הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בונה תוכנית חדשה - מתלבט בנוגע לתרגילי רגליים

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
מתאמן כ- 3/4 פעמים בשבוע
מתאמן כשנתיים וחצי
התאמנתי תקופה ארוכה על תוכנית A/B ללא רגליים מסיבה של כאבים בברכיים.
גובה - 178 ס"מ
משקל - 75 ק"ג
גיל - 22
המטרה - עלייה במסה

כמו שציינתי לא הייתי מתאמן על רגליים כי היו לי כאבים בעיקר בסקוואטים ולחיצת רגליים.
אני בונה תוכנית אימונים AB חדשה ואני רוצה לנסות להכניס 2 תרגילי רגליים. לא יותר מזה כיוון שחוויתי כאבים בברכיים ואני לא רוצה להעמיס יותר מדיי (לפחות בתור התחלה). סיבה נוספת- אני לא מעוניין בחיזוק שרירי הרגליים, אך יעיל יותר לעבוד על כל הגוף ולשמור על איזון, לכן אני חושב ששני תרגילים זה מספיק.
אני פונה לפורום כיוון שאין לי ניסיון בעבודה על שרירי רגליים והייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על העניין. ההתלבטות שלי היא איזה תרגילי רגליים אכניס לתוכנית. אציין שוב שאעדיף לא לעשות לחיצת רגליים וסקוואטים. תקנו אותי אם אני טועה - אוכל לעבוד על ארבע-ראשי גם בפשיטת ברכיים במכשיר.

אז ההקצאה היא 2 תרגילים, 3-4 סטים לכל תרגיל. מה הייתם ממליצים??
לעבוד רק על ארבע-ראשי כיוון שהוא שריר גדול והוא יתרום יותר לגדילה? לשלב כמה שיותר שרירים בשביל איזון טוב יותר??

לכל מקרה צירפתי את התוכנית.
תודה רבה לעוזרים!

קבצים מצורפים

• תוכנית חדשה.docx
    KB 12.8 · צפיות: 120
  • פותח/ת השרשור
לא אמרתי ששני תרגילים יספיקו, אך זה בטוח טוב יותר מכלום.
אתה כנראה מתקשה להבין שהיו לי כאבים בברכיים ולכן בתור התחלה אני רוצה להכניס שני תרגילים לתוכנית.

אתה כנראה מתקשה להבין , אתה צריך לטפל בכאבים ואז להתאמן. אם יש לך כאבים בברכיים אין ביטחון שאתה יכול לבצע פשיטת ברכיים בלי לגרום לעוד נזק.

• פותח/ת השרשור
לא ציינתי את זה, עשיתי בדיקות וצילומים (מיפוי עצמות, רנטגן), ולא נמצא משהו חריג.
בכל זאת, ביקשתי לקבל תחליף ולא לעשות את התרגיל הזה.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט יש לי בעיה אחרת, אני באמת לא מצליח לעשות את התרגיל הזה כמו שצריך והוא ממש לא נוח לי, לכן נמנעתי ממנו.
כמו שציינתי, אני מתאמן שנתיים וחצי וניסיתי כמה פעמים עם מגוון רחב של טיפים ומאמנים. מפה לשם פסלתי את התרגיל הזה.

לך למאמן אישי *טוב* ותלמדו יחד איך לפתור את זה. קשה לי להאמין שלא תוכלו למצוא פתרון לתרגילי רגליים מורכבים.
אם תאמר מאיפה אתה נוכל להמליץ לך על מאמן שיוכל לעזור לך.

אני מצטער, קראתי את כל מה שכתבת בעיון ונשמכ כמו עוד אשכול של מישהו שבא להתחמק/ לסמן וי על אימוני רגליים.
אתה לא תקבל פה תגובות של "כן זה בסדר תבצע סופר סט של כפיפת ברכיים+פשיטת +קפיצה בחבל ועוד שטויות" זאת לא באמת עבודה על הרגליים.
אנשים מציעים לך פתרונות אמיתיים, או לבדוק את הבעיה כמו שאמרת שכבר עשית ובהעדר בעיה לחזור להתאמן כמו שצריך כולל רגליים כולל סקוואט כולל דדליפט ללמוד את הטכניקה כמו שצריך ולהתקדם בהם.
אין דבר כזה הסקוואט לא היה נוח לי אז זנחתי את התרגיל, סקוואט הוא אחד מתרגילי הבסיס וכמו שאין תוכנית בלי בנץ לא יכולה להיות תוכנית בלי סקוואט.
תעבוד לאט תתקדם בקצב שלך ורק ברגע שאתה מרגיש נכון תוסיף משקל תעלה סרטונים לבדיקת טכניקה ולא יהיו לך שום כאבי ברכיים.

אני לא בטוח שסקווט או דדליפט מתאימים לכל אחד. סליחה, אני בטוח שהם לא מתאימים לכל אחד. לא צריכים להיות דוגמטיים - סקווט אחורי עם מוט ודדליפט קונבנציונלי/סומו לא מתאימים לחלק מסוים מהאוכלוסיה (החלק הזה לא גדול, במיוחד לא בגילאים צעירים).
אני גם בטוח שאפשר למצוא תרגילי רגליים מורכבים שאפשר להעמיס בהם משקל ושתוכל לפתח בהם כוח ושריר ברגליים.

אני לא בטוח שסקווט או דדליפט מתאימים לכל אחד. סליחה, אני בטוח שהם לא מתאימים לכל אחד. לא צריכים להיות דוגמטיים - סקווט אחורי עם מוט ודדליפט קונבנציונלי/סומו לא מתאימים לחלק מסוים מהאוכלוסיה (החלק הזה לא גדול, במיוחד לא בגילאים צעירים).
אני גם בטוח שאפשר למצוא תרגילי רגליים מורכבים שאפשר להעמיס בהם משקל ושתוכל לפתח בהם כוח ושריר ברגליים.

1. אין דבר כזה תרגיל שלא מתאים לאוכלוסייה מסויימת פרט לאוכלוסיות שמוגבלות מטעמי בריאות.
בטכניקה נכונה ומישקל מתאים כל גיל מילד ועד מבוגר יכול לבצע גם קלינים וסנאצ'ים ובטח שסקוואט ודדליפט שהן תנועות טבעיות של הגוף. שום אני אומר עם טכניקה נכונה והעלאה מבוקרת בעומסים אף אחד לא ייפצע מהם.

2.כשאני אומר דדליפט אני מדבר על כך סוגיו רומני סומו וקלאסי שכל אחד יבחר את מה שהוא יותר מתחבר אליו
כנל לגבי סקוואט בממקרים חריכים כשאין אפשרות לבצע סקוואט אפשר לפזול לכיוון הלאנצים כפיתרון טוב.

1. אני לא חושב שהבנת אותי מאה אחוז, תקרא את המשפט השני בתגובה.
2. בסדר גמור, אז אין בינינו שום אי הסכמה..

• פותח/ת השרשור
תבינו, אני יודע ומבין ששני תרגילי רגליים זה לא מספיק לתוכנית. אני לא מנסה להתחמק, סה"כ רוצה להתחיל לנסות לעבוד שוב על הרגליים אחרי שנתיים וחצי שלא הייתי עובד עליהם בצורה קבועה. אני רוצה להתחיל עם שני תרגילים למשך חודש-חודשיים ולראות אם עדיין יש לי כאבים בברכיים. במידה ולא, ארכיב תוכנית טובה יותר, במידה וכן, אחזור לתוכנית הקודמת ולא אעבוד על הרגליים. כמו שאמרתי, עשיתי בדיקות ואני בריא לחלוטין, כבר יותר משנה שלא ניסיתי עוד פעם לעבוד על הרגליים ולכן אני מעוניין לנסות שוב (אני כל תקופה עושה ניסיון). בפעמים הקודמות שניסיתי תרגילי רגליים הייתי עושה גם סקוואט וגם לחיצת רגליים במכשיר, ואני חושד שאלה התרגילים שהיו בעייתיים בשבילי. אני מנסה לאתר את הבעיה כרגע ובאופן זמני מבקש שני תרגילים אחרים, רצוי לא מורכבים כי אין לי נסיון בעבודה על רגליים, שככה אוכל להיות בבקרה על הכאבים ולאט לאט להתקדם.
אם כבר, אז עדיף תרגילים שגם יקדמו אותי כמה שיותר, בשביל זה פניתי אליכם.
אגב, למה לא אוכל לעשות פשיטת ברכיים במקום סקוואט? ברור לי שסקוואט טוב יותר ועובד על יותר שרירים, אבל בסוף בשני התרגילים השריר העיקרי שעובד הוא הארבע-ראשי.
ולהוסיף עוד תרגיל לירך אחורית או לתאומים.

תבינו, אני יודע ומבין ששני תרגילי רגליים זה לא מספיק לתוכנית. אני לא מנסה להתחמק, סה"כ רוצה להתחיל לנסות לעבוד שוב על הרגליים אחרי שנתיים וחצי שלא הייתי עובד עליהם בצורה קבועה. אני רוצה להתחיל עם שני תרגילים למשך חודש-חודשיים ולראות אם עדיין יש לי כאבים בברכיים. במידה ולא, ארכיב תוכנית טובה יותר, במידה וכן, אחזור לתוכנית הקודמת ולא אעבוד על הרגליים. כמו שאמרתי, עשיתי בדיקות ואני בריא לחלוטין, כבר יותר משנה שלא ניסיתי עוד פעם לעבוד על הרגליים ולכן אני מעוניין לנסות שוב (אני כל תקופה עושה ניסיון). בפעמים הקודמות שניסיתי תרגילי רגליים הייתי עושה גם סקוואט וגם לחיצת רגליים במכשיר, ואני חושד שאלה התרגילים שהיו בעייתיים בשבילי. אני מנסה לאתר את הבעיה כרגע ובאופן זמני מבקש שני תרגילים אחרים, רצוי לא מורכבים כי אין לי נסיון בעבודה על רגליים, שככה אוכל להיות בבקרה על הכאבים ולאט לאט להתקדם.
אם כבר, אז עדיף תרגילים שגם יקדמו אותי כמה שיותר, בשביל זה פניתי אליכם.
אגב, למה לא אוכל לעשות פשיטת ברכיים במקום סקוואט? ברור לי שסקוואט טוב יותר ועובד על יותר שרירים, אבל בסוף בשני התרגילים השריר העיקרי שעובד הוא הארבע-ראשי.
ולהוסיף עוד תרגיל לירך אחורית או לתאומים.

כי לעשות כפיפת ופשיטת ברכיים לא באמת יקדם אותך לשום מקום כי אלו תרגילים פשוטים שמבודדים את השרירים ההתקדמות במישקלי עבודה בתרגילים האלו תיהיה מינורית אם בכלל.

החשיבה של לעשות תרגיל לארבע ראשי ולהאמסטרינג ולתאומים וכל השיט הזה זה חשיבה של מתאמן מתקדם יותר שתרגילי הבסיס בלבד כבר לא מקדמים אותו ונדרש לבודד יותר ולהוסיף יותר נפח.

המלצה שלי אם אתה כל כך חושש אז תתחיל לבצע סקוואט תתחיל אפילו ממוט ריק ותתקדם לאט לאט!!
אם שוב תרגיש כאב ותחליט שזה בגלל הסקוואט נמצא תחליף ראוי.

תאמין לי שהטיפים שנותנים לך כאן הם נטו בישביל שתתקדם הכי טוב וכמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
כי לעשות כפיפת ופשיטת ברכיים לא באמת יקדם אותך לשום מקום כי אלו תרגילים פשוטים שמבודדים את השרירים ההתקדמות במישקלי עבודה בתרגילים האלו תיהיה מינורית אם בכלל.

החשיבה של לעשות תרגיל לארבע ראשי ולהאמסטרינג ולתאומים וכל השיט הזה זה חשיבה של מתאמן מתקדם יותר שתרגילי הבסיס בלבד כבר לא מקדמים אותו ונדרש לבודד יותר ולהוסיף יותר נפח.

המלצה שלי אם אתה כל כך חושש אז תתחיל לבצע סקוואט תתחיל אפילו ממוט ריק ותתקדם לאט לאט!!
אם שוב תרגיש כאב ותחליט שזה בגלל הסקוואט נמצא תחליף ראוי.

תאמין לי שהטיפים שנותנים לך כאן הם נטו בישביל שתתקדם הכי טוב וכמו שצריך.
אוקיי קיבלתי.
אז אחד מהתרגילים יהיה סקוואט 4 סטים.
מה התרגיל השני שהייתם ממליצים? לחיצת רגליים במכשיר?
שוב, כרגע אעדיף להתחיל עם שני תרגילים בלבד, ידוע לי שזה לא מספיק. עם הזמן אוסיף עוד.

אולי תעלה לנו סרטון של הסקווטים והמכרעים שלך? אפילו עם משקל נמוך מאוד.
אחלה, ננסה.

אוקיי קיבלתי.
אז אחד מהתרגילים יהיה סקוואט 4 סטים.
מה התרגיל השני שהייתם ממליצים? לחיצת רגליים במכשיר?
שוב, כרגע אעדיף להתחיל עם שני תרגילים בלבד, ידוע לי שזה לא מספיק. עם הזמן אוסיף עוד.

אחלה, ננסה.

דווקא שתי תרגילים לרגליים אמירים להספיק לך לפחות כרגע, אפילו אם תבצע רק סקוואט 4×5 ותתקדם לאט ובצורה קבועה במישקלי עבודה יספיק לך.
אבל אם בכל זאת תרגיל נוסף אז אני חושב על פשיטה או כפיפת ברכיים משו כמו 3×12

למען האמת, אני חושב שעדיף שהשני יהיה כפיפות ברכיים ולא פשיטות, פשוט כי בסקווט ההמסטרינג לא מקבל גירוי מספק.

אולי השלישי יכול להיות פשיטות ברכיים.

התוכנית לא טובה (בלי קשר לזה שלא פרסמת תוכנית אלא רשימת תרגילים ואפילו לא טרחת לציין את מספר החזרות בתרגילים), באמת שאין לי אפילו מאיפה להתחיל...
:
אני מציע לך אחת מ3 האופציות הבאות:

1. תקרא קצת בפורום ובפורטל ותנסה לבנות תוכנית חדשה ואז לקבל חוות דעת ותיקונים
2. תיקח את אחת מהתוכניות המוכנות בפורטל.
3. תשקיע קצת כסף ותיעזר באיש מקצוע

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית