הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה אומרים שבמסה עם פחמימה נמוכה יותר עולים יותר "נקי"

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
בהינתן 2 אנשים בעלי גנים זהים אימונים זהים רמת מתאמן זהה הכל זהה, שתיהם עושים מסה על אותו פלוס קלורי (נניח 500) ועל אותה כמות חלבון רק שאחד עושה מסה עם 1גרם שומן לכל קג והשאר פחמימה (נגיד יוצא לו 400 גרם) והשני עושה עם 150 גרם פחמימה והשאר שומן,

האם הבחור השני בהכרח יעלה יותר במסת השריר ?

עוד משהו - בחיטוב שעשיתי שמתי לב שכשקיצצתי את הפחמימה המשקלים התרסקו והרגשתי רע מאוד , לעומת זאת שחזרתי הדרגתית לניטראלי והעלתי פחמימה התחטבתי בקצב מצוין אפילו , בנוסף אני אחד שמאוד קשה לו לעלות במשקל (כרגע על 2600 קלוריות שזה 400 מעל ה BMR ועדיין המשקל תקוע) ולרדת במשקל זהו תהליך מאוד קל עבורי , האם אני בעל רגישות גבוהה לאינסולין ?

תודה רבה , הנושא מאוד מעניין אותי ואין תשובות בעניין הזה ואו מחקרים

הכוונה היא שהמינוח לא מדוייק. אולי התכוון לפחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך. לאינדקס גליקמי לבדו אין ממש חשיבות ברוב המקרים

כי מה שחשוב בגדול זה הפלוס הקלורי. אין מחקרים רלוונטיים שהשוו איכות עליה מהסיבה פשוטה שאי אפשר לבודד גנטיקה

• פותח/ת השרשור
כי מה שחשוב בגדול זה הפלוס הקלורי. אין מחקרים רלוונטיים שהשוו איכות עליה מהסיבה פשוטה שאי אפשר לבודד גנטיקה
ראיתי גם מנהלים פה בפורום טוענים שעם פחמימה נמוכה עולים יותר נקי או משהו כזה ... ושזה תלוי ברגישות לאינסולין

הכוונה היא שהמינוח לא מדוייק. אולי התכוון לפחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך. לאינדקס גליקמי לבדו אין ממש חשיבות ברוב המקרים
פחמימה נמוכה הכוונה לכמות נמוכה של פחמימה ממה שהבנתי.

ראיתי גם מנהלים פה בפורום טוענים שעם פחמימה נמוכה עולים יותר נקי או משהו כזה ... ושזה תלוי ברגישות לאינסולין
זה הרבה יותר מורכב מאשר בתיאוריה. המסגרת הכללית היא הפלוס הקלורי אבל גם פה יש חריגים. אני אתן לך דוגמת קצה - יש מחקרים שמראים שבהינתן פלוס קלורי מתון (עד בערך 400 קלוריות מעל הנייטרלי) בתפריט עתיר חלבון ומועט בפחמימע ושומן, לא תהיה עליה משמעותית במשקל הגוף. זה מאחר ולחלבון יש מנגנונים שונים ולכן לעיתים בפלוס קלורי לא יהיה שינוי ממשי. הנה דוגמא למצב בו תפריט עם מעט פחמימות לא מוביל לעליה משמעותית במשקל, ובטח שלא במאסת שריר.

• פותח/ת השרשור
אני חיפשתי את המילה "כמות" כדי להבין את אשר התכוון
אה אני התכוונתי כמות באמת חסר המילה "כמות" גם בדוגמה אבל מבינים למה התכוונתי לא ? נתתי דוגמא למסה עם 150 גרם פחמימה ועם 400 גרם פחמימה

לפי העצה שאני קיבלתי בתור שמן לשעבר העדיפות היא להגביל פחמימה במסה. מה שברור הוא שזה לא רלוונטי לכלל האוכלוסיה

לפי העצה שאני קיבלתי בתור שמן לשעבר העדיפות היא להגביל פחמימה במסה. מה שברור הוא שזה לא רלוונטי לכלל האוכלוסיה
שוב, עניין גנטי. וישנה הטעיה שלפיה מי ששמן צריך להיזהר מפחמימות. או מי שרזה יכול לאכול הרבה פחמימות.

שוב, עניין גנטי. וישנה הטעיה שלפיה מי ששמן צריך להיזהר מפחמימות. או מי שרזה יכול לאכול הרבה פחמימות.
אני לא סותר אותך אבל העצה הייתה מסמכות כאן באתר ולא סתם מהתייעצות בגוגל.

אני בטוח שלא, פשוט מנסיוני עם שלל העצות והתגובות שקיבלתי מבחינתי אני לוקח כל עצה ממנו על בליינד, אבל זה רק מבחינתי.
מה שכתבתי היה לגבי עצמי והסתייגתי שזה לא רלוונטי לכולם
כנראה גם לא לפותח השרשור שמתקשה לעלות במשקל...
מי שייעץ היה משה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית