עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה פחמימה..מנ שחשבתי בנתיים שיבולת שועל ואבקת קקאו
מה הטענות?כולמהזמן אומרים לי שהאבקות לא טובות לגוף וזה יותר פוגע מעוזר ואני רוצה לעבור להכנה ביתית
לא חייב לשתות (לא לוקחים אבקה, שותים) אבקת חלבון. אבל במצב של צבא שקשה לאכול אוכל מוצק נורמלי זה כן מומלץ רק כדי להגיע לערכי החלבון ולא כי זה עדיף על חלבון אחר.אז אם יש לי מחסור בחלבון אתה אומר לא לקחת אבקת חלבון ?
לא מבין כול כך
אבקת חלבון.אבל אני לא חשבתי על רכיב טוב לחלבון
"מעובד"יוגורט
מה לא מעובד ביוגורט לדעתך?"מעובד"
מה כן מעובד ביוגורט?מה לא מעובד ביוגורט לדעתך?
מה כן מעובד ביוגורט?
תהליך הייצור של היוגורט (בדומה לגבינה) מתבסס על הוספת חיידקים שכחלק מתהליך המטבוליזם שלהם צורכים את סוכר החלב לקטוז ומפרישים חומצה לקטית. יוגורט מיוצר אך ורק על ידי השילוב של שני זני חיידקים מזופיליים והם סטרפטוקוקוס טרמופילוס (Streptococcus) ולקטובצילוס בולגריקוס, זנים אלו מקיימים ביניהם פעילות סינרגיסטית כך שכל אחד משני הזנים מפריש חומרים המסייעים לזן השני בתהליך ההחמצה, בנוסף להפרשת חומרים מסייעי גדילה החיידקים מפרישים גם ליפופוליסכרידים הגורמים למרקם האופייני של היוגורט. החלב מחומם לטמפרטורה בין 38-46 מעלות צלזיוס, מוסיפים את המחמצת הרצויה ונותנים לחלב זמן החמצה עד להגעה ל-pH בסביבות 4.6. לאחר קירור היוגורט מוכן.
את תהליך ההחמצה נהוג לבצע במכלים גדולים כך שבסוף תהליך ההחמצה היוגורט נבחש לפני המזיגה לקופסאות בהן הוא משווק (יוגורט בחוש=stirred) או שהחלב ניצוק מיד לאחר זריעת המחמצת לקופסאות ומועבר לחדר חם כך שהיוגורט תוסס בתוך הקופסאות בהן הוא משווק (set).
ניתן להפיק יוגורט כמעט מכל סוג של חלב (למשל חלב עזים או חלב כבשים) אך מרבית היוגורט בעולם מבוסס על חלב פרה.
מתוך ויקיפדיה.
תהליכי עיבוד הם לא רק הוספת סוכר וחומרים משמרים והם גם לא בהכרח רעים. אך לומר שיוגורט הוא מוצר לא מעובד זה מגוחך.
מתוך אותה ויקיפדיה.השיטות העיקריות לעיבוד מזון כוללות:
העובדה שרוב המוצרים שאנו אוכלים נחשבים מעובדים לא מבטלת את העובדה שיוגורט הוא מוצר מעובד.מתוך אותה ויקיפדיה.
עכשיו תראה לי יותר משניים וחצי דברים שאנחנו אוכלים שלא ייחשבו מעובדים.