הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ פציעה בכתף וסייקל ראשון

מצב
השרשור נעול

gForce

משתמש מתחיל
35
0
נק' מוניטין:
0
35
0
שלום

אני בן 34, 178, 74 קילו
מתאמן קבוע שנים רבות. הצלחתי לעלות בשנים האחרונות 7 קילו מ67 ל74.
אך מזה חצי שנה שאני תקוע ולא מצליח לעלות גרם למרות שאני מתאמן 5 פעמים בשבוע מפוצל, ישן טוב, אוכל מסודר ובריא לפי הספר.(כמות חלבונים ופחמימות נאותה ושומנים בריאים בלבד)

לפני חודשיים נוצרה אצלי דלקת בכתף ( Biceps Tendonitis of the Long Head) כנראה בגלל עומס יתר באימונים.הכאב לא היה תענוג גדול...לכן, עברתי לאימונים קלים יותר וצמצמתי את מספר האימונים בשבוע. אכן חל שיפור משמעותי אך עדיין לא עבר לגמרי.

שאלתי: אני שוקל להתחיל סייקל ראשון בחיי.כנראה TEST וDBUL (עדיין לא סופי).
האם לחכות שהכאב בכתף ייעלם לגמרי? האם סייקל יכול להחמיר אותו?

תודה רבה!

לא מסתדר לי כמה דברים אצלך,

אתה ציינת שיש לך דלקת בכתף אבל רשמת את השריר הדו ראשי, אין קשר בין שני הדברים.
דבר שני, רואים שאין לך ממש מושג בחומרים, תתחיל לקרוא ותלמד איך לבטא באנגלית את המושגים (רמז: אין דבר כזה DBUL).
אני במקומך לא מתחיל כלום עד אני מבין משהו, אל תקשיב למי שמוכר לך את הדברים. תבין קודם מה אתה אמור לעשות.

• פותח/ת השרשור
ברור שיש קשר ישיר לכתף. שריר הבייספס מורכב מ2 ראשים.הראש הארוך (כמו שציינתי- Long head) חוצה את מפרק הכתף ויש לו חשיבות בייצוב הכתף ובאולטראסאונד ראו שהוא מעובה ומודלק. תרגילים כמו לחיצת חזה, פרפר וכפיפת כתף מגרים אותו - גם אתה צריך ללמוד כמה דברים 😃
לגבי החומרים: מצטער, התכוונתי לDBALL אם זה לא היה ברור, וזאת בדיוק הסיבה שהגעתי לפורום ושאלתי את השאלה. אם הייתי יודע, לא הייתי פונה.

בקיצור ולעניין, האם כשיש פציעה או דלקת בשריר אפשר להתחיל לקחת סייקל ראשון?

כמה טעויות:

1. תוכנית האימונים שלך
2. התזונה שלך (המשקל שלך מעיד על כך)
3. חוסר הידע הכללי לפני התחלה של סייקל או נגיעה בחומרים

בהצלחה.

ברור שיש קשר ישיר לכתף. שריר הבייספס מורכב מ2 ראשים.הראש הארוך (כמו שציינתי- Long head) חוצה את מפרק הכתף ויש לו חשיבות בייצוב הכתף ובאולטראסאונד ראו שהוא מעובה ומודלק. תרגילים כמו לחיצת חזה, פרפר וכפיפת כתף מגרים אותו - גם אתה צריך ללמוד כמה דברים 😃
לגבי החומרים: מצטער, התכוונתי לDBALL אם זה לא היה ברור, וזאת בדיוק הסיבה שהגעתי לפורום ושאלתי את השאלה. אם הייתי יודע, לא הייתי פונה.

לפי דעתך סייקל הולך טוב עם תוכנית ABCDE?

• פותח/ת השרשור
יש כאלו שיעשו מלא טעויות באימון ולא יקרה להם כלום
ויש כאלה שיעשו בדיוק לפני הספר,בלי קומפנסציות, עם דיוק רב בתרגילים, ועדיין ייפצעו.

הפציעה שלך כאן היא לא הבעיה (למרות שאני בטוח שזה נגרם עקב האימונים שלך).
בסופו של דבר כולם נפצעים, ומי שלא נפצע בצורה כל שהיא אפילו קלה ביותר, לא יודע להתאמן כמו שצריך ולא מעמיס מספיק (וכן זה ישמע מטומטם, אבל כדי לגעת בסף היכולת שלך לפעמים נדרש להיפציע).
רק שהפציעה שלך כנראה נבעה מתוכנית אימונים ו/או/אולי תזונה גרועה.
אימוני ABCDEFGH וכדומה לא עושים בשום תקופה, גם לא עם סייקל, אלו אימונים מטומטמים, חסרי ביסוס ומסתמכים על מגזינים למינהם, יש עשרות מחקרים על גירויים שונים בתוכניות אימונים שונים, אולם זה נבדק על מתאמנים טבעיים אך לא רואה איך מישהו בסייקל נדרש לפעול אחרת (נכון התאוששות טובה יותר, לא אומר עדיין שנדרש להעמיס פי כמה וכמה יותר, יש מספיק תוכניות רצניונליות עם עומסים ולא פיצולים מטומטים למינהם).
מי שרוצה את המחקרים יכול לחפש בעצמו, סיימתי את העידן של "תביא מחקר", יש מחקרים גם בפורום מחקרים כאן שאפשר לעיין בהם ומי שרוצה עוד יש את גוגל ו PUBMED.COM.

• פותח/ת השרשור
ציפיתי פה ליותר

כמה טעויות:

1. תוכנית האימונים שלך
2. התזונה שלך (המשקל שלך מעיד על כך)
3. חוסר הידע הכללי לפני התחלה של סייקל או נגיעה בחומרים

בהצלחה.
///

נערך לאחרונה:
הצלחת לעלות בכמה שנים 7 קילו ?
אתה מתאמן ואוכל לפי הספר ?

תחליף את הספר

מזה שומנים בריאים ?

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי. מה שאתה אומר זה שבכל אימון אתה צריך לאמן את כל שרירי הגוף במקום לפצל?

• פותח/ת השרשור
הצלחת לעלות בכמה שנים 7 קילו ?
אתה מתאמן ואוכל לפי הספר ?

תחליף את הספר

מזה שומנים בריאים ?

כן, לא כולם נולדו אותו דבר, ולי יש קושי רב יותר בעלייה המסה.
הכל אני צריך להסביר? 😃
הכוונה- לא שומן רווי ולא שומן טראס. כלומר, שמן זית, אגוזי מלך שקדים אבוקדו וכו...

אין שום בעיה עם שומן רווי ואין דבר כזה לא מצליח לעלות במסת שריר, כאשר בן אדם לא עולה במסת שריר צריך לבחון 3 דברים:

1. תזונה
2. אימונים
3. התאוששות

• פותח/ת השרשור
אין שום בעיה עם שומן רווי ואין דבר כזה לא מצליח לעלות במסת שריר, כאשר בן אדם לא עולה במסת שריר צריך לבחון 3 דברים:

1. תזונה
2. אימונים
3. התאוששות

אתה אומר שאפשר לגדול לנצח בצורה טבעית? אז למה לקחת סטרואידים??
לכל אחד יש את הגבול הפיזיולוגי שהוא יכול להגיע אליו. לא כולם עולים אותו דבר ואתה יודע את זה.
וכן אני מממש את 3 הסעיפים שרשמת. אז במקרה הטוב אולי הייתי יכול להגיע ל 76 קילו בצורה טבעית..

טוב בוא ננסח את זה אחרת:

1. אתה פאקינג שוקל עדיין פחות מהגוב שלך ואתה טוען שממישת את הפוטנציאל הגנטי שלך? בוא נגלה לך משהו, יש לך לפחות עוד 10 ק"ג שריר לגדול בשקט ובקלות.
2. אין שום סיבה לקחת סטרואידים, אפשר לגדול לנצח כן, פשוט ככל שתיהיה מתאמן מתקדם יותר אתה תגדל לאט יותר ולאט יותר עד שהדבר ישבור אותך מנטלאית (אם תרצה לגדול עד "אין סוף") ואז תתחיל לקחת חומרים.
3. לאף אחד אין גבול, גם עלייה של 100 גרם שריר בשנה זו עדיין גדילה.
4. נכון לא כולם עולים אותו דבר והגנטיקה היא זו שמבדילה בין אחד לשני וזה כל היופי.
5. אתה לא ממישת אף אחד מהסעיפים לפי התיאורים שלך, אתה מתאמן בתוכנית אימונים לא יעילה, אתה כנראה גם אוכל לא נכון ולגבי ההתאוששות, לא קשה לשבת על הכיסא אבל גם לתכנן אימונים זה דבר חשוב.

חבר, אני ממליץ לך לקרוא קצת בפורטל מאמרים לפני שאתה נכנס לעולם החומרים ללא ידע בדברים בסיסים כי הנזק לאחר מכן יכול להיות בלתי הפיך,
שיהיה לך בהצלחה.

שוב אתה טועה, זה DBOL קיצור של DIANABOL.

• פותח/ת השרשור
אוף קרציה..באינטרנט זה מופיע גם כ D-BALL. תבדוק!
תעשה חיפוש גוגל...עייפתם אותי לגמרי והוכחתם לי סופית שאין לי מה לחפש פה.
יש לכם הרבה מה לשפר בידע המקצועי שלכם.פיזיולוגיה ואנטומיה..אתם קובעים לי שאני יכול לעלות עוד 10 קג ועוד בקלות..שרמת האימונים שלי לא טובה, שאני לא יודע לאכול..כמו קוראים בקלפים.
מתמקדים לי בתפל אם זהDBOLL או DBALL או וואטאבר ולא בעיקר. הכל חוץ מלענות על השאלה המקורית שלי שלא עניתם.

אני צריך ללכת לישון את 8 השעות שלי.
מאחל לכם את כל הטוב שבעולם.*

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית