הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט, פרס ודדליפט טכניקה

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
שמתי לב שיש לי באט ווינק בתחתית של הסקוואט והטכניקה של הדדליפט אף פעם לא הייתה טובה כל כל אצלי. בפרס אני אף פעם לא קיבלתי ביקורת. אשמח לשמוע כל מה שצריך לשפר.

סקוואט 100
פרס 60
דדליפט 130

לגבי הסקוואט, זה נראה שאתה מוציא את התחת החוצה וגורם לanterior pelvic tilt תכווץ את התחת לפני כל חזרה, הבאט ווינק לא נוראי ותכלס לא אמור להפריע בגלל שהוא לא גורם לגב התחתון שלך להתעגל, אבל אם תכווץ תחת לפני כל חזרה (שזה מה שאתה אמור לעשות) זה כנראה יבטל את הבאט ווינק.
לגבי הדדליפט, אתה מתחיל עם האגן נמוך מדי, תעלה אותו טיפה.

1.סקוואט נראה בסדר, תכווץ את התחת לפני כל ירידה.

2.פרס תוציא את המרפקים יותר החוצה כלומר לפני הגוף.

3.דדליפט אגן נמוך מידי אתה מתחיל את הדדליפט וכמעט כמו סיום של סקוואט מבחינת מיקום האגן, תרים אותו טיפה.

• פותח/ת השרשור
לגבי הסקוואט, זה נראה שאתה מוציא את התחת החוצה וגורם לanterior pelvic tilt תכווץ את התחת לפני כל חזרה, הבאט ווינק לא נוראי ותכלס לא אמור להפריע בגלל שהוא לא גורם לגב התחתון שלך להתעגל, אבל אם תכווץ תחת לפני כל חזרה (שזה מה שאתה אמור לעשות) זה כנראה יבטל את הבאט ווינק.
לגבי הדדליפט, אתה מתחיל עם האגן נמוך מדי, תעלה אותו טיפה.
פשוט אחרי הוצאת המוט לכווץ את התחת ולרדת? לא צריך לעשות סיבוב אגן לפנים ולכווץ את הגב התחתון לפני הירידה? ולגבי הדדליפט כבר לא פעם ראשונה שאומרים לי את זה ואני לא יודע למה הכוונה. אם ארים את האגן יותר אז ייצא שהחזה שלי מקביל לרצפה וזה יעמיס על הגב בצורה לא נכונה. תוכל להסביר למה הכוונה?
1.סקוואט נראה בסדר, תכווץ את התחת לפני כל ירידה.

2.פרס תוציא את המרפקים יותר החוצה כלומר לפני הגוף.

3.דדליפט אגן נמוך מידי אתה מתחיל את הדדליפט וכמעט כמו סיום של סקוואט מבחינת מיקום האגן, תרים אותו טיפה.
לגבי הפרס לא ממש הבנתי למה הכוונה. שהמרפקים ילכו לצדדים יותר ולא קדימה?

פשוט אחרי הוצאת המוט לכווץ את התחת ולרדת? לא צריך לעשות סיבוב אגן לפנים ולכווץ את הגב התחתון לפני הירידה? ולגבי הדדליפט כבר לא פעם ראשונה שאומרים לי את זה ואני לא יודע למה הכוונה. אם ארים את האגן יותר אז ייצא שהחזה שלי מקביל לרצפה וזה יעמיס על הגב בצורה לא נכונה. תוכל להסביר למה הכוונה?
לגבי הפרס לא ממש הבנתי למה הכוונה. שהמרפקים ילכו לצדדים יותר ולא קדימה?

לגבי הפרס הכוונה שהמרפקים ייצאו יותר קדימה לפני הגוף ולא לצדדים.

לגבי הדדליפט אתה נראה גבוהה אני ממליץ לנסות להגביהה מעט את המוט באמצעות פלטות או משטח מתחת וככה יהיה לך נוח יותר להתחיל עם אגן גבוהה יותר מבלי שהגב יקביל לריצפה. תנסה ותעלה עוד סרטון.

• פותח/ת השרשור
לגבי הפרס הכוונה שהמרפקים ייצאו יותר קדימה לפני הגוף ולא לצדדים.

לגבי הדדליפט אתה נראה גבוהה אני ממליץ לנסות להגביהה מעט את המוט באמצעות פלטות או משטח מתחת וככה יהיה לך נוח יותר להתחיל עם אגן גבוהה יותר מבלי שהגב יקביל לריצפה. תנסה ותעלה עוד סרטון.
אני קצת יותר מ180 והפלטה הגדולה על המוט היא של 20. לגבי הפרס הבנתי ואנסה באימון הבא.

הסקוואט נראה לא רע, חוץ מזה שאתה קצת מוביל את התנועה עם החזה ולא עם התחת וחסרה קצת יותר שליטה בירידה.

בפרס המרפקים לא מתחת למוט והמוט רחוק ממך. בדדליפט אתה מנסה לעשות סקוואט עם המוט בידיים. תחפש בפורום פירוט איך נכנסים למצב משיכה נכון.

• פותח/ת השרשור
הסקוואט נראה לא רע, חוץ מזה שאתה קצת מוביל את התנועה עם החזה ולא עם התחת וחסרה קצת יותר שליטה בירידה.

בפרס המרפקים לא מתחת למוט והמוט רחוק ממך. בדדליפט אתה מנסה לעשות סקוואט עם המוט בידיים. תחפש בפורום פירוט איך נכנסים למצב משיכה נכון.
לא מצאתי שום דבר בנושא. אני מנסה לתקן את הבעיה הזאת כבר די הרבה זמן ולא מצליח. אם תוכל להפנות אותי לאיזשהו הסבר שאתה מכיר אני אשמח.

• פותח/ת השרשור

שים לב לשלבים.

תודה על העזרה, אנסה לעבוד על זה באימון הבא.
אין אני פשוט לא מצליח להבין מה אני עושה שונה מהבחור בסרטון. הדבר היחיד זה שאני מוריד את התחת לפני ההרמה אבל הוא בכל מקרה עולה ברגע שאני מושך את המשקל. חוץ מזה אני לא יודע מה אני עוד יכול לשנות. אני יכול לעמוד עם רגליים ישרות ואז פשוט להכניס ברכיים אבל לא חושב שזה ישנה לי משהו. מה בעצם הטעות? שאני יורד לסקוואט לפני ההרמה?

זה בדיוק זה. אם אתה מוריד את התחת לפני ההרמה, אתה מגלגל את המוט והוא לא יהיה מעל אמצע כף הרגל. זה נכון שהתחת יעלה לבד כשהמשקל יהיה כבד, אבל זה פוגע ביעילות של המשיכה.

• פותח/ת השרשור
זה בדיוק זה. אם אתה מוריד את התחת לפני ההרמה, אתה מגלגל את המוט והוא לא יהיה מעל אמצע כף הרגל. זה נכון שהתחת יעלה לבד כשהמשקל יהיה כבד, אבל זה פוגע ביעילות של המשיכה.
הבנתי אותך. והמשיכה עצמה אצלי בסדר? זאת הטעות היחידה בדדליפט? יש לי בזמן האחרון קצת כאב בגב ונראה לי שזה מהפרס כי אני מרגיש ממש עומס בתרגיל. בדדליפט ובסקוואט לא כואב ולא מרגיש אין נעימות כלשהי. נראה לי שזה הפרס אבל אני לא בטוח, כדאי להוריד משקלים בכל התרגילים לדעתך או רק בפרס?אני גם מרגיש עומס בלחיצת חזה על הגב התחתון בגלל הקשת אבל רק בסט הכבד. אני ממש לא רוצה להפצע אבל חבל יהיה להוריד משקלים בהכל.

הבנתי אותך. והמשיכה עצמה אצלי בסדר? זאת הטעות היחידה בדדליפט? יש לי בזמן האחרון קצת כאב בגב ונראה לי שזה מהפרס כי אני מרגיש ממש עומס בתרגיל. בדדליפט ובסקוואט לא כואב ולא מרגיש אין נעימות כלשהי. נראה לי שזה הפרס אבל אני לא בטוח, כדאי להוריד משקלים בכל התרגילים לדעתך או רק בפרס?אני גם מרגיש עומס בלחיצת חזה על הגב התחתון בגלל הקשת אבל רק בסט הכבד. אני ממש לא רוצה להפצע אבל חבל יהיה להוריד משקלים בהכל.

אם אתה מחזיק את הגב ישר, אין הרבה דברים שאפשר להרוס במשיכה חוץ מה-setup, אז כן, כל השאר בסדר. כאבי גב יכולים להיות גם מחוסר התאוששות, לא בהכרח מתקלות טכניות. תוודא שאתה אוכל וישן מספיק.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מחזיק את הגב ישר, אין הרבה דברים שאפשר להרוס במשיכה חוץ מה-setup, אז כן, כל השאר בסדר. כאבי גב יכולים להיות גם מחוסר התאוששות, לא בהכרח מתקלות טכניות. תוודא שאתה אוכל וישן מספיק.
תודה רבה על העזרה!😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית