ייעוץ הכנת אבקת חלבון

Omriko49

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
שלום
אני רוצה להכין אבקה ביתית
למישהו יש מתכון?
מנ שחשבתי בנתיים שיבולת שועל ואבקת קקאו
אבל אני לא חשבתי על רכיב טוב לחלבון
אשמח לעזרה

מנ שחשבתי בנתיים שיבולת שועל ואבקת קקאו
זה פחמימה..
כל הקטע של אבקת חלבון זה שהיא מכילה כמות גבוהה של חלבון עם מעט מאוד (גרמים בודדים) של פחמימה

למה להכין ולא לקנות?

• פותח/ת השרשור
כולמהזמן אומרים לי שהאבקות לא טובות לגוף וזה יותר פוגע מעוזר ואני רוצה לעבור להכנה ביתית
משתמש כקגע בפיור

אתה לא יכול להכין אבקת חלבון בבית. זה דורש בידוד של מרכיבים מסוימים במזון, כמו בידוד חלבון החלב. לאחר מכן יש גם צורך בתהליך כמו ייבוש המרכיבים לאבקה, כמו ייבוש שאריות החלב או ייבוש חלבון הביצה. במקסימום תצליח להכין שייק בלי אבקת חלבון.

אבקות לא מזיקות לגוף בשום צורה. תפסיק להקשיב לעצות אחיתופל מבורים ותתחיל לקרוא בעצמך מאמרים מבוססים.

• פותח/ת השרשור
אני קורא כול הזמן
אבל הטענות שאני מותא גם מול גורמים מקצועים שפגשתי פנים אל פנים אמרו לי להתרחק מזה.
האמת אני לא יודע מה כבר לעשות
אני חייל והתזונה לא משהו השטח מבחינת חלבון אני אוכל טונה וחצי ליום ובבסיס אני מגיע ל80 גרם חלבון בערך
שוקל 68 קילו

תתחיל לאכול ותפסיק לחשוב על אבקות.
ותתרחק מהאנשים שאתה מקשיב להם עכשיו. שום גורם 'מקצועי' שטוען שאבקות חלבון הן מזיקות הוא לא באמת מקצועי.

אז אם יש לי מחסור בחלבון אתה אומר לא לקחת אבקת חלבון ?
לא מבין כול כך
לא חייב לשתות (לא לוקחים אבקה, שותים) אבקת חלבון. אבל במצב של צבא שקשה לאכול אוכל מוצק נורמלי זה כן מומלץ רק כדי להגיע לערכי החלבון ולא כי זה עדיף על חלבון אחר.

לגבי אותם מומחים תשאל את דעתם על לאכול קופסת טונה או קוטג' או חס וחלילה לאכול 100 גרם חזה עוף (בקצרה - אל תקשיב למומחים האלה, זה כנראה לא התחום שבו הם מומחים)

אני חושב שהוא יותר מתכוון לזה שהאבקות האלו הם עדיין משהו שעבר עיבוד, אני למשל נמנע כמעט לגמריי ממזון מעובד (אוכל רק פעם ביום יוגורט בבוקר)

מה כן מעובד ביוגורט?
תהליך הייצור של היוגורט (בדומה לגבינה) מתבסס על הוספת חיידקים שכחלק מתהליך המטבוליזם שלהם צורכים את סוכר החלב לקטוז ומפרישים חומצה לקטית. יוגורט מיוצר אך ורק על ידי השילוב של שני זני חיידקים מזופיליים והם סטרפטוקוקוס טרמופילוס (Streptococcus) ולקטובצילוס בולגריקוס, זנים אלו מקיימים ביניהם פעילות סינרגיסטית כך שכל אחד משני הזנים מפריש חומרים המסייעים לזן השני בתהליך ההחמצה, בנוסף להפרשת חומרים מסייעי גדילה החיידקים מפרישים גם ליפופוליסכרידים הגורמים למרקם האופייני של היוגורט. החלב מחומם לטמפרטורה בין 38-46 מעלות צלזיוס, מוסיפים את המחמצת הרצויה ונותנים לחלב זמן החמצה עד להגעה ל-pH בסביבות 4.6. לאחר קירור היוגורט מוכן.

את תהליך ההחמצה נהוג לבצע במכלים גדולים כך שבסוף תהליך ההחמצה היוגורט נבחש לפני המזיגה לקופסאות בהן הוא משווק (יוגורט בחוש=stirred) או שהחלב ניצוק מיד לאחר זריעת המחמצת לקופסאות ומועבר לחדר חם כך שהיוגורט תוסס בתוך הקופסאות בהן הוא משווק (set).

ניתן להפיק יוגורט כמעט מכל סוג של חלב (למשל חלב עזים או חלב כבשים) אך מרבית היוגורט בעולם מבוסס על חלב פרה.

מתוך ויקיפדיה.

תהליכי עיבוד הם לא רק הוספת סוכר וחומרים משמרים והם גם לא בהכרח רעים. אך לומר שיוגורט הוא מוצר לא מעובד זה מגוחך.

מתוך ויקיפדיה.

תהליכי עיבוד הם לא רק הוספת סוכר וחומרים משמרים והם גם לא בהכרח רעים. אך לומר שיוגורט הוא מוצר לא מעובד זה מגוחך.
השיטות העיקריות לעיבוד מזון כוללות:

מתוך אותה ויקיפדיה.

עכשיו תראה לי יותר משניים וחצי דברים שאנחנו אוכלים שלא ייחשבו מעובדים.

מתוך אותה ויקיפדיה.

עכשיו תראה לי יותר משניים וחצי דברים שאנחנו אוכלים שלא ייחשבו מעובדים.
העובדה שרוב המוצרים שאנו אוכלים נחשבים מעובדים לא מבטלת את העובדה שיוגורט הוא מוצר מעובד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית