתקלת בזה?

מה שצבר אצלך בעיקר שומן בתקופת המסה זה גודל הפלוס הקלורי, ללא קשר לפחמימות מורכבות/פשוטות.

פחמימה זו פחמימה, שמתפרקת בקצב איטי יותר(מורכבות) או מהיר יותר בגוף(פשוטות), אנשים יעדיפו לבסס את רוב הפחמימות שלהם ממורכבות בעיקר בגלל הערך התזונתי(יותר סיבים, מינרלים, ויטמינים) מאשר פשוטות, אבל עדיין אין השפעה ישירה של צריכת פחמימות פשוטות על העליית שומן במסה, זה יותר עניין של מספר הקלוריות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
פחמימות פשוטות מעלות את רמת הסוכר בדם, מה שמקפיץ את רמות האינסולין ומעכב שריפת שומן ולהפך,מעודד עלייה בשומן.
נכון שפלות קלורי זה מה שגורם לעלייה במשקל, אבל פלוס קלורי שכולו משוקולד לא יביא את אותה תוצאה כמו פלוס קלורי מבשר ודגים לדוגמא.
פחמימות מורכבות אלה פחמימות שמונעות מרמת האינסולין בדם לעלות ולכן הם ״מעודדת״ שריפת שומן,לכן עדיף להתבסס עליהם במסה כי גם ככה אנחנו במאזן קלורי חיובי שלא כדאי להגזים איתו.

פחמימות פשוטות מעלות את רמת הסוכר בדם, מה שמקפיץ את רמות האינסולין ומעכב שריפת שומן ולהפך,מעודד עלייה בשומן.
נכון שפלות קלורי זה מה שגורם לעלייה במשקל, אבל פלוס קלורי שכולו משוקולד לא יביא את אותה תוצאה כמו פלוס קלורי מבשר ודגים לדוגמא.
פחמימות מורכבות אלה פחמימות שמונעות מרמת האינסולין בדם לעלות ולכן הם ״מעודדת״ שריפת שומן,לכן עדיף להתבסס עליהם במסה כי גם ככה אנחנו במאזן קלורי חיובי שלא כדאי להגזים איתו.
עדיין חושבים את זה, אה? מיתוסים שמסרבים למות מהעולם

זה די בסיסי וכמעט כמו להאכיל בכפית אדם בוגר. פשוט קרא כאן בפורום אשכולות דומים ואת המאמרים העוסקים בנושא בפורטל.

פלוס קלורי זה פלוס קלורי זה פלוס קלורי.
בנאדם שיאכל 3000 קלוריות שכולן שוקולד ובנאדם שיוכל 3000 קלוריות שמחולקות נכון יהיה באותו הפלוס הקלורי, רק שיהיו חסרים לו במצב הראשון המון ויטמינים.

דובר כאן רבות בפורום על כך שפחמימות פשוטות הן לא דבר רע כמו שעשו אותן.

• פותח/ת השרשור
אז מה בעצם אתם אומרים? שכל העניין של פחמימות מורכבות ופשוטות לא באמת משנה? שאין ועם לתת דגש לשום סוג מסויים? לא נראה לי כל כל הגיוני...

אז מה בעצם אתם אומרים? שכל העניין של פחמימות מורכבות ופשוטות לא באמת משנה? שאין ועם לתת דגש לשום סוג מסויים? לא נראה לי כל כל הגיוני...
כמו שאמרו לך - כל עוד אתה מגיע לערכים הנכונים מבחינת כמות החלבון והשומן סוג הפחמימה שתצרוך תצטרך להכיל ערך תזונתי משביע יותר (סיבים תזונתיים) , נוגדי חמצון חשובים וגם ויטמינים ומינרלים שונים.
מבחינת עלייה במשקל - זה לא משנה איזה סוג פחמימה, בין אם זה סוכר לבן או בטטה.

יש מצבים שיהיה עדיף לתת לסוגים שונים עדיפות לדעתי, כמו למשל לאחר אימון חלבון בתוספת פחמימה פשוטה (חד סוכר) על מנת שייספג מהר בדם ויעזור להעלות את האינסולין.
אבל באמת שזה מהדברים היותר זניחים לרוב המתאמנים..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית