הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחילות בנפח סקוואט כבד

• פותח/ת השרשור ohad12
  • פורסם בתאריך

ohad12

משתמש משקיע
2,336
1,054
נק' מוניטין:
1,911
2,336
1,054
בחודש וקצת האחרונים לפני כל נפח סקוואט כבד יש לי בחילה קלה אולי מהתרגשות וזה פשוט מחמיר אחרי כל סט וסט עד שאני בקושי מצליח לנשום טוב בין הסטים (גם גורם לזמן מנוחה דיי ארוך, מצליח להיכנס לסקוואט רק שזה נרגע כדי לא להקיא)
מה שמוזר זה שאני חושב שזה פסיכולוגי זה מתחיל באזור החימום עם מוט ריק ונגמר 5 דקות אחרי הנפח 🫤, דרך אגב אוכל טוב כמה שעות טובות לפני האימון וכו. למישהו יש פיתרון? ניסיתי לימון בזמן האימון לא כלכך עוזר.

או שזה הסוג אוכל, או שזה עניין פסיכולוגי. חשוב להבין שלא כל אימון זה מלחמת עולם ולכעוס על כולם ולבוא להתאבד לאו דווקא יתן תוצאה טובה יותר - במיוחד במקרה שלך.

• פותח/ת השרשור
או שזה הסוג אוכל, או שזה עניין פסיכולוגי. חשוב להבין שלא כל אימון זה מלחמת עולם ולכעוס על כולם ולבוא להתאבד לאו דווקא יתן תוצאה טובה יותר - במיוחד במקרה שלך.
סוג אוכל לפני האימון? ניסיתי להיות יותר רגוע אבל לא הלך כאילו אני לא שולט בזה

להיות אדיש יותר
גם ניסיתי, גרם לסט להיות קשה יותר חח

מטוגן וגבינות כבדות משפיעים לי על האימון אפילו 45 שעות לפני. מה מכילות הארוחות שלך בטווח של 4 שעות לפני האימון?
גם אם לא תאכל חצי יום לפני תרגיש כך?

• פותח/ת השרשור
מטוגן וגבינות כבדות משפיעים לי על האימון אפילו 45 שעות לפני. מה מכילות הארוחות שלך בטווח של 4 שעות לפני האימון?
גם אם לא תאכל חצי יום לפני תרגיש כך?
לרוב שאוורמה בלאפה 😋🍴
אבל גם שאכלתי נקי יחסית היו בחילות
אם לא אוכל חצי יום גם אגווע וגם תהיה בחילה קלה

יש פיתרון די פשוט למצב הזה.
תרשום מה אתה אוכל וכל יום תוריד מאכל אחד עד שתראה מה מהם גרם לך לבחילות. תבדוק גם אם יש לך רגישות לחלב.

• פותח/ת השרשור
יש פיתרון די פשוט למצב הזה.
תרשום מה אתה אוכל וכל יום תוריד מאכל אחד עד שתראה מה מהם גרם לך לבחילות. תבדוק גם אם יש לך רגישות לחלב.
הבעיה היא שזה קורה רק בנפח סקוואט בימים אחרים לא ויש לי רק פעם בשבוע נפח סקוואט

בחודש וקצת האחרונים לפני כל נפח סקוואט כבד יש לי בחילה קלה אולי מהתרגשות וזה פשוט מחמיר אחרי כל סט וסט עד שאני בקושי מצליח לנשום טוב בין הסטים (גם גורם לזמן מנוחה דיי ארוך, מצליח להיכנס לסקוואט רק שזה נרגע כדי לא להקיא)
מה שמוזר זה שאני חושב שזה פסיכולוגי זה מתחיל באזור החימום עם מוט ריק ונגמר 5 דקות אחרי הנפח 🫤, דרך אגב אוכל טוב כמה שעות טובות לפני האימון וכו. למישהו יש פיתרון? ניסיתי לימון בזמן האימון לא כלכך עוזר.

זה נשמע כמו משהו פסיכולוגי, אלא אם כן אתה אוכל בדיוק את אותו הדבר לפני הנפח סקוואט כל שבוע.
מהניסיון שלי אני יכול לומר לך שלקחת את זה קשה ולהיכנס לרייג' פסיכי לרוב לא מועיל כשמסתכלים על התמונה הגדולה, עדיף לך לבוא רגוע ותמיד לשקול את האופציה שאתה אולי תיכשל ואם תיכשל לא קרה שום דבר, תמיד יש את שבוע הבא.
רייג' זה נהדר בשביל לעשות סינגל PR בסוף סבב פעם בכמה חודשים, אבל מעבר לזה...

תנשום עמוק ותכנס רגוע ומכווץ, תשנה את המיינד סט שלך והכל יהיה בסדר.

היה לי בדיוק אותו דבר עם דדליפט, שהתרסק לי ב20קג ירידה.
הייתי לוקח סוכריות מנטה שפותחות את הנשימה, פסיכולוגיה על פסיכולוגיה אבל זה עבד.

• פותח/ת השרשור
נסה להוציא קצת אוויר בזמן החזרה. לי זה פתר את הבחילות בשניה
זה יותר בין הסטים מאשר בעצמם
לך לפסיכולוג פאוורליפטינג
בקל תן מספר
זה נשמע כמו משהו פסיכולוגי, אלא אם כן אתה אוכל בדיוק את אותו הדבר לפני הנפח סקוואט כל שבוע.
מהניסיון שלי אני יכול לומר לך שלקחת את זה קשה ולהיכנס לרייג' פסיכי לרוב לא מועיל כשמסתכלים על התמונה הגדולה, עדיף לך לבוא רגוע ותמיד לשקול את האופציה שאתה אולי תיכשל ואם תיכשל לא קרה שום דבר, תמיד יש את שבוע הבא.
רייג' זה נהדר בשביל לעשות סינגל PR בסוף סבב פעם בכמה חודשים, אבל מעבר לזה...

תנשום עמוק ותכנס רגוע ומכווץ, תשנה את המיינד סט שלך והכל יהיה בסדר.
נשמע כמו חרדה קלאסית...
תנסה להבין למה כ"כ חשוב לך לא "להכשל" בסקוואט הזה. מה יקרה אם תרים X במקום X+ 20?
לא עומד לחשוב על כשל כי אז אני אכשל חח, בא במטרה להעלות את זה וכמו שאמרתי זה לא הכי כבד אני לא נלחם על חיי היה דיי סביר הנפח פיאר האחרון פשוט הבחילות מקשות על זה

מכיר את ההרגשה, היה לי את זה הרבה בהתחלה. יש לי את זה גם לפני דדליפט.
פשוט עם הזמן למדתי לקבל את זה מאז זה לא מופיע כל הזמן.

• פותח/ת השרשור
מכיר את ההרגשה, היה לי את זה הרבה בהתחלה. יש לי את זה גם לפני דדליפט.
פשוט עם הזמן למדתי לקבל את זה מאז זה לא מופיע כל הזמן.
מאוד מציק ומעיק.. לא קורה לי דווקא בדד מאז שעברתי לסט בשבוע
כנראה אנסה לאכול נקי והרבה חמש שעות בחוץ או משו בסגנון במילא נשאר עוד נפח אחד כבד בנתיים
תוריד 20 קילו אולי תנשום יותר טוב ככה
נושם בסדר גמור בגלל הבחילה אני לא נושם טוב

אם נניח לרגע שזה פסיכולוגי, הרבה פעמים לפני אימון מסויים (בדרך כלל זה קשור לסקוואט ודדליפט) יש ממש "חשש" מהקושי של האימון ומהרצון להצליח באימון הזה, אם אתה לא מצליח לפתור את זה וזה מגיע למצב שזה ממש מעיק עליך (וחוץ מזה שזה לא נעים זה גם יפגע לך בהתקדמות) אני ממליץ על לשנות את התוכנית אימונים אפילו זמנית לתוכנית שיש סקוואט 3-4 פעמים בשבוע (כמובן הנפח ירד מכל יחידת אימון בהתאם) והחשש הזה מהאימון נעלם מרוב שזה הופך להיות "רגיל".

מקווה שהסברתי את עצמי ברור, קראתי על זה בספר של מת'יו פרימן "Squat Every Day" וגם יצא לי לנסות את זה בשנה שעברה עם מתאמן שלי וזה עבד לא רע.

אלכס שלח פעם קישור שמדבר בכללי על כל העניין של להיכנס לרייג כל אימון וזה כנראה מה שיפתור לך את הבעיה אם זה לא קשור לאוכל.
How much can the CNS handle? [Stress] • Myosynthesis
כדאי לקרוא לדעתי גם אם זה לא יפתור לך את הבעיה (שלדעתי זה כן)

יכול להיות שזה בגלל המיקום שאתה חוגר את החגורה ? קרה לי בדדליפט שחגרתי גבוה מדיי והיה לי בחילות ממש חזקות וכשהורדתי הבחילות נעלמו..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית