הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות אחרי קרע במיניסקוס

aviv945

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום.
לפני כ7 חודשים קרעתי את המינסקוס במהלך משחק כדורגל, הרופא והצילום היבחנו שני קרעים ברגל שמאל(אחד אופקי בלטראלי ואחד במדיאלי)
אחרי התייעצות עם אורטופד החלטנו שאני לא הולך על ניתוח ומנסה לשקם את הרגל דרך ספורט ופיזותרפיה.
השתקמתי בצורה מלאה מבחינת תנועה בברך, כאבים, ריצה, הליכה מהירה וכ'ו.
אני מתאמן כבר שנתיים בצורה רצינית ורציפה, הפציעה קטעה את כל אימוני הרגליים שלי ולכן לא אימנתי רגליים בצורה רצינית מהפציעה. לאחרונה חשבתי לחזור לאמן רגליים ולהעמיס משקלים(סקוואט, דד ליפט) ואני די חושש שאני יחמיר את המצב של הברך וישים עליה עומס מיותר.

אשמח לקבל הצעות או לשמוע אנשים שזה קרה להם גם והצליחו לחזור לאמן רגליים כמו שצריך אחרי פגיעה כזו.
יש לציין שאני עושה פיזותרפיה לעצמי פעמיים בשבוע ומחזק את הרגל באופן כללי.
מישהו המליץ לי להתאמן עם קיבוע לברך(כמו תחבושת כזו) זה בסדר?

תודה רבה!​

שלום.
לפני כ7 חודשים קרעתי את המינסקוס במהלך משחק כדורגל, הרופא והצילום היבחנו שני קרעים ברגל שמאל(אחד אופקי בלטראלי ואחד במדיאלי)
אחרי התייעצות עם אורטופד החלטנו שאני לא הולך על ניתוח ומנסה לשקם את הרגל דרך ספורט ופיזותרפיה.
השתקמתי בצורה מלאה מבחינת תנועה בברך, כאבים, ריצה, הליכה מהירה וכ'ו.
אני מתאמן כבר שנתיים בצורה רצינית ורציפה, הפציעה קטעה את כל אימוני הרגליים שלי ולכן לא אימנתי רגליים בצורה רצינית מהפציעה. לאחרונה חשבתי לחזור לאמן רגליים ולהעמיס משקלים(סקוואט, דד ליפט) ואני די חושש שאני יחמיר את המצב של הברך וישים עליה עומס מיותר.

אשמח לקבל הצעות או לשמוע אנשים שזה קרה להם גם והצליחו לחזור לאמן רגליים כמו שצריך אחרי פגיעה כזו.
יש לציין שאני עושה פיזותרפיה לעצמי פעמיים בשבוע ומחזק את הרגל באופן כללי.
מישהו המליץ לי להתאמן עם קיבוע לברך(כמו תחבושת כזו) זה בסדר?

תודה רבה!​
כל עוד העומס שתעמיס יהיה בצורה הדרגתית ומבוקרת (ואפילו תוכל ללכת על הצד המחמיר יותר ולעלות לאט יותר בעומסים), אתה לא תפגע בברך אלא רק תחזק אותה

• פותח/ת השרשור
כל עוד העומס שתעמיס יהיה בצורה הדרגתית ומבוקרת (ואפילו תוכל ללכת על הצד המחמיר יותר ולעלות לאט יותר בעומסים), אתה לא תפגע בברך אלא רק תחזק אותה
על איזה סוג של תרגילים הייתה ממליץ? (המטרה היא סקוואט ודד ליפט)
ובאיזה טווחי חזרות וסטים

על איזה סוג של תרגילים הייתה ממליץ? (המטרה היא סקוואט ודד ליפט)
ובאיזה טווחי חזרות וסטים
פשוט תעשה סקוואט ודדליפט ל5 חזרות ו3 סטים. תתחיל ממשקלים קלים ותעבוד טוב על הטכניקה.

השתקמת בצורה מלאה בלי ניתוח ובלי זריקה?
אני עם קרע חלקי במדיאלי כבר חצי שנה ולא עושה עם זה כלום כרגע

לא עושה במובן של ניתוח/זריקה
דדליפט לא הפסקתי
סקוואט וריצה בהפסקות גדולות
מרגיש פחות כאבים לאורך זמן אבל עדין יש קליקים נוראים הגבלת תנועה וכאבים בחימום

• פותח/ת השרשור
לא עושה במובן של ניתוח/זריקה
דדליפט לא הפסקתי
סקוואט וריצה בהפסקות גדולות
מרגיש פחות כאבים לאורך זמן אבל עדין יש קליקים נוראים הגבלת תנועה וכאבים בחימום
תעשה פיזותרפיה אחי. הייתי שלושה חודשים בפיזותרפיה מסודרת מטעם קופת החולים. את תרגיש שיפור ממפגש למפגש. אחרי זה פשוט תמשיך לעשות את זה לבד בחדר כושר או בבית. כל מה שצריך זה בוסו טוב ותרגילי יציבות, לחזק את השרירים שסובבים את הברך. ולעבוד על היציבות הכללית של הברך והמייצבים. תזהר למה ברוב המקרים רק מחמירים את המצב שממשיכים להתאמן.

תודה למי שעזר, אני יתחיל בהדרגה סקוואט ודד ליפט עם משקלים קלים.
דרך אגב אמרו לי שלחיצת רגליים במכונה זה חרא. עד כמה זה נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית