הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון מתאמן בן 9 שלי, סקוואט 40KG 3X5

PowerLifting

משתמש משקיע
6,008
4,798
נק' מוניטין:
59,267
6,008
4,798
טוב, הרבה זמן רציתי לפרסם את זה.
לאחרונה נוצרה במכון שלי קבוצה של קטינים (גילאי 9-10) שההורים שלהם אשכרה לא תקועים בדעות קדומות לגבי התחום שלנו.
במקרה הילד בסרטון הוא הראשון שהתחיל אצלי ומשך אחריו עוד מתאמנים בני גילו.
לפני כחודשיים הוא הגיע עם אימו (שגם היא מתאמנת שלי) למכון והתחלתי לעבוד איתו על הטכניקה עם מקל. במשך חודש הוא הגיע פעם בשבוע,
ובחודש הראשון הוא מגיע 3 פעמים בשבוע.
יש עוד המון לאן להתקדם איתו עד התחרות שתערך ב29.12 השנה.

זה האימון הראשון שלי איתו, טכניקה בלבד:

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לפרט קצת לגבי התוכנית שאתה בונה בשביל ילדים בגילאים האלה?
עובד איתם המון על הטכניקה,
ברגע שהיא יושבת מספיק טוב, מתחיל להתקדם איתם מאימון לאימון בהדרגה. לא כולם מתקדמים בקצב זהה, צריך המון שיקול דעת של המאמן כאן.

לדעתך בגילאים צעירים לא עדיף לפתח יכולות יותר מגוונות בהשוואה להרמת משקולות? כמו קורדינציה, זריזות, שיווי משקל, המתצאות במרחב וכדומה

• פותח/ת השרשור
לדעתך בגילאים צעירים לא עדיף לפתח יכולות יותר מגוונות בהשוואה להרמת משקולות? כמו קורדינציה, זריזות, שיווי משקל, המתצאות במרחב וכדומה
לא רואה סיבה כזאת בשום גיל, כשהמטרה היא פאוורליפטינג.
לפני שמישהו חסר הבנת הנקרא יקפוץ,
אני לא נגד כל האלמנטים שחנן כתב, ואם זה מקדם את המטרה של הספורטאי אני בעד. בתחום הזה אין צורך להתעסק באלה.

@PowerLifting תודה. יש לי בן ציפלון בגיל הזה שמתעניין.
@hanan, ברור לי לגמרי שאימון ליפטינג נותן דווקא לילדים, חוץ מכוח ותפיסת מרחב/גוף (נדמה לי שהביטוי זה קינסטתיקה), גם שיווי משקל, התמצאות במרחב, וכו'.
בכלל אני חושב שהאוכלוסיות המרכזיות שיכולות להרוויח מהתחום הזה כישורי חיים הכרחיים זה דווקא לא גברים בגילאי 16 עד 40, אלא נשים (במיוחד בגילאי הריון), זקנים ובמיוחד זקנות, וילדים.

ברור לי לגמרי שאימון ליפטינג נותן דווקא לילדים, חוץ מכוח ותפיסת מרחב/גוף (נדמה לי שהביטוי זה קינסטתיקה), גם שיווי משקל, התמצאות במרחב,
אם באלו אתה חפץ, הייתי שולח את הילד להתנסות בהתעמלות מכשירים.

לא רואה סיבה כזאת בשום גיל, כשהמטרה היא פאוורליפטינג.
לפני שמישהו חסר הבנת הנקרא יקפוץ,
אני לא נגד כל האלמנטים שחנן כתב, ואם זה מקדם את המטרה של הספורטאי אני בעד. בתחום הזה אין צורך להתעסק באלה.
לגיטימי, נראה מצוין.
שיהיה בהצלחה

טוב, הרבה זמן רציתי לפרסם את זה.
לאחרונה נוצרה במכון שלי קבוצה של קטינים (גילאי 9-10) שההורים שלהם אשכרה לא תקועים בדעות קדומות לגבי התחום שלנו.
במקרה הילד בסרטון הוא הראשון שהתחיל אצלי ומשך אחריו עוד מתאמנים בני גילו.
לפני כחודשיים הוא הגיע עם אימו (שגם היא מתאמנת שלי) למכון והתחלתי לעבוד איתו על הטכניקה עם מקל. במשך חודש הוא הגיע פעם בשבוע,
ובחודש הראשון הוא מגיע 3 פעמים בשבוע.
יש עוד המון לאן להתקדם איתו עד התחרות שתערך ב29.12 השנה.

זה האימון הראשון שלי איתו, טכניקה בלבד:

מרשים. אין שום חשש לתת לילדים מגיל 6 ומעלה להרים משקולות?

מדהים לדעתי, אין לי כל כך מושג בנתונים יבשים אם זה נפוץ או לא אך כשאני רואה את הילד מתאמן(תחתיך כמובן) אני אומר לעצמי, מה יהיה איתו עוד 5 שנים? עוד 10? יש לו פוטנציאל וכל הכבוד להורים

• פותח/ת השרשור
מדהים לדעתי, אין לי כל כך מושג בנתונים יבשים אם זה נפוץ או לא אך כשאני רואה את הילד מתאמן(תחתיך כמובן) אני אומר לעצמי, מה יהיה איתו עוד 5 שנים? עוד 10? יש לו פוטנציאל וכל הכבוד להורים
הוא מאוד אוהב את התחום והתחבר אליו המון. הוא מאוד רציני ואפשר לראות את זה על הטכניקה.

שכידוע לא מתפתחים מהרמת משקולות?
בהרמת משקולות יותר מ powerlifting, אבל כנראה פחות בהשוואה לאימונים יותר מגוונים.
בעיניי בגילאים האלה התמקדות במקצוע אחד היא טעות באופן כללי.

הלוואי ובתור ילד הייתי מתמקד בספורט כלשהו. לא חושב שאפשר להגיד על ילד שלוקח ברצינות ענף ספורט - "טעות".

הלוואי ובתור ילד הייתי מתמקד בספורט כלשהו. לא חושב שאפשר להגיד על ילד שלוקח ברצינות ענף ספורט - "טעות".
עיסוק בספורט לילדים הוא דבר מעולה. לדעתי התמקצעות בספורט מתוך מטרה להיות ספורטאי אולימפי כבוגר היא לא דבר מוצלח (לטעמי)
הבעיה לדעתי היא כי התמקדות בענף אחד גורמת לפיתוח יכולות מסוג אחד ומזניחה יכולות אחרות שחלקן הן אפילו חברתיות.
לדוגמא ילד שהוא שחיין מתרגל לבדידות במים, מתעמלות קרקע/אומנותית מהר מאוד מפתחות "אישוז" של אכילה.
לכן בעיניי שילוב של כמה ענפים מאסכולות שונות זה עדיף.
אם יש אינדיקציות אובייקטיביות שהילד/ה בעלי פוטנציאל אולימפי בגלל יכולות, רקע גנטי ונכונות משפחתית להשתעבד לזה אז זה סיפור אחר.
אבל ילד שיכול לרוץ, לקפוץ, לעשות גלגלון ועליית מתח זה עדיף מאשר ילד מקצוען.

יפה מאוד!
אני מתחבר לדברים של חנן וכנראה שזה בגלל ששנינו הורים לילדים. אני אישית בתור הורה לילדים בגילאי בית ספר, יותר מתרכז כאשר אני עם הילדים במכון בתרגילים כמו מתח, מקבילים, שכיבות שמיכה, כפיפות בטן ותרגילים דומים אחרים בגלל מספר סיבות:
1. אלו תרגילים שהם גם מבצעים במסגרת שיעורי הספורט בבית הספר.
2. אלו תרגילים שהם מבצעים גם בחוגים שלהם (ג'ודו וגוגיטסו).
3. אלו תרגילים הרבה יותר "חברתיים".
3. אלו תרגילים שאני לא אחשוש שהם יבצעו לבד במידה ואני לא נמצא להשגיח.

סעיף 4 הוא הכי חשוב עבורי, אני רוצה שהילדים יהיו עצמאים כאשר הם הולכים לחדר הכושר או כאשר הם הולכים לפארק עם החברים להתאמן - וזה משהו שאני לא יכול לומר על תרגילי PL.

אין בדברי ביקורת חלילה על המוצג בתחילת השרשור, כל עוד כל הצדדים מרוצים, הכל בסדר 😃

עיסוק בספורט לילדים הוא דבר מעולה. לדעתי התמקצעות בספורט מתוך מטרה להיות ספורטאי אולימפי כבוגר היא לא דבר מוצלח (לטעמי)
הבעיה לדעתי היא כי התמקדות בענף אחד גורמת לפיתוח יכולות מסוג אחד ומזניחה יכולות אחרות שחלקן הן אפילו חברתיות.
לדוגמא ילד שהוא שחיין מתרגל לבדידות במים, מתעמלות קרקע/אומנותית מהר מאוד מפתחות "אישוז" של אכילה.
לכן בעיניי שילוב של כמה ענפים מאסכולות שונות זה עדיף.
אם יש אינדיקציות אובייקטיביות שהילד/ה בעלי פוטנציאל אולימפי בגלל יכולות, רקע גנטי ונכונות משפחתית להשתעבד לזה אז זה סיפור אחר.
אבל ילד שיכול לרוץ, לקפוץ, לעשות גלגלון ועליית מתח זה עדיף מאשר ילד מקצוען.

זה שהוא נהנה כרגע להוסף קצת משקל לסקוואט לא אומר שהוא יהפוך להיות פאוורליפטר. רוב הסיכויים שהוא לא. ולא רואה איך זה מונע ממנו להנות מסוגי ספורט אחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית