הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דרכים בהעלאת מסת שריר

whatever

משתמש מתחיל
34
1
נק' מוניטין:
1
34
1
שני הדרכים העיקריות שאני מכיר הם דרך בפאמפ ודרך של הבנייה במנוחה.
השאלה שלי זה איך למקסם את הרס השריר ובנייתו. כלאמר, למתאמנים טבעיים עד כמה בפאמפ חשוב, ומה הדרך היעילה ביותר להרס השריר ובנייתו בהקשר של מספר חזרות במשקל מקסימלי?. אני מרגיש שהרס השריר בא ליידי ביטוי הכי טוב במשקל כבד לחזרות נמוכות 6-8. אבל יש הטוענים, כיוון שהטוטל של המשקלים המורמים גדול יותר עם משקלים קלים יותר, לדוגמא 6*100 קטן מ 10*80. אז עדיף לעשות מספר חזרות גבוהה יותר להיפרטרופיה.
מה דעתכם? תודה

השאלה שלי זה איך למקסם את הרס השריר ובנייתו.
מקסום הרס השריר אינו בהכרח יגרום לבניה גדולה יותר בתהליך ההסתגלות, נפח האימון צריך להיות מותאם על פי רמתו של המתאמן כך שתהיה התאוששות מתאימה והתקדמות לאורך זמן.

כדי למקסם את העליה במסת שריר דרוש עליה בעומסי אימון לאורך זמן, תזונה ושינה מספקים

• פותח/ת השרשור
מקסום הרס השריר אינו בהכרח יגרום לבניה גדולה יותר בתהליך ההסתגלות, נפח האימון צריך להיות מותאם על פי רמתו של המתאמן כך שתהיה התאוששות מתאימה והתקדמות לאורך זמן.

כדי למקסם את העליה במסת שריר דרוש עליה בעומסי אימון לאורך זמן, תזונה ושינה מספקים

תודה על התגובה
התכוונתי להרס להתאוששות מקסימלית מיטבית ביחד מן הסתם .
האמת שאני מחפש הסבר מעמיק יותר .
כמו טווח חזרות אופטימלי , נפח נגד משקלי עבודה ונגד תדירות אימונים וכו..
תודה

אין דבר כזה ״טווח חזרות אופטימלי״. לכל מתאמן (מתחיל,בינוני,מתקדם) מתאים טווח חזרות שונה וכנל לגבי נפח האימון. למתאמן מתחיל, לצורך העיניין, יתאים נפח אימון לא גבוה במיוחד משום שהוא יכול להתאושש מהר יותר ולהתקדם מאימון לאימון במשקלי העבודה. לעומת זאת, מתאמן בינוני יצטרך יותר נפח ובכך יתקדם משבוע לשבוע במשקלי העבודה. מתאמן מתקדם יעלה במשקלי העבודה אולי פעם בשבועיים ואפילו חודש זה תלוי בהרבה משתנים כמובן.
הוספת משקל למוט/גיוון בטווח החזרות/סטים והכי חשוב תזונה ומנוחה. אם לא יהיה לך את כל אלה, כנראה שביזבזת זמן וזה מה שקורה לרוב המתאמנים עם התוכניות ההזויות של ה abcdefg. אנשים מפחדים מתוכניות ״כוח״ כי הם חושבים שצריך לטחון כל מה שבא ליד ומפחדים להראות כמו שק חרא ובמקום זה מתמקדים באיזו תוכנית מפגרת שהמאמן הכי סוס במכון בנה להם.

• פותח/ת השרשור
מהיכן ההנחה שפאמפ בשריר עוזר להיפרטרופיה?

לא בדקתי לגבי מאמר - אבל גם הוא וגם ארנולד ובטח עוד רבים הדגישו את חשיבות הפאמפ.
כן הוא אומר שאתה על סטרואידים הפאמפ שמגיעים אליו גדול בהרבה אבל גם לטבעיים מן הסתם חשוב לדעת שהפאמפ חשוב
"להזנת" השריר. גם לי זה לא מספיק מובן עד כמה זה חשוב כי בסופו של דבר הפאמפ יורד די מהרח ולכן שאלתי את השאלות...

אין דבר כזה ״טווח חזרות אופטימלי״. לכל מתאמן (מתחיל,בינוני,מתקדם) מתאים טווח חזרות שונה וכנל לגבי נפח האימון. למתאמן מתחיל, לצורך העיניין, יתאים נפח אימון לא גבוה במיוחד משום שהוא יכול להתאושש מהר יותר ולהתקדם מאימון לאימון במשקלי העבודה. לעומת זאת, מתאמן בינוני יצטרך יותר נפח ובכך יתקדם משבוע לשבוע במשקלי העבודה. מתאמן מתקדם יעלה במשקלי העבודה אולי פעם בשבועיים ואפילו חודש זה תלוי בהרבה משתנים כמובן.
הוספת משקל למוט/גיוון בטווח החזרות/סטים והכי חשוב תזונה ומנוחה. אם לא יהיה לך את כל אלה, כנראה שביזבזת זמן וזה מה שקורה לרוב המתאמנים עם התוכניות ההזויות של ה abcdefg. אנשים מפחדים מתוכניות ״כוח״ כי הם חושבים שצריך לטחון כל מה שבא ליד ומפחדים להראות כמו שק חרא ובמקום זה מתמקדים באיזו תוכנית מפגרת שהמאמן הכי סוס במכון בנה להם.

תודה על התשובה. חשוב לי להדגיש שאני לא בא ללמד מישהו משהו אלא מנסה להבין טוב יותר את התפתחות השריר
אמנם משקלי עבודה הם דרך טובה מאוד למדידת התקדמות והעלאה במסת השריר אך הם בסופו של דבר רק משתנה אחד במושג עומס.
עומס תלוי גם במספר סטים, מספרי חזרות , זמני מנוחה בין סט לסט , וזמני ביצוע התרגיל שלעצמו.
אני שם לב שבפורום אוהבים ליישר קו בין אימוני כח להיפרטרופיה - אבל לכל תחום דרך התמקצעות שונה לדוגמא:

כדי להגביר את העומס צריך זמני מנוחה קצרים ומדודים יותר - עדיף לא יותר מ- 2 דקות לפיתוח מסת שריר, ככל שמדובר בכח עדיף לחכות להתאוששות מלאה . למה אם כך אין מפתחי גוף רציניים שהולכים לפי זמני מנוחה של התאוששות מלאה משמע לפי תכנית כח?...
כמו כן הדגש העיקרי בפיתוח הגוף היא להתיש את השריר ולפרקו והרבה פעמים זה לא בא לידיי ביטוי בתכניות כח שבהם כל העניין הוא לדחוק את המשקל המורם. זה בא לידיי ביטוי לדוגמא בטווחי התנועה, בזמן תחת לחץ זאת אומרת זמני ביצוע התרגיל שלעצמו. ולתכניות כח יש סיכון פציעה גדול יותר בגלל המשקל הגדול יותר והדגש עם עליה במשקלי העבודה, זה יוצר לחץ על המפרקים, לכן לבאדיבילדר לא יההי חכם לעבוד בתכנית כח גם מסיבה זו...

בדבר אחד אני כן מסכים למרות שגם בזה אני לא בטוח בעצמי וזה שעדיף לשלב במספר החזרות בין 6-12 למפתחי גוף כדי לעבוד על כל סיבי השריר בצורה מיטבית

נערך לאחרונה:
אתה סתם מנסה להתחכם ומשווה בילדרים לא טיבעיים למתאמן טיבעי. הנושא הזה חרוש אז או שתחפש מאמרים או שתחפש בפורום את הנושאים האלה.

התשובה היא פשוטה: אתה זה לא הם אתה לא ארנולד ובטח שלא כל מפתח גוף מקצועי אחר...כשתיהיה כזה סביר להניח שיהיה לך מספיק ניסיון כדי להעיד בעצמך מה עובד עלייך.

• פותח/ת השרשור
אתה סתם מנסה להתחכם ומשווה בילדרים לא טיבעיים למתאמן טיבעי. הנושא הזה חרוש אז או שתחפש מאמרים או שתחפש בפורום את הנושאים האלה.
אם הנושא חרוש ואף אחד לא יכול לתת תשובה שמתייחסת ישירות למידע שהצגתי זאת אומרת שאתם פשוט לא יודעים. אין בושה להגיד לא יודע.
ואני ממש לא מתחכם, זה שהם לוקחים סטרואידים לא אומר שאי אפשר ללמוד מהם מושגים בסיסיים כמו פאמפ ועל חשיבותו לפיתוח גוף וכבר הבאתי טיעונים ללמה משקלי עבודה עם לא הפרמטר היחיד...

התשובה היא פשוטה: אתה זה לא הם אתה לא ארנולד ובטח שלא כל מפתח גוף מקצועי אחר...כשתיהיה כזה סביר להניח שיהיה לך מספיק ניסיון כדי להעיד בעצמך מה עובד עלייך.

אני חייב להגיד שאין הגיון במה שאמרת לדעתי. אם יש מתמתיקאי גדול שהגיע לתגליות מתמטיות, זה אומר שאני לא יכול ללמוד ממנו דברים בסיסיים כמו פעולות מתמטיות? ובהקשר שלנו, אם ארנולד טוען שהפאמפ חשוב, רק בגלל שהוא לקח סטרואידים או בגלל שהוא מנוסה זה עובד רק עליו? פאמפ זה דבר בסיסי שיש לכולנו וצריך לדעת את רמת החשיבות שלו בפיתוח הגוף ,מה ששאלתי מלכחילה אבל כנראה שאנשים פה לא מבינים מספיק.

הדוגמא שהבאת ממש ממש לא קשורה לנושא, אתה יכול ללמוד מהם דברים בסיסיים אבל מה שאתה מנסה ללמוד מהם זה לא את הבסיס, אתה מנסה למצוא דרכים שונןת ומשונות להעלות את מסת השריר בזמן שבישבילך הדרך היא פשוטה מאוד.
ללמוד מהם את הבסיס זה ללמוד את העבודה התרגילי הבסיס, וכשתגיע לרמה שלהם ויידרשו לך טכניקות שונות ומשונות לעלות במסת השריר תוכל לחקות אותם ולהשתמש בשיטות שלהם.
ואם אתה מבין כזה גדול אתה מוזמן להמשיך ללכת בדרך שלך, דרך צלחה.

אם הנושא חרוש ואף אחד לא יכול לתת תשובה שמתייחסת ישירות למידע שהצגתי זאת אומרת שאתם פשוט לא יודעים. אין בושה להגיד לא יודע.
ואני ממש לא מתחכם, זה שהם לוקחים סטרואידים לא אומר שאי אפשר ללמוד מהם מושגים בסיסיים כמו פאמפ ועל חשיבותו לפיתוח גוף וכבר הבאתי טיעונים ללמה משקלי עבודה עם לא הפרמטר היחיד...

אני חייב להגיד שאין הגיון במה שאמרת לדעתי. אם יש מתמתיקאי גדול שהגיע לתגליות מתמטיות, זה אומר שאני לא יכול ללמוד ממנו דברים בסיסיים כמו פעולות מתמטיות? ובהקשר שלנו, אם ארנולד טוען שהפאמפ חשוב, רק בגלל שהוא לקח סטרואידים או בגלל שהוא מנוסה זה עובד רק עליו? פאמפ זה דבר בסיסי שיש לכולנו וצריך לדעת את רמת החשיבות שלו בפיתוח הגוף ,מה ששאלתי מלכחילה אבל כנראה שאנשים פה לא מבינים מספיק.
אנחנו יודעים מספיק. לא בושה להגיד לא יודע אבל אתה כן עצלן. תקרא מאמרים לפני שאתה בא לשאול שאלות מפגרות שחרשו עליהם בכל פורום אפשרי וכן כולל
FXP

• פותח/ת השרשור
הדוגמא שהבאת ממש ממש לא קשורה לנושא, אתה יכול ללמוד מהם דברים בסיסיים אבל מה שאתה מנסה ללמוד מהם זה לא את הבסיס, אתה מנסה למצוא דרכים שונןת ומשונות להעלות את מסת השריר בזמן שבישבילך הדרך היא פשוטה מאוד.
ללמוד מהם את הבסיס זה ללמוד את העבודה התרגילי הבסיס, וכשתגיע לרמה שלהם ויידרשו לך טכניקות שונות ומשונות לעלות במסת השריר תוכל לחקות אותם ולהשתמש בשיטות שלהם.
ואם אתה מבין כזה גדול אתה מוזמן להמשיך ללכת בדרך שלך, דרך צלחה.

תודה על הבעת הדעה

אנחנו יודעים מספיק. לא בושה להגיד לא יודע אבל אתה כן עצלן. תקרא מאמרים לפני שאתה בא לשאול שאלות מפגרות שחרשו עליהם בכל פורום אפשרי וכן כולל
FXP

לא הבנת למה אתה חושב שלא קראתי או שאני עצלן.. תודה בכל מקרה על הדעה D:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית