הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית עם אימונים קצרים

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
מכל מיני סיבות/אילוצים/תרוצים אני אוכל להתאמן פעמיים בשבוע 45 דקות ועוד אימון אחד של שעה וקצת בסוף שבוע.
חשבתי לבצע וריאציה של הלינארית בדגש על פרס במקום הבנץ׳.

אימון 1 (קצר)
סקווט 5*5 אקרוס עם 80% מ rm5, מתלבט אם עדיף 5*5 ל 100%
פרס 5*5 אקרוס

אימון 2 (קצר)
סקווט קל 5*2
דדליפט 5*3 כחימום, 3*1 עם 85-90%, 2*1 עם 100%
בנץ׳ 5*5 אקרוס

אימון 3
5*4 עד 90%, 3*1, 8*1 כמו בלינארית
פרס אותו דבר
מתח 5*3 עם משקל + סט למקסימום בלי משקל

חוות דעתכם?
כאמור האילוץ העיקרי זה זמן האימון.

סה"כ נראה טוב, אין יותר מידי מה להגיד זה הכי טוב שאפשר להשיג מ45 דקות אימון.
להתמקד בתרגילי הבסיס לעצימות.

ממשיך את הדיון מהלוג:
איך תצליח לדחוף 5x5 לשניים-שלושה תרגילים ב-45 דקות? גם פירמידה ל-100 אמיתי אני לא רואה איך אפשר להספיק בפרק זמן כזה, וזה עוד לפני שהכנסנו קצת חימום ומתיחות לפני.
באמת שלא יודע, תנסה אולי משהו כזה -

A -
סקוואט - 1x5 (כלומר חימום ולא פירמידה, עד לחמישיה כבדה).
צ'ין אפ ובנץ' - שלושה סטים לסירוגין כדי לנסות לחסוך זמן (לא סופרסט כמובן).

B -
סקוואט - 3x3 קליל וזריז.
פרס - 1x5.
מתח - שלושה סטים.

C - האימון הארוך יותר -
סקוואט - 1x3.
פרס - 1x3.
דד - 1x3.
אם יש זמן - 3x5 של צ'ין אפ או בנץ', נגיד מתחלף מדי שבוע.

הזמן לא מאפשר לך להתאמן בצורה אופטימלית. זה מקרה טוב לתוכנית כמו 5/3/1
לא יודע, לא יהיה לו מספיק זמן להוסיף נפח רציני בתרגילי העזר, ויוצא שהסטים הראשון והשני של ה-5/3/1 לא יהיו מספיק עצימים בשביל אימון קצר אבל יהיו עצימים מדי בשביל חימום. לדעתי עדיף חימום עם פחות חזרות בכל סט ועם דילוגים גדולים יותר במשקלים עד לסט כבד אחד.

נ.ב. כבר היה דיון והוחלט ש-5/3/1 זה תוכנית חרא. תתעדכן.

הוא לא צריך נפח רציני בתרגילי העזר.

ולא יכול להיות שזה נקבע בלעדיי. אני קובע הכל. תתעדכן.

מסכים עם הדוב ומציין שאם אתה כבר גם ככה מתאמן לא טוב, לפחות שזה לא יכפיש שם של תוכנית אחרת. מ-5/3/1 גם ככה לא צריך לצפות להרבה.

ומדובר על שעתיים וחצי בשבוע. תוריד את הזמן של נסיעה אחת ותגיע לפעמיים בשבוע, כל פעם שעה וחצי. עדיף משמעותית על השטות הזו של להתאמן בלי להתאמן. בשעה וחצי אתה יכול להספיק סקוואט 3X5 + לחיצה (פרס) 3X5 ובאימון השני סקוואט 3X5 + צ'ין אפס 3X5 ואם אתה לא מרים עדיין משקלים שידרשו ממך הרבה מנוחה + חדר הכושר יהיה דיי פנוי באותו זמן כך שתוכל להתחמם זריז + לא תבזבז את הזמן על מתיחות לפני (או אחרי, כי בתכלס זה גם ככה לא יעזור לך אף פעם בשום דבר), אתה אפילו תוכל להוסיף דדליפט פעם בשבוע - שבוע וחצי והחיים יהיו יפים.

אם אתה בתקופה לחוצה מידי בשביל להתאמן, תוריד את הרגל מהגז בתקופה הזו עד שאתה מתפנה מהעיסוקים התובעניים (מניח שהאילוצים מגיעים בעקבות העבודה, לגיטימי), ותחזור להתאמן כמו שצריך בסוף התקופה הזו. חודש-חודשיים פעם בשנה-שנתיים זה פחת תקין ולגיטימי בחיים של אדם בוגר שאינו ספורטאי תחרותי. במקום לרוץ ולתזז ממקום למקום בלחץ היסטרי של זמן, קח הפסקה מהאימונים ותחזור עם מוטיבציה להכות בברזל אחרי שחזרת מהעולם האפל. יעשה לך יותר טוב גם בעבודה וגם באימונים (בטווח הרחוק) כי אתה לא הולך להשחק (אולי בעבודה אתה כן נשחק, לא יודע מה הלו"ז שלך, אבל פה נכנסים השיקולים הכלכליים והלוגיסטיים שלך שאותם אני בוודאי שלא יודע).

לא יודע, לא יהיה לו מספיק זמן להוסיף נפח רציני בתרגילי העזר
תשמע, איך וונדלר כתב? כשאין לו זמן לכלום או חשק הוא פשוט מגיע לתת את הסטים הרלוונטים ואם הוא שבר PR בחזרות, הוא מסיים והולך הבייתה ללא תוספת של תרגילי עזר או נפח משלים.
IADJS Method.
I Ain't Doing Jack Shit.

מ-5/3/1 גם ככה לא צריך לצפות להרבה.
@DarY בגלל זה אתה כל כך חלש?
תוהה1

מסכים עם הדוב ומציין שאם אתה כבר גם ככה מתאמן לא טוב, לפחות שזה לא יכפיש שם של תוכנית אחרת. מ-5/3/1 גם ככה לא צריך לצפות להרבה.

ומדובר על שעתיים וחצי בשבוע. תוריד את הזמן של נסיעה אחת ותגיע לפעמיים בשבוע, כל פעם שעה וחצי. עדיף משמעותית על השטות הזו של להתאמן בלי להתאמן. בשעה וחצי אתה יכול להספיק סקוואט 3X5 + לחיצה (פרס) 3X5 ובאימון השני סקוואט 3X5 + צ'ין אפס 3X5 ואם אתה לא מרים עדיין משקלים שידרשו ממך הרבה מנוחה + חדר הכושר יהיה דיי פנוי באותו זמן כך שתוכל להתחמם זריז + לא תבזבז את הזמן על מתיחות לפני (או אחרי, כי בתכלס זה גם ככה לא יעזור לך אף פעם בשום דבר), אתה אפילו תוכל להוסיף דדליפט פעם בשבוע - שבוע וחצי והחיים יהיו יפים.

אם אתה בתקופה לחוצה מידי בשביל להתאמן, תוריד את הרגל מהגז בתקופה הזו עד שאתה מתפנה מהעיסוקים התובעניים (מניח שהאילוצים מגיעים בעקבות העבודה, לגיטימי), ותחזור להתאמן כמו שצריך בסוף התקופה הזו. חודש-חודשיים פעם בשנה-שנתיים זה פחת תקין ולגיטימי בחיים של אדם בוגר שאינו ספורטאי תחרותי. במקום לרוץ ולתזז ממקום למקום בלחץ היסטרי של זמן, קח הפסקה מהאימונים ותחזור עם מוטיבציה להכות בברזל אחרי שחזרת מהעולם האפל. יעשה לך יותר טוב גם בעבודה וגם באימונים (בטווח הרחוק) כי אתה לא הולך להשחק (אולי בעבודה אתה כן נשחק, לא יודע מה הלו"ז שלך, אבל פה נכנסים השיקולים הכלכליים והלוגיסטיים שלך שאותם אני בוודאי שלא יודע).
למה התעלמת מההודעה שלי שכתבתי שהתקדמתי עם 531 כל כך הרבה?

לנושא, 531 יכול אחלה בחירה.

הייתי עושה 531 פעמים בשבוע , פעם סקואט ובנצ' , פעם דדליפט ופרס ,בכל אחד מהם לעשות גם וריאציה של הסט הראשון למקסימום , ובאימון האחרון לשבוע להכניס את התרגילי עזר

למה התעלמת מההודעה שלי שכתבתי שהתקדמתי עם 531 כל כך הרבה?
לא יודע על מה אתה מדבר. זו התגובה הראשונה שלך בדיון הזה...
וברכותיי, כנראה מצאתם מישהו שהתקדם איתה בלי שעשה לפני כן סמולוב או קורטה. ממצא ארכיאולוגי נדיר, אנא מכם - שמרו אותו בחיים והביאו למעבדה, האקדמיה צריכה לחקור אותו.

לא יודע על מה אתה מדבר. זו התגובה הראשונה שלך בדיון הזה...
וברכותיי, כנראה מצאתם מישהו שהתקדם איתה בלי שעשה לפני כן סמולוב או קורטה. ממצא ארכיאולוגי נדיר, אנא מכם - שמרו אותו בחיים והביאו למעבדה, האקדמיה צריכה לחקור אותו.
או שיש עוד הסבר, אתה מבלבל במוח ללא ביסוס

או שיש עוד הסבר, אתה מבלבל במוח ללא ביסוס
תמיד חשבתי שסקוואט כבד עושה אותך קצת יותר חסין נפשית. לא ידעתי שאתה נפגע מזה. לאחרונה אני מגלה שליותר ויותר אנשים יש טריגר מהמונח "5/3/1" + "גרוע" באותו משפט.

תמיד חשבתי שסקוואט כבד עושה אותך קצת יותר חסין נפשית. לא ידעתי שאתה נפגע מזה. לאחרונה אני מגלה שליותר ויותר אנשים יש טריגר מהמונח "5/3/1" + "גרוע" באותו משפט.
תשמע , אתה ממש חמוד.. אין איזה מהדורה 17 של ריפטו שאתה צריך להזמין מאמזון?

• פותח/ת השרשור
תודה לכל העונים, יש לי הרבה חומר לחשוב עליו.
האילוצים לא צפויים להשתנות בשנה הקרובה, השילוב משפחה/עבודה/אימוני כוח/ חיים הוא לא תמיד פשוט.

בשנתיים האחרונים התאמנתי 3 אימונים של שעה(לדוגמא בלינארית) אז המעבר ל 45 דקות לא אמור להיות סופר דרמטי אבל כמובן שמגביל מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית