הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיות כבד

• פותח/ת השרשור max555
  • פורסם בתאריך

max555

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
שלום לכם אני חדש כאן וברצוני לשאול שאלה:
עשיתי בדיקת דם אתמול והתברר שיש לי בילירובין גבוה [1.5]כאשר מקסימלי אמור להיות 1.2
מה גם שיש לי GPT גבוה [51]..הרופא אמר זה מעיד על כבד עם פגיעה רצינית..אז השאלה היא האם הכבד שלי יוכל לעמוד בסייקל? ואחרי כל העניין של הPCT , ובקיצור ההגנה שלאחר הסייקל, לא יגרם נזק נוסף לכבד?

שלום לך,

אני לא בטוח שלקחת סייקל עם אוראלים זה יהיה רעיון טוב, אני במקומך לא לוקח כלום. בריאות קודמת לכל.
אם בכל זאת החלטת שאתה לוקח, תצטייד עם LIV52 והרבה.
קח בחשבון שחוץ מסטרואידים בכדורים ווינסטרול, ה PCT שהוא נולבדקס וכלומיד, הם רעילים גם לכבד.

שלום לך,

אני לא בטוח שלקחת סייקל עם אוראלים זה יהיה רעיון טוב, אני במקומך לא לוקח כלום. בריאות קודמת לכל.
אם בכל זאת החלטת שאתה לוקח, תצטייד עם LIV52 והרבה.
קח בחשבון שחוץ מסטרואידים בכדורים ווינסטרול, ה PCT שהוא נולבדקס וכלומיד, הם רעילים גם לכבד.

איזה מינון של LIV52 היית ממליץ למי שבסייקל?

בילירובין גבוה יכול להיות גם עקב חוסר בשתייה, בקשר ל GPT הגבול העליון הוא 41, ככה ש51 זה ממש לא מעיד על פגיעה רצינית בכבד, יש אנשים שיש להם 200+ ועדיין חיים..
בשביל לאשש את הטענות יש לעשות בדיקות חוזרות, כרגע לא ממליץ להתחיל שום סייקל.

• פותח/ת השרשור
בילירובין גבוה יכול להיות גם עקב חוסר בשתייה, בקשר ל GPT הגבול העליון הוא 41, ככה ש51 זה ממש לא מעיד על פגיעה רצינית בכבד, יש אנשים שיש להם 200+ ועדיין חיים..
בשביל לאשש את הטענות יש לעשות בדיקות חוזרות, כרגע לא ממליץ להתחיל שום סייקל.

בילירובין גבוה זה אצלי מלידה, ככה שנדפקתי איתו לכל החיים.
לא הבנתי בדיוק את המשפט האחרון שרשמת, למה כרגע לא מומלץ להתחיל? זה או שאפשר או שלא, לא ככה?

אף אחד לא יגיד לך מה לעשות כי אף אחד לא מכיר אותך ואף אחד כאן לא רופא.
אמרתי שוב, תעשה שוב בדיקות דם ותראה את התוצאות אם עדיין הנתונים גבוהים אני אישית לא הייתי ממליץ על סייקל.

בילירובין = כבד שומני. בזמן סייקל העומס על הכבד יגבר(בייחוד עם חומרים אוראלים), ולכן הייתי שוקל טוב טוב אם להשתמש בחומרים או לא.

סתם הערה כללית - כבד זה ממש לא צחוק זה בין האיברים החשובים בגוף. אל תהיה פזיז ותחליט החלטות כאן ועכשיו.

רק בריאות.

יש דבר שנקרא תסמונת גילברט-תקרא על זה באתרי רפואה.
בגדול זה אומר שהערכים שמעידים על הכבד גבוהים מאצל בן אדם ממוצע.
אני לא הייתי סומך על הדעה של הרופא שאמר ש"יש לך פגיעה רצינית בכבד" אני עברתי אצל מספר רופאים עם בדיקות שמראות על סטיות יותר רציניות ואפחד מהם לא התרגש, שלחו אותי לאולטרסאונד לבדוק שבאמת אין בעיות בכבד.
מעבר לזה התקן של הבילורובין טוטאל הוא 1.4 ולא 1.2 כמו שרשמת וערך הGPT שלך הוא בתוך התקן (הרף העליון הוא 52 ולך יש 51)
אני אישית הייתי מציע לך דבר ראשון להרגע, דבר שני ללכת לראות עוד כמה רופאים ולשמוע את דעתם ודבר שלישי לעשות אולטאסאונד כבד.

אני לא רופא וכל מה שרשמתי כאן לא בא להחליף ייעוץ רפואי מקצועי-אני סך הכל משתף אותך בנסיון האישי שלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית